Liv i driv- og vækthuset

I næste uge vil jeg lave en video eller to fra driv- og væksthuset. I førstnævnte, som ikke helt er frostfrit, har jeg lige nu en mængde stinkende nyserod stående.

 

20110129_111301

 

Det er en særlig gulløvet type, som jeg har fra Gartneriet Spiren, som jeg for øvrigt kører ned til om lidt. I skal nok få nogle billeder derfra i morgen.

 

20110129_111415

 

 

De gulløvede er ikke sprunget ud endnu, men det er et par at de grønne, som ses ovenfor. Smukke blomster ikke?

 

Ja, jeg er som nævnt på vej til Sjælland, og mit første stop bliver Gartneriet Spiren. Her skal jeg mødes med Nico og Søren, som jeg så overnatter hos i nat. Sagen er den, at jeg er på vej rundt for at interviewe de medvirkende og tage portrætter til ’Hemmelige haver’. I skal nok få et par snap shots.

12 kommentarer:

 1. SUK...disse nyserod er stinkende dejlige:o) Så dem engang forvildet i et kæmpeområde i Normandiet. Det var et syn for guder.

  Hav en rigtig dejlig tur til Sjælland og jeg går ud fra at du kører derover i en lastbil MED anhænger, når nu du skal besøge "Spiren"!?

  Skønt at vi får lov til at komme med...."On the road again......just can`t wait to get on the road again"...

  Nysende hilsner med ønsket om en rigtig pragtfuld tur

  SvarSlet
 2. Åh ja - gid blot nogle af dem var mine!!
  For jeg har planer om stinkende mængder i det bittelille 'skovbed'.

  I øvrigt tror jeg, at mine små grå er ude af funktion p.t. - for jeg KAN altså ikke i 'Spirens' søgefunktion få billeder eller ordreboks frem på Helleborus foetidus.

  Er jeg helt galt afmarcheret?

  Håber, solen skinner på dig her på Sjælland.
  k.h.

  SvarSlet
 3. Ja det er dog en helt vidunderlig blomst. Smuk farve sådan en der får mig til at tænke på foråret!!

  Glæder mig til at høre og se om nyt fra Spiren!!

  God tur

  SvarSlet
 4. Pyha, det blev et dyrt besøg på din blog. Jeg klikkede selvfølgelig liiige ind på Gartneriet Spiren og jeg kunne ikke stå for de flotte planter, så der røg liiiige et par for mange ned i kurven.
  Rigtig dejlig tur i det flotte vejr til det Sydsjællanske.
  KH
  Renate

  SvarSlet
 5. Åhh hver er de dejlige de nyserødder. Jeg måtte bare investere i ikke mindre en 13 stykker efter dit sidste indlæg om rødderne her på bloggen.

  Ha' nu en dejlig nysende tur her på Sjælland.

  Kh - K

  SvarSlet
 6. Hej Claus.

  Det ser meget imponerende ud.... Desværre har de det med ikke at være så længelevende, men heldigvis selvsår de sig.

  Du købte også nogle gulløvede ('Gold Boullion')af mig for nogle år siden og fik derefter nogle frøplanter af mig - har de overlevet?

  Mange hilsner

  Marlene

  SvarSlet
 7. uhh, det er spændende, kan mærke forårskulleret sætte ind lige så stille og roligt. Og dagene er blevet længere, morgenerne lysere.Glæder mig til mere inpiration, og tusind tak for weekend videoer, det var skønt at se lidt fra haven igen. Særligt ser jeg (også) frem til at se, hvordan du 'angriber' helt nye bede, med smukke kompositioner.
  Rigtig god tur rundt.
  Kh.Helle

  SvarSlet
 8. Jo de er SÅ smukke og passer bare i stort set alle buketter og dekoratiner. De selvsår heldigvis gerne sig selv, så næste år har du endnu endnu flere :)

  SvarSlet
 9. Det var en fantastiskt vacker blomma... nästan lite utomjordlig!

  SvarSlet
 10. Fik du fat i de måneskinsgule Eranthis til din have sidste år, kære Claus?

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. Kære Karen - har lige talt med Marianne fra Gartneriet Spiren, og hun erkender, at det er en fejl, at de forskellige nyserødder ikke er på. Men du/I er velkomne til at ringe eller maile; så forklarer hun gerne om de typer, hun har fået hjem. De kommer på i løbet af en uges tid.

  Kære Marlene - ja, planterne fra dig har jeg stadig. Jeg har nemlig fundet ud af, hvordan man får planterne til at overleve: Når blomsterne begynder at se lidt triste ud, klippes stænglen af helt ned ved jorden. Så skyder planten fra bunden og lever videre.

  Kære Zeb - nej, jeg kom helt fra det.

  SvarSlet