Mit lønkammer

Nu er det vist på tide, at I ser, hvordan mit ‘kontor’ ser ud her de næste uger. Jeg har tidligere kaldt det mit lønkammer, men af og til bruger jeg ord, uden at være helt sikker på, om jeg anvender dem korrekt. Derfor slog jeg ‘lønkammer’ op i Ordbog over det danske sprog, og her er definitionen: Kammer, værelse, hvor man kan være ene, uforstyrret; privatværelse, – gemak. Så det passer jo rigtig godt.

 

_DSC6622

 

Jeg er indlogeret på Kammerpigeværelset, og det bekommer mig ganske vel, selv om jeg nok havde regnet med, at jeg skulle have haft Kongens Sovegemak*, men det er i dag mødelokale. Nå spøg til side. Jeg har det rigtig godt her i mit lille studerekammer.

 

_DSC6618 _DSC6612

 

Udsigten kan jeg bestemt ikke klage over, og her på værelset er der præcis, hvad der skal være. Et arbejdsbord …

 

 

_DSC6601

 

… og en behagelig seng. Madrassen er perfekt, men dynen (af edderdun*) har jeg med hjemmefra.

 

 

*Ja, der er en smule Fru Hyacint over mig!

14 kommentarer:

 1. Hehe.. det er ok med lidt Hyacint, når det er dig.. :-)
  Det ser rigitg hyggeligt ud, og udsigten kan man da leve med.. ;-)
  Når du skal være der i flere uger, kan jeg godt forstå du har medbragt din egen dyne, jeg havde nok også taget mit hovedpude med.
  Hav en dejlig weekend.

  SvarSlet
 2. Ja, det var et deilig "kontor". :-)
  Håper ikke det er for kaldt i Skagen, så du også kan være litt ute.
  Her i Larvik (som jo egentlig ikke er så langt unna deg) er det MYE snø, kaldt og det fortsetter å snø.
  Men jeg fikk heldigvis tatt en tur ut på blomsterbutikken igår. Har du tid (eller kjeder deg) så gå inn på min blogg og se noen vårblomster.
  God helg!

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Tak for kigget ind i "privaten". Det ser helt asketisk ud. Der ser ikke ud til at være noget forstyrrende. Du har dog en dejlig buket og lidt godt til ganen takket være nogle søde mennesker, der virkeligt vil dig det godt. Forplejningen og stemningen på stedet lader også til at være dejlig. Desuden er det skønt at kunne se langt, når man kigger ud ad vinduet. Og det må man jo sige, at du kan :-) Jeg sidder dog her og trækker lidt på smilebåndet af dit roladex. Du som har iPhone, Mac og hvad sig dertil hører :-)) Lader til at alle dine systemer virker mere end godt for dig :-) så .....

  Jeg har ikke sendt dig lækre eller smukke pakker, men sender i stedet positive og glade tanker.

  SvarSlet
 4. Hei igjen, Claus.
  Det ser da bra ut, en trenger ikke mer en en god seng, arbeidsbord og en fantastisk utsikt.
  Blomster, lys og noe godt å drikke på har du jo også fått.
  Og ikke minst du har kontakt med alle dine blogg venner.......
  Fint å følge deg fra skjønne Skagen.
  Neste gang jeg skal dit, vil jeg speide etter det du har vist oss.He...He...
  Her er det virkelig vinter, det snør, det snør...
  Men hunden vil gjerne ha sin tur så en får bare trosse været å komme seg ut.
  Ha en fin dag.
  Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 5. Kære Inge - jeg har ikke elene én men to hovedpuder med hjemmefra. Dem kan jeg ganske enkelt ikke undvære.

  Kære RoseSommer - keder mig!? Det har jeg ikke prøvet, siden jeg var barn. Har dog lige været forbi din fine blog og lagt en kommentar.

  SvarSlet
 6. Edderdun og fru Hyacint, jeg kom nu mere til at tænke på ´prinsen på ærten´.
  God skrivlyst.

  SvarSlet
 7. Der kunne jeg godt tilbringe et par uger sammen med mine hunde. Dejlig udsigt, frisk luft, god mad og gøre lige det man har lyst til. I stedet må jeg blive herhjemme, og nyde mine gamle hunde og min blog, alt i mens jeg sender gemalen en tur til Filippinerne. Skulle I have lyst til at kigge forbi min blog imens, er I velkommen.

  SvarSlet
 8. Hej Claus.

  Ser rigtig hyggeligt ud - gad da godt holde en uges ferie el to der. Men du skal jo arbejde og det må da være en fryd med den udsigt.

  Kongens sovegemak er nok reserveret til Kr Frederik som jo efter at ha' 'modtaget' endnu en ny prins og prinsesse her til morgen, trænger til et frirum - tror du ikke? ;-)

  Fortsat go' arbejdslyst og weekend
  /Bo

  SvarSlet
 9. Hej Claus! Tak for dine søde hilsner på min blog - især den om juletræet varmede:-)
  Og rigtig dejligt nytår til dig også!
  Og så er jeg rigtig glad for at I har besluttet at lave bogen om Waldorfdukkerne! Sendte faktisk dit forlag en mail om det i foråret, da jeg til Karens blogtræf i Silkeborg, også fik besøgt hendes mor, og lånte hendes bøger til kopiering.... Super at du nu udgiver en ny!
  Hyg dig i Skagen! Elsker området, selv om det må være lidt koldt og forblæst lige nu:-)
  Kh Inger Lise

  SvarSlet
 10. Jeg måtte også lige slå "lønkammer" efter, da du skrev det for jeg forestillede mig noget meget spartansk. Men jeg syntes da bestemt det er et perfekt arbejdsværelse uden for mange ting til at tage fokus fra det du skal.... - det skulle da lige være computeren, som jo kan være en frygtelig tidsrøver, men jeg er sikker på du har arbejds disciplinen på plads. Fortsat god skrivelyst :o)
  kh fra fru friis

  SvarSlet
 11. Ja du deler så mangt og det er hyggelig:) Skulle gjerne hatt svar på ett spørsmål. Hvilke små og yndige trær er det du har i nærheten av "bassenget" som er omgjort? De er nesten bare stamme og ganske flate i kronen. Blir ekstra takknemlig hvis du kan svare meg på min blogg. Jeg har ME og derfor ikke så mye krutt til å følge deg hver eneste dag på din blogg :) Ha en velsignet lørdag. Mette

  SvarSlet
 12. Kære Mette - det er opstammede avnbøg, hjemkøbt fra Holland

  SvarSlet
 13. Dear Mrs. Bucket.....øh Bouquet:o) (Du er er ligeså elskelig som Hyacinth ja, men bestemt ingen snob:o)

  Jamen, min kære maksimalistiske ven! Sikke dog et sceneskift, du har foretaget dig:o) Dit kongelige lønkammer er jo totalt minimalistisk....ja, næsten asketisk! Men måske har du behov for så meget arbejdsro, at du nyder, at der ikke er nogen form for overflødige, forstyrrende elementer omkring dig. Det er jo meget forskelligt fra person til person, hvordan vi bedst lokker vores indre arbejdshest frem, og hvordan vores inspiration og motivation bedst fremelskes.

  Ja, det er et must at medbringe egen hovedpude, når man er på farten. Min egen hovedpude har også været med på mange flyve-, tog- og sejlture:o)

  Dit kongelige kammerpige-værelse er dejligt lyst. Og havudsigter er så betagende, uanset hvor i verden man befinder sig. Er man så ovenikøbet så heldig, at kunne høre bølgernes beroligende brusen, er det som balsam for sjælen. Denne urlyd kan få selv det mest fortravlede og stressede menneske til at sænke skuldrene og mentalt komme helt ned i gear.

  Det må være skønt at prøve at bo i et hus, der emmer af så meget sjæl og historie.

  Håber det går rigtig godt med skriveriet, Claus:o) Sidder og tænker på, hvordan dine arbejdsdage som forfatter forløber. Hvordan din arbejdsgang er? Om der er noget tidspunkt på dagen, hvor du føler, at du skriver bedst? Hvornår du føler dig mest inspireret og motiveret etc? Der må ligge et kæmpestort researcharbejde bag din bog om bonderoser og pæoner, førend selve skriveprocessen kan tage sin begyndelse? Ja, alle disse spørgsmål forventer jeg ikke svar på, Claus. Du har travlt, sikkert meget travlt endda. Men måske engang, hvor du mangler en ide, til et blogindlæg.....? Det kunne være SÅ spændende at høre om.

  Du er i frivillig eksil. Idag har jeg været i ufrivillig eksil i vort eget hjem. Det har været så glat, at ingen har turdet bevæge sig udendørs. Ovenpå isen, ligger 10 cm vand og omdanner alt til en knoglebrækkende skøjtebane. Fint, for så havde jeg en god undskylding for at begrave næsen i nogle nye havebøger:o)

  Hold fortsat hovedet koldt og hjertet varmt, kære Claus:o) Og pøj pøj ved tasterne:o)

  Regnvejrshilsner fra skøjtebanen

  SvarSlet
 14. Inga Nygaard Hansen9. januar 2011 kl. 10.44

  Kære Claus.
  Jeg synes, det er fantastisk måde, du "kører" det hele på. Hvis du på de 2 x 3 ugers ophold deroppe får skrevet de 2 bøger, ja, så vil jeg altså tage hatten af for dig og bøje mig dybt i støvet i beundring!
  For ved siden af løber du rundt i Skagen og forsyner os med billeder og indlæg om dette og hint - du svarer på spørgsmål - du skriver hilsner på andres blogge - og du sender mails afsted.
  Du skal også spise og snakke med dine "medindsatte" og pakke pakker op. For slet ikke at snakke om din udsigt fra kammeret. Den ville kunne berøve mig en halv time i ny og næ.
  Kærlig hilsen fra Inga (som nu igen har berøvet dig flere minutter).

  SvarSlet