Molly the witch

Det var da en underlig overskrift, kan jeg forestille mig, at der er nogle, der sidder og tænker. Ja, men det er kælenavnet for en helt fantastisk pæonvildart, som på latin hedder Paeonia mlokosewitschii.

 

I kender min hang efter lysegule blomster, og derfor kan I sikkert også forstå, at jeg ville gøre næsten hvad som helst for at have sådan et skønt eksemplar i haven.

 

Det er en ret sjælden pæon, som stammer fra Kaukasus, og jeg har en halv snes gange - men uden held - prøvet at få den til at trives hos mig.

 

6. Paeonia mlokosewitschii 

Det afbildede eksemplar fra en engelsk have er virkelig et pragteksemplar. Det er sjældent at se en så smuk ren måneskinsgul variant. Man dyrker den fra frø, og desværre kommer der ofte nogle lidt urene farver, svingende over mod det rosa, ud af det. Det tager fire-fem år, før de første blomster springer ud på en frøplante, så det gælder om at være tålmodig

 

Er der nogle af jer, som har den i haven? Frist mig ikke, for så kommer jeg måske en mørk nattetime med en spade.

17 kommentarer:

 1. Uha da, den kan jeg godt forstå at du forsøger at indføre i haven... den er da dejlig. En rigtig "smuksak" som jeg også gerne skulle finde en plads til, hvis den altså var til at have med at gøre under vore himmelstrøg...

  SvarSlet
 2. Hej Claus, sikke en dejlig lysegul farve. Der er næsten lidt "hyben-rose" facon over blomsten. Meget elegant. Desværre ikke at finde i min have...

  Ulla

  SvarSlet
 3. Härligt och tryggt att se att du nu är i "pionvärlden" - vi längtar förstås efter din bok!
  Laura Stoddart är en favorit. Jag visste inte vad hon hette, men nu störtar jag in på hennes hemsida. Tack för det!
  Eva

  SvarSlet
 4. Så vacker!!! Jag är inne i en helt ljusgul period just nu. Kan inte få nog. Tack för att du visar!
  Fortsatt trevlig kväll!

  SvarSlet
 5. Den er helt nydelig - men jeg lure på... skal ikke vi så Cobea snart? Du lovet oss et kurs og frøene er klare :) Verker i fingrene etter å starte på riktig. Kos deg videre med pionene. Jeg gleder meg fortsatt til våren og leter desperat etter vårtegn. Her er det ingen - men andre finner litt hist og her og jeg lever gjennom dem :) God kveld!

  SvarSlet
 6. Så smukke billeder - jeg kan næsten ikke vente med at komme igang med at så og plante.....

  Claus - jeg har sat dit link på min blog og samtidigt skrevet en mail til dig, mht. om du vil sætte mit link på din blog?
  Hilsen www.brocantebysusanne.blogspot.dk

  SvarSlet
 7. Kære Min verden - nej, nej. Vi skal ikke til at så klokkeranke endnu. Der er alt FOR tidligt. Omkring midten af marts er det tiden.

  SvarSlet
 8. ohhhhhhh nedrans så vacker, precis en sån här inspiration ger större vitaminkick än ett piller, fniss!!!
  må väl, varmkram lotten

  SvarSlet
 9. Sikke en gudeskøn heks:o) Hende Molly er da ikke for klog, at hun ikke gerne, vil bo nede i din enestående smukke have:o) Du ville jo forkæle hende efter alle kunstens regler, nusse hende bag ørene og sågar holde øje med hendes graviditeter.

  Claus, hvis du skal ud med spaden en mørk og skummel nattetime, skal jeg gerne iføre mig elefanthue og en pandelampe og være dig behælpelig med ugerningen, hvis du så bagefter vil være villig til at dele "rovet" i porten:o) Denne have i England, hvor billedet stammer fra...hm...hm..ligger den så`rn forholdsvis øde, eller hvad?!?!:o) Denne vildart er jo så fantastisk, at den næsten kan få een til at
  blive lidt småkriminel.

  Mange luskede hilsner fra kratluskeren

  SvarSlet
 10. Har den og den trives faktiskt ok i min tørre sandede jord, selvom, den får noget kompost indemellem. Jeg har fået den af min svigermor der har en helt anden jord, tung Bornholmsk lerjord og der trives den forrygende og laver små børn. Den er smuk, og den skydder op som en af de tidligeste, blomstrer og frøstandene er helt otroligt smukke, men det har du sikkert set. kh Sophia

  SvarSlet
 11. Kære Sophia - heldige du. Men pas på ... Måske kommer Tante Grøn og jeg forbi!!!

  SvarSlet
 12. Guldsmedsgårdens plantskola i Sverige har många fantastiska pioner, bla. mlokosewitsi/Katarina

  SvarSlet
 13. Kære Katarina - ja, dem skriver jeg også om i min bog.

  SvarSlet
 14. Kære Claus, du kan sikkert få af min svigermor, hvis du skal til Bornholm. Send en mail hvis det blir aktuelt så sender jeg telefonnummer. kh Sophia

  SvarSlet
 15. Kære Sophia - hvor er du da rørende. Men jeg er lige nu ved - igen, igen - at prøve med nogle knolde fra Holland.

  SvarSlet
 16. Ja det er lige før, jeg er med på den lyssky sti - og jeg bor jo på Bornholm et sted, med fed leret jord hihi

  Hjerteligst

  SvarSlet
 17. Jeg har den ikke sådan direkte i haven men i "børnehaven". Endnu står det sidste eksemplar af dem, jeg såede for 5-6 år siden, i potte. Alle de andre frøplanter har jeg givet væk. Jeg er spændt på, hvilken farve den får, når den forhåbentlig blomstrer i år.

  SvarSlet