Noget af det sjoveste ...

... ved at skrive en bog som ‘Bonderoser og pæoner’ er at sidde og finde finurlige, charmerende, anderledes og uventede illustrationer. Selvfølgelig kommer der en mængde fotos i bogen, men også tegninger, malerier og andet spændende. Bogen skal være en slags collage - en hyldest til pæonen.

 

Når det handler om pæoner, spiller Kina en meget stor rolle, fordi det er her, både silkepæonerne og træpæonerne stammer fra. Det er i øvrigt også kinesernes nationalblomst.

 

S61[1]

 

Jeg søger og søger (ikke i gamle bøger!), men på internettet efter illustrationer, og i går aftes havde jeg en aha-oplevelse af de kæmpestore. Jeg gik ind på Google Translate og oversatte ’pæon’ til kinesisk. Skrifttegnene kopierede jeg over i søgefeltet, og så kan det nok være, at der åbnede sig en ny verden for mig. Blandt andet fandt jeg frimærkerne ovenfor.

 

Jeg fandt også frem til en træpæonforædler. Et grossistfirma, der ikke solgte mindre end 10.000 planter ad gangen, skrev de på hjemmesiden. 

 

Senere skal jeg nok fortælle om dette firma. Glæd jer, for det er planter så drømmedejlige, at man tror, det er lyv.

18 kommentarer:

 1. 50 nye gamle planter, gisp. Har du købt nabo-grunden? Skønt med internettet ja, verden er lille. Inden vi ser os om, har du lagt forelæggervirksomheden på hylden og er blevet pæon-forædler.

  SvarSlet
 2. Ja, "indernettet" kan åbne for de mest fantastiske overraskelser! Frimærkerne herover er meget smukke. Jeg glæder mig til at se dine illustrationer i bogen :)
  God søndag,
  mette

  SvarSlet
 3. Käre Claus, tack för att du än en gång fögyllt min dag med vackra bilder1 Kram

  SvarSlet
 4. Ja det er virkelig en hel verden der ute som en når med få tastetrykk. Jeg var ifjor med på en import fra disse; http://www.paeoniarockii.com/

  Fine, sunne planter til en ok pris. Anbefales.

  SvarSlet
 5. Altså - drømmer jeg eller er jeg vågen.
  Mener ganske vist, at jeg læste i dit nyeste indlæg, at du om kort tid får indfløjet 50 stk. pæoner.
  Nu kan jeg ikke se ordene mere, men Hanne i Tilst har dog kommenteret det!
  Enten laver du igen hokus pokus eller også laver min hjerne tricks med mig. Men det er måske en og samme ting!!??

  Kære Claus - et er at jeg opfører mig pusher-agtigt over for sagesløse Tante Grøn.
  Men du er den største pusher af alle.

  Nu MÅ jeg tilføje 'parcellen' flere pæoner.
  Det er jo ikke til at holde ud, kun at dåne over dem på computeren og slå hovedet ned i tastaturet, så hellere ude på den bløde mosbegroede 'græsplæne'.
  Og som tidligere nævnt kan rådyrene godt 'gå hjem og lægge sig' for der er ikke noget at komme efter for dem.
  Alle de penge jeg har sparet på roser i tidens løb må kunne konverteres til pæoner.

  Så jeg er HELT, HELT klar til din nye bog.
  Søndagshilsner fra en lidt mystificeret Karen O.

  SvarSlet
 6. Kære mystificerede Karen - der er en forklaring. Netop som jeg havde publiceret indlægget, kom der en mail, der sagde, at de kun kunne levere 30 af de bestilte planter. Derfor skyndte jeg mig at slette det med de 50.

  Jeg vender tilbage.

  SvarSlet
 7. Kære Snuffeldyr - tak for alle tiders link. Ja, jeg lærer også hele tiden noget nt.

  SvarSlet
 8. Wow, hvor bliver det spændende med de nye pæoner. Mon det er knolde eller hele planter du får??
  Glæder mig vildt til at se dem og din nye bog.

  Ha en dejlig skrive pæon søndag

  SvarSlet
 9. Kære Claus, Altid spændende at besøge din blog - "Hvad mon Claus skriver og viser idag?", tænker jeg nysgerrigt. Skønne frimærker, og nu har din aha-oplevelse smittet af på mig - Aha! det vil jeg også prøve - det var da et enormt godt tip, det med den kinesiske søgning. Sikke en stor verden, der her yderligere blev åbnet op for. Et stort TAK til dig Claus, som altid deler så hjerteligt og kærligt ud af de "gaver", som kommer til dig.

  SvarSlet
 10. Jeg sidder og drømmer om, at Pæonen fra hanne i Tilst springer ud her i år!

  Hjertelig søndag fra en, der har været ude og "rode" i en times tid i solskin...

  SvarSlet
 11. Venter i åndeløs spænding på din Pæon-bog. Du tryller med ord og billeder, og fortryller ganske dine læsere. Et stort og varmt tak, Claus!
  KH. Pernilleshave

  SvarSlet
 12. Spændende med bogen.
  Kender du istockphoto?
  http://www.istockphoto.com/search/text/peony/source/basic/
  De har også pæoner :-) Bl.a. nogen meget fine "tapeter" som jeg lige kan se på indersiden af omslaget ;-)

  Vh Sidsel

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Tænk hvis vi havde så smukke frimærker i Danmark. Så ville jeg nok hænge dem op med glas og ramme.

  Dit "oversætter-trick" er genialt (som så meget andet du disker op med), så tak for det.

  Ååååhhhh hvor ville jeg gerne have noget mere plads. Hvad katten skal man også med alt det græs? Jeg kunne jo inddrage det hele og lave svævebane hen til tehuset. På den måde kunne jeg få plads til nogle flere pæoner :-)) Må ud og købe en hagesmæk, for jeg tror din nye bog får mig til at savle :-)

  SvarSlet
 14. Kære Sidsel - ja, det er en fin side, som jeg også af og til kigger på. Tak.

  SvarSlet
 15. Kære Claus Pæonhjerte<3,

  du fristende, hvor er der mange vidunderlige pæoner:o) Jeg glæder mig SÅ meget til din bog udkommer. Det lyder helt fantastisk spændende med alle de eventyrlige illustrationer, tegninger og malerier, - foruden alle dine egne dejlige billeder, som vi kan se frem til. Mon denne bog ikke bliver din hidtil smukkeste? Selvom man troede at "Juleroser og påskeklokker" umuligt kunne overgåes!!!

  Kineserne har fra gammel tid sådan et betagende syn på blomsternydelsen og forguder blomsternes overjordiske skønhed. De dyrker jo skønheden meget andagtsfuldt og respektfuldt.

  Tænk, om du havde fundet denne kinesiske hjemmeside længe før du gik igang med din pæon-bog, Claus:o) Så havde du vist sporenstregs pakket kufferten og sat dig på det først fly til Beijing, for at researche og fotografere:o) Og vi var kommet med:o) WOW.....jeg har altid drømt om at komme til Kina:o) Meeeen, du kan jo nå det endnu, sådan for sjovs skyld, ikke?:o) JE´ VE´ MÆ.....

  Karen, hvor er det skønt, at du nu skal til at igang med at anlægge rådyrsfri pæonbede:o)Vores blomsterpusher kommer vist til at gøre Danmark til et rigtigt pæonland:o)

  Nette, væk med den græsplæne:o):o) :o) Græsplæner er nogle overvurderede arbejskrævende størrelser. Din lille have, ville egne sig fortrinligt til jungleagtig, frodig og vild cottage stil, og så kan du jo altid lave en sti hen til tehuset:o)Du skal da ha` de pæoner, du drømmer om:o)Ja, det skal du da:o)

  Når din meget imødesete pæonbog udkommer Claus, tror jeg, at den får mange græsplæner på samvittigheden:o) De grønne tæpper vil komme til at lade livet, for at give plads til disse bedårende skønheder. Smukt at du kalder bogen en hyldest til pæonen:o)


  Hvis alle frimærker var med blomstermotiver af denne kaliber, blev jeg frimærkesamler Mette Wuns!

  Mange søndagshilsner til alle

  SvarSlet
 16. Ud over dit kæmpe arbejde med at skrive og tage fantastiske billeder, så må der være et stort arbejde i at søge tilladelse, til at bruge alle de illustrationer og billeder du har i dine bøger - men, bestemt også brugen af dem, her på blokken - RESPEKT!!!!!!

  SvarSlet
 17. Kære Anne Vibeke - når det gælder gamle illustrationer og for eksempel frimærker som herover er der ingen copyright. Men med hensyn til billeder og lignende fra for eksempel planteskoler er det ikke noget problem, når jeg linker til dem. En del kender jeg i forvejen og behøver ikke at spørge.

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  Tak for billedet af de fine frimærker. Tænk at man kan lave så organiske frimærker, det er virkelig noget helt andet end fly og broer og hvad der ellers har for vane at dukke op på danske frimærker. Ok, dem med SpørgeJørgen er nu også meget søde ...

  :-) Lisbeth K

  SvarSlet