NU kører det. Endelig!

Flere af jer har under mit ophold her i Skagen spurgt, hvordan det mon gik med pæonbogen, men I har sikkert lagt mærke til, at det ikke var et spørgsmål, jeg svarede på.

 

claus_20100603_183154 

Det skyldes ganske enkelt, at det først er nu, jeg er kommet rigtig i gang, fordi der har så været SÅ meget andet. Men nu kører det!

 

claus_20100603_181136 claus_20100606_143543

 

Det er rigtig skønt at gense de flere tusind billeder, jeg tog sommeren igennem, og det er næsten som om, jeg kan dufte blomsterne ud gennem skærmen.

 

claus_20100610_143521 claus_20100610_085044

 

Jeg har det rigtig godt med projektet, fordi jeg igen og igen har fået tilkendegivelser om, at pæonen er een af de absolutte yndlingsblomster, og det forstår man jo godt, når man kigger på de få billeder her.

 

claus_20100610_090633 claus_20100610_142719

 

Mangfoldigheden er så rig, at der er noget for enhver smag, og jeg håber at kunne være med til at bringe ny viden til verden og gøre endnu flere hooked på at dyrke pæoner.

 

Jeg ved, at blomstringstiden er kort, men mon ikke, at det er derfor, vi elsker pæonerne så højt? jeg tror det.

20 kommentarer:

 1. Den vil jeg glæde mig til! Pæoner skal der til, især når man bor på en gård på landet. Det kan næsten ikke blive mere dansk og dejligt!

  Der skal også anlægges bonderose bed her, men hvornår vides ikke . . .

  SvarSlet
 2. Hej Claus.
  Hvordan er det lige med pæoner, der er nogle der dufter og andre ikke. Jeg havde i min gamle have nogle smukke gamle pæoner, men de duftede ikke rigtig, eller kun meget svagt.
  Henrik

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Pæonen er også en af mine ynglings blomster.Faktisk købte jeg et par "visne"pæoner i Bilka til billige penge.Året efter kom de smukkeste blomster.Jeg havde glemt alt om dem,men pludselig
  var de der.Det kan man da kun blive glad over.....
  Tak Claus for din smittende haveglæde kh.Mette

  SvarSlet
 4. Du har fuldstændig ret. De er helt utroligt smukke og absolut værd at bringe ind i sin have. Jeg sniger mig selv til at øge min bestand lidt hver år, for det er ubetinget en af mine yndlings.

  Dine billeder fra Holland sidste år viste dem fra allersmukkeste side og jeg tillod mig også at vise et af billederne på min blog ... Med henvisnig til din blog naturligvis.

  Skøn weekend!

  SvarSlet
 5. God vind Claus - det lyder godt at der er nye lækkerier på vej.

  Skønne skønne billeder, der virkelig sender en længsel efter sommer, sol og masser af haveoplevelser igennem kroppen.

  God Weekend.

  SvarSlet
 6. Underbara bilder! Som du skriver så känner man nästan dofterna genom skärmen! Fick en riktig sommarlängtan! :)
  Hälsningar,
  Anna-Karin

  SvarSlet
 7. Jamen, Pæoner ER da det mest vidunderlige. Desværre kan mine godt finde på at rådne i stikene lige under hovederne - jeg har givet dem ekstra kalk, og håber på et godt pæonvejr i 2011. Det bliver spændende med din bog. Vi glæder os.

  SvarSlet
 8. Altid dejligt når tingene kører for en :-)

  Formoder du har gået og arbejdet med at få lavet en god disposition til bogen i den forløbne uge, om ikke andet så oppe i hovedet.
  Skriveriet er vel i grunden det "mindste", når der er helt styr på, hvad og i hvilken rækkefølge, man vil gøre det.

  God arbejdslyst. Glæder mig til at læse bogen, pæoner er jo skønne :-))

  Mange hilsner fra Vivik

  SvarSlet
 9. Jeg gleeeeeeeder meg til sommeren! Jeg har plantet mange pioner - aldri så mange som du, men nok til at jeg kan gleeeeede meg. Gleder meg til boken også. God skriving!

  SvarSlet
 10. Hej Claus,
  Ved første "smagsprøve" her er jeg allerede blevet forelsket i de to hvide pæoner du viser i næstøverste billedrække! Hvad skal det dog ende med? ....Endnu en bog på hylden og et pæonbed....det lyder da dejligt, ikk?
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 11. åhh... gud ske lov!!! så gælder det om at alle kun skriver korte kommentarer uden tastelyd og med små bitte bogstaver så der ikke er noget der larmer og forstyrrer... keep up the good work :o)

  SvarSlet
 12. Ih, nu glæder jeg mig til at mine tre pæoner kigger frem. Og pæonbogen må jeg da ønske mig, når den kommer.
  God arbejdslyst med alle de fine billeder!

  SvarSlet
 13. Når oplægget er godt, skal resten nok blive strålende.
  Tillykke med, at du nu har "fundet melodien"!

  Nu må vi nok lade være med at forstyrre den flittige forfatter på hans studerekammer - i hvert fald så'n i større stil.

  Gå stille og tal sagte - Claus skriver!

  De to hvide er i øvrigt vidunderskønne!

  En anden go' ting ved pæoner og bonderoser er, at rådyrene ikke kan lide dem.
  Kan man nu forstå det!?
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Jeg giver Berit herover ret. Hvad skal det ikke ende med?!.

  Du er vist et farligt "bekendtskab" :-))

  SvarSlet
 15. Det er dejligt at høre at det kører for dig og pæonbogen nu, og jeg ser frem til at den udkommer! Billederne er fantastiske:0) Jeg har kun almindelige pæoner i haven, men hvor er jeg glad for dem, jeg elsker at plukke store buketter pæoner sammen med lodden løvefod som fylder min stue med skøn duft:) I sommer læste jeg en artikel på Lindas Hageliv, hvor hun fortalte hvordan myrer fjerner En sukkerholdig væske fra pæonknopperne og dermed hjælper knoppen til at åbne sig - det havde jeg aldrig hørt om og jeg synes det er morsomt og forunderligt.
  Forsat god arbejdslyst!

  SvarSlet
 16. Hej!

  Ohh vad du får mig att längta efter pioner och din pionbok. Ha en skön lördag.
  Annika

  SvarSlet
 17. Hvornår mon Pæonbogen udkommer?

  SvarSlet
 18. Kære Mette - pæonbogen kommer til april.

  SvarSlet
 19. Kære Claus,

  hvor det glæder mig at høre, at du nu har fået taget hul på dit pæonbogs-projekt:o) Jeg er sikker på, at denne bog, vil give masser af næring til at fremelske en endnu større kærlighed til denne dronning blandt stauder hos havefolket.

  Så vi kan vist godt allerede nu begynde at økonomisere med vores havejord og gemme nogle "huller" (hvis vi da har nogen) til de pæoner og bonderoser, som vi med garanti finder ud af, at vi ikke kan leve foruden, når du introducerer dem i din meget imødesete forårsudgivelse.

  Hvis din familie,- som ikke aner, hvad de skal hitte på af gaver til dig,- læser med her, så har jeg en rigtig god gaveidè, til manden der har alt: Siden Claus nu er så glad for Claude Monet og impressionisme, så synes jeg, I skulle få den russiske maler Anatoly Speky til at male et portræt af Mesteren. Enten hvor han sidder inde i udestuen med en stor flot buket foran sig og med alt det skønne glas og keramik i baggrunden, eller ude i haven - hvor han er omgivet af sit smukke skaberværk. Og vil Mesteren have, at maleriet skal passe til den orange stue, kan I jo bare placere ham midt i Flammebedet:o)

  Anatoly Speka er en fuldstændig suveræn portrætmaler. Derudover er hans impressionistiske blomstermalerier helt fantastiske.

  Claus har skrevet om Anatoly Speka i "Havedrømme 1" under "En rigtig planteskole".

  Der er vist også noget med en rund fødselsdag indenfor en overskuelig årrække, ikke?

  Så kære Dalby-klan....et sådan maleri synes jeg absolut I skulle fødselsdags-forkæle Mesteren med:o)

  De mest velmenende hilsner fra Mesterens lærling......

  SvarSlet
 20. Kære Claus

  Glæder mig meget til at læse og ikke mindst sé din bog om pæoner - denne ganske særlige smukke skønhed;

  Kigger jeg ind i erindringens spejl, er det dronningen af alle blomsterne i min barndoms have, ganske særligt skattet af min mor - jeg lærte dens skønhed at kende, fascineredes af dette imponerende voluminøse flæseværk af kronblade, som den foldede ud af en ganske lille kugleformet knop - et lille naturens mirakel!

  Nu er det min lille datter, som jeg tager ved hånden rundt i min have; på blomstertur en sommeraften i ro og mag, hvor vi beundrer skønhederne, som er plantet her for længe siden af hænder, som kom her før os - vi glæder os over, at de valgte de mange pæoner med en rigdom i blomstring, nuancer og former - frydes kan kun mit øje og hjerte - alle er de smukke; barneværelset fyldes med duft og blomsterleg, inden lillepigen falder i søvn... godt på vej til at blive endnu en pæonpige...

  Jeg glæder mig meget til at genfinde mine blomster i bogen - måske er de også med...

  Med kærlig hilsen fra Linneas mor

  SvarSlet