Nytårstalen

 

Årets første levende billeder.

38 kommentarer:

 1. Først Dronningen, så statsministeren og nu Claus Dalby. Tre meget forskellige taler, men jeg kunne nu bedst lide den sidste - altså din Claus.
  Egentlig en god ide, som vi alle kan gøre også uden at holde tale, lige at tænke tilbage på, evt. skrive det ned, hvad vi har opnået og oplevet i det forgangne år og hvad vi forventer os af det nye. Det sætter nogen gange tingene i perspektiv.

  Rigtig godt nytår
  /Bo

  SvarSlet
 2. "Ja, lidt kongelig har man jo lov til at være..." - og jeg kan kun tilslutte mig Bo's indlæg, denne sidste tale var klart den hyggeligste og den der skabte størst forventning hos mig. Med den in mente kan 2011 da kun blive et frodigt og lidt grønnere år.
  Knus fra fru friis

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Tak for talen og dit altid smittende gode humør. Jeg forsøger at kigge ind hver dag for at se hvad du nu har fundet på.
  Venter især spændt på bogen Hemmelige haver. Jeg elsker at kigge med, både hos dig men også i de mange forskellige haver du opsnuser rundt omkring. Bøgerne Havedrømme var (og er) fantastiske. De giver stadig god inspiration til arbejdet i min egen have :-)
  Godt Nytår 2011 til dig og alle Jer andre som følger med her på bloggen!
  Mange hilsener
  Karen Riemenschneider
  Frederikssund

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Et rigtig godt nytår til dig, dine kære og til alle bloglæserne herinde.
  Jeg glæder mig til at følge din blog i det kommende år. :-)
  Mange hilsener Solsikke.

  SvarSlet
 5. rigtig god tale:) og tak for mange gode indlæg i året der gik. Jeg ser også frem til en nyt haveår, men nye spændende udfordringer. Godt nytår til alle Anne Gine

  SvarSlet
 6. Kære Claus,

  Den bedste nytårs tale i mands minde. De forrige kommentar sige alt.

  Ønsker dig nogle rigtige gode skrive uger i Skagen. Glæder mig meget til dine nye bøger kommer på gaden. Kære Claus, du tør ikke sige noget nærmere om, hvornår til foråret de udkommer? Mere om det kan blive et fødselsdags ønske fra familien..
  KH Madam Bæk

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Rigtig fin tale :-)) Måske det var starten på en tradition!?

  Jeg glæder mig til de nye bøger, selvom jeg endnu ikke helt har fået fordøjet Mit haveliv. Lader til at der må inddrages noget mere græs til foråret!

  SvarSlet
 8. Kære Claus,

  RIGTIG GODT NYTÅR TIL DIG OG DINE:o) HÅBER I ER KOMMET RIGTIG GODT IND I DET NYE ÅR NEDE I AARHUS:o)
  Tusind tak for din dejlige nytårstale til havefolket. Vidunderligt at du Claus, som er havefolkets ukronede konge, åndelige leder, blomsterlige vejleder, store læremester og mentor vil holde en nytårstale for alle dine disciple. Det var en fantastisk ide, som Jesper 9-have, drømte sig til:o)

  Din nytårstale var bestemt også den jeg havde glædet mig mest til, for jeg ved, at DU holder, hvad du lover:o) Et væsen som dig med din smittende enthusiasme, haveglæde og livsglæde, gør på alle måder vort liv mere farverigt og rigt (dog med undtagelse af planteskole-regninger:o)

  Synes det er så smukt, at du siger, at vi andre også skal nyde godt af din megen medgang her i livet. Tænk, hvis flere besad samme generøse og næstekærlige menneskelige egenskaber!!! Det er f.eks fantastisk, at du vil tage os alle med på dine have-rejser og dele alle dine skønne oplevelser med os. Jeg glæder mig allerede til "vi" skal ud og rejse her i 2011, Claus:o) Glæder mig ikke mindst til gensynet med Anna i Hollands eventyrlige, vilde og frodige blomsterjungle, som i den grad betog mig.

  Ser også meget frem til hele 3 nye bøger fra din hånd i det nye år. Med dig "ved roret" har vi havetosser altid nogle blomsterlige stjernestunder at se frem til og det betyder uendelig meget.

  Bloggen er jo blevet en helt uundværlig del af dagligdagen for rigtig rigtig mange af os. Og det gør mig glad, at tænke på, at du også selv hygger dig med den.

  Alt i alt gør du en stor forskel i vi havefolks liv, Claus. TUSIND TUSIND tak for at du vil dele så meget med os og fordi vi får lov at tage så meget del i dit smukke univers. Det er meget berigende :o) Hvor er vi priviligerede, at vi har en "Claus", som er her for os havetosser,- og som virkelig for alvor, er kommet til at præge dansk havekultur.

  GUD BEVARE CLAUS DALBY:o)!!!!!!!!(Soundtracket "Kong Christian stod ved..." afspilles nu:o)

  ****** ****** ****** *******

  Mange småtrætte og søvnmanglende nytårshilser fra (s)øens folk

  PS: Vejrudsigten giver mig håb om at komme ud og klippe nedvisnede stauder ned i næste uge. Tid til sceneskift. Tid til at starte på en frisk. Nu skal scenen gøres klar til de tidligste løgvækster.

  SvarSlet
 9. Det var den bedste og mest positive tale af alle 3..:-o)
  Jeg sidder med næsen dybt begravet i Mit Haveliv, hvor er den pragtfuld.
  Jeg sætter pris på at du lader det gå lidt tid imellem bøgerne ellers kan jeg slet ikke følge med..:-o)
  Og det lyder lækkert at komme til Skagen,for at konsentrere dig om at skrive intensivt.
  Kan tænke mig det skal en god dosis selvdisiplin til for at arbejde hjemmefra.
  Du skal vel ud i haven hele tiden for at se om der er sket noget nyt..:-o)
  Kokkerere kan du vel heller ikke lade være og selv om du har god hjælp i firmaet,kan jeg tænke mig at du ikke kan lade være med at holde et øje der også..:-)
  Nu vil jeg lige høre din nytårtale igen og glæde mig til at følge med hver dag her på bloggen..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Rigtig GODT NYTÅR til dig. Tusinde TAK for alt hvad du har givet både her på bloggen,i dine bøger og tv-udsendelser. Det har været til daglig glæde og inspiration. Dejlig tale. Du ønskes rigtig godt skrivelyst i Skagen.
  Kærlig hilsen Dorit

  SvarSlet
 11. Er spændt på, hvad der kommer ud af dine skriverier de kommende måneder :-)

  Godt nytår til alle.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  GOD tale, jeg tilslutter mig fuldstændig kommentarerne fra de øvrige på din blog i dag.

  Du ønskes et rigtigt dejligt ophold i Skagen, glæder mig til at følge forløbet med de nye bøger og ikke mindst til at få fingre i bøgerne også når de udkommer.

  Sikke et år 2011 bliver: En masse planer skal effektueres i haven, nye bøger at se frem til og ikke mindst, bevidstheden om at jeg hver dag kan klikke mig ind på din blog og følge med i hvad du nu har at berette, "komme med på udlandsrejser", blive inspireret af både dig og de andre bloggere.

  Godt Nytår fra Ulla

  SvarSlet
 13. GODT NYTÅR. Jeg sidder mellem sovene børn og kan ikke høre talen nu, men jeg vil glæde mig til at høre den når jeg kan slå lyden til i morgen.

  Jeg ønsker dig og alle et på alle måder blomstrende nytår.

  SvarSlet
 14. hej claus.dejlig tale...det lyder spændende at du vil berige alle os andre med dine have rejsemål, det vil jeg glæde mig til...lige pt er jeg drømmende gået ombord i havedrømme II efter udsendelsen på dr2 i går.Jeg var så heldig at vinde bogen i en sms konkurrence hos ude og hjemme sidste sommer,mht dine have udsendelser så kunne det være dejligt hvis du kunne skrive hvem der spiller den skønne musik du brugte i hver udsendelse..det fik jeg altser ikke noteret i min iver efter både at skulle holde styr på mit status optælling og dine guldkorn under udsendelsen..mvh Diana ;#)

  SvarSlet
 15. Lisbeth - Half Moon Bay2. januar 2011 kl. 02.46

  Så hyggeligt at kunne sidde herovre på den anden side af jorden og se din nytårstale! Lidt senere i aften vil jeg se Dronningens nytårstale, så kan jeg da følge lidt med. Jeg vil glæde mig til dine nye bøger her til foråret og til dine forskellige haverejser, som vi er så heldige at læse om her på bloggen. Jeg håber, at du vil sende fra Skagen også, for det er det sted i Danmark, jeg savner allermest. Rigtigt Godt Nytår til dig og dine. Mvh. Lisbeth

  SvarSlet
 16. Endnu en spændende ide fra dig,- nytårstale. Tak for en fin tale, der vakte drømme om havesæson til live.
  Jeg er helt sikkert med på bloggen i 2011. Hvis nogen kan få mig op af stolen og ud i haven, så er det dig.
  Tak for mange spændende indlæg og ikke mindst fantastiske billeder i 2010.

  Rigtig godt nytår!

  SvarSlet
 17. Tak for en hyggelig tale. Synes det er fantastisk hvorledes du "kopierer" set-uppet fra de mere formelle taler. Dette kunne ende i en total ufrivillig fiasko, men fordi du er så bevidst om dit held i livet, synes jeg du tager stikket hjem. Netop denne erkendelse af du er en lykkens pamfilius, finder jeg meget tiltalende, for jeg tolker det, som en forståelse for at andre kan have sværere vilkår i livet. menneskelig. Denne indstilling og en dejlig haveblog gør mig til en trofast læser her på siden.

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Man kunne beholde sin passion og sin viden for sig selv. Du har valgt at bruge en stor del af dit overskud til at dele med os andre, formidle din viden på en helt unik og levende måde både her på siden, i tv og i dine helt vidunderlige bøger.

  Bøgerne bliver læst som en god roman, brugt som opslag når man lige skal huske hvad var det nu.. og som en god kogebog kan det ses på mine eksemplarer af dine havebøger, at de bliver brugt... indimellem tilføjet lidt jord og andet godt fra haven.

  Kun én beklagelse skal lyde, det er svært at komme i nærheden af adgang til dine "åben have dage", men fuld respekt herfor og jo blot et tegn på at mange har lyst til at nyde dit virke :) jeg "nøjes" så med bøgerne, nettet og tv med et lille håb om at det en gang bliver muligt at smutte indenfor og nyde din levende have.

  Mange kærlige hilsner med ønsket om et godt nyt år til dig og tusinde tak for dit store bidrag til min haveglæde.

  Susanne Kolmos, Nivå

  SvarSlet
 19. Kære Claus.
  Tak for Nytårstalen! Mægtig god ide, Jesper der fik, og som sædvanligt er du med på at give os endnu mere "guf".

  Tænk, så tager du i frivillig eksil for at berige os med endnu 3 bøger fra din hånd.

  Det er dejligt, du har haft 15 år med medvind. Claus, jeg ønsker dig 15 år mere - mindst!

  Var det op til 2000 besøg om dagen, du havde her på bloggen? Så tænkte jeg: "Hvis de nu alle bare lige i dag gik ind og ønskede dig GODT NYTÅR!".
  Kærlig hilsen fra Inga

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Tak, for den dejlige tale, jeg må sige, at jeg nød den meget mere end statsministerens (jeg har nemlig tænkt mig at gå på efterløn i 2012, for at få mere havetid, så hans tale var ikke så opmuntrende)Jeg håber, at du i 2011 får næsten lige så meget tid til at blogge som i 2010, jeg har nydt hvert eneste indlæg. Glæder mig til "hemmelige haver", den har jeg nemlig lovet mig selv. Godt Nytår

  SvarSlet
 21. Hvilken skjønn nyttårstale, Claus! Det er en lykke at du fant veien til blogglandia for oss som er så heldige å høste av dine såkorn. Jeg ble så glad da jeg leste at du mottok hedersprisen tidligere i år...nei, i fjor blir jo det nå :). Den var sannelig velfortjent!

  Jeg gleder meg umåte og usigelig mye til dine 3 nye bøker. Spesielt Den Hvite Have er jeg svært nysgjerrig på. Bøkene dine er som overdådige dekkete bord med sjelføde. De nærer! Som den ekte havekunstner du er, er jeg sikker på at du også i denne boken har mye nytt og nyttig å formidle. Jeg lærer stadig av dine erfaringer som du så generøst deler og ser ting med nye øyne.

  Jeg ønsker deg av hjertet et vidunderlig nytt år, kjære Claus. Ha en trygg og nyttig reise til delige Skagen! For en kreativ sjel som deg må det være et perfekt sted til skapende utfoldelse.

  Nyttårsklem fra Ninni (trofast disippel og beunderinne)

  SvarSlet
 22. Kære Claus,
  For et godt stykke tid siden fandt jeg på en engelsk hjemmeside følgende citat af Francis Bacon:
  "God Almighty first planted a Garden; and, indeed, it is the purest of human pleasures; it is the greatest refreshment to the spirits of man..."

  Han skulle bare have vidst, at der flere århundreder senere i Danmark blev født en Claus Dalby, som i den grad gjorde hans ord til sandhed og spredte og delte dem blandt tusinder af nordboere.

  Og nu sidder selvsamme Claus Dalby og holder Nytårstale.
  Statsministeren er TOTALT udkonkurreret.
  En ny tradition er skabt - håber jeg!!!!

  Er det ikke fantastisk, hvad haveglæde kan føre til?

  Kære Claus - vil ønske dig nogle pragtfulde uger i Skagen (et vidunderligt sted - specielt uden for sæsonen!!).
  Må du bliver forkælet og taget vare på, mens du i dit ansigts sved sidder på dit kammer og skriver.....!

  Pas godt på dig selv og husk også at nyde naturen.
  Kærlig solskinshilsen

  SvarSlet
 23. Hej Claus.Det er så første gang jeg skriver herinde.Det er skam ikke fordi jeg ikke har fulgt med i alt, hvad du kommer med.Hver dag når jeg står op tænder jeg for min pc er og ser dine nye indlæg.Nyder din positive tilgang til havelivet, som smitter af på mig, så jeg kan gå igang med de 960 m3 have jeg selv har at holde her, og som jeg ind imellem kan tabe pusten over, når nu man gerne vil have sådan en Claus Dalby agtig have. Tak for din entusiasme og alt godt i år 2011. Hilsen Kirsten Stevn.

  SvarSlet
 24. At dele, at være fælles om og at samles om...

  Jeg hørte ikke statsministerens nytårstale - faktisk ejheller vore kære dronning, HKH Margrethe den II. Men jeg læste hendes. Og jeg nikkede og glædede mig over den bevågenhed, hun havde på en af de meget store farer, der har sneget sig ind på mange mennesker i de senere år.

  Jeg kan desværre bekræfte tendensen til at have nok i sig selv og at kræve ind. Og det gør ondt at se tilbage på! Personligt, i al beskedenhed, har det fælles engagement og betænksomhed igennem adskillige år fyldt min voksne tilværelse med ubeskrivelige glæder, som jeg kunne unde rigtig mange at opleve! Dét er at være priviligeret - og dét er også netop du, kære Claus!

  Du har med talen, med din blog, med dine bøger, artikler, udsendelser, åben have og meget, meget mere gjort så meget for, at menneskelig formue i form af fælles, grønne glæder vokser og vokser støt dag for dag. Tusind tak min haveven!

  Jeg glæder mig rigtig meget til "Hemmelige haver" - det er forventningens glæde som til jul... Og jeg ønsker dig rigtig god arbejdslyst deroppe nordpå!

  I år kan jeg desuden glæde mig til at få nye glas i taget på mit drivhus. Så slap jeg da for at vaske dem for at få det grønne væk efter vinteren...

  Tak for alt i det gamle år fra dit hjerte Claus - det er med stor glæde, jeg har taget hul på et nyt af slagsen her på din blog!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 25. Kære Claus! 1. prioritet ved morgenbordet i dag d. 2.januar var din Nytårstale. Tillykke med den! Vi nød den i fulde drag. En stor overraskelse kom fra min mand, da han sagde: "Havekalenderen! Den skal du have Lisbeth, der er ingen, der fortjener den som dig, du får den i morgen."
  "Mit haveliv" fik jeg i november og nyder den.
  Vi har sne i haven og is på Svendborgsund. Vi har de skønneste Amarylis(vi selv har drevet frem) i vinduerne og mange hyacinter i stuerne.
  Det glæder vi os over. I dag er alt så smukt.Ikke mindst da vi startede dagen med din glade tale Claus. GODT NYTÅR!

  SvarSlet
 26. Tak for talen Claus !!

  Du er en fremragende taler - man skulle næsten tror at din genbo var et taleinstitut :-)
  Og så uden teleprompter...

  Tak fordi du deler ud af den viden og den begejstring for haver !

  Igen Godt Nytår til dig og alle besøgende her på bloggen

  SvarSlet
 27. Käre Claus
  Et rigtig skönt nytår til dig og dine skal lyde herfra. Tak for at jeg har lärt dig at kende og at du lukkede mig ind i dit haveunivers i 2010.
  Rigtig god skrivelyst når du drager afsted til dit skriverefugium, vi er mange som gläder os til at läse resultatet.
  Kärlig hilsen fra Dorrit i Ronneby

  SvarSlet
 28. Kære Claus Dalby
  Rigtig godt nytår. Dejligt med en så opmuntrende og positiv tale. Glæder mig til at følge de mange projekter du har igang her på blokken. Lige nu nyder jeg "Mit haveliv" som jeg var så heldig at få til jul. Der er masser af inspiration og mange dejlige billeder.Denne bog ender helt sikkert med at blive sigeså slidt som "Den levende have". God fornøjelse i Skagen.
  Mange hilsner
  Anne Lindbjerg

  SvarSlet
 29. Kære Claus,
  Vidunderlig tale, tak for den. Ikke blot fordi du deler, spreder glæde og positive, kreative pusterum til opmuntring og inspiration, men også fordi du er taknemmelig og er bevidst om den priviligerede tilværelse, du har opbygget, og sætter så stor pris på, at du har overskuddet til at give.
  Jeg glæder mig usigeligt til også at følge dig i 2011, og håber peronligt på snart igen at få min egen (store) have,hvor jeg kan udleve drømmene og ideern mere, end jeg kan gøre nu.
  Jeg holder altså helt af dig, selvom vi ikke kender hinanden personligt, men det må være noget med din evne til at være så personlig i din formidling m.m.!
  Rigtig god skrivelyst i Skagen, og nyd lyset og farverne deroppe.
  Kærligst og smil fra
  Helle

  SvarSlet
 30. Kære Claus,
  Godt Nytår! Tak for den positive tale og en som altid vidunderlig blog; du er altså bare SÅ SEJ! Det er altid dejligt at følge med herinde. God tur Nordpå med de bedste hilsner fra Fru. Krull (Der nu skal ud og nyde den smukke dag, udendørs)

  SvarSlet
 31. Kære Claus

  Et godt nytår skal du også have her fra helsinge.
  Også jeg syntes din nytårstale var den bedste, som alle de andre bloggere, men det kan vel ikke komme bag på nogen. Men det forpligter jo, de næste
  mange år frem.

  Du ønskes god skrivelyst i min skønne fødeby (skagen), stedet man kun kan
  blive inspireret i. Glæder mit til at læse endnu flere fantastiske bøger fra dig,
  og se de inspirerende billeder.

  Tak for mange hyggelige timer med dig (i tv og alle dine skønne bøger),
  du kan altid redde en lidt trist dag.

  Kærlige hilsner fra Bettina

  SvarSlet
 32. Kære Claus
  Flot flot tale. Vil lige ønske dig et rigtig godt nytår, og god tur til Skagen.Glæder mig meget til at se / læse de nye bøger, dine bøger er fantastiske flotte og meget inspirerende, også din blog er meget spændende at følge med i,
  glæder mig hver dag til at følge med i den
  Kærlog Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 33. Rigtig godt nytår til dig Claus og alle haveglade blog-læsere.

  Jeg vil glæde mig til rejsebeskrivelser osv. i det nye år, selv skal jeg til Chelsea for første gang. En tur til Belgien står også på programmet, egentlig for at se et bilarrangement, men mon ikke.........

  Med ønsker om et blomsterrigt 2011.

  Hanne.

  SvarSlet
 34. Kære Claus
  Da jeg ikke er ven med pen eller tastatur har jeg aldrig bidraget med indlag.
  I andledningen af talen og nytåret vil jeg sige tusinde tak for alle de dejlige vidioer og indlæg fra din egen fantastiske have og alle de spændene haver fra ind-og udlandet.Jeg glæder mig til dagens indlæg.
  Godt Nytår
  Helle Bolgen

  SvarSlet
 35. Hej Claus, og rigtig godt nytår.
  Manga tak for de glæder du har givet i det forgangne år med bloggen, udgivelsen af dine sidste to bøger og ikke mindst de udsendelser der har kørt på TV. Det er glædeligt at du forsøger at fortsætte i samme stil på bloggen og tilmed giver os muligheden for at lade os inspirere med nye udsendelser af Drømmehaver på DR2. Hvad angår den flotte statuette - så er den så fortjent. Du spreder haveglæde og entusiasme som ingen anden før har gjort det. Og én ting vil jeg love dig, og det er at der kommer flere blomster i de danske haver. Mange gange har jeg stået på planteskoler rundt omkring i landet og hørt folk i alle aldre, spørge efter planter, træer eller buske, som de har set eller hørt om gennem dig. Jeg ved ikke om der findes en pris, som gives af de danske planteskoler, men hvis det skulle være tilfældet, så skulle den tilfalde dig, fordi du i den grad formår at udbrede så stor haveglæde og viden blandt den danske befolkning. Jeg mener planteskolerne må have mærket en stigende efterspørgsel gennem de seneste par år, hvor du har opnået status som havefolkets ukronede konge. Rigtig godt nyt"have"år til alle bloggere.
  Mvh Michael Sørensen

  SvarSlet
 36. Kære Claus
  Sikke en dejlige tale.... jeg tilslutter mig klart enigheden om at det var årets bedste.
  Jeg glæder mig allerede til tv-udsendelser og bøger... jeg må bare opleve det hele.
  Rigtig godt nytår.

  SvarSlet
 37. Kære Claus

  Jeg fik først lejlighed til at høre din tale i dag. Du er en fremragende taler. og som Tine siger, det er pragtfuldt, at du erkender, hvor godt du har det. Det smitter af på os andre, at du har et så positivt sind. Glæder mig meget til dine nye havebøger og til tv-udsendelserne. Endnu en gang rigtigt godt nytår til dig.

  Janne fra Greve

  SvarSlet