Pæoner i kunsten

Lige nu sidder jeg og skriver om, at utallige kunstnere er falder for og blevet betaget af pæoner. I den forbindelse søger jeg på nettet for at finde spændende historier.

 

Vase-Of-Peonies-large[1]

 

Så var det, at jeg faldt over dette - for mig ukendte - maleri af Claude Monet - Pæoner i vase.

 

Mine venner og familie klager ofte over, at det er meget svært at finde på gaver til mig. Derfor tror jeg, at jeg vil skrive dette på ønskelisten næste gang. Så kan de jo altid skillinge sammen.

 

Det vil både hænge smukt i den røde dagligstue og i den orange spisestue.

12 kommentarer:

 1. Min venninne drev blomsterbutikk i noen år. En gang ga jeg henne blomster, og hun ble så glad!! Hun fikk jo aldri blomster. Man gir jo ikke blomster til noen som driver sin egen blomsterbutikk, gjør man vel? Det er kanskje også sånn med deg; du har så mange vakre blomster at ingen tenker på å gi deg noen?

  Håper du får iallefall en kopi av dette bildet....

  SvarSlet
 2. Härligt härligt! Ser så enkelt ut, men försöker man själv så inser man att det inte är det! :)

  SvarSlet
 3. Kære Claus,
  Hvis der skulle komme til at mangle en 5'er, er jeg sikker på, at vi - dine fans - gerne vil spæde lidt til.

  Vidunderlige farver, men Monet er jo altid dejlig at lade øjnene hvile på.

  Tror også, at man ved at skue mod Kina, vil kunne finde mange skønne gengivelser af pæoner.

  Undskyld forstyrrelsen...!
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 4. Så deilig bilde - jeg synes absolutt at du kan få dette bildet. Dessuten er det lurt å legge sånt ut på bloggen, for da husker kanskje folk det senere eller de kan slå opp hvis de glemmer.

  SvarSlet
 5. Fantastiskt vilket fint måleri.
  Det är ju så svårt att måla och att det blir nästan som en bild.

  Otroligt vacker.

  Ha en fin helg
  Gunilla

  SvarSlet
 6. Skønt billede Claus og helt ærligt hvis nu alle dine bekendte og alle os blokkere nu lagde sammen, såkunne vi måske give et lille tilskud til et Monet billede, hvis noget fortjener det, så er det da dig.

  SvarSlet
 7. Åhhhhhh helt sagolikt underbar!

  SvarSlet
 8. Dejligt at se dette smukke maleri af pæoner de velkendte åkande billeder ser vi så tit.
  Claude Monet`s hus og have i Giverny i Frankrig der i dag er museum, er absolut et besøg værd med kamera linsen.

  SvarSlet
 9. Flot flot, det kan du vel nok få glæde af i stuen. Jeg synes, der er noget valmue over de pæoner!
  I kinesiske malerier, stoffer, porcelæn vrimler det med pæoner - så smukt!

  SvarSlet
 10. Håller på och läser barnboken " Linnea i målarens trädgård" Som handlar om Monets trädgård, för min son och han tycker att den är spännande med alla bilderna. Och mina favoritmålare har alltid varit Monet och Gauguin, älskar mystiken och färgerna, så jag förstår att du önskar dig denna vackra tavla med dessa pioner.
  Ha en bra helg!
  Pella

  SvarSlet
 11. Sikke et dejligt billede, Monet har lavet. Jeg kendte det heller ikke, men kan så nyde det nu.
  Et billede af pæoner til dig må da være den helt rigtige gave.
  God lørdag

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  tak for det 'ukendte' billede af Monet, du her præsenterer, hvor er det fint. Tænk, hvis man kunne få det som plakat!

  til RoseSommer:
  hvor har du ret mht. det at give/modtage blomster - jeg har selv have med masser af blomster, alligevel er det noget helt særligt at modtage blomster, det gør en så glad.
  Og jo, Claus får faktisk blomster - han fik en meget smuk havebuket med bl.a. en smuk hortensia i midten af en sine havegæster søndag den 22aug10 (åben have-arrangementet) om eftermiddagen, og nej, den var ikke fra mig, men jeg var meget betaget af kompositionen og ville ønske, det var mig, der havde kreeret den.

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet