Som juleaften

Jeg elsker at få pakker. Især, hvis der er planter i. De kommer nu i en lind strøm fra forskellige dele af verden. Et rigtigt forårstegn.

 

20110127_092919

 

De pakker, jeg modtog i dag, var fra et firma, som sælger barrodede planter. I dag er det nemlig meget almindeligt, at staudegartnerne køber sådanne planter i stedet for selv at formere.

 

20110127_092841

 

Her er Preben i gang med at pakke op.

 

Desværre er det ikke et sted, som man sådan lige kan handle, fordi man skal købe mindst hundrede styk af hver plante. Men med mit forbrug er det sjældent det store problem.

 

20110127_093043 20110127_093013 20110127_093121

 

Staudegartnerne planter de barrodede planter over i individuelle potter, men vi planter dem i kasser side ved side. Det handler blot om at få dem i gang.

 

Om en halvanden måneds tid (hvor jeg håber på, at jorden er tøet), plantes de ud i haven.

7 kommentarer:

 1. Hvor ser det fantastisk ud - men for Søren Claus, hvordan bliver du ved med at finde plads til disse overdådige indkøb? ;O).

  Mette

  SvarSlet
 2. Altså kære Claus! Nu pirre du igen min nysgerighed. Hvad er der i de kasser ud over ubestemmelige rødder?

  Kh - K

  SvarSlet
 3. Sikke en skøn pakke at modtage! Jeg er nysgerrig efter at høre hvilke planter det er Preben står og kikker på?
  Jeg glæder mig også til en pakke der kommer i morgen- 1 æblekasse og 1 zinkbalje som skal bidrage til stemningen her:0)

  SvarSlet
 4. Kære Madam Bæk og Lisbeth - til højre er det Anthriscus sylvestris 'Ravenswing', dernæst Astilbe 'Amethyst' og så Dicentra 'Spring Magic'.

  Kære Mette - selv Anne (Just) sagde tit: jeg forstår ikke, hvor du får plads til alle de planter. Det handler om, at jeg planter i 'lag' og klipper helt ned, når noget er afblomstret, så det giver plads til nyt. Det er en smule komplekst at bekrive kort, men jeg har besluttet mig for at forklare det rimeligt minutiøst i bogen 'Den hvide have', som kommer til efteråret. Jeg vil godt afsløre, at jeg af Anthriscus sylvestris 'Ravenswing' har fået leveret ikke mindre end tre hundrede til skovhaven. Det er sådan en vækst, der fylder i toppen, men ikke breder sig ret meget i bunden.
  Den skal plantes i skovhaven som akkompagnement til alle løgvæksterne.

  SvarSlet
 5. Wauv Claus, det kræver da struktur og orden! - du må da have en ualmindelig kompliceret 'map' over din have, nu hvor du også har gartnere som skal informeres og have overblik...

  SvarSlet
 6. Herligt læsning...
  kh Lone.g

  SvarSlet
 7. Kære anonyme - jeg placerer selv alle planter.

  SvarSlet