Tilbage på skærmen

Fra på næste torsdag - d. 3. februar - er jeg tilbage på skærmen med en række nye ‘Drømmehaver’. Denne gang bliver udsendelserne – i alt fire styk - sendt på DR1 kl. 18.00. Jeg synes, det er ret tidligt, men det har jeg naturligvis ingen indflydelse på.

 

tv-apparat-fr-50-talet

 

Det er DR´s nye strategi at sende kl. 18.00, fordi man vil se, om man ikke kan ‘stjæle’ nogle seere fra TV2, hvor der er Nyheder. Søren Ryge Petersen og Bonderøven bliver også sendt på dette tidspunkt.

 

Håber, at I er nogle der kigger med. Der kommer endnu fire udsendelser senere på året.

38 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Ja, for alle os med børn - også selvom de ikke er helt små længere - er det stadig ulvetime. Så pyha, men de er til alt held så store at de forstår, at når "Claus" er i fjersynet så må alt andet vente :o)) De er godt opdraget :o)) Men også lidt trætte af deres havenørdede mor, som snakker om blomster og drivhuse.

  Men tak for oplysningen, for ellers havde jeg aldrig opdaget at du var på skærmen før det var for sent.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 2. Og jeg som ikke får inn dansk tv... men nett tv er jo en løsning:):) hadde håpet at de engang ville selge dine utsendelser på dvd:)
  Da skal jeg sitte klar på nett tv neste torsdag kveld:) Gleder meg:)
  Etter å ha lest din bok så fikk jeg lyst på enda fler roser...sukk:) du får det til å høres så lett ut:):) noe som jo er en god ting:) herved er da også boken et liv med roser bestilt... Så håper jeg på stor suksess med roser i hagen i år.... I fjor var det klematis:) De er jeg jo også veldig spent på i år:) Takk for din hageglede:)

  SvarSlet
 3. Godt det ikke er dig, der har valgt så tåbeligt et tidspunkt, at sende de populære programmer på!!
  Det er jo på den tid af dagen, de fleste står og rører i kødgryderne. Tror ikke DR kan "stjæle" seere på den måde, tror derimod seertallet ikke kan holde stand på de udsendelser du nævner.

  Godt jeg har mulighed for at optage udsendelserne og se dem senere på aftenen, hvor det passer bedre ind i mit liv.

  Glæder mig til at se de nye udsendelser :-)

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 4. Jeg skal i hvert fald se dine nye udsendelser, men jeg må nok optage dem og se dem lidt senere og det ikke fordi jeg skal se TV2, men af andre årsager:0) Jeg glæder mig!
  Jeg vil forresten gerne anmelde "Mit haveliv", men jeg har en stor beholdning valmuefrø af egen høst fra sidste år så dem behøver du ikke belønne mig med:))

  SvarSlet
 5. Bare rolig Claus. Vi er rigtig mange havenørder, som nok skal finde ud af at få set det. Hjemme hos mig ved resten af familien godt, hvor vigtigt et haveprogram med Claus Dalby er. Jeg er også så heldig, at kunne optage det, hvis det skulle blive nødvendigt.OgIh, hvor jeg glæder mig.

  SvarSlet
 6. Jeg melder mig også i gruppen af fortabte sjæle. Det er fantastisk at vi har fået disse velproducerede programmer, så man ikke altid skal vende sig mod det "store" udland for at gå på virtuel havevandring. Der planlægges vel allerede den næste programrække i 2012 ? Evt med afstikkere til England Chelsea Flower show, Holland og Tyskland, fx Landesgartenschau.
  Henrik

  SvarSlet
 7. Kære Linda
  Svensk TV plejer at sende DRs haveudsendelser med et års forsinkelse, så du skal bare være lidt mere tålmodig end os andre!
  Og kære Claus! Jeg håber, at der er lidt mere Claus i den nye serie end i den, DR sendte sidste år. Det var godt nok nogle uinteressante indslag de fleste af dem - lige bortset fra når Claus dukkede op.
  Happy gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. hej hallååååååå claus, du må tro att jag kommer sitta bokat då, du råkar vara min favvoruta, blink!!!nu känns vintern lite lättare!
  varmkram lotten

  SvarSlet
 9. Hep hep du skønne havemand......jeg skal nok være på pletten - om ikke andet så kan de optages :0)

  Købte netop i dag "Mit haveliv" så nu skal jeg fordybe mig henne i den bløde stol :0)

  Solhatten

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Ihh hvor jeg glæder mig til at se nye afsnit!
  Tidspunktet har da også den fordel, at man ikke står og skal lægge sine børn i seng F.eks. hvis det var kl.20-21
  Ja, for at støtte op om Linda, så kunne jeg også godt undvære den meget rødhåret havearkitekt. Det blev altså lidt for moderne, når nu man prøver at indrette sig med lidt Engelsk/fransk. Knus her fra Gro www.grosrosenhave.blogspot.com :-)

  SvarSlet
 11. æv...det er ALT for tidligt. Vi er jo slet ikke klar når klokken er seks. Det er super ærgerligt.
  Godt man kan optage det. Vi glæder os da til at se de nye programmer. Der er jo desværre lidt langt imellem at der er kvalitets have tv for tiden. Heldigvis har vi da lidt "båndet", så vi kan komme igennem vinteren.

  Det bliver rart at få en sommerhave indsprøjtning. Mit blomstersukker er også lidt lavt for tiden.

  kh
  Eva fra Greve

  SvarSlet
 12. Jeg må skrive et STOR seddel på køleskabet (hvorfor lige der mon...??) med "DALBY kl. 18.00", har ikke haft det tv-tidspunkt inde under huden, siden jeg så børnetime med mine tøser, og de er trods alt 18 og 26 nu (og fjernsynet så næsten ud som det du viser)... men jeg glæder mig, og nu ved familien at: Sschhh... mor ser Dalby!!

  SvarSlet
 13. Jamen altså....det var da fuldkommen skudt ved siden af, med det sendetidspunkt!!!!

  Men hvorfor findes der ikke en havekanal på tv?? Der er så mange kanaler der specialisere sig på enkelte ting, så hvorfor ikke en channel, med alt fra haven?? Det tror jeg der vil være grobund for, globalt set :-)

  Var det ikke noget for dig at starte op, Claus?? - Et forlag, så hvorfor ikke en Tv-kanal, der prismæssigt var til at komme i nærheden af?

  SvarSlet
 14. ååå, så gleder jeg meg :)
  Jeg har jo valgt tv-canal leverandør basert på at de hadde dansk tv tilgjengelig, nettopp for å få hageprogram.

  kl 18 er nok ikke noe godt hage-tv tidspunkt, for det er jo akkurat da folk faktisk er i hagen. Men for meg som har opptakboks så spiller jo ikke det noen rolle, og uansett så går jo disse så tidlig på året at hagelivet ikke er i gang enda (her nord).

  Gleder meg til å se, og gleder meg til å endelig ha hageprogram på hage-tv oversikten igjen :D

  SvarSlet
 15. Jeg synes kl. 18 er helt perfekt - på vinteren. De trenger ikke sende hageprogrammer når vi er ute i hagen :) JEg har ikke dansk tv - men jeg ser alt på nett og ser når jeg vil. Jeg skjønte også at jeg har en mulighet til å koble pc til TV og da blir jo verden ganske annerledes. ER det helt nye programmer Claus? Koselig med hageprogrammer nå - det er aller, aller best. Hanne

  SvarSlet
 16. Hej Claus.

  Jeg kommet faktisk lige fra et foredrag med Frank Erichsen "Bonderøven" - fantastisk!! Ved godt, at I som sådan ikke ha meget til fælles sådan livsstilsmæssigt, MEN I har det til fælles, at I begge brænder for det I laver og er dygtige til at formidle det.

  Glæder mig til de nye programmer, men vil som en del andre her på bloggen sige, at det nok ikke er det rigtige tidspunkt det sendes - mange spiser på det tidspunkt og det er jo, gudske tak og lov, ikke alle som spiser foran fjernsynet. Men om ikke andet kan det jo optages og ses senere :-)

  /Bo

  SvarSlet
 17. Nye programmer med dig Claus..... hvor herligt! Jeg glæder mig allerede. Anne Vibeke hvilken en god ide med en ren havekanal!! Man kunne supplere med tips til indretning - blomster indendøre - oma.
  Februar er jo en fin måned at sidde og glæde sig til alle de ting, man snart skal i gang med i haven.

  SvarSlet
 18. Det er nemlig rigtigt, og derfor har jeg "misset" både Søren Ryge og Bonderøven de sidste gange. Jeg har først opdaget det bagefter. ØV.
  Men nu må jeg til at læse tv-programmet!
  Dejligt med nye have-programmer.

  SvarSlet
 19. Ah .... hvor skønt, så er der fritimer på vej. Det bliver en dejlig start på en snart ny havesæson. Pyt skidt det er kl. 18:00 - det skal der være tid til ;o).

  Mette

  SvarSlet
 20. Nåmenså! - må jeg da hellere se at få gjort alvor af en gammel idé om at få et lille ekstra TV op at hænge i et hjørne af køkkenet :-)
  Her i det gamle hus er der laaaaangt fra køkken til TV hjørne, og fra kl 18 befinder jeg mig gerne ved langbordet i køkkenet med en hel stak havebøger opslået i stakkevis - vis á vis køkkenbordets stakke af grønsager og gryder ;-)

  Og gå glip af så glimrende TV vil jeg da ikke!

  SvarSlet
 21. Hej Claus!

  Vet du om man kommer att visa dina trädgårdsprogram på finsk TV i år? Förra året följde jag en serie och undrar nu om vi får fortsättning till den. Härliga program och mycket bra information för oss trädgårdsmänniskor, tack för dom!

  Ha en trevlig tisdag!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvarSlet
 22. Jeg glæder mig også til de nye programmer. Optager dem, da kl. 18 også er et dumt tidspunkt for mig. Men jeg er slet ikke enig i, at de andre indslag er uinteressante. Og den rødhårede havearkitekt skal være velkommen igen (eller en anden havearkitekt).Claus har jo også benyttest flere havearkitekter til sin have. Det er jo ikke kun en havesmag, der skal dækkes. Jeg synes det var spændende at se, hvordan en ny have på et ugæstfrit, fladt stykke sand blev skabt. Kunne være interessant at se den igen om nogle år. Hilsen Birgit

  SvarSlet
 23. Ih, hvor jeg glæder mig til de nye programmer. Jeg har god tid kl. 18, men vil selvfølgelig optage dem, så jeg kan se dem mange gange, som jeg har gjort med dine tidligere udsendelser.

  Kærlig hilsen fra Janne i Greve

  SvarSlet
 24. Jeg må ligesom Flora Danica tysse på ungerne og forlange mad- og Claus Dalby ro, når programmet bliver sendt kl. 18.00, ellers bliver deres mor vist ikke til at spøge med! Der bliver hældt et glas rødvin op til frikadellerne. Pyt med, at programmet indeholder andre stilarter end din, Claus, jeg tørster efter alt havestof på denne årstid. Kh. Annette Halling

  SvarSlet
 25. Men godt, det er DR, så kan man indhente det forsømte på nettet!

  SvarSlet
 26. JUBIIIIIIIIIIIII!!!! Det er dejligt at sommer og forår allerede begynder hver torsdag i FEBRUAR måned... så kan det da ikke blive bedre!

  Mange hilsner Sarah

  SvarSlet
 27. Juhuuu, det bliver skønt med nye input så vi er mere end klar når det går løs igen snart. Jeg får havemænd på besøg 3 dage i denne uge som vil rydde op i mit syren- og brombær-vildnis. Har derfor ekstra brug for inspirationen og håber de finder et pengetræ et sted, så jeg kan få fyldt haven op med selvvalgte lækkerier

  SvarSlet
 28. Nåeh, så kom forklaringen måske også for, hvorfor de sender Det søde Liv's guldkorn på dette tidlige tidspunkt på aftenen. Både dine og Mette Blomsterbergs programmer er MEGET populære, så når man ser det i lyset af forklaringen, så er det jo en stor kompliment. Men så må maden være færdig og spises foran TV! for se dig, det skal jeg. På gensyn den 3. februar!
  PS. Jeg smilede over hele ansigtet, da billedet af det lille runde tv-apparat tonede frem. How cute!
  kh

  SvarSlet
 29. "Hvem sidder der bag skærmen med blomster i sin hånd,
  med forklæde på maven der` bundet af et bånd,
  det gør såmænd Claus Dalby, der af sit hjertes gunst
  med spaden kan forvandle den hårde jord til kunst.

  Og vågner du en morgen i allerførste gry
  og hører saksen klippe påny, påny, påny,
  det er såmænd Claus Dalby på sine unge ben,
  som plukker vilde blomster, han elsker hver og een"

  Claus, jeg glæder mig som alle de andre helt vildt, til at se dine nye haveudsendelser. Aftensmadstidspunktet kan og må så tilpasses efter haveprogrammet. End of discussion!:o) Så må man jo bestikke barnet med en gang yndlings-lasagne og manden med et glas frikadelle-rødvin:o)

  Mange hilsner fra Jeppe Aakjær, Carl Nielsen og mig

  SvarSlet
 30. Kære alle - tak for de søde kommentarer. Og endnu en gang: Tante Grøn - du er altså uforlignelig.

  SvarSlet
 31. Hei Claus!
  Ingen sak å få sett programmet. det er bare å gå inn på nett tv og se det når en vil og hvor mange ganger en vil.
  Heldige vi!!!
  Gleder meg, det skal bli fortreffelig.
  Ha en fin ettermiddag, Claus.
  TANTE GRØN, du er bare helt fantastisk. Jeg må virkelig le av deg og det du skriver..... fornøyelig...
  Klem til dere begge fra Grete.

  SvarSlet
 32. Endelig! Dette gleder jeg meg til!!
  Jeg er enig med de fleste er at sendetiden kunne vært annerledes, men samtidig er det jo årstiden ganske så fin! Jeg trenger virkelig en dose med planter, vår og sommerblomster nå, så jeg kommer til å ta programmene opp og se dem når jeg kommer fra jobb! :-D

  SvarSlet
 33. Kære Claus.
  Hos mig ville intet kunne være til hinder for at se "Drømmehaver". Batterierne ud af dørklokken - telefonstikket ud - og mobilen på lydløs. Ja, det skulle da lige være Cliff Richard, der stillede sig på terassen og sang for mig, der kunne distrahere mig bare en anelse:0).
  TANTE GRØN dog: "Du er uforlignelig". Hvad skulle vi dog gøre uden Claus og dig?
  Kærlig hilsen fra Inga

  SvarSlet
 34. Kære Claus

  Dato og tid indsat i kalenderen! Tak for "advarslen".

  Kan som et lille kuriosum nævne, at jeg får et par havenaboer til "Dalby-aften" på fredag med te og hvad sig dertil hører :-)) Jeg optog de 8 Drømmehaver, som blev sendt nytårsaftensdag. Det vidunderlige ved optagelser er jo, at man kan gemme og senere spole forbi det mindre interssante. Og det kan blive en nødvendighed, for 8 udsendelser på én aften, er nok liiiiige i overkanten. Tror der grines lidt i de små haver her af min "Dalby-aften" opfindelse - hehehehe. Men når staklerne nu ikke har set dem endnu, må jeg jo træde til og korrigere manglen.

  SvarSlet
 35. Kære Claus
  Det glæder jeg mig til, alarmen på mobilen er sat;-) tak for tippet.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 36. Kære Claus.

  En dag på vej hjem fra børnehaven, jeg havde hentet den største hun er 3½. Snakkede de om en som hed Claus i radioen.
  Hun siger "Det er ham som har en have hvor der kommer smukke blomster".
  Så for vores vedkommende passer det perfekt med kl. 18. Så kan pigerne også se med.
  Vi glæder os.
  Knus Rikke.

  SvarSlet
 37. Kære Claus.
  Tak for tippet,om de nye drømmehave programmer.Håber DR1 får så mange klager,over dette dødssyge sendetidspunkt,at det bliver flyttet til kl. 20:00

  SvarSlet
 38. Altså, kan ikke lade være med for en gangs skyld at kommentere på Tante Grøn:
  Godt digtet!
  Uforlignelig, det må vist være det helt rette ord:-)

  Bedste hilsner Lisbeth K.

  SvarSlet