Tykke kuverter

I går skrev jeg om, hvor glad jeg bliver, når jeg får store kasser med planter. Men lige så lykkelig bliver jeg, når posten kommer med tykke kuverter.

 

20110128_101023

 

For på denne årstid er det nemlig ofte frø. Tænk, at små kan gemme på samme mange drømme.

 

20110128_101106

 

I år har jeg blandt andet bestilt frø ved et belgisk firma – Silene.be – som Kjeld Slot har anbefalet mig. Det har et fint sortiment. Se selv.

 

Lov mig at besøge Kjelds blog – klik på hans navn ovenfor. Kjeld formidler havekunst på et meget højt plan.

23 kommentarer:

 1. Aaaaajjj, det frø link kunne jeg godt have brugt i går, da jeg bestilte frø fra to forskellige steder :-)) Jeg kan se, at de også sender småplanter, hvilket jeg er endog meget begejstret for, da jeg ikke har væksthus og ...... ikke har haft den store succes med såning.

  Ja, Kjeld Slots blog er afgjort et besøg værd. Der er noget for enhver smag.

  SvarSlet
 2. Den flotte fyrs hjemmeside er bestemt også et besøg værd! Kjeld Slot har lavet det, i mine øjne, mest fantastiske Tulipanbed, jeg kan mindes af have set!! Hovederne svæver nærmest som de smukkeste farveklatter imellem zigzaghække af Buksbom. Det skal ses...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Ja, man kan blive helt euforisk over alle disse frøposer og deres løfterige fotos!
  Har selv bestilt fra både Primafrø og Isabella's.

  Det bliver min første blomsterhave (i cottage stil - forstås) her på Vilhelmsdal. De første 2 år gik med renovering af bygningerne, så kom turen til Den Hvide Gårdhave og nu er planerne for blomsterhaven ved at være på plads . . . pyha det tager langt tid endnu . . . men med god inspiration fra gamle fotos fra gården, bøger, haveblogs (især din) så går det nok endda :-)

  Kan se at Kjeld deler min forkærlighed for spejldamme. Sådan en vil jeg anlægge igen engang, savner 'Himlens Spejl' på næsset i min gamle have. God weekend :-)

  SvarSlet
 4. Hjælp jeg er blevet smittet med Claus Dalby influenza. Den udmønter sig på den måde at jeg gør alt hvad han siger...........Har bestilt klokkerankefrø(de er ikke kommet endnu), men af skræk for at de ikke kommer, har jeg nu bestilt de fire som Claus har foreslået. Og sådan er der flere eksempler.
  Jeg håber aldrig sygdommen går over og jeg glæder mig usigeligt meget til såtid, har været ved at regne ud på hvor meget der kan stå i vindueskarmene i udestuen ( med gulvvarme). Gad vide hvad min mand siger.

  SvarSlet
 5. Kjære Claus. Ja det er en stor glede å oppdage en stor tykk konvolutt i postkassen med frø som vi har gått og ventet på:)Takk for link til frøfirma,de får vi aldri for mange av..Kjelds slot sin blogg ligger blandt favorittter på pcen;)

  ps:Kan jeg spørre hva de gule blomster på den ene frøpakken på bildet ditt er Claus?

  Hjertligste Hilsen fra Ellen.

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Helt enig mht til Kjeld Slots have i nærheden af Ebeltoft. Kan varmt anbefale at besøge hans have, når der er åbent om sommeren. Det er som et kæmpe frikvarter og fantastisk inspiration at være der OG så virker der så roligt, smukt og de byder på en god kop kaffe;-)
  kh Lone.g

  SvarSlet
 7. Kære Ellen - det er californisk valmue, Eschscholzia 'Thai Silk Milkmaid'.

  SvarSlet
 8. Tack för du introducerade kjeld! I år är det vallmo i mina fröpåsar. Kram

  SvarSlet
 9. jeg plejer at shoppe frø på impecta.se
  de nemme blå sommerblomster, Prins Gustafs øje, har jeg ikke set i de danske butikker. Og folk roser dem altid.

  SvarSlet
 10. Visst är det härligt när fröförsändelserna trillar in i brevlådan. Men jag tänker INTE titta in på den där frösidan, nu får det vara nog med frö för i år ! Kjelds trädgård var fantastisk, tack för bloggtips. Ha en skön fredagskväll
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 11. Hmmmm... utroligt, at jeg endnu ikke har set Kjeld Slots have... og mine forældre bor endda lige i nærheden.

  Det må blive i år, at turen går dertil!

  SvarSlet
 12. Tusind tak det var dog et fantastisk link og frøene er billige. Jeg fatter ikke at frø i Danmark skal være så dyre, jo hvis de er meget sjældne, men det er jo ikke altid sådan det forholder sig.
  Kjeld Slots hjemmeside er meget meget inspirerende.

  SvarSlet
 13. Er glad for, at jeg ikke er den lykkelige ejer af et betalingskort, der kan bruges 'abroad'!!!
  Jeg ville blive frygtelig fattig. - For hver gang der er nævnt et link til et udenlandsk frø- eller plantefirma, er man jo lige ved at gå bersærk i sin iver efter at tilegne sig alle disse skønheder, der bliver præsenteret. Og jeg ved jo, at ved erhvervelsen og det store arbejde med at fremdrive og/eller placere de små vidundere, ville det jo nok blot tjene som delikatesser for lækkersultne rådyr og harer.
  Men naturligvis er der bestilt div. frø, og de er også arriveret med vores søde, unge postpige.

  Mon ikke pakkeposten her i landet (og sikkert også i udlandet) er tiltaget voldsomt - på bekostning af almindelig brevpost.
  Ikke mange sender vist længere et ganske almindeligt håndskrevet brev, hvilket nu ellers er vældig hyggeligt - både at modtage og sende.

  Den helt bedårende mørke, vilde kørvel (Anthriscus sylvestris 'Ravenswing') har jeg også fundet her i Danmark hos bl.a. Staudecafeen, og den er nok et nærmere bekendtskab værd her på denne mere end naturprægede matrikel.

  Zeb's indlæg om skabelsen af lyse og hyggelige forhold på en tid, hvor man hellere ville gå i hi, er lige noget, der tiltaler min vinterfrustrerede hjerne.
  Må på udkig efter areal til 'egen-omsorg'.

  Og så må jeg neje dybt for Tante Grøn over den ualmindeligt flotte karakteristik af min person (sådan har jeg aldrig fået den før!).
  Det må vist være op til den enkelte at bedømme om alle disse prægtige prædikater nu også holder stik. Men solen begyndte da straks at skinne ved læsning af disse fantastiske superlativer.

  Det kunne være, vi skulle nedsætte en Dalby-gruppe med mødepligt en gang om året - så'n ca. midt i Danmark.
  Det kunne da være voldsomt hyggeligt - kunne det ikke?
  Men vi andre har jo en fordel; - vi ved nemlig hvordan Tante Grøn ser ud!
  Det er vel egentlig også lidt uretfærdigt - ik'?

  Tænkte igen i går på Anne Just.
  Hvorfor? Jo - for endnu engang er en dansker med 'højt til loftet' revet bort alt for tidligt - nemlig Tøger Seidenfaden.
  Der findes i Danmark ikke så mange af hans og Anne Just's slags, hvilket er yderst beklageligt, for den type mennesker sætter en ekstra prik over i'et her på denne til tider smålige planet.

  Det blev vist en længere og lidt springende smøre, men håber på tilgivelse fra de, som måtte læse med.
  Mange vinterlige hilsner

  SvarSlet
 14. p.s. Kjeld Slots blog har længe hørt til favoritterne, men han er IKKE så flittig som du!!!
  k.h.

  SvarSlet
 15. Kære Karen - også en stor, stor tak til dig for alle dine gode og kloge ord her på bloggen. Og jeg må sige, at det virkelig rørte mig, at du nævnte Tøger Seidenfaden. Jeg kendte ham ikke, men er som mange, mange andre meget berørte og bevægede over hans alt for tidlige bortgang. Har netop her i aften siddet og nærlæst Politiken som ingensinde før, fordi så mange af vore aller klogegeste medmennekser - både venner og 'fjender' - giver ham så mange fantastiske skudsmål. Han var en stor dansker, og vort land er blevet meget fattigere uden ham. Også læserne får ordet i dagens avis og en skriver: 'Vi vil huske Tøger Seidenfaden som et bolværk mod anstændigheden'. Det synes jeg, var meget smukt skrevet. Æret være hans minde.

  Og, ja. Rigtig, rigtig mange blev også dybt berørte, da Anne døde. Én skrev dagen efter Annes bortgang til mig fra det Nordjyske: 'Kære Claus Dalby, du kender mig ikke, men jeg ved, at det er en meget stor sorg for dig, at Anne Just ikke er mere, og jeg vil sige, at der i dag her i Nordjylland er en stemning lig med den, som da Tove Ditlevsen gik bort. Det er så ubærligt'. Jeg husker ikke selv Tove Ditlevsens død, men kunne helt ind i mit hjerte føle sammenligningen.

  SvarSlet
 16. Kære Ingeborg - kender den ikke. Har uden held prøvet at Google 'Prins Gustavs øje'. Har du et latinsk navn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den heter Nemophila menziesii på latin.
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Prins_gustafs_%C3%B6ga

   Slet
 17. Helt enig - Kjeld Slots have er fantastisk - på en gang stringent og eventyrlig - og han selv er et varmt og givende menneske. Jeg kender ham ikke - har kun mødt ham én gang, nemlig i sommer, da han havde "åben have". Det var en helt speciel oplevelse at møde ham og opleve hans interesse for netop VORES oplevelse af HANS have, som er helt unik.
  Lige så unik forestiller jeg mig din have, Claus, bare i en helt anden stil. Meeeen .... måske får jeg den at se engang!
  Ønsker god weekend

  SvarSlet
 18. For ihverfald at starte, nogle tanker, der falder mig ind her på falderebet af en dejlig dag, som har med udgangspunktet at gøre, så overraskede det mig såre, at jeg fattede en stor del af de belgiske beskrivelser. Jeg forstår dansk, engelsk, tysk og en del bornholmsk ;-) Men derudover er mine sprogkundskaber yderst begrænsede. Ja jeg var nær faldet i en bestilling blot derfor... Men kom så i tanke om, at jeg allerede tidligere idag havde siddet med den stak af frø, som endnu ikke har set såmuld i Lillebo (ikke et ord om, hvor stor den er).

  Jeg har fra tid til anden hørt Seidenfaden debattere på fjernsyn - og ja han betog mig i de korte øjeblikke! I modsætning til langt størstedelen af "skærmtrolde" talte han til min intelligens mere end til mistanken om at blive manipuleret. Oprigtig og engageret! Derfor følte jeg også nærmest en slags vemod ved at læse om hans endeligt idag. Må han hvile i fred.

  Og må det samme gælde, din kære veninde, Anne Just, kære Claus. Da hun døde, gik det op for mig, hvad jeg havde mistet... Eller vel rettere, hvad jeg burde have "set" før! Jeg kom aldrig med på bølgen af fans af "Haven i Hune" - måske netop fordi sådanne bølger sjældent fanger mig. Men jeg oplevede flere gode havevenner gå nærmest i sorg - deriblandt min bedste veninde. Jeg betragtede deres minder og opdagede en helt fantastisk, kreativ og unik kvinde. Jeg forsvandt i fotos af hendes malerier, som gengav mange af mine egne sanseindtryk derude. Hvor var verden rig, da hun levede - og hvor har hun givet meget videre...! Jeg har siden læst hendes første og sidste bøger.

  Inden jeg ender med at blive alt for bevæget i en sen (snart tidlig) time, vil jeg blot takke alle givende mennesker her, for hvad I gør af positiv forskel i andres (og mit) liv - stort såvel som småt!

  Rigtig god fornøjelse med "egen-omsorg" Karen!Jeg kunne snildt forestille mig det overordentligt hyggelige i et CD-blogmøde, som også Tante Grøn drømte om. Men det bliver nok ved drømmen for mit vedkommende, medmindre vi kan mødes en sommerdag i Fuglesang Haveparadis i Ibsker/Svaneke ;-)

  Idag blev de der frø sået, som helst skulle sås tidligt. Så nu har jeg fået min lyst styret for et øjeblik.

  Hjerteligt godnat!

  SvarSlet
 19. Hej Claus og Ingeborg

  Jeg tror `Prins Gustavs øje`, er den der også kaldes Øjeblomst - Nemophila menziesii

  Den blå og hvide kan bla. købes i dk. her(se nederst på siden): http://lundhede.datascan.dk/acatalog/Lh_Diverse_blomsterfroe_S.html

  Den næsten sorte bla. her: http://www.primafroe.dk/advanced_search_result.php?keywords=Nemophila&x=0&y=0

  Jeg har selv prøvet den sorte for et par år siden og den var rigtig fin. Jeg vil nok prøve den blå i år, så tak fordi du mindede mig på dette fine blomstertæppe, Ingeborg!!!

  SvarSlet
 20. Kære Anne Vibeke - så er jeg med. Den opfatter jeg nu ikke som særlig sjælden!

  SvarSlet
 21. Hej igen Claus - nej, sjælden er den ikke, jeg købte frø i Brugsen :-)

  SvarSlet
 22. Så fina fröpåsar!

  Fortsatt fin helg,
  Rebecca

  SvarSlet