Ude godt …

… men hjemme bedst. Ja, det er herligt at være hjemme igen, selv om jeg ikke nåede at få hjemve, mens jeg var i Skagen. Jeg har det sådan, at jeg indretter mig der, hvor jeg er. Det var SÅ skønt at være i Skagen, fordi jeg fik skrevet så meget på ’Bonderoser og pæoner’.

 

20110127_105336

 

Selvfølgelig var jeg meget spændt på at se haven, og det var til dels et dejligt gensyn, men når jeg alligevel trækker lidt på det, er det fordi, jorden jo er bundfrossen, og der ikke er meget at gøre derude.

 

20110127_105416

 

Når jeg ser på billederne her, har jeg meget svært ved at forstå, at det om bare få måneder er grønt og frodigt. Men sådan tror jeg, at vi alle har det. Jeg har dog givet mig selv lidt fri på lørdag. Så vil jeg gå ud og nusse, og I skal få årets første video fra haven og ikke mindst fra væksthuset, hvor der er stor aktivitet allerede.

 

Obs. De løse potter I ser på billedet herover er ikke manglende oprydning, men blot en markering af, hvor vi har lagt nye løg.

16 kommentarer:

 1. Hemma bäst så är det!
  Det kommer dröja länge till innan det blir så där bart på marken hos oss.
  Mariana

  SvarSlet
 2. Trots en frusen trädgård ändå en vacker trädgård!

  SvarSlet
 3. Ah, det var nå godt å se at dere har det litt kaldt i Danmark, også. :) Vi er heldigvis allerede langt på vinteren. Jeg har lagt inn en teller på min blogg som sier "Spring begins in 52 Days", er vel ca vårjevndøgn, det, 21. mars.

  SvarSlet
 4. Nä våra trädgårdar skilljer sig väl inte så mycket just nu och snart ska det väl börja ta lite små fart i det gröna.

  Anna

  SvarSlet
 5. Det er jo så man blir våryr av å titte ut på solskinnet, selv om kulden råder her hos oss:)

  SvarSlet
 6. Nej, man vil vel nødigt beskyldes for ikke at have styr på sagerne Hr. Dalby :-) (tror nu ikke der er mange, der regner med de krukker ikke er placeret der begrundet)

  Jeg ser frem til videoen.

  God solskinseftermiddag - Sarah

  SvarSlet
 7. Der går nok længe, før vi ser det virkelige forår her på solskinsøen. Klimatisk er vi jo senere på den med sæsonen herovre, omgivet af havet - dvs. sædvanligvis et par uger eller lidt mere. Men jeg tror så heller ikke, at vi har set det sidste til vinteren endnu. Mon ikke jeg midt/sidst i februar kan melde om sne igen ;-) Men fra april vil jeg altså ikke se mere til den, selvom den lige nu faktisk er et højdepunkt derude, som den lyser op! Og vi har så heller ikke haft det så koldt som resten af DK. Lige nu er der dog ca. -3 grader celcius og højt solskin. I havestuen er der så +12 grader!

  Rigtig god fridag på lørdag, kære Claus - den glæder jeg mig til at høre om!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 8. Hej Claus.

  Har du nogen ide om, hvornår vi kan forvente at se dit "fingeraftryk" på Bilka's havesortiment?

  /Bo

  SvarSlet
 9. Ha en riktig skön ledig lördag och njut av livet. Din trädgård är vacker i vinterskrud. Kram

  SvarSlet
 10. Suk, jeg har lige hørt i dag, at vi vil få vinter langt ind i marts måned. Vi er i Sverige i øjeblikket, og her ligger der stadig en del gammel sne. I morges sagde termometeret såmend kun minus 15 grader. Så jeg kunne godt gå hen og tro, at rygtet er sandt. Hjemme i vindueskarmen er foråret da på vej, for jeg har allerede gang i såningen til den kommende sæson. Samtidig har jeg en del forårsløg og tulipaner i hele huset. Man har vel lov til at tage forskud på glæderne ikk?

  SvarSlet
 11. Kære Bo, - så småt fra uge 12, men for alvor fra uge 20.

  SvarSlet
 12. Hej Claus!
  Her går det allerede derudad. De gamle brændenældestængler på 'Sletten' midt i baghaven er blevet fjernet i dag og kørt på kompostbunken, så de nye kan komme ordentlig til, når det bliver forår. Mirabellehækken langs den ene side i forhaven er blevet skåret godt ind i de seneste par dage. Næste skridt bliver så at korte den af, så der kan komme noget mere sol ind, og brombærkrattet sammesteds skal beskæres i morgen.

  Men der er stadig masser af haveagtige entreprenørarbejder at give sig i kast med. Kun havebudgettet sætter grænser, når man nu ikke selv kan udføre det tunge arbejde. På den anden side har jeg måttet opgive at rejse til mit vinterkvarter pga helvedesild; men jeg kvier mig lidt ved at bruge de derved opsparede midler, for det kunne jo være, at jeg snart får det bedre og så alligevel kan komme af sted lidt aenere (lidt optimist er man vel altid).
  Og så har jeg været ude at så dine kvanfrø og dine (og mine egne) valmuefrø i dag.
  Så alt i alt er havesæsonen begyndt her på matriklen.
  Happy gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. Kjære Claus!

  Gleder meg til årets første video. Jeg synes det er trivelig og interessant å se hvordan hagen din ser ut på denne årstiden også...

  Jeg har vært litt fraværende på kommentarfronten i det siste grunnet ny jobb og mye å gjøre/tenke på, men kan love deg at jeg har vært innom her hver dag for å se hva du har foretatt deg. Alltid spennende å 'sjekke Clausen', he,he. Apropos et av dine tidligere innlegg/spørsmål, så har vi her i huset fulgt bloggen din siden før den åpnet, da den bare hadde et statisk 'kommer snart' bilde.

  Varme vinterhilsener Eivind.

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Kan godt forstå at du nyder at komme hjem og se dig omkring. Især når du sådan får "gaver" uden for sæsonen. Der ser ud til at herske orden i din have, og dit pottetrick er da pratisk, så man ikke graver nedlagte løg op, når der skal plantes ud.

  Jeg er endog meget spændt på det nye Bilka! Bare du dog kunne få lov at løfte lidt på sløret. Der er så lang tid til uge 12 - for ikke at tale om uge 20 :-))

  SvarSlet
 15. Kære Nette - jamen, det gør jeg så. Der kommer blandt andet nye pæoner, gode tilbud på engelske roser, flotte terrakottakrukker, komposteret gogødning, god pottemuld og langtidsvirkende gødning for blot at nævne nogle af de få ting, jeg/vi har fået sat i værk. Men jeg skal nok informere nærmere.

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  Tak for hurtigt svar og jubiiiiiiii :-))

  SvarSlet