Video d. 29. januar 2011

 

Så er den klar. Den første havevideo I år!

19 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  Hvor er det dejligt at du er ude med videokameraet igen - det har jeg faktisk savnet lidt, selvom du har underholdt os rigtig godt med dine mange blogindlæg hele vinteren.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 2. Hej!

  Det låter verkligen härligt i din trädgård då fåglarna sjunger, Claus! Brukar ni har någon snö alls där under vintern?

  Hos oss här i Tampere trakten i Finland ser det så där ut tidigast i april så vi lever midvintertiden just nu och försöker planera frösådden inför våren. Hoppas att dina fina trädgårdsprogram visas i vår TV även i år!

  Hälsningar
  Sari från Puumuli

  SvarSlet
 3. Jeg kender én, der skal ud og klippe sine 2 græsser ned i nærmeste fremtid ;o)

  Tak for den første video i år, Kære Claus. Den virker så dejlig hjemlig, velkendt og hyggelig! Sikke en gang fuglefløjt, du har i skoven. Smukt.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Havevejret svigtede ganske vist idag, men så havde du, Claus, lavet denne dejlige sæson-starts video og tak for det! Den gav et helt boblebrus i maven af forventning om alle de dejlige havestunder, vi snart tager fat på. Videoen viser tydeligt vigtigheden af struktur og rygrad i haven. Det gav mig anledning til et kærligt men kritisk blik på egen have. Lige nu afsløres "pladser til forbedring" jo ubarmhjertigt. Havehilsen Lise

  SvarSlet
 5. Jeg synes det var et dejligt kik ind i din have og ja det er vinter, men trøstesløs det synes jeg ikke din have er. Det er så flot med gangene og de grønne taxhække:o) Tak for de levende billeder!

  SvarSlet
 6. Tak for video!! :)

  Kære Claus - du kan ikke klage over den smule sne du har... her fik vi flere cm. igen for få dage siden og havde godt minus 7 grader her til morgen og i dag ikke over frysepunktet. øv øv øv

  Men i går købte jeg tre små sartgule potteroser, og plantede dem i en stor krukke i et sydvendt vindue i stuen - de gør mig bare sååå glad, de skal gødes og have meget kærlighed :)

  Men ellers synes jeg at Plumeria er et must. En fantastisk plante med de mest vidunderlige, smukke og velduftende blomster, hvor jeg faktisk har en i blomst lige nu. - De står selvfølgelig i haven hele sommeren, men i stuen om vinteren, da de ikke skal have temp. under 15 grader.

  SvarSlet
 7. hej Claus
  hvor dejligt med en hilsen fra haven - og rart, at man kan se jorden igen :D

  til Zep:
  der er masser af fuglesang (bl.a. skovspurve) også i min have og har været det det meste af vinteren, når det ellers ikke blæste eller var for koldt, så du må ud og lytte efter dem - de er der!

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 8. Tusind tak for årets første have-video, Claus:o)
  Et dejligt gensyn!!:o) Ja, det føles næsten som et lille forårstegn, selvom du har både skøjtestier og egen skøjtesø i haven på nuværende tidspunkt. Forårets havefarver er i blomsterne, mens vinterens havefarver er i fantasien, ikke?

  Er havemusklerne godt ømme idag? Jeg mærkede ihvertfald til adskillige hidtil ukendte muskler, jeg end ikke anede, at jeg havde, de første dage jeg var i haven, her efter den lange vinterpause. Men nu er jeg så småt ved at være i kampform igen. Og dog!

  Sent i aftes/tidligt i nat, gav jeg mig til at læse i den gumpetunge havebog "Den engelske have". Jeg kunne selvfølgelig ikke lægge den fra mig igen, selvom øjnene sved af træthed og skuldrer, nakke og gigtkrogede fingrer værkede over byrden af den enormt tunge bog. Så idag har jeg næsten været havebogs-invalid!! Det er alligevel godt gjort, at sådan en tung bog, er hårdere ved kroppen, end en gang fysisk hårdt havearbejde!! Så jeg kom på massagebriksen istedet for i haven idag. Myoser istedet for mimoser. ÆV!! Ja, sikke en heltínde!!! En lidt patetisk een af slagsen!

  For lige at følge Zeps tråd med utålmodighed, efter at se noget der spirer og gror, så har jeg ad åre lært at styre migselv og min frø-sånings-længsel...... ved hjælp af hårdt fysisk havearbejde såmænd. Jeg tager alt det grove først. Så er der tid til rigtig at nyde alt det sjove bagefter. Det grove er jeg i fuld gang med: Drivhus-fejning, oprydning, nedpilning af visne vinblade, staudenedklipning, beskæring etc etc. Det føles godt at være i "kontakt" med haven hele året, når vejret ikke sætter en total stopper for det. Det dulmer også min skrigende længsel efter forår og alt det sjove havearbejde.

  Endnu engang tusind tak for en dejlig vinterhavevandring, Sweetpea.

  PS: Ville det være for poppet at placere en stjerne i din "skøjtesø" som en pendent til stjerneruden i dit tempel? Mon det ville få Kjeld Slot til at bede om en spand, til at kaste op i?:o):o)

  PPS: Er glad for, at dine havebøger er mere sengelæsningsvenlige og mindre småinvaliderende end så mange andres; Claus:o)

  Godnunat og mange hilsner fra en myose vulgaris

  SvarSlet
 9. Härligt Claus!!!

  Så kul att du är igång igen med dina videos.... Då känns våren närmare!!! Hos mig i norra Sverige är det tyvärr ca 1 meter snö fortfarande..... så något gräs kommer jag inte åt att klippa :-)

  Ha det gott!
  Kram
  Charlotte

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Altså jeg plejer ikke at være afhængig af at gå på nettet hver dag, men din blog er altså bare for interessant. Jeg smugkigger nu hver dag... og denne søndag morgen en herlig video fra din have, næsten som at være der selv og fuglene det lyder jo som en tidlig maj-morgen... kun duftene mangler.. :), men det er utroligt, du kan bare ikke lade være med at øse ud af små tips og ideer som alle bare kan bruge.
  STORT TAK fra en der efterhånden godt grundigt lider af "Clausomani", men en dejlig last og tilmed utrolig lærerig.
  Spændt på pæonbogen og mon den indeholder også afsnit om hvad du har fundet interessant af følgesvende til disse kære blomster.
  God søndag

  SvarSlet
 11. Hej Claus.

  Så kom årets første video, SKØNT. Ja haven ser noget anderledes ud nu, end da jeg var så heldig at være på besøg hos dig, utroligt at det er den samme have.
  Glæder mig til at se når spejl bassinet og jorden omkring står færdigt, det må blive endnu et fantastisk syn.
  Idag har de lovet sol, så du skal vel ud og "nurse" haven .

  God arbejdslyst
  Bettina

  SvarSlet
 12. Hej Claus. Dejligt med lidt live fra haven igen. Alle de visne stauder du klipper ned/tilbage. Er det ikke med til at beskytte de nye skud mod frost og blæst?
  Hilsen Birkelund

  SvarSlet
 13. Kære Birkelund - måske, men med en have af denne størrelse, bliver vi nødt til at gøre tingene hen ad vejen. Og stauderne skal nu nok klare sig. Det synes jeg, at sommerbilleder herfra vidner om.

  SvarSlet
 14. Dejligt at følge med, jeg vil glæde mig til at klikke ind senere, når solen ikke skinner mere. Som Tante Grøn vil jeg også ud at gøre ´lidt af det grove´, som nu ikke er så hårdt endda. Men slæbe grene til mit nye kvashegn.

  Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan jeg ville have det, hvis jeg boede i Finland og måtte være mere ´forårstålmodig´.

  Det er nu lyst når jeg kører på arbejde, så jeg er mere ´mild´ når, jeg når frem. Elsker den tid, vi går i møde.

  SvarSlet
 15. Susanne B fra Ærø
  Hej Claus
  Tak for dine videoèr som er hyggelige at se på trods vinteren. Vi har sol og frost hernede syd på. Jeg ser meget frem til at du vil indvolvere os i dit stykke jomruelige jord, hvordan den bliver til en mega svulmende blomster/farve have.
  Jeg har lige netop et stykke jord, hvor jeg har fældet 6 fyrtræer for 3år siden. Fik skrabet 30 cm.jord af og nyt muldjord lagt på. Da der var skvallerkål og brombær overalt har jeg haft sort plastik over jorden i 3 år og nu skal det af. Jeg har til hensigt at følge dine anvisninger til at får dette stykke jord til at svulme med blomster og farver + dufte. Så jeg er helt tryg ved dette arbejde og glæder mig til at følge dig i din smukke have.
  Jeg er inde på din blok dagligt og har faktisk fulgt dig siden du startede, men først nu har jeg tid til at komme med mine kommentarer og vil gøre det fremover.

  SvarSlet
 16. Kære Claus eller hvem der sidder og ser disse kommentarer igennem.
  Jeg ønsker ikke at være anonym når jeg sender min kommentarer. Men jeg ved ikke hvor jeg skal trykke for jeg har ikke de mail adresser der er mulighed for. Jeg bruger navn og adresse samt min mail adresse som er sbramstrup@mail.dk Jeg får kommentarerene tilbage at der er forkerte tegn i mail adressen - hvorfor. Jeg ender med at sende det anonym - hvad skal jeg gøre????? Har spurgt Jer for en uge siden men har ikke fået noget svar endnu.
  Venlig hilsen
  Susanne BRamstrup
  Ærø

  SvarSlet
 17. Jeg ville også gerne sende kommentarer. Kan det passe at man skal have sin egen blog eller egen webadresse for at kunne deltage her?
  Venlig hilsen
  Marianne Kruse

  SvarSlet
 18. Kære Susanne - hvor er det flot, at du via plasticdækket er kommet af med skvalderkålen. Glæder mig til at fortælle om det bare stykke jord. Dejligt, at du kommenterer.

  Er der dmon nogen, der kan hjælpe Susanne og Marianne? Jeg er ikke klog nok til ette.

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Først i dag fik jeg tid til at se denne dejlige video. Hvor bliver det flot med spejlbassinet foran dit lille "tempel". Jeg lagde mærke til i "Mit haveliv", at der er små relieffer inde i bygningen! Det blev jeg meget overrasket over - hvor er det altså en fin detalje, som man kun kan se og opleve hvis man er inde i bygningen selv. Men på billederne hvor det bliver opført, stod det tydeligt frem. Små overraskelser er det bedste ved haver :-) Jeg glæder mig til at følge med i dette lille haverum i årets løb.

  Bedste hilsener Lisbeth K.

  SvarSlet