Den levende have

Flere af jer har efterspurgt ’Den levende have’, som har været udsolgt det sidste års tid. Derfor er jeg glad for, at den nu bliver genoptrykt af Bilka og kan fås igen om et par måneder til en tilbudspris.

 

forside_rgb

 

Til gengæld bliver bogen formatmæssigt lidt mindre end den originale, men med samme sidetal.

 

Det ville være hyggeligt, hvis nogle af jer, der kender bogen, har lyst til at skrive lidt om den. Jeg har indtryk af, at den bog var med til at give flere en nyt havesyn.

55 kommentarer:

 1. Det vil jeg gerne gøre, for det var den første havebog jeg læste overhovedet. Og du var gennem den med til at puste til min have interesse - til trods for at jeg på det tidspunkt ikke havde andet en lille altan. Skal jeg skrive min "anmeldelse" her, eller skal jeg sende det i en mail til dig?

  SvarSlet
 2. hej claus det er en fantastik bog som jeg har brugt rigtig meget.bla til at få ideer til egen have, men også finde de rigtige sorter og arter af de forskellige roser og andre planter, som du har god erfaring med,så det lykkes første gang man planter det. det er absolut en bog der varmt kan anbefales. Men det kan alle dine bøger, da man lever sig ind dem. jeg er ny her på siden men jeg har fuldt med lige fra du startede bloggen, den er også meget givende.god arbejdslyst i skagen jeg glæder mig til de næste bøger du kommer, de bliver også købt og kikket i ligesom de andre der ligger her på bordet mange hilsner pia fra midtfyn

  SvarSlet
 3. Jeg var så heldig at finde "Den levende have" blandt min kærestes bøger, da min haveinteresse
  lige var begyndt at røre på sig. For en totalt nybegynder (der på det tidspunkt stadig boede på 3.sal) var det en fantastisk bog at læse, den giver et godt overblik over mange forskellige planter og så er den fyldt med fantastiske billeder. Jeg bruger fortsat bogen som opslagsværk, når jeg lige skal vide lidt mere om en sort.
  Pakkeposten har lige været forbi mens jeg skrev dette indlæg, så nu må jeg løbe... skal åbne pakken som bl.a. indeholder "Et haveår" og "havedrømme" :-)

  SvarSlet
 4. Hej Claus...

  Den levende have var en af mine første Dalby-bøger - en meget læst bog hos mig, bla fordi du viser os en masse fine blomster som er lette nok at finde i handelen, men er så særlige samtidig at de bare SKAL have en plads i min have. En ting som jeg særligt husker fra bogen er hvilke blomster du ville tage med på en øde ø.... Dejlig skør tanke :)Gudeblomsten har voldt mig problemer lige siden jeg så den i bogen... Den vil bare ikke bo hos mig og det kan jeg ikke rigtigt acceptere ;)Men det er jo én af de udfordringer som er så skønne ved havelivet.
  Den var klart med til at give mig et nyt syn på hele mit haveliv - jeg var ikke længere alene om at "spasse" ud over små detaljer... OG!!! mange dejlige ægte billeder, som ikke er de der salgsbilleder som ikke altid har det fjerneste med virkeligheden at gøre...
  Dyb og inderlig tak for alt det du gør for os!!!

  Bedste hilsner
  Cathrine

  SvarSlet
 5. Jeg synes "Den levende have" er den bedste havebog jeg nogensinde har læst, og den bliver stadig flittigt brugt, selvom den har nogle år på bagen. Den er nærmest blevet en bibel for mig. Fantastisk bog.
  Knus
  Lene

  SvarSlet
 6. Det var da en fantastisk nyhed :o)

  Jeg lånte bogen af en veninde for et par år siden - og har manglet den lige siden :o) Det var den første havebog jeg læste, og fik så meget inspiration og lærte meget...

  Tror jeg vil være den første der stormer Bilka den dag bogen kommer igen :o)

  Hilsen Heidi

  SvarSlet
 7. Kære Anne,

  Kom gerne med dine lovprisninger her. Jeg labber dem i mig!

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Jeg ønskede mig bogen til min 40 års fødselsdag i nov. 2004. Det var vist lige umiddelbart efter at bogen var udkommet dengang. Den og et par af Anne's (Just) første havebøger var mit kæreste eje og har bare haft så meget glæde og inspiration af den. Haveglæden har jeg dog haft lige fra barns ben af, hvor jeg havde min egen lille have, de steder jeg boede som barn. Tiden og en selv ændrer sig og det har min havestil bestemt også gjort. Glæden ved mine haver har været den sammen gennem årene, men da jeg lærte Dig og dine bøger at kende og også dem fra Hune, ..... Ja så fandt jeg præcis mig selv og hvad det egentlig var jeg kunne lide. Bogen er total anbefalelsesværdig og så det er dejligt at den bliver genoptrykt så endnu flere kan få glæde af den.
  De bedste hilsner fra
  Helle Aa.H

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Jeg har en stor samling af havebøger fra ind- og udland, specielt England, men en af de bedste er stadig "Den levende have" - farve og plantesammensætning er super beskrevet og særdeles inspirerende.
  Hilsen
  Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 10. Den bog må jeg have fingre i!! Så jeg vil håbe, at du fortæller, hvornår den er at få i Bilka, så jeg sikrer mig et eksemplar...

  Spændende nyhed!!

  God vindfyldt dag

  SvarSlet
 11. Kære Claus!
  Der står mange havebøger på min reol af fx Tasha Tudor, Rosemary Verey, Piet Oudolg, Peter Beales, Lars-Åke Gustavsson, Torben Tim, Camilla Plum for bare at nævne nogle få, så alle dine bøger er i fint selskab. Og en af de bedste blandt dem er 'Den levende have'.
  Det er egentlig underligt, at mit eksemplar ikke er særlig slidt (hvilket borger for den materielle kvalitet), for den har virkelig været taget frem et utal af gange pga
  - lækker lay-out med fremragende fotografier og god fordeling af tekst og billedr i en størrelse, så man ikke behøver at studere med lup (en svøbe i disse år både i bøger og blade)
  - masser af pålidelig planteinformation og tips og gode ideer parret med 'jord-under-neglene' erfaring
  - og sidst, men ikke mindst en smittende passion og fortælleglæde.
  Det glæder mig virkelig, at 'Den levende have' nu kommer i nyt oplag, så nye generationer af have-entusiaster også får mulighed for at tage en haveglæde frem fra reolen når som helst, det passer dem.
  Happy armchair gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Ahhh... et bogkup i vente, skønt at blive "advaret" på forhånd! Den vil jeg glæde mig til :o)
  kh fra fru friis

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  Jeg startede med at læse Anne Just bøger da jeg blev intresseret i havedyrkning - de bøger var godnat læsning i mine første haveår - men jeg må sige at derefter er "Den levende have" blevet den bog jeg oftest vender tilbage til ud af alle havebøger i den efterhånden noget store samling.
  Kombinationen af tips til at få planter til at trives, introduktion til blomster eller arter man ikke kendte og inspirerende fotos - det gør denne bog til noget specielt. Selv om dine andre nyere bøger er spændende, så er denne bog noget helt for sig selv - den er virkelig langtidsholdbar !
  Hilsen fra Berit

  SvarSlet
 14. Vilken vacker framsida.. härliga färger! Den har jag tyvärr inte läst... men jag har sparat frön från de vackra vallmo (från frö som jag fick förra året av dig!).

  Ha det bäst / Liv

  SvarSlet
 15. En fantastisk havebog, intet mindre. Der er så megen inspiration i den, så mange smukke billeder, så mange forskellige planter og så mange forskellige farver. Lige præcis en bog til det kolde januar og februar, så kan man drømme om hvordan ens have ser ud om et par måneder:-)
  eller kan komme til at se ud engang.

  SvarSlet
 16. En dag jeg var i København kom jeg over boken drivhusdrømme, og levende have. Jeg kunn eikk motså og kjøpte begge:) Og har aldri angret et sekund. Jeg hadde allerede noen hagebøker og hageblader har jeg abonnert på i åresvis. Men for første gang leste jeg nå en hel bok, slukte hvert ord fra perm til perm, og den brakte min hageinteresse opp til et nytt plan:) Åpnet for interessen for "faget" hage, og det hele hørtes så lett ut:) Stadig vekk blar jeg i denne boken, og forøvrig de andre du har skrevet også:) Klem

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  "Den Levende Have" er en alletiders inspiration for haveamatører!
  Jeg taler af egen erfaring, for jeg har indtil for et års tid siden ikke interesseret mig en tøddel for haver! Til gengæld har jeg givet højlydt udtryk for stor pinsel, når jeg hver sommer var tvunget til at hakke ukrudt, og rive den brune, bare jord mellem de ligegyldige planter... Arrgh, hvor jeg hadede den tidsspilde! Hvad skulle det dog til for? Det var jo ikke engang pænt!

  Men så så jeg dig på TV en dag! Du stod dér i al din haves imponerende pragt, og viste blandt andet, hvordan man skal plante krukker til, og talte om, at blomsterbede gerne må se lidt vilde ud, som grøftekanter - og PLING! Jeg var solgt på et splitsekund!

  "Den Levende Have" er en særlig vidunderlig bog, fordi du fortæller og illustrerer så betagende og smittende om din egen nyfundne kærlighed til den engelske cottagestil. Derudover indeholder bogen haveundervisning på et niveau, hvor alle har mulighed for at være med, og den er skrevet på en helt utrolig venlig og sympatisk facon...
  Jeg fandt min udgave via et antikvariat, men sikke dog et scoop, Bilka har gjort sig!

  Med stor tak, Mona.

  PS! Forslag til ny bog: Tænk dig tilbage til dit allerførste bed foran huset, som Anne Just var sød at hjælpe dig med at plante til... Og skriv så en rigtig "Kom godt igang"-bog, hvor du giver helt konkrete bud og forslag på nogle begynderbede, og årets gang i dem?

  SvarSlet
 18. Hej Claus,
  "Den levende have" var bogen, der fik mig i gang med at se min 30 år gamle have på en helt ny måde. Stor inspiration og gode ideer gennem hele året - det er skønt. Jeg skulle til at gøre en gammel have til min egen. Lige nu findes den på natbordet til at bladre i. Her efter 5 år giver bogen stadig glæde,og er med til at skyde sæsonen i gang.
  Mange hilsner
  Anne Vestergaard

  SvarSlet
 19. Hej
  En dejlig og billede skøn have bog. Inspirende og en go opslagsbog.

  Dog mangler jeg, Anne Justs "Havens blå bog", bliver den mon genoptrykt igen Claus?

  Tak for en go gang have snak :)

  VH Sanne

  SvarSlet
 20. Kære alle - tak for alle roserne. Som forfatter er det skønt, skønt at have en begejstret læserskare.

  SvarSlet
 21. Stort tillykke til Bilka!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 22. Tillader mig at citerer Mona - for jeg kan altså ikke skrive det mere rammende selv. Håber det er OK.
  "'Den Levende Have' er en særlig vidunderlig bog, fordi du fortæller og illustrerer så betagende og smittende om din egen nyfundne kærlighed til den engelske cottagestil. Derudover indeholder bogen haveundervisning på et niveau, hvor alle har mulighed for at være med, og den er skrevet på en helt utrolig venlig og sympatisk facon..."
  Den var en virkelig øjenåbner for mig og selv om du har skrevet mange fantastiske bøger siden - er det stadig den, der står mit hjerte nærmest.

  Mange taknemmelig havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 23. En skønt bog, og ikke til at undvære.Jeg syntes det er en af de bedste du har skrevet.
  Hilsen Heidi Olsen.

  SvarSlet
 24. hej claus
  Den levende have, er den første havebog jeg købte i sin tid,den har givet mig så meget ,fordi at min have erfaring var lig 0,men nu har jeg jo alle dine have bøger og er blevet meget klogere på planter og have.Det skal du have stor tak for ,den levende have ,er en bog der er let forståelig og mange gode tip bla. lavendel der skal klippes ned i april ,mine lavendelplanter stod hver sommer som en tyk hæk,kun på grund af din bog som jeg åd som snolder.Når jeg kigger i den i dag ,er det jo morsomt at se den udvikling der er sket i din have .
  mange hyggelige blomsterhilsner fra maj britt,højmark vestjylland

  SvarSlet
 25. Hej...
  Den levende have er og bliver min favorit havebog.. Den er helt slidt af at være læst...
  Jeg synes alle dine bøger er fine.. men den levende have var min første og bedste :) den har virkelig givet megen inspiration....

  SvarSlet
 26. Hej Claus

  Den er min havebibel, som jeg anbefaler til nye haveejere, Det er en inspirerende og godt brugt opslagsbog.
  Den blev startskuddet til min havelyst.

  Mvh Maibritt

  SvarSlet
 27. Hej Claus
  Det var da dagens bedste nyhed, jeg har kigget efter den antikvarisk, men den bog er der ingen der går af med når først man har den - jeg glæder mig og håber at jeg kan nå at få den.

  SvarSlet
 28. Hej
  Mit eksemplar af "Den levende have" har jeg arvet! Ja, faktisk har jeg selv engang foræret min svigermor bogen, da hun var helt fjollet med sin kolonihave. Det var før, jeg selv sådan for alvor interesserede mig for haven. Dog må jeg da allerede på dette tidspunkt have haft en forrygende god havelitteratursmag :o)
  Siden er svigermor gået bort og "Den levende have" er havnet hos mig. Desværre har jeg så ikke svigermor at dele alle havediskussionerne, udvekslinger af spirer, knolde, frø osv. med... "Den levende have" er en super begynderbog! Ikke på den kedelige måde, men på den inspirerende og drømmende facon, der får alle de rigtige billeder frem på nethinden. Bogen bringer skam udfordringer nok til havedrømme i årevis. Der er gode anvisninger, råd og ideer fortalt i et let og levende sprog. Ja, og til sidst må jeg nævne - et billede af Claus som yngre!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 29. "Den levende have" er et must-have for nye haveejere. Billederne er fantastiske og teksten skrevet i et let og levende sprog. Jeg bruger den som inspiration og den bliver jævnligt taget frem - sammen med de andre Claus D bøger :-) Glæder mig meget til "Hemmelige haver", som heldigvis udkommer lige omkring min fødselsdag :-)

  SvarSlet
 30. Hej Claus

  Kan ikke udtale mig om bogen - endnu - men lånte den faktisk på biblioteket i går, sammen med en bunke andre havebøger.

  Glæder mig til at kigge i den.

  SvarSlet
 31. Kære Claus:

  Anno 2004:

  Netop modtaget "Den Levende Have" fra bogklubben, turen går til Skotland, hvor vi skal bo en uge i en hytte, se en masse natur og LÆSE. Aldrig før har jeg (dengang) læst en mere inspirerende havebog, jeg er fuldstændig opslugt at sprogbrugen, de smukke billeder, og læser højt for manden min, som også må se med i de fine billeder. Jeg nød ferien i Skotland, men læste også din bog i ét væk og drog hjem igen med mange haveplaner.

  Bogen satte i den grad skub i min haveinteresse, og det er sjovt at tænke på så mange år efter. Bogen har stadig en fremtrædende plads i min reol og bliver luftet indimellem.

  Jeg havde egentlig selv flere gange tænkt på om du helt har "glemt" bogen, idet den ikke rigtigt figurerer i din bog-oversigt.

  Se det var en virkelig historie.

  Mange hilsner, Ulla

  SvarSlet
 32. Kære Claus,
  jeg startede med din første 'krukkebog'og Anne Justs havebøger, men da jeg købte 'Den levende Have' gik det helt galt! Der gik ikke lang tid før min mand kaldte den min bibel og dig min guru. Alle dine bøger er dejlige, men skal jeg lige have en oplysning, eller lige se om jeg kan finde en hvid blomst etc. er der kun 'Den levende have' der dur. Har også brugt den som bryllupsgave. Den er stadig min bibel.
  Hilsen,
  Lis

  SvarSlet
 33. Hej Claus,
  Håber du nyder tilværelsen i Skagen og får udrettet en masse.
  Jeg må tilslutte mig skaren af havefolk, som har stor glæde og gavn af "den levende have". For mig den bedste og mest komplette havebog og jeg kigger den igennem hver dag. Den har været med mig på ferie, i haven og på alverdens planteskoler. I øjeblikket er den lånt ud til en god bekendt, som sidste år blev smittet med havebaksillen. I dag modtog jeg så en bryllupsinvitation fra min bekendte og nu er jeg så ikke i tvivl om, hvilken gave jeg skal medbringe. Der er virkelig meget inspiration at hente i "Den levende have". Jeg har også et indtryk af at du, Claus, ved udgivelsen af denne bog skabte en grundbog, som har lært os havefolk, hvordan vi også kan skabe vores have uden bare pletter med jord og med planter der er skruet ned mellem hinanden. Samtidig synes jeg at det er tydeligt, at mange af dine nyere udgivelser har et klart udspring i "Den levende have". Så det lader til at det også på en eller anden måde har sporet dig ind på, hvad det er ved dig og din måde at dyrke haven som havefolket finder interessant. Til de der mener at bogen er en god begynder bog, vil jeg sige ja det er den, men den er virkelig også gavnlig for den garvede havenisse, som ønsker at bestræbe sig på det supplime med planter plantet tone i tone. Bogen fik jeg foræret af dig for tre år siden og det er uden tvivl en af de bedste gaver jeg har fået - Så mange tak for det. Jeg ville dog gerne vide, hvornår den forventes at være i handelen, for jeg er sikker på at den hurtig er rykket af hylderne. MVH Michael, Horsens

  SvarSlet
 34. 'Den levende have' er HAVEBOGEN med hensyn til at give max. inspiration hvad angår såvel planter, farver, former, bedtyper etc., etc., etc.
  Så kan man altid supplere med et decideret haveleksikon til det mere tørre stof!!

  Jeg ville for alt i verden ikke have undværet bogen, og den har været lånt ud til både familie og veninder/kolleger indtil det gik op for dem, at den var uundværlig!

  Så de, som ikke allerede har den stående i reolen, kan glæde sig til denne smukke bog.
  Jeres 'haveøjne' vil aldrig igen blive de samme.
  Mange hilsner

  SvarSlet
 35. Elsebet fra Ystad8. februar 2011 kl. 21.12

  Hej Claus
  "Den levende have" faldt jeg over ved en sejltur i Danmark hvor vi blev bläst inde. Jeg faldt pladaskt - läste och läste resten af sejlturen. Bogen tilhörer stadig min store favorit, jeg har lärt så meget om farver, altid at have en sax med ud i haven samt massere andre tips.

  SvarSlet
 36. Af alle de dejlige havebøger du efterhånden har begået er Den levende have stadig min allerbedste. Bogen er fra start til slut fyldt med inspiration og de enkle billeder og måden de er sat op på præsenterer alle blomsterne i din have på allersmukkeste vis. Jeg bliver ALDRIG træt af at læse i den, den er som andre har skrevet havebiblen og til alle som endnu ikke har denne bog vil jeg sige GLÆD JER:)

  SvarSlet
 37. Jeg er allerede solgt af de fantastiske anmeldelser der er skrevet her. Jeg vil fremover kigge Bilka reklamen igennem når den kommer så jeg kan sikre mig et eksemplar. For som ny haveejer må den jo lige være noget for mig.

  SvarSlet
 38. Kære alle - ligeså snart jeg har en udgivelsesdato, får I den.

  SvarSlet
 39. Er du svimmel mand.....Biblen blandt bibler......ikke mindre :0)

  Med den bog åbnede du de danske øje for andre og anderledes vækster og farver end der lige var tilgængelig i den almindelig handel. Dermed blev efterspørgelsen øget og planteskolerne og havecentrene presset til at tænke NYT!!!!! Og tak for det de kære have guru :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 40. Kære Claus

  Jeg vil bestemt anbefale alle I havefolk om at købe bogen, den er bare suveræn. Den har jeg læst og kigget i igen og igen. Jeg har lige været igennem den igen og man "oplever" hele tiden noget nyt. Den kan man absolut ikke undvære.

  Kærlig hilsen Janne fra Greve

  SvarSlet
 41. Jeg kan kun anbefale alle som endnu ikke har denne bog at benytte sig af Bilka's tilbud. En fantastisk bog, som alle - nye som erfarende haveejer kan drage nytte af. Brug den som retningslinje, inspirationsbog, opslagsværk eller simpelthen bare som god læsning. Der er noget for alle i den bog.

  Håber nu bare, at du Claus, kan overtale Bilka til at genoptrykke Anne Just's bog Haven i Hune. Fik desværre ikke selv fat i den inden den var udgået, men er sikker på den også ville blive en sællert :-)

  /Bo

  SvarSlet
 42. HVEM KA`?
  CLAUS KA`!

  Kære Claus,

  det er en fantastisk god ide, at Bilka nu genoptrykker "Den levende have". Den bliver en rigtig "Bilka-basker", og bogen vil blive flået ned fra hylderne. Herligt, at så mange newborn-gardernes, nu også får mulighed for at eje havebiblen over alle havebibler.

  Jeg har alle dine bøger og elsker hver og een, men det er nok også "Den levende have", der står mit hjerte allerallernærmest, fordi det var den første. At få den bog i hånden, var som at komme hjem. Her fandt jeg migselv, og kunne genkende migselv og min havesmag:o)Det var som at møde en "kindred spirit". Bogen har virkelig stor stor affektionsværdi for mig. Har lige bladret den igennem igen igen, og kan se, at der ligger de første 50 små gnidrede sedler med ideer, som bogens inspiration har affødt. Nogle af Mesters læresætninger fra netop den bog, hænger fast (som de tysker uregelmsæssige verber, man lærte i skolen)- og jeg har da mange gange gået i haven med spaden i hånden og mumlet for migselv: "Så skal vi ha´ et spir her..en kugle her...en trompet her...en knap her ...og en skærm her...ja, for det er jo vigtigt med de forskellige blomsterformer, når man planter tone-i-tone!":o) Mange andre læresætninger hænger ved og vil gøre det i al evighed:o)

  Og selve titlen "Den levende have" er jo fuldstændig vidunderlig. Antonymet må jo være "Den døde have" og døde haver har jo været fremherskende i Danmark i mange mange år. Lad det glade havebudskab om levende haver brede sig over det ganske land, og så vil vi få en masse helt bedårende levende haver, takket være din og Annes ufatteligt store indsats på området. I kommer til at efterlade jer varige fingeraftryk og fodspor i danske haver i lang tid fremover og det er altså noget af en bedrift at være medvirkende til at gøre Have Danmark meget meget smukkere.

  Jeg kan ikke hitte på yderligere superlativer end dem alle de andre begejstrede kommentatorer allerede har skrevet. Jeg har også tidligere anmeldt bogen her på bloggen. MEN afslutningsvis, jeg vil blot sige, at bogen er et MUST HAVE, så det gælder om at komme først til mølle, når den står klar på Bilkas hylder.

  Hvem ka`? Claus ka`!

  Mange hilsner og tanker til alle

  SvarSlet
 43. Den levende have er en absolut favorit blandt alle mine havebøger. Der er dejlige billeder, og enhver, der læser den, må blive smittet af din begejstrede og entusiastiske fremstilling af glæderne ved alt det, der gror. Bogen viser, at havearbejde er andet end en sur pligt. I ord og billeder viser du, hvor smukt det kan gøres. Det er en bog, som jeg - når den genudgives - vil forære til mine børn, der heldigvis også er have-entusiaster - og til de af mine havevenner, der ikke allerede har den. Hvis altså jeg når det, inden den er udsolgt.
  "Den levende have" kan absolut anbefales, men vær forberedt på at alt andet må vige, når man giver sig i kast med læsningen af den!!!
  I øvrigt er jeg bare SÅ glad for mine eksemplarer af Anne Just's bøger - en af dem er endda signeret.
  Bedste hilsner - Ditte K

  SvarSlet
 44. Den levende have er efter min mening den bedst tænkelige introduktion til din haveverden. Siderne i min er ved at være slidte, og det er altså ikke sket med de mange andre havebøger, som jeg har fyldt reolen med. Jeg vender altid tilbage til denne favorit, og hver gang finder jeg nye sammensætninger, som jeg absolut må prøve - og skriver endnu en af utallige lapper med planteønsker. Nu mangler vi bare at også Anne Justs havebøger bliver genoptrykt, så er træerne vokset helt ind i himlen :-) Mange hilsener fra Karin

  SvarSlet
 45. Det er en superfin bog som enhver med interesse for "tone i tone" have kan hente inspiration fra. Finde en farve- og plantekombination, der er lækker og kopiere de gode ideer til egen have. Bogen er fyldt med præcise sortsnavne, så man ved nøjagtig hvilken plante man er nødt tjil at eje. Absolut en musthave havebog - køb den! mange havehilsner Bente

  SvarSlet
 46. Nu er det meste vist sagt. Den store forskel for mig i forhold til alle mine andre havebøger var dels de fantastiske billeder, dels den store begejstring, der væltede ud af siderne. Denne tage stilling og argumentering for, alle de ting, du holder af.
  Normale havebøger er tørre beskrivelser af størrelse, placering og pasning, men man får sjældent engagementet at se.

  Keep up the good work.

  SvarSlet
 47. Kære Claus
  Jeg glæder mig også helt vildt til vi kan købe bogen Den levende have. Bliver det kun i Bilka man kan købe bogen??
  Alle skriver så rosende om denne bog - at det er et must at have bogen. Det siger jo ikke så lidt, når man kender dine bøger. Jeg elsker dine havebøger. De bedste der findes! Man bliver så inspireret. Du er bare så god til at fortælle, og dine bøger er fyldt med de skønneste og smukkeste billeder. Jeg har din nyeste bog til at ligge opslået på mit spisebord, der bliver den bare nødt til at ligge - så man kan få et lille input når man går forbi, blive fanget af et eller andet, blive i godt humør.
  Nyd dit ophold på Skagen og få endelig skrevet nogle flere havebøger.

  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 48. Hej Claus
  Jeg elsker stadig at kigge i den bog hvert år især ved denne tid, hvor det begynder at krible i fingrene for at komme i haven. Så drømmer jeg mig væk fra den kolde og grå vinter med de dejlige billeder og flotte farvesammensætninger, som du er så fantastisk til at lave.
  Bogen har været til stor inspiration for mig med hensyn til valget af blomster til min egen have. Jeg har dog desværre ikke så grønne fingre som dig, så det er ikke alting, der er lykkedes lige godt. Men derfor er det også rigtig rart, at du øser ud af din erfaring med, hvordan blomsterne kan passes.
  En anden bog jeg ofte også tager frem ved denne tid er Anne Just's "Et år i min have". Den har også altid været til stor inspiration for mig. Jeg har stadig tilgode at besøge hendes have, men det er noget jeg ser frem til, så det er godt den stadig er åben for publikum, selv om Anne ikke er her mere.
  Ja, I to er mine store "haveguru'er", så tak for, at I har villet dele Jeres haveglæde med os. Det er/har været til stor inspiration for mig.
  Nu glæder jeg mig til nogle hyggelige timer med at læse "Mit haveliv" og "Drivhusdrømme", som jeg lige har fået i jule- og fødselsdagsgave.
  Mange have-hilsener fra en stor fan
  Lise

  SvarSlet
 49. Kære Claus
  Her kommer så som lovet min historie med "Den Levende Have":
  Jeg købte bogen vist nærmest ved en indskydelse, fordi vi havde købt et gammelt husmandssted til sommerhus med en stor have til. Der har altid latent ligget en interesse for haven i mig. Et af mine eneste minder om min farfar er, som lille pige at gå rundt i hans have, og se alle forårsblomsterne der. Som større pige fik jeg ca. 5 kvadratmeter have ved et gammelt æbletræ i mine forældres have. Jeg havde store planer med det: der skulle ikke være ende på alle de blomster, der skulle pible frem der. Jeg plantede blå klokker ved indgangen, pyntede med skaller og andre skatte. Hvad der kom ud af det husker jeg ikke. Fra barnsben havde jeg altså fornemmelsen af at haven er et levende sted med mig. Nærmest et magisk sted, hvor man kan stikke hænderne i mulden og få kartofler op til mad, eller stikke frø i jorden og op kommer smukke blomster.
  Da jeg nu stod med min egen store have på hænderne, måtte jeg jo finde en vej frem, så magien også kunne indfinde sig der. Titlen på "Den levende have" greb mig simpelthen - ordene vakte genklang for mine egne (omend spinkle) erfaringer med haven.
  Jeg slugte den i løbet af kort tid. Skrev lister, kiggede på farver, slog planteskoler op på nettet. Jeg elsker udtrykket om at dyrke have "på slump", fordi det netop må være sådan det skal være, hvis det ikke skal blive alt for stilistisk og kultiveret.
  "Den levende have" blev startskuddet for en haveglæde, som hverken jeg eller min mand havde set komme. Han er af en havegal engelsk familie, og er blevet trukket rundt på planteskoler og til shows som barn, uden selv at finde interessen for det. Han troede sig sikker med mig, men her er altså have"galskab" at spore. Og det i en grad, så jeg har hørt ham sige i et ubevogtet øjeblik, at han faktisk synes det er ganske interessant.
  Dengang var jeg ikke klar over, at du repræsenterede en særlig have stil. Jeg vidste heller ikke, at den var/er noget nyt i Danmark. Jeg genkendte blot en glæde ved det, der vokser og mødte en entusiasme, som smitter. Du giver god vejledning i bogen, og formår i det hele taget at videregive oplevelsen af, at det ikke er så vanskeligt endda. Dermed virkede det ikke uoverskueligt at kaste sig over have-projektet ved det gamle hus.
  At netop det ikke er kommet så meget længere endnu skyldes andre ting. Men planerne for den, de lever i bedste velgående, og bli'r vildere og bedre med tiden. Alt sammen med afsæt i den lille gode bog.
  Bedste hilsner, Anne

  SvarSlet
 50. Ps: Har netop lavet min kommentar til et indlæg hos mig selv.

  SvarSlet
 51. Det ser ud som om at hvis man virkelig er haveinteresseret, så er "Den levende have" bogen... så den må jeg hellere se at få fingrene i!!!

  SvarSlet
 52. Hej Claus
  Jeg har gennem lang tid læst din blog, helst hver dag, og min haveglæde er steget i takt med den daglige dosis. Den levende have, har jeg lånt på biblioteket så mange gange så den næsten er min, så stor var min glæde da jeg så den nu kommer i Bilka, der vil blive indkøbt både til mig samt diverse vennegaver, for den må man bare eje. Lige nu er jeg igang med Mit haveliv, for det med roserne som skal lægges ned må jeg bare prøve, - ville være dejligt om du engang kunne vise hvordan i en fjernsynsudsendelse.
  De bedste hilsner
  Lis

  SvarSlet
 53. Kære Claus - jeg kan kun tilslutte mig de mange positive indlæg. "Den levende have" er også min favorit havebog som jeg med glæde genlæser og finder ny inspiration i. Som mange allerede har nævnt er billedmaterialet sublimt og her kommer min bøn. Jeg har ikke den oprindelige "store" udgave men bogen i et format ca. som den der nu kommer i Bilka. Det mindre format gør ikke dine billeder ære. Derfor kære Claus kunne du ikke overveje at revidere bogen og få den udgivet i det store format. Please. Med kærlig havehilsen Barbara

  SvarSlet