En flot, flot udstilling

I går var jeg som nævnt i Utzon Centret i Aalborg for at se den spændende udstilling – Arc de vie - om Anne Just, Claus Bonderup og Jacob Blegvad. Det var rigtig en rigtig dejlig eftermiddag og aften med middag, hvor jeg fik hilst på mange af de mennesker, jeg holder rigtig meget af.

 

20110204_170444

 

Af gode grunde var Anne der ikke; og så alligevel. I kraft af sin meget stærke personlighed følte jeg, og sikkert også andre, at hun kiggede med ’deroppe-fra’.

 

20110204_170427

 

Kunstneren Marco Evaristti (I ved, ham med guldfisken i blenderen) har sammensat udstillingen i samarbejde med Claus Bonderup.

 

20110204_171717

 

Jeg må sige, at, at Annes malerier og keramiske værker aldrig har været præsenteret så flot som her.

 

20110204_172242

 

Som det vil være de fleste af jer bekendt, er Claus Bonderup Annes mand, og på billederne herover ser I, hvor smukt han har tegnet havens plan.

 

Læs om udstillinger her.

14 kommentarer:

 1. Åhh den udstilling ville jeg gerne have set. Men bor jo i det nordøstlige Sjælland, så det er ikke bare lige.

  Kh -K

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Du må have haft det som blommen i et æg omgivet af så smukke og vidunderlige ting samt godt selskab.

  Hvor skønt.

  SvarSlet
 3. Jeg blev aldrig håndboldspiller. Udover, at skaberen øjensynligt ikke havde tiltænkt mig lange, smukke ben, så kan jeg ikke se rigtig 3D (og er altså eksempelvis ikke særlig god til at gribe en bold). Men jeg klarer mig ved at være enøjet ;o)

  Men Anne Just's malerier, som jeg altså blot fik øjet op for for 2 år siden, giver mig fornemmelsen af dybde - hendes skønne evner med farver, lys og skyggevirkninger. Der er dimensioner i dem, som langtfra alle malerier formår at fremvise!

  Lige nu sidder jeg derfor nærmest med hovedet på skrå og prøver at kigge ind i dem via fotoet, hvilket sikkert ville virke komisk for en beskuer. Men jeg er næsten sikker på, at kunstneren sidder derinde et sted imellem blomsterne på hvert billed. Hun er, med al respekt, til stede og særdeles med i udstillingen! Smukt sat op. Skulle udstillingen nogensinde nå frem til Bornholms Kunstmuseum, så ville jeg være at finde blandt publikum (og måske skulle have et vink med en vognstang om lukketid - det er sket før i min historie, som da jeg besøgte den smukke have ved Risskov for første gang ;o))

  Tak for kigget, kære Claus!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Tack för att du visar utställningen så fint för oss som inte kan åka dit. Kram

  SvarSlet
 5. Jeg må da vidst ind og se den udstilling en af dagene - Det ser fantastisk ud. Men nu var Anne jo også meget dygtig til det der med blomster på mange forskellige områder.

  SvarSlet
 6. Spennende utstilling, og jeg ble spesielt facinert av haveplanene i det siste bildet. Så vakkert!

  Men du Claus, jeg lurer. Har du hørt om de nye episodene av Drømmehaver kommer til å bli lagt ut på nett? De er ikke lagt ut enda, så jeg ble usikker. DR pleier jo å være så flinke til å dele, og det er så mange av de Norske (og svenske) leserene dine og mine som så gjerne vil se programmene dine, men ikke har DR på Tv (det er kun noen få tv-kanalselskap som tilbyr DR).

  SvarSlet
 7. Det kunne da godt være, man skulle stikke en weekend tur til Aalborg. Flot og inspirerende ser det ud.

  Kærlig hilsen
  Iben Louise

  SvarSlet
 8. Kære Claus,
  Hvor må det have været dejligt for dig at gå rundt på udstillingen og nikke genkendende til Anne Just og hendes fine ting. Ingen tvivl om, at hendes ånd har været tilstede.
  Holder selv meget af hendes begittede keramik.

  Pudsigt nok, fik jeg i går fat i en tidligere udgivelse af bladet "Praktisk økologi" fra marts/april 2009, og her var der en artikel, som Anne Just havde været forfatter til.
  Titlen var: "DET SOLIDE STAUDEBED".
  En artikel til at blive haveklog af, og den slutter med typisk Anne Just sprog som flg.:
  "Det kunne lyde som plantepsykologisk terapi, men husk, en staude holder sig selv fin, til den er blevet forlovet og bestøvet. Derefter går det den ikke-pyntelige vej.
  I havebogen skal man samle sine iagttagelser, så samarbejdet med planterne bliver bedst muligt."

  Ja - igen må man beklage, at hun ikke længere er blandt de levende.
  Godt, vi stadig har hendes bøger og artikler.
  Mange lørdagshilsner

  SvarSlet
 9. Mycket,mycket fint att se på!
  Mariana

  SvarSlet
 10. Et herligt gensyn med Annes kunstneriske blomsterunivers:o)Der har du følt dig som en fisk i vandet, Claus. Heldigvis ikke som en guldfisk i en blender:o)

  Karens skønne Anne Just-citat: ....."en staude holder sigselv fin til den er blevet forlovet og bestøvet. Derefter går det den ikke-pyntelige vej!." fik mig til at rødme en kende, og føle míg en lillebitte smule som en staude:o)

  Som Anne dog kunne sige det:o) Jeg gad godt læse en hel bog med Anne Just anekdoter, hendes bevingede ord og bramfri citater:o) Sikke et dejligt kvindfolk:o)

  SvarSlet
 11. Tak for kikket. Glæder mig rigtig meget til at se udstillingen sammen med en god blomsterveninde, måske endda flere. Vi har dog valgt at vente lidt, selv om det er svært.
  Men derved håber vi på muligheden for at "hærge" en eller flere planteskoler på vejen, når vi nu skal på langtur ;-)

  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 12. Rigtig smukt.! Kendte ikke rigtig hendes kunst før. Ville da ønske at DR kunne genusende programmet fra Anne Justs have, jeg var kun en lille grøn spire da den blev vidst. Jeg har set noget sammen med min mor, som da var meget betaget :-)
  Desværre ligger Aalborg langt fra kbh. :-(
  God søndag til alle, glæder mig til et lille kig i væksthuset senere i dag:-)

  SvarSlet
 13. Kære Tante Grøn - der er blot den forskel, at stauder genopstår i frisk og (muligvis) forynget udgave året efter.
  DET GØR VI KVINDER IKKE!!!
  Og ikke alverdens anti-rynkecremer etc. kan få mig til at ligne en genopstanden og frisk staude!

  Var det ikke en idé for Claus at udgive en bog med Anne Just haveanekdoter, som du/vi godt gad læse?
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 14. Hej Claus

  Den udstilling skulle jeg gerne set - hun var godt nok dygtig Anne! Det er desværre lidt langt at rejse fra Norge

  Knus og fortsat god søndag

  SvarSlet