En uforlignelig storkenæb

Flere har efter aftenens udsendelse af ’Drømmehaver’ spurgt om den storkenæb, jeg viste. Det kan jeg godt forstå, for det er en meget imponerende en af slagsen.

 

20100705_075328

 

Navnet på denne storkenæb, der i min have bliver op mod en meter høj, er ’Patricia’.

 

Så du ikke udsendelsen, kan du se den her.

8 kommentarer:

 1. åh, hvor er de smukke. Jeg har endnu ikke set udsendelsen, men optaget den og glæder mig til at se den.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 2. Hvor er det dejligt at se... 'Constance Spry' er virkelig en fantastisk rose. Jeg fornemmer, mange fravælger den, fordi den ikke remonterer - men jeg plejer at sige, at vi jo også elsker syrener, selvom de også kun blomstrer 3 uger. Min 'Constance Spry' står lige uden for mit arbejdsværelse, så jeg følger dagligt udviklingen fra de først forårsskud over de utallige lovende knopper til de skønne, skønne blomster - og duften...

  SvarSlet
 3. Tak for et dejligt program i går, selvom jeg ikke synes DR benytter sig helt nok af din have... og programmet kunne godt være en time...

  Det er sjov for jeg skulle herind nu netop for at spørge om navnet på Geranium'en, som jeg jo kan huske du har nævnt mange gange før...

  God weekend når du kommer så langt.

  Mange hilsner Sarah

  SvarSlet
 4. Det var et rigtig dejligt syn at se alle dine skønne roser i flor igår, meget inspirerende! Jeg havde bestemt at jeg ville investere i 'Patricia' som du også viser og beskriver i "Mit haveliv", men jeg blev godt overrasket da jeg så dig stå ved siden af den og "grave" rosen frem - jeg tror desværre den bliver for stor til mine bede, men flot det er den:)

  SvarSlet
 5. Kære Lisbeth - den bliver esktremt i min gode jord. Giv den lige en chance.

  SvarSlet
 6. Den seneste uges tid har i særdeleshed stået i huslig flittighed, kreativ udfoldelse og familiens tegn. Sådan set kun afbrudt af en stjålen pause hist og pist eller at holde øjnene åbne lidt for længe. Men imorgen ringer vækkeuret ikke, imorgen skal ingen afsted lige med det første og idag har jeg stort set kunnet "læne mig tilbage" med god samvittighed og tage mig andre ting til...

  Allerede i aftes blev jeg fristet, da jeg kom hjem fra den ugentlige aften i ungdomsskolen. Du lokkede med roserne i "Drømmehaver". Sidste sæson stod jeg ret hurtigt af udsendelserne, da de var for "skøjtende" til mit temperament. Men man skal også indimellem unde sig selv at give noget en ny chance.

  De var pragtfulde, dine roser Claus! Og du fik lejlighed til at forklare på en letforståelig måde, hvad der for mange kan forekomme som det rene hokuspokus; beskæringen. Jeg husker selv, hvor tøvende, jeg var i starten med at beskære - bange for at skade planten eller måske slet ikke få blomster... Fik jeg sagt, at dine roser var berusende, Claus?! Der var også plads til, at jeg samtidig sad og kom i tanke om, de roser, jeg skal se i blomst i min have i år - Winchester Cathedral, Kobberrosen, Pat Austin, Rhapsody in Blue og så den dybe mørke, jeg lige nu har glemt navnet på. Foruden alle dem, jeg skal gense - og inden da gøde flittigt. Så du mon nissen Claus, der i tankerne sprang rundt inde under opbindingerne og i ny og næ stak næsen ud for at plante den sammen med bierne i de skønne, skønne roser. Sådan, et skue!

  Og så blev jeg overrasket. For denne sæson "Drømmehaver" taler langt mere til mig, end jeg havde forventet. Forklaringen, så interessant på de historiske haver, spændende private haver - og så Sansehaven i Nordjylland, hvor det må være et privilegium at være havenisse! Fremtidshaverne har jeg det liiiidt svært med - men sådan er det vel med fremtiden. Og ihvertfald, så fordybede jeg mig i de to forrige udsendelser her i eftermiddag og følte mig godt underholdt - tillige med at have "fået noget med hjem" (har noteret lidt på en blok her ved siden til mit hvidgule forsøg i år...

  God week-end!

  SvarSlet
 7. Kære Claus.

  Min Patricia bliver lige så stor som din. Jeg har snart haft den i en del åt, og den er en af de planter, som jeg absolut ikke vil undvære. I den periode, hvor jeg havde mange roser i haven stod den sammen med Rose de Rescht. Super skøn kombination, der er svær, at få øjnene og næsen fra :-) Når jeg skriver mange roser, så er det fordi jeg konstant havde syge i dem trods sprøjtning hver 14 dag. Jeg har nu kaseret de fleste roser, men jeg savner det skønne flor, som du viste os i aftes.

  Man kan jo ikke være lige heldig med alt ;-)

  Ha' nu en dejlig aften kære Claus.

  Kh - K

  SvarSlet
 8. Nej altså, igen i går glemte jeg "Drømmehaver" selv om jeg blev mindet om det her på bloggen om eftermiddagen - suk... Tidspunktet er ikke lige indenfor normal fjernsynstid og åbenbart for svært at huske! Men nu vil jeg straks se programmet på computeren, og glæder mig til alle roserne samt "Patricia" som jeg faktisk heller ikke har på trods af, at jeg har en del forskellige storkenæb. Det er nok det der med størrelsen, jeg hidtil har været lidt bekymret for sammen med roser, men den er godt nok flot! Og da jeg har en stor Rose De Recht, som savner lidt modspil, åh bare jorden dog snart tør op! Jeg håber vi i denne udsendelse kommer dybt ind i din have og undskyld mig, kommer særdeles hurtigt over den rødhårede dame i en såkaldt hollandsk fremtidshave. Når der nu findes så mange fantastiske haver, må man virkelig rose DR for at have fundet så rædselsfulde eksempler.
  Go' weekend til alle - hilsen Pia

  SvarSlet