Et must

Der findes planter, som er så oplagt smukke, at man ikke forstår, hvorfor de ikke ses overalt. En af dem er pyrenæisk baldrian, Valeriana pyrenaica, som jeg også skriver om i ’Mit haveliv’. Det var en plante, som Anne Just og jeg for år tilbage fandt på et fransk haveshow, og sidenhen har jeg fået en mængde af den ved frøformering. Meget a pro pos springer baldrianen ud med rosa skærme lige efter tulipanerne, som ses i forrige indlæg. Mon ikke, at I vil give mig ret i, at den med sin perlemorsfarve er noget helt særligt i forårshaven?

 

 

claus_20100608_161842


Det er heller ikke en plante, man ser så ofte hverken på nettet eller i udlandet, men jeg har fundet frø hos det engelske frøfirma Secret Seeds.

12 kommentarer:

 1. Hmmm Claus, måske du allerede er i gang med lagkage tricks? Den ser rigtig fin ud og kan passe ind i mange steder. At den også dufter, gør den afgjort ikke mindre attraktiv.

  SvarSlet
 2. Kære Claus,

  åh gid man var den lykkelige índehaver af denne fuldstændig bedårende baldrian. Der er to kategorier indenfor planteønsker:

  1) Want to have
  2) Need to have
  ....denne plante er absolut en 2`er<3!

  Ja, jeg er fuldstændig solgt til stanglakrids<3

  Mange forelskede og forførte hilsner

  SvarSlet
 3. Frø bestilt, så hvis alt går bra vil denne flotte plante være å finne ihverfall i én hage i Norge takket være deg:-). Skaper den begeistring skal jeg nok sørge for at den kommer inn i flere. Jeg har de fleste stauder man får kjøpt på hagesentre i nærheten av der jeg bor, så det er veldig spennede med noe nytt.
  Ha en fin dag!

  SvarSlet
 4. Åhhh ja, jeg lagde godt mærke til den skønne plante i bogen ;-) MEn hvad skal jeg gøre? Har nu købt frø af sporebaldrian Centranthus Ruber. Nu gemmen jeg linket til Secret seeds, og tar på togt til næste år ;-)
  Kærligst Gro

  SvarSlet
 5. Absolut smuk, men hvad er det for en blomst i højre hjørne mellem baldrian og tulipan, den aflange hvide ? Den kunne jeg tænke mig.

  SvarSlet
 6. Kære Pia - det er en pileurt, Bistorta superba

  SvarSlet
 7. Hej Claus,
  Jeg har de senere år erhvervet mig sporebaldrian og lægebaldrian og dem har jeg været rigtig glade for. De kommer også igen med flere planter, hvor de får ro til at formere sig. Jeg er endnu ikke stødt på denne pyrenæiske baldrian. Den ser umiddelbart en smule anderledes ud i løvet end de planter jeg har. de er ret flotte og giver ligenøjagtig den stemning af forår og grøftekant, som vi er mange der godt kan lide. har du evt. et link til det sted, hvorfra du har købt frøene. Michael, Horsens

  SvarSlet
 8. Kære Michael - her var du vist lidt for hurtig. Kig lige igen - også under billedet.

  SvarSlet
 9. Hej Claus,
  Det er er sjældent at jeg får skyld for at være hurtig, men det har du da ret i. Mange tak. Michael

  SvarSlet
 10. Hej.
  ja jeg er nu også vild med Valeriana pyr. har selv sået den i år. Valeriana off. såede jeg sidste år og glæder mig til at den blomstre i år. Anne Gine

  SvarSlet