Hvilken rigdom

Åh, jeg er så glad. Jeg har nemlig lige fået besked om, at jeg på en engros-planteskole i Skotland kan få større mængde af den skønne Meconopsis betonicifolia ’Hensol Violet’, så jeg forkælede mig selv og bestilte ikke mindre end hundrede, som skal stå i mit skovbed. Blandt andet sammen med tulipanen ‘Bleu Amiable’, kugleprimula og violet lærkespore.

 

8796407726110[1]

I kender sikkert den rene art, der er helt klar blå. Det er sådan en plante, som alle stopper op ved, fordi den er så iøjnefaldende. På dansk kaldes den for tibets blå valmue. Indtil for et par år siden havde vi en udendørs swimmingpool (som var der, da vi flyttede ind i huset), der så blev erstattet af The Sunken Garden (se det næstnederste billede i gårdsdagens indlæg: ‘Lag på lag’). Det kan godt være, at nogle mener, det er hipt og mondænt med sådan en pool, men jeg syntes, at den var så grim. Hvorfor skal sådan en have den skingre blå farve? Jeg kom på at plante tibets blå valmue, Salvia patens og klart blå stedmoder i krukker og placere dem gruppevis ved kanten, og det så faktisk ret godt ud.

 

MECONOPSIS BETONICIFOLIA ALBA 5

 

Da jeg alligevel havde kontakt med planteskolen, ’kom’ jeg også ti’ at bestille hundrede af den hvide afart, Meconopsis betonicifolia ’Alba’. De skal plantes i selskab med hvidrandede hosta, Pulmonaria ’Sissinghurst White’ og Lamium. Ih, hvor jeg glæder mig.

20 kommentarer:

 1. Ih - hvor du snolder!!
  Det bliver jo et drømmesyn!
  k.h.

  SvarSlet
 2. Vad härligt att kunna beställa sådana mängder!
  Ett himla jobb att få ner dom i marken bara.
  Ha en trevlig helg.
  Mariana

  SvarSlet
 3. Åååååh hvor er den violette skøn!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. p.s.
  Kære Claus,
  Kom i går til at tænke på dig og dit skovbed samt det hvide bed, idet jeg fandt billeder af HVIDE eranthis.
  Det har JEG aldrig set før, men det er måske nok en fejl i min opdragelse.
  Det drejer sig om Eranthis stellata og Eranthis pinnatifida.
  Er du den lykkelige ejer af disse små skønheder?
  k.h.

  SvarSlet
 5. Kære Karen - nej, det vidste jeg ikke. Har lige Googlet dem. De ser skønne ud, men også lidt sarte. Minder jo egentlig lidt om den almindelige skovanemone, som vi har i tusindvis, idet haven her jo grænser op til en bøgeskov.

  SvarSlet
 6. Jeg har lige googlet den lilla for den måtte jeg da eje til mit lilla bed der også er fyldt med tulipaner, men ak den kan ikke lide fuld sol og det er mit lilla bed :-(, tror det bliver et flot syn med og må så nøjes med at se dit bed.
  Jeg fandt den iøvrigt hos frøtorvet.
  hilsen Anne B.

  SvarSlet
 7. Kjære Claus!!!
  Takk for at du gir meg den daglige dosen av blomsterglede.
  Så nydelig dette kommer til og bli.
  Enig med deg at hva skal en med et utendørs svømmebaseng, blomster er da mye vakrere!
  Lykke til Claus, kjenner nesten hvordan du må glede deg til dette, gleder meg jeg også til å se de vakre blomstene i din hage.
  Regner jo med at det blir noen bilder og vidioer etterhvert.
  Her er det fortsatt snøvær og vind, ikke mye som minner om vår.
  Men Claus, jeg har jo bloggen din som gir minner om både vår og sommer.
  Ha en fin dag og kos deg videre med dine spennende planer.
  Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 8. Kære Grete - altid så dejligt at høre fra dig. Jeg sidder jo så tæt på dig, som det overhoveder er muligt i Danmark. Nemlig i Skagen.

  Kære Anne - ja, jeg er også heldig, fordi jeg i min have både kan tilbyde planterne sol, halvskygge og skygge, alt efter hvor jeg planter.

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  De ser aldeles bedårende ud begge to.

  Du har tidligere (8. juni 2010) vist et meget, meget blåt familiemedlem. Den var, hvad du vist ville kalde "swimmingpool blå".

  Du har afgjort fortjent forkælelse. Jeg glæder mig til at se resultatet, som vi er mange, der nok får glæde af :-)

  SvarSlet
 10. Hej
  Ja jeg har sået Hensol Violet her i vinter og er spændt på om den bliver til noget, det er en super flot farve. Anne Gine

  SvarSlet
 11. Vilken lycka! Kan se det framför mig detta hav av blomster. Det är nästan så det pirrar i hela kroppen.
  Ibland är det synd att det inte finns översättning till svenska på din "translate"
  för vissa ord är svåra att förstå ( fastän vi bor så nära)och då tappar man begreppet lite i ditt inlägg. Men blomsterspråket och kärleken till blommorna förstår jag :)

  Önskar dig en fin helg.
  / Pella

  SvarSlet
 12. Oj, Claus, den M. Hensel Violet.... Så ljuvlig i färgen! Jag förstår att du ville ge den till dig själv i present:-)
  Jag glädjer mig med dig, och ser fram emot att få se den i dina bilder!
  Ha en fin weekend,
  k h Hillevi

  SvarSlet
 13. Uhhhh du har vist rigtig fået spederbukserne med til Skagen :-) JEg syntes den lilla er RIGTIG skøn!- Og nu håber jeg du får skrevet noget på den pæonbog, for jeg glæder mig bare til den!
  Kærligst Gro

  SvarSlet
 14. undskyld men lige efter at have sendt kommentar går det op for mig, at det ikke er den tibetanske valmue, der kommer hundrede af.
  spring bare mit indlæg over, og indsæt det ikke
  mettedjurs

  SvarSlet
 15. Jeg har lige set Drømmehaver fra i går på nettet og jeg kom bare i SÅ godt humør;-)))
  Ufff, hvor det arbejder i de små grå celler lige nu, for der er så meget inspiration at hente i de udsendelser.
  Desværre sner det i Vedbæk, så planlægningen foregår i drømmene og på papir, men jeg glæder mig rigtig meget til forår og se din have udvikle sig. Og jeg tror helt sikker også at min have vil "udvikle"og forandre sig snart.

  God skrivelyst
  Renate

  SvarSlet
 16. Hej Claus,
  Efter nogle gode dage med godt havevejr lader det til at det er slut for et stykke tid. frostvejr er ikke det optimale, når der skal graves til etablering af nyt drivhus.
  Jeg er helt vild med valmuesøsteren og jeg kan ikke huske om det var hos dig jeg så den for første gang i gul. Jeg har siden da forsøgt at finde den gule, men uden held. I år har jeg så ligesom sidste år købt frø fra England i håbet om, at jeg kan få den i min have. Det er her den blå udgave jeg taler om. Sidste år lykkedes det ikke at få frøene til at spirre. Jeg har dog kun købt hjem til at spirre den blå i år igen og vil meget gerne have tips til, hvordan jeg får størst succes med det - og du må være den rette til at give tips om det. Har du evt. en henvisning til en dansk planteskole som sælger den gule, fordi jeg vil så gerne eje den. Mvh Michael, Horsens

  SvarSlet
 17. Kære Michael - jeg skriver et indlæg om de gule meconopsis i morgen.

  SvarSlet
 18. Hej Claus,
  Jeg takker mange gange..
  Michael, Horsens

  SvarSlet
 19. Åhh.. hvilken herlig overdådighed du lægger for dagen! Jeg kan simpelthen ikke lade være med at smile, når jeg læser "så bestilte jeg lige 100 her.. og 100 der..". Det skal nok blive fantastisk smukt, glæder mig til at se fortsættelsen ;o)
  stort smil fra fru friis

  SvarSlet
 20. Den violette er helt helt vidunderlig. Jeg har helt mit eget indbyggede parameter for, hvornår noget er ekstra godt. Så får jeg nemlig gåsehud over hele kroppen. Og når du nævner de violette skovbeds-naboer díne "Hensol Violet" skal hygge sig sammen med, så lyder og føles det som en gåsehudsfremkaldende smuk kombination.

  Desværre kan jeg ikke selv få denne art til at arte sig. Uanset om jeg står på hovedet for den, så vil den bare ikke leve her hos mig.

  Glæder mig istedet over at kunne se dine på bloggen, når de springer ud. Sikke et drømmesyn de vil kaste af sig.........wow:o)

  Godnunatogsovnurigtiggodt...........zzzzzz

  SvarSlet