Jeg er en heldig mand

Nu er jeg nemlig ankommet til Klitgården i Skagen. Atter en gang skal jeg være her i tre uger, først og fremmest for at skrive ’Bonderoser og pæoner’ færdig, og så er det ’Hemmelige haver’, det gælder.

 

20110207_102548

 

Det er skønt at kunne sidde heroppe, mens jeg har rigtig god hjælp derhjemme. Preben er i fuld gang med at forårsklargøre bedene, inden det igen begynder at fryse.

 

20110207_103014

 

Det er måske tidligt at rive blade sammen, vil nogen mene, men løgvæksterne begynder at pible frem.

Så, når vi kommer blot lidt længere hen, er det ikke til at træde ind i bedene, så det er nu, det skal være.

 

20110207_102510

 

Først i marts er jeg hjemme igen, og så skal jeg selv i haven. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Men lige nu er det skriveriet, det gælder.

 

NB. Jeg kan fortælle, at det blandt andet er ved hjælp af dette hvide bed jeg sæsonen igennem vil delagtiggøre jer i min teknik med at plante i lag. I kan godt glæde jer. Jeg gør i hvert fald.

22 kommentarer:

 1. Jeg ser frem til at lære den meget omtalte "Dalby'ske" metode, med at skrue planterne ned mellem hinanden og plante lag på lag. Har også været ude og rive blade sammen i weekenden, men føler mig lidt til grin da det lige nu blæser og stormer - nå ja, glemte lige at sige at jeg bor op af en skov. Så behøver jeg vist ikke sige mere ...... :-/

  god skrivelyst
  /Bo

  SvarSlet
 2. Jeg er også spændt på det der med at skrue planterne med mellem hinanden og plante lag på lag. Så kan jeg få plads til mange flere planter, det bliver dejligt.
  Håber du får et godt ophold i Skagen.
  Venlig hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. det lyder da spændende med et ophold i Skagen på klitgaarden igen..du er dem en god kunde :0) ang udsendelsen drømmehaver..kan du huske hvad musikken hedder eller hvem der har lavet det?? det lyder bare så skønt....pøj pøj med projektet mvh diana.

  SvarSlet
 4. Det indlæg giver forårskriller!!
  Fandt årets første blomstrende erantis denne weekend, så ved man, at det går rette vej!
  Mvh Lise

  SvarSlet
 5. Kære Claus,
  Fint, at du er vel ankommet!
  Håber da ikke, at du blæser helt hen i vejret, for jeg skal da lige love for, at Hr. Storm nu tager fat. Og der er vel frit spil, hvor du opholder dig p.t.
  Får da helt ondt af Bo og Preben og deres riven blade sammen!!

  Hvor bliver det dejligt, når vi alle skal til at lære at plante i lag. Det er jo noget af en "videnskab".
  Tak fordi du vil lære fra dig på denne enestående måde.

  Go' skrivelyst!
  Mange stormende hilsner

  SvarSlet
 6. Kære Diana - nej, desværre har jeg ikke styr på musikken. Det er DR, du skal have fat i.

  SvarSlet
 7. Ja det er med at udnytte at jorden er tøet mere eller mindre op nu. Så længe det varer. Jeg har checket vejrudsigten - onsdag ser god ud - så jeg har lokket gemalen til at love at plante 90 myrtegedeblad, jeg lige har hentet i dag. Skønt.

  Jeg fik også revet blade sammen i weekenden, og gør det gerne igen. Det var skønt.

  God arbejdslyst.

  SvarSlet
 8. Ja, vel er du en heldig mand, Claus, og hvor er det dejligt for dig. Dejligt at du påskønner det. Hvis Preben kommer til at kede sig (fat chance), skal han være velkommen hos mig :-)

  Du argumenterer så fint for, hvorfor du går i gang med at fjerne blade m.m. på nuværende tidspunkt, men vinteren er desværre nok langt fra slut endnu. I skal nok også nå en del, inden alting for alvor stikker næsen op af jorden. Det bliver spændende at følge. Læste i et haveblad har du har sat 1000 pæoner og spekulerede på, om ikke redaktionen på bladet, havde fået koks i nullerne!? For hvor er de dog henne? :-))

  SvarSlet
 9. Hvem der dog havde sådan en Preben!
  Her ligger bladene som de faldt i fjor, og kønt er det ikke. Blot for mange til at de kan fjernes allesammen.
  Men nu pibler vintergækker og andre vækster op så det lysner da lidt . . . God skrivelyst i Skønne Skagen!

  SvarSlet
 10. i min hage er det enda snø og is...sukk... så jeg må nok vente litt til, men det kribler i kroppen:) Skru plantene ned, og lag å lag... heldige dere som har så mye jord og ikke treffer stein og fjell så fort man setter spaden i jorden, sukk:) Men jeg har lært meg å leve med det og ikke gi opp, løsninger som opphøyde bedd osv er kjært velkomment her i hagen:) så metoden din skal jeg vel alltid få til å prøve:) Gleder meg:)Klem

  SvarSlet
 11. Kære Nette - nej, tre nuller er rigtigt!!! Knoldene er 'skruet' ned blandt alt andet.

  SvarSlet
 12. Hej Claus !

  Jeg er lidt en nybegynder i haven, men jeg synes det er meget interessant. Hvad betyder at plante i lag ?

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Hvor bliver det skønt. Når man har en lille have som jeg, er det jo helt ideelt med at plante i lag, så der bliver plads til flere planter. Glæder mig.

  Kærlig hilsen fra janne i Greve

  SvarSlet
 14. Kære Claus mfl
  Jeg har lige set din sidste udsendelse af Drømmehaver og til sidst skriver de om musikken:
  musik
  John Mayer
  Tina Dickow
  Katie Melua
  Melody Gardot
  Beth Hart
  Vanessa Mae
  Cut here fra plug n'read bogen "Sirene"

  Helt enig, smuk musik til smukke billeder og så forskellige haver. Jeg glæder mig til de næste udsendelser;-)
  kh Lone.g

  SvarSlet
 15. Kære Lena - det vil jeg fortælle om hen over foråret og sommeren. Det handler i bund og grund om at skabe et bed (uden synlig jord), der blomstrer fra tidligt forår til ind i efteråret.

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  Du skal lige vide, at vi er nogle stykker, som glæder os meget til tips & tricks i lagkage-planting. Jeg har allerede taget blok og blyant frem!

  Vil også gerne pippe om, at det er en super idé at skrive ned i en dagbog - f.eks. Et haveår, så man til næste sæson har bedre styr på, hvad der "virkede", ...... og hvad der skal laves om næste gang. Jeg er da glad for at jeg kan gå baglæns i Et haveår og se, hvor jeg har lagt hvilke løg, så jeg ved, hvor jeg skal skrue noget ned, der kan dække løgplanterne, når de visner. (Hvad det så lige skal være, har jeg endnu ingen idé om :-)) Et haveår er en udsøgt fornøjelse at rive ned fra hylden. Smuk og lækker er den.

  SvarSlet
 17. Det vil jeg glæde mid til. Har netop bestilt 5 kæmpe krukker på 50x200 3 stk og 50x400 i jern. Jeg er helt nybegynder og har købt din bog om krukker og fået meget god inspiration. Jeg har købt den levende have brugt på nettet, da så mange omtalte den på denne side, den er jeg i gang med nu. Så jeg må selv prøve at plante i lag i år og se om det lykkedes ellers starter jeg bare igen næste år, så har jeg jo en vejledning. Man lærer jo af sine fejl :-)
  Jeg glæder mig

  SvarSlet
 18. HEj Claus,

  Får jag bara fråga; varför tar du bort de vissna bladen, är det inte bedre om de får ligga kvar og förmultna i rabatterna?

  mvh

  Mathilda

  SvarSlet
 19. Kære Mathilda - desværre går der lang tid, inden bøgeblade formulder. Derfor fjerner vi dem.

  SvarSlet
 20. Åh, et smukt syn med sådan et forårsklargjort bed. Nu kan de første små løgvækster få al den opmærksomhed de fortjener:o)

  Claus, jeg kunne jo ikke tåle, at dine bede var så flotte og forårsparate, så her er der også blevet revet mange mange trillebørfulde blade væk. Det er lidt en kamp med tiden, med den vejrudsigt, man har hængende over hovedet. Men dejligt at give haven sådan en make-over, mens vejret er så mildt og det fremfor alt ikke blæser.

  De første vintergækker er sprunget ud og det er sådan et livsbekræftende syn.

  Imorgen drager vi på Helleborus-ekspedition til Skælskør. Det bliver farligt fristende - og det vil kræve en ufattelig benhård selvdisciplin at forsøge at styre sine påskeklokke-lyster...uha uha:o)

  Håber det kører som smurt i olie med skriveriet, Claus:o) Det må være topmotiverende for skrivegejsten, at vi er så mange, der næsten ikke kan vente til dine næste bøger udkommer:o)

  Mange kærlige hilsner og tanker. Håber du stortrives oppe i Skagen:o)

  SvarSlet
 21. Hei Claus!
  Jeg er en ny leser her på bloggen din, men jeg har fulgt deg en stund:) For en fantastisk blogg du har! Jeg er helt imponert og blir virkelig inspirert! Jeg gleder meg vilt til våren kommer snart og til at jeg kan gå ut og plante i lag:) Takk for at du inspirerer og deler av din kunnskap! Nå har jeg lest gjennom nesten alle dine innlegg. Men jeg kom over et innlegg som fikk meg til å lure : Hvorfor skal man ikke plante hosta og riddersporer sammen? Her avslører jeg nok at jeg er en amatør, men det får heller være;)
  Lykke til med bokskriving! Gleder meg allerede til neste innlegg:) (Er veldig spent på å se hvordan du planter klokkeranker. Da skal jeg også forsøke!)

  Vennlig hilsen Cathrine

  SvarSlet
 22. Kære Cathrine - flot, at du har læst dig igennem det meste. Så må du i gang med mine bøger! Dit spørgsmål er ikke dumt, men ... Det fandler om, at riddersporer skal stå i sol, og at hosta har det bedst i skygge.

  SvarSlet