På torsdag

Nu er dagen sat. På torsdag starter vi med at så klokkeranke. Jeg ved, at Jane fra Vild med blomster har sendt over hundrede portioner ud, men mange har selvfølgelig også købt frø andre steder.

 

claus20100912_092753_thumb[1]

 

Det kunne altså være SÅ sjovt, om alle I, der er med, sendte en lille hilsen.

 

Dette er altså en invitation til at skrive en kommentar – måske for første gang nogen sinde. I kan se, hvordan I gør, her.

 

_DSC6563_thumb[1]

 

Noget for noget!!! Nu ikke noget med at være blind pasager. Jeg forventer mindst hundrede tilkendegivelser/kommentarer. Ellers laver jeg bare ‘kurset’ for et lukket forum, hvor de der svarer, får et password for at logge sig ind. Sikke en trussel, hva’. Kom nu til tasterne.

129 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Jeg er SÅ klar. Har jord, frø, potter, vermiculite, mangler jeg mon noget????..... og står ved stregen med tilbageholdt åndedræt og venter på startskuddet :o))

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Pakken er modtaget og jeg er kursusklar.
  Læser din blog hver dag, men kommenterer ikke så tit med mindre, jeg har noget at spørge om. Du ville godt nok også få travlt, hvis vi alle sammen kommenterede, hver gang vi læste på din blog ;-)

  hilsen Ina

  SvarSlet
 3. jeg er med her, er vild med din bloog, den er meget inspirerende og har fået mange gode ideer og fif til min kommende rækkehushave, den er allerede arrangeret i mit hoved, og blomster er printet ud, som jeg vil have i min lille have:)

  SvarSlet
 4. Uha! Uha! Det er vist første gang jeg hører dig sende trusler ud i cyperspace!! ;o)

  Men nu har jeg siddet ved postkassen i mange dage og ventet og ENDELIG igår dukkede frøposer fra Jane op! Priklejord er sat til optøning og handskerne ligger klar! Operation Klokkefår... undskyld Klokkeranke: Sæt igang!!

  SvarSlet
 5. Kære Flora Danica - ja, du har alt udstyret!

  Kære Ina - man kan da nemt lægge et par ord - en lille hilsen eller lignende - uden at stille et spørgsmål.

  Jeg synes, det er hyggeligt med kommentarer på bloggen og vil gerne have endnu flere ud af busken. Her er omkring 60.000 besøgende om måneden, så det ville være herligt, om endnu flere gav sig til kende.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Jeg har frø klar.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Dette er bare en prøve - jeg har prøvet adskillige gange, men det er ikke lykkedes mig at finde ud af det... men her endnu et forsøg (og venter iøvrigt BARE på at kunne komme i jorden)....

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Jeg er med på holdet - med en ny pose frø, jeg havde faktisk sået Klokkeranke inden dit indlæg om dit minikursus kom på, fordi der på frøposen stod, at man kunne forkultivere fra midten af februar. De myldrer faktisk frem allerede og ser sunde ud (se billeder på min side). Da jeg har fulgt nøje med her på din blog, har jeg erfaret, at det ikke altid er let at få klokkeranken i blomst. Så jeg krydser fingre for "førsteholdet" og satser på at gøre det helt rigtigt fra start med "andenholdet", når dit kursus starter. Jeg leder stadig efter de hvide klokkerankefrø. Når jeg ikke at få dem i hus, bliver det de blå igen. Har du en god forklaring på, hvorfor det overvejende er den blå Klokkeranke, der sælges i havecentrene rundt omkring?
  Fortsat god og solrig weekend til dig og alle i andre herinde.
  Hilsen Dorthe Christina.

  SvarSlet
 9. Skal bare lige have købt jord, så er jeg også klar.Har over i købet også købt klokkerankefrø i englang, så det er spændende at se hvilke der er bedst . GLÆDER mig sååååååååååmeget

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Jeg er klar til kurset....men har ikke fået mine frø endnu. Har bestilt og betalt - mon ikke de ligger på posthuset? Jeg vil i hvert fald være ved postkassen på mandag. Jeg vil altså være med fra kursus-starten som aktiv deltager.
  Med forårshungrende hilsner
  Hanne

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Det hele står klar, så du skyder bare kurset i gang. Det bliver vildt spændende at følge alle de bloggere, som er med på dette sjove indslag. Forventer at du ligger lidt billeder fra dit forløb med tilblivelsen af duftranken på bloggen, så der er lidt at sammenligne med.
  Jeg ser i øvrigt frem til, at du retunerer til Risskov, så vi igen kan få livebilleder fra væksthuset. Jeg fik for to dage siden "Den levende have" tilbage efter udlån, og jeg var sådan i tvivl omkring den tråd jeg fik skabt omkring den gule skovvalmue. Jeg var ret sikker på, at det ikke var en skovvalmue, jeg savnede og jeg blev bekræftet da jeg slog op i bogen. Den gule meconopsis som jeg ikke har kunnet opdrive hedder i følge "Den levende have" Meconopsis paniculata. Jeg skal have fingre i den, og jeg håber så inderligt, at du kan fortælle mig, hvor jeg finder den. Mange hilsner, Michael

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Endnu en kursusdeltager melder sig klar. Såede også sidste år, men de nåede ikke at blomstre :(
  - men man skal jo ikke sådan give op.

  SvarSlet
 13. jeg har købt frø af den blå/lilla hos raravaxta i sverige. og klar parat start ... er jeg. jeg såede den for 2 år siden, og den blev kun 15 cm. høj og uden blomster øv. Så jeg ser frem til kurset. Anne Gine

  SvarSlet
 14. Så sender jeg min første kommentar :) Har fuldt dig fra første færd, og er stor fan! Har været så heldig at møde dig personligt hos Marianne ved gartneriet 'Spiren'. Og du er til stor inspiration i mit havearbejde.
  Har mange af dine bøger som bliver flittigt brugt. Synes havearbejde er at arbejde med drømme som man forsøger at leve ud, og man venter spændt på at næste år bliver det lidt bedre. Mon ikke med de nye frø fra Jane Benson det nok skulle lade sig gøre ;-)
  Glæder mig til de kommende bøger, de bliver helt sikkert en del af min bogsamling.
  Glæder mig til at følge dig også fremover,
  Hilsen Maj-Britt

  SvarSlet
 15. Kære Claus. OM jeg er klar. Jeg venter bare på startsignalet. Frøene er ankommet :)

  SvarSlet
 16. Jeg er absolut også klar - bag havelågen :)

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Roottrainers, jord, vermeculite, både hvide og lilla frø er klar. Gad vidst hvor mange det lykkes for. Skønne er de klokker jo.

  Hehehehehe du er sandelig blevet kreativ mht. at få folk ud af busken. 60.000 om måneden! Det var dog et voldsomt tal.

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Klokkeranke-frøene mv. er modtaget og jeg er klar til at så :-)
  Også klar med frø til bl.a. Drejeblomst, Ridderspore, Fingerbøl, Natviol, Verbena og ikke mindst Lathyrus skrevet hjem fra England.

  Det bli'r så spændende og dejligt....

  Bedste hilsner
  Gitte

  SvarSlet
 19. Har købt frø. Har ikke prøvet disse planter før, så vil selvfølgelig følge med i dit lille kursus :-)

  God weekend.

  SvarSlet
 20. Kære Claus,
  Mange menesker hvem besøge din blog er ikke danskerne og dem kan ikke forstår hvad skrive du. Men dem er inspirere af billeden på din webside. Jeg ved det godt ;)

  SvarSlet
 21. Kære Claus,
  Se nu har jeg jo en tilståelse at komme med.
  Jeg er IKKE klar!
  VIL ikke fodre rådyr med skønne sommerblomster - i dette tilfælde klokkeranker.
  MEN jeg har gjort min søster opmærksom på dit kursus, og HUN er klar.
  Måske vil hun ikke lægge kommentar, men så skal jeg nok agere stand-in og holde dig underrettet.
  Var det ikke en meget god 'byttehandel'?
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 22. Jeg er inde på din fantastiske hjemmeside hver dag, og nyder at kigge og læse i dine flotte bøger. Jeg henter megen inspiration her, og er glad for de detaljer du beskriver, da vi derved har mulighed for at få mange flere detaljer med i planlægningen af vores nye have. Udover detaljerne fra dine egne bøger, sætter vi også pris på henvisningerne til andet havelitteratur.

  SvarSlet
 23. Hei Claus! Jeg er klar:) Jeg har både kjøpt og bestilt frø. Gleder meg! Cathrine

  SvarSlet
 24. Aha... nu deles der trusler ud, derfor griber jeg faste læser til tasterne. Når nu der er en forklaring til hvordan, er der bestemt ingen undskyldning længere.

  Desværre nåede jeg ikke at bestille disse frø, men vil forsøge at få dem på anden vis. For jeg vil også "lege" med. Ikke mindst fordi jeg så sjældent har held med at så frø...og få noget fornuftigt ud af det. Nu har jeg chancen... jeg har dog hverken drivhus, kølige rum eller andre anvendelige steder at sætte det nysåede. Så er der nogen som læser dette og har en god idé, er jeg liebhaver.

  mange hilsner
  Christel

  SvarSlet
 25. Hej Claus :-)
  Venter ved min postkasse på frø.. men ellers parat til start.
  Jeg glæder mig til endnu en havesæson og til at få fingrene i jorden igen

  Med venlig hilsen
  Tenna Salmon Kristensen

  SvarSlet
 26. Klar. Eller...det er jeg i hvert fald på torsdag...

  Man bliver ikke udelukket, hvis man nu mislykkes, vel Claus? Uanset den fantastiske underviser, så er der desværre nok liiiige en reel risiko for at evnerne svigter hos denne have-amatør... :)

  For jeg kan da slet ikke undvære at finde dine guldkorn fra sådan-cirka sidste år her på bloggen, nu hvor der planlægges på livet løs. Der er godt nok meget skønt at finde. Tak fordi du deler.

  Forårshilsner (for det havde vi altså her i dag...)
  Anne Mette K

  SvarSlet
 27. Kære Claus

  Jeg har længe fulgt med i din dejlige blog, men dette er min første kommentar. Man vil jo nødig udelukkes fra det gode selskab, og truslen om endnu et password har altså fået mig til tasterne. Sidste år forspirede jeg klokkeranke, de blev nurset og nusset om, og første da vejret var stabilt blev de plantet ud i et stort kar. Og de voksede, og de voksede og inden længe var de vokset min parasol over hovedet,- MEN ikke en blomst - ikke før midt i november, der kom den første og den anden blev taget af frosten !! Så jeg er så klar til en guided tour.

  Bedste hilsner

  SvarSlet
 28. Kan næsten ikke... lad det nu bare blive torsdag.

  SvarSlet
 29. Jeg har fået frø i dag, så jeg er også klar.

  SvarSlet
 30. Glæder mig til torsdag.. kan næste ikke vente. Ser for mig de smukkeste klokkeranker i min have til sommer ;-))

  SvarSlet
 31. Hva' er det nu liiige jeg skal på torsdag??? Joh - da skal jeg til frisør og på indkøb og tørre støv og nåeh ja, JEG SKAL SÅ KLOKKERANKE!
  Men hvad er det så liiige jeg skal bruge dertil? Jah, frø, potter og jord er vel det vigtigste, og det er i hus. Kommer lige til at tænke på kokkemesterskabet i TV i aften ......
  God søndag ;-)

  SvarSlet
 32. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 33. Kære alle - tak, tak for alle kommentarer. Det hjælper nok, når 'man' begynder at true - smiler!!!

  Kære Michael - så forstår jeg bedre. Ja dén valmue (Meconopsis) er skøn. Men meget, meget svær at opdrive.

  Kære Dorthe Christina - ved ikke, hvorfor det mest er den blå, der udbydes. De er nu begge gode.

  SvarSlet
 34. Ok, claus med sådan en trussel må man jo hellere se at få skrevet. Jeg har fulgt med på blokken et stykke tid og modtog mine frø igår fredag, så jeg at klar til at så.

  SvarSlet
 35. blind passager, nej, mette, djurs er også med

  SvarSlet
 36. Jeg er også klar. har købt frø i Barclona, er lidt i tvivl om det er de rigtige da der også er lyserøde på billedet, men de hedder Cobea Scandens variada, så jeg tager changen.
  Hilsen Ann

  SvarSlet
 37. Ja da, helt klar! Fik jo mine frø i fredags. (Man blir' så glad, når posten kommer forbi med små pakker!) Du har jo givet anvisning til, hvor vi kunne købe frøene, så jeg bestilte med det samme. Uh ha - det er spændende med sådan et kursus, hvor vi er mange der deltager!!
  Kan næsten ikke vente.... hilsen bente

  SvarSlet
 38. Jeg er næsten klar.
  Har haft besøg af posten i dag. Mangler jord men kan love dig alt er klar til Torsdag.....smil.

  SvarSlet
 39. ja, jeg er også med. Har dog købt mine egne og har også haft dem de sidste to år. Forrige år med næsten tusindvis af lilla blomster og sidste år skete der ikke så meget andet end masser af grøn vækst i 2 meters højde!

  kh lone.g
  ps jeg regner med at du kun kommer med tomme trusler;-)

  SvarSlet
 40. Åh nej, åh nej... Allerede torsdag. Skal så ude i kolonihavehuset. Det bliver lidt besværligt, da der først tændes for vandet omkring 1. april. Må have fyldt nogle vanddunke hjemmefra. Glæder mig dog til at komme i gang med forårssyslerne nu!

  SvarSlet
 41. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 42. I´m in! ;-)
  Spændte hilsner, Mona

  SvarSlet
 43. Hej Sweetpea <3,`

  Jeg er med dig..... før, nu og altid:o) Hvor er du sød, når du truer med spanksrøret, Hr Lærer:o)

  Knus fra en klokkerankeelev, der nok skal være artig, og give sit bidrag til de 100 kommentarer..

  SvarSlet
 44. Jeg er med - har købt frø, lilla.

  SvarSlet
 45. Jeg er med i Norge- vi får se om det kan gå bra også! Frøene er allerede ankommet fra sverige. Hilsen lille My:)

  SvarSlet
 46. Også her er vi klar! Havde stor succes sidste år, men det var nok bare begynder held, så vi kigger med i år!!

  Tanker fra Anette (muffy)

  SvarSlet
 47. God morgon!
  Idag börjar mitt utearbete i trädgården. Skall gräva djupt, en meter. Det är snö som skall bort, så snödroppar och blåsippor får chans att vakna.
  Det kommer bilder på min blogg senare dag.
  /Anette

  SvarSlet
 48. Mener også jeg er klar - det blir´ spændende ;-)
  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 49. kærer claus :-)

  Er desværer ikke klar, jeg er ved at omlægge min have og det hele er gået i stå pga. vinteren. Mit nye orangeri er først færdigt til maj og mit gammel drivhus er rævet ned. Kan jeg dyrke dem i vinduskammen? Men jeg kommer til at gemme din forløbet i min blomster mappe til næste år :-)
  Hilsen Karoline

  SvarSlet
 50. Glæder mig til projekt klokkeranker.

  Mangler lidt forår, så skal der laves et espalie i haven, som de kan klatre op af.

  Kunne se i den sidste udsendelse af Drømmehave, at du planter i kummer under dine store runde espalier med ærteblomst.

  Hvar store er de i mål? (kummerne). Jeg er smed og vil prøve at lave dem selv.

  Hilsen
  Michael

  SvarSlet
 51. Kære Claus ( og alle jer andre)
  Jeg sidder klar med poserne;-) Men det er godt nok koldt her i Vedbæk med stiv østenvind og is på Øresund. Håber det lykkes og jeg glæder mig super meget til at komme i gang.
  Held og lykke til os alle sammen!

  KH
  Renate

  SvarSlet
 52. Ja, jeg må jo desværre tilstå at jeg heller ikke har været heldig med mine klokkeranker tidligere, så det bliver spændende at følge dit kursus og se om det så kan lykkes :o)

  SvarSlet
 53. Jeg har modtaget frø og er klar til start.Længes efter forår og varme så jeg kan komme ud og nyde mit dejlige drivhus, hvor der har været ca. 7+ grader hele vinteren.
  Grøn hilsen fra Grethe

  SvarSlet
 54. Kære Claus

  Noget for noget, det er helt i orden ! Er ikke så aktiv med at kommentere men besøger din side næste dagligt, bliver altid i godt humør af de fine billeder, mange forskellige emner og den fælles haveglæde. Er klar til torsdag. Og er SÅ klar til foråret.
  Hilsen
  Helle

  SvarSlet
 55. pille-triller med de grønne fingre27. februar 2011 kl. 08.48

  Jeg har frø og er klar til startskuddet på torsdag. Glæder mig!!

  SvarSlet
 56. Hej Claus
  Der går rigtig Claus Dalby i min have i år. Haven er kun 3 år gammel og jeg har været meget i tvivl om hvordan den skal indrettes. Det med rum i haven er ikke nemt, men de forslag jeg har fået fra to havearkitekter (den ene fra "Haven" var for kedelige, så jeg måtte selv i gang. I år bliver mit gule-hvide-grønne bed klar, og klokkeranke skal naturligvis med i favoritbedet. Jeg glæder mig til at følge anvisningerne og har ikke prøvet at så denne smukke blomst før. Mine frø er købt i England, hvor jeg fandt poser med 12-15 frø i hver.
  Mange hilsener fra Karin på Fyn

  SvarSlet
 57. Jeg er klar - når frøene ankommer, har kikket i postkassen igen og igen, men heldigvis er derr tid til torsdag:)

  SvarSlet
 58. Har modtaget frø, skal bare lige have købt jord, så er jeg klar til projektet.

  Hilsen Birgitte

  SvarSlet
 59. Kære Claus
  Bevæbnet til tænderne, og er bare så klar, sir!
  Forventningsfulde hilsener fra Pernille

  SvarSlet
 60. Er helt klar! Synes bare der er alt for længe til torsdag :-)
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 61. Jeg har købt frø d. 16. februar 2011 to poser hvide og en pose lilla hos Isabella Smith. Cobaea scandens, klokkerankefrøene kommer fra Suffolk Herbs.
  Såtidspunkt: Marts-april. Læg frøene i blød i lunkent vand i 2 timer. Anbring frøene på højkant i såpotter, der stilles i minidrivhus. Væn langsomt planterne til livet udendørs, når al fare for frost er forbi. Det skriver Isabella på hendes hjemmeside. Jeg havde desværre ikke fået sået Cobaea scandens sidste år, men skal igang i år og håber mange af mine planer og drømme bliver til virkelighed.. jo, jeg skal også igang med at så i kommende uge

  SvarSlet
 62. UHA Føler mig ellers ikke som en hel novice på IT fronten, men det er ikke tidligere lykkedes mig at skrive kommentarer, men nu prøver jeg lige igen.
  Din blog Claus har jeg fulgt lige siden den startede, bruger den flere gange om ugen og hver weekend som aflastning i en stresset hverdag - var sørme lige ved at blive stresset her på bloggen også ved "truslen" om nye koder og passwords.
  Jeg er klar med mine 5 Alba frø indkøbt hos Albinus.

  SvarSlet
 63. Kære Karoline - du kan fint starte op i vindueskarmen.

  Kære Michael - kummerne er ca. 80 cm i diameter.

  SvarSlet
 64. Kære Claus
  Ih, hvor ville jeg gerne have været med her. Jeg har længe gået og overvejet om jeg skulle kaste mig ud i projektet sammen med dig og en masse andre af dine trolige følgere. Jeg har dog ikke fået købt frøene endnu. Jeg er simpelthen bange over at kaste mig over alt for mange projekter her på første sæson i haven. Og så er der jo hele spørgsmålet om det tilskudslys osv. jeg simpelthen er ved at få grå hår i hovedet af *s*. Jeg må indrømme, at det kribler lidt i fingrene for at komme igang, men tror at jeg tøjler tålmodigheden og venter til engang i april... Ser dog meget frem til at følge dit og andres projekter med denne fine blomst.
  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 65. Hej Claus. Jeg er også klar med frøene. Det bliver så spændende om det lykkes at få blomster.

  SvarSlet
 66. Hej Claus.
  Jeg er bare så klar. Roottrainers, jord, vermeculite, hvide og lilla frø står klar parat til start, og 2 stativer er sat i produktion hos en smed efter dine mål. Nu skal jeg bare have købt to trækar de skal stå i. Så Michael du kan søge efter målene her på siden under stativer, så er kommer den fineste tegning med mål frem :-).

  Dejlig søndag til alle fra Anne B.

  SvarSlet
 67. Hej Claus,
  Jo da, lidt feed back fra os 'elever', er vel rimeligt nok, spændende projekt, det bliver SÅ sjovt at være med i! Også selvom jeg ikke har de ideelle 'groforhold', med kølige rum, lys m.v. Det SKAL gå alligevel.
  Jeg er næsten klar, mangler mine frø fra Jane!Mon ikke de dukker op i starten af ugen..
  Vil høre, om det er så nødvendigt med vermiculite, som flere skriver, de har?
  Det her med kommentarer - jeg har også været med fra starten, og lægger kommentarer ind imellem, men har ikke en blog selv, derfor anonym, selvom det virker lidt upersonligt, men hvad kan man ellers gøre - nogle forslag?

  Uuuuha, hvor jeg glæder mig!

  Optimistiske forårshilsener fra
  Helle

  SvarSlet
 68. Kære Helle - Vermiculite har ingen relevans her.

  SvarSlet
 69. Kære Claus dalby
  Mine frø til klokkeranker har jeg købt hos Zimtrade, så jeg er også klar til kurset.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 70. Mangler også lige frøene, så er jeg ellers klar til næste fase såning.

  Håber at kunne bestå testen. (smiler)

  SvarSlet
 71. Jo sørme, om der ikke lå en lille konvolut med frø i postkassen. Og bakker til at så i samt jord, har jeg også klar :)
  Vindueskarmene bliver fyldt godt op i år, for der skal også laves voksurt, ærteblomster, texas-salvie, ridderspore og akeleje og den creme-farvede tagetes.
  Kærlig hilsen
  Iben Louise

  SvarSlet
 72. venter også på at de bestilte knolde skal komme, så de kan blive pottet, der skulle komme ca. 350 canna knolde fordelt på 7 sorter. uh hvor jeg længes efter foråret, nu har den vinter varet længe nok...
  Jeg bruger også en almindelig jordblanding,til såning, da jeg synes at det såkaldte såjord nogen gange kan være for fint, så det klasker helt sammen. Man skal så passe på ikke at anvende en jord som indeholder for meget gødning, da det kan være skadeligt for de unge frøplanter i begyndelsen altså.

  SvarSlet
 73. Har købt jord og frø og er klar til det helt store plante show kan næsten ikke vente,kigger hele tiden ud i haven ,men jeg tror ikke mit laser syn kan smelte sneen og gøre jorden varm,i år står den på højde i haven har været i det lokale plntecenter og kigge på jernstativer og whisky kar som klokkerankerne og snerlerne skal stå i , åååårrrhhh hvor er der længe til varme og grøn have
  mange hyggelige blomsterhilsner fra Maj-Britt,højmark

  SvarSlet
 74. Hej Claus.
  Jeg har fået mine frø og er klar til at så i vindueskarmen. Har anskaffet så- og priklejord og små potter at så i. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang og har allerede krukker og stativer til når planterne kan komme ud i haven. Mange hilsner fra Birgitte Wested

  SvarSlet
 75. Jeg har også købt frøpakken. De skal pryde min nye og vindblæste have i Løkken. Trods de dårlige odds er næsten alt i min have lykkedes, så mon ikke også dette projekt bliver godt.

  Jeg besøger også dagligt din blog og har fundet meget inspiration til hvordan min have skal se ud i fremtiden. Tak for det.

  Mvh Janne

  SvarSlet
 76. Jeg er sådan set klar, men måtte i dag sende en reminder til "Vild med blomster", da jeg ikke har hørt fra dem endnu/fået frøene :-(
  VH
  Kirsten i Tønder

  SvarSlet
 77. Jeg har også købt pakken. Blomsterne skal plantes i en have i Løkken.

  Mvh Janne

  SvarSlet
 78. Jeg har også købt en frøpakke. Blomsterne skal plantes i Løkken.

  SvarSlet
 79. Jeg er mere end klar til at starte. Glæder mig til at min lille have bliver fyldt med hvide og blå klokker.
  Kærlige hilsner
  Bente

  SvarSlet
 80. Hej Claus,
  Du är bara så fenomenal på att sätta igång oss! - Ja, jag är beredd med fröerna från Jane. Skall bli jättekul att så tillsammans, en ny upplevelse.
  Måste också berätta att i morgon åker jag med tre trädgårdsamatörvänner till Marianne på Spiren. Tack för att du berättat om henne, ser fram emot en härlig upplevelse ..... och troligen en tom penningpung efter besöket.
  varme vårhilsner från Gullan

  SvarSlet
 81. Glæder mig til kursus-start på torsdag :-)
  Det bliver bare dejligt, at komme i gang.

  Stor hilsen
  Marthe

  SvarSlet
 82. Hej Claus,
  det er alvorlige trusler du kommer med *smiler*
  Modtog mine frø igår. Var lige ved at skræmme livet af det kære Postbud fordi jeg dukkede op uventet fra bag en muret væg, hvorpå postkassen sidder.
  Skal bare lige have købt jord og se hvad jeg har at så i, men der er jo lige lidt dage til torsdag, så det når jeg. Hvor jeg glæder mig.
  Skriver ikke så tit på bloggen og har heller ikke en selv, men sådanne trusler får det jo til at gibbe i enhver!
  KH Helle Torning

  SvarSlet
 83. Jeg vil også gerne være med,forunderlig tanke at der er 100 personer eller mere der såer samtidig...
  Men føst går turen for mit vedkommende til planteskolen efter frø,jord og potter...såjord formoder jeg,men er der eller noget jeg bør tænke på?
  Tak for fantastisk inspration.
  kærligst Mette

  SvarSlet
 84. Hej Claus

  Her fra meldes også klar. Det bliver spændende at se om projektet lykkes.
  Hilsen
  Anne T. Hartkopf

  SvarSlet
 85. Anette Krogh Pedersen27. februar 2011 kl. 13.05

  Hej Claus.
  Frøene er klar. Drømmene om en fantastisk sommer i haven er i fuld gang :-)
  Hilsen
  Anette Krogh Pedersen

  SvarSlet
 86. Hej MESTER.
  Som tidligere skrevet, modtog jeg mine frø i torsdags. Potter og jord er også indkøbt........
  Så er bare så klar til vi skal igang, kan næsten ikke vente.

  Hvor varmt skal der være i drivhuset ( det er min første sæson i det)for at jeg kan benytte det, til at forspire i.......

  KH en forventningsfuld elev

  SvarSlet
 87. Kære Bettina - vi begynder i vindueskarmen.

  SvarSlet
 88. Hej Claus
  Er klar med jord og frø.
  Vibeke

  SvarSlet
 89. Jeg er så klar :-)))

  SvarSlet
 90. Hej Claus!
  Er bare så klar....bestilte frø STRAKS du for længe siden annoncerede klokkespirekurset. Så nu håber jeg ikke det er nogle tørre gamle gnallinge jeg har fået fat på. Det må komme an på en prøve, så LAD STARTSKUDDET GÅ og lad os komme igang med noget forår!!
  Havehilsen fra endnu en forventningsfuld elev. Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 91. Hej Claus

  Har fået mail fra Jane, frøposerne (kom til og bestille lidt mere) kommer på tir/ons, jeg håber købet påvirker vejret ! Var i Gug på planteskolen og se på evt. nyt Orangeri/stort drivhus, det vi har, er for småt med de vækster vi efterhånden fremdriver. Fik os en god "Anne Just" snak med Per.
  Per havde ild i brændeovnen og bød på kaffe, og lidt frø og knolde kom med hejm i posen.
  Jeg ønsker alle held med Operation Klokkeranke

  SvarSlet
 92. Frøene er modtaget og jeg er klar til at indgå i projekt klokkeranke. Glæder mig til at få de store baljer i Højbjerg fyldt med smukke hvide og violette klokker.
  Læser i øvrigt din blok hver dag og nyder det.

  SvarSlet
 93. Jeg er klar med hvide og lilla frø, priklemuld og tørvepotter til minidrivhuset. Jeg har læst på bagsiden af frøposen, at frøene skal lægges i blød i nogle timer inden såning. Glæder mig til et smukt resultat. Læser din blog dagligt og nyder de flotte billeder.

  Hilsen Jette

  SvarSlet
 94. Hej. Jeg vil også være med, men er kommet for sent ud med køb af frø ved den gode leverandør. Men jeg smuttede lige forbi plantorama, så håber jeg bare at mine discountfrø virker. Glæder mig vildt til at lære noger nyt.

  Super blog du har her Claus :-)

  SvarSlet
 95. Modtog frøene i fredags, så jeg også klar til projekt klokkeranker... ;0)

  SvarSlet
 96. Lene Borreskov Andersen27. februar 2011 kl. 14.59

  Kære Claus :-).
  Jeg er IKKE klar men håber så meget jeg må følge med på sidelinien alligevel. Har ligget
  underdrejet med influenza i knap 3 uger, men kæmpet mig ind til PCén ofte for at følge din
  blog som nærmest er et must at følge hver dag.
  Ønsker jer alle held og lykke med projektet og
  jeg vil nyde at følge det hele her på bloggen.
  Dejlige søndagshilsener fra Lene.

  SvarSlet
 97. I am all in ;)
  Venter bare på mine frø...

  SvarSlet
 98. Kære Claus
  Jeg er bestemt også klar på torsdag...
  Er det anbefalelsesværdigt at så i roottrainers? Eller betyder det ikke rigtig noget i klokkeranke-sammenhæng? Der er jo grænser for, hvor mange vindueskarme, jeg har til rådighed, så det gælder lidt om at 'optimere' planlægningen. Hvor længe skal de - hvis anbefalet - vokse i roottrainer'ne?

  SvarSlet
 99. Jeg har ikke klokkeranke-frø men vil med glæde følge Jeres tidlige projekt.. måske jeg bliver inspireret til at kaste mig over det næste år.. held og lykke...

  SvarSlet
 100. Kære Claus
  Jamen, jeg tør da ikke andet end melde mig på banen for første gang for ikke at risikere at blive udelukket fra det gode haveselskab. Jeg har fået frøene fra Jane Benson og er spændt på, om der kommer en masse frodighed ud af dem. Vil du godt skrive, hvad remedier, vi skal have klar. Jeg mener, du på et tidspunkt skre, at du aldrig brugte så- og priklejord, men pottemuld? Skal frøene i såkasser med små kvadrater, potter eller roottrainers, som nogle skriver? Er ellers meget glad for din blog - synes bare aldrig, du har nævnt rhododendron. Har du en aversion imod dem?
  Havehilsener fra Birthe

  SvarSlet
 101. OOOOOGGG jeg er også meeeeed :)

  forøvrigt lige ved at udfærdige en havekalender, med månederne øverst og forskellige såmetoder nederst... fylder så ud med de forskellige afgrøder/blomster.. i håbet om at jeg for én gang skyld prøver at være systematisk.

  Klokkeranken får felter helt for sig selv :)

  spændende, afventer frøene, men det kan nok nåes inden torsdag

  SvarSlet
 102. Frøene er kjøpt og jorden står klar i kjelleren. Gleder meg! Hilsen Annike

  SvarSlet
 103. Kære Claus.
  Jeg er selvfølgelig også med - og sidder klar med frø, jord og bakker på torsdag!
  KH-Marianne

  SvarSlet
 104. Hej Claus
  Ville lige bestille hos T&M, men de har allerede udsolgt, så jeg må vente med at så til havecentrene får stativerne op. Kunne du ikke også lave et ærteblomstkursus? de sidste 3 år har jeg ikke kunnet få dem til at spire, selv om jeg har prøvet alle de gængse tricks. Måske er mine frø bare for gamle......Jeg har det med at købe lidt rigeligt ambitiøst ind når jeg er i England;-))
  KH Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 105. Jeg prøver også. Desværre må jeg tilstå, at jeg ikke er god til det med frø. Jeg køber en masse poser hvert år, for jeg har brug for noget armchair gardening her i den kolde tid, men det er minimalt, hvor meget held jeg har med det. Måske i år med lidt Claus Dalby tryllestøv.....
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 106. kærer Claus :-)

  Tak for dit svar, tog med det samme på planteskolen og købte frø, jord og potter :-D så er jeg også med :-)
  Forårs hilsnen
  Karoline

  SvarSlet
 107. Kære alle - I behøver ikke nogle særlige potter/beholdere for at så. Men det er bedst med nogle rimeligt små til at begynde med.

  Kære Marie-Louise - Rootrainers er rigtig gode.

  SvarSlet
 108. Jeg er også klar.
  Vi købte hus i august 2010 og dette er min første sommer med have. Jeg glæder mig så meget til at kunne komme ud og "nusse" - har glædet /og forbredt mig i flere år til den have, som jeg engang skulle have.
  Susanne

  SvarSlet
 109. Hej Claus,jeg er også klar,med blå klokkefrø.Men jeg vil lige spørge dig,om det er for tidligt ti at så Edderkoppeplanter.
  Hilsen Heidi Olsen

  SvarSlet
 110. Kære Claus, det er søndag kl. 17.42 og jeg ser foran mig på skærmen 108 kommentarer til dette indlæg. - Ja, nogle af dem er jo dine egne, så de tæller vel ikke, men jeg tror da snildt at du når op på over 100.

  Jeg er næsten klar, frøene må dukke op i min postkasse en af de nærmeste dage, og jord er købt og ligger her i et hjørne i min gang. Potter har vi i stakkevis.

  Det bliver meget spændende at følge dette projekt, og jeg læser troligt med hver eneste dag.

  Mange hilsnser fra Ulla

  SvarSlet
 111. kære claus
  jeg prøver også. da jeg heller ikke vil udelukkes fra denne dejlige side, som giver meget lys og glæde hver eneste dag.Det er så livsbekræftende og man glæder sig til at se hvad den store mand nu har fundet på.Bliv endelig ved. Jeg har selv fået købt en del dahlier( nok mener min mand) haha og en masse frø, så der er dømt såning og prikling i lange baner, men jeg glæder mig allerede. Forsat god dag. glæder mig til dit næste indslag.
  Mange hilsner fra det Midtfynske Pia

  SvarSlet
 112. Heidi - jeg ville vente med edderkoppeplante et par uger endnu, med mindre da, at du har et opvarmet drivhus. Men hvem har lige det?

  SvarSlet
 113. Kære Claus.
  Nå, jeg har åbenbart svært ved at finde ud af at sende kommentarer - mærkeligt. Det er skønt,at så mange skal igang samtidigt, og det vil helt sikkert påvirke vores alle sammens planter med den fælles gode energi :-) Jeg har alt klart - det bliver fantastisk. Tak for alt det gode du giver os alle del i. :-)K.h Lise

  SvarSlet
 114. Kære Claus
  Er næsten klar, har modtaget frø fra Jane B.
  Er bare i tvivl om hvilket jord man skal købe skal det være så og priklejord eller alm. pottemuld.
  Skønt af følge med i din blog.
  Kærlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
 115. Hej Claus

  Jeg er også klar, mangler bare at posten kommer med de frø jeg har købt hos Jane - glæder mig- tusind tak for et godt initiativ.

  Hilsen
  Dorte

  SvarSlet
 116. Kære Kirsten - du kan nemt bruga almindelig pottemuld. Så- og priklemuld er ikke nødvendigt.

  SvarSlet
 117. Jeg er også klar.... Det bliver bare så spændende....

  kh Monica

  SvarSlet
 118. Hej Claus,

  Melder mig på spirefronten.
  Har dog ikke kunne vente med at så chilifrø her først i februar - skøønt med lidt grønne spire i vindueskarmen.
  Mange Anne Vestergaard

  SvarSlet
 119. Jeg satser på at mit lokale plantecenter har frø i morgen.
  Ellers rigtig god fornøjelse til alle.
  Vh Maibritt

  SvarSlet
 120. Jeg er også klar her oppe i kalde nord!

  SvarSlet
 121. Frøene ankom i fredags, jorden er købt - så nu mangler jeg bare at finde et par potter i drivhuset så er jeg også mere end klar. Den størte udfordring bliver at finde en passende vinduekarm med korrekt varme og lys.

  SvarSlet
 122. Har meldt klar til klokkekursus.....men er allerede begyndt at tænke på, hvad jeg gør når de små vokser sig store, og vil op mod himlen. Jeg har jo ikke noget stativ!!!
  Mon du Claus eller en af jer andre kan anbefale en smed, som kan fremstille et stativ som dit - gerne i Horsens - Vejle området.
  Hilsen
  Hanne

  SvarSlet
 123. Kære Hanne - nej, ikke umiddelbart. Du kan jo også lade dem klatre i et vægespalier, en slyngrose eller lignende.

  SvarSlet
 124. Mere end klar til projekt klokkeranke...når frøene altså arriverer :-D

  SvarSlet
 125. Jeg kan desværre ikke kontakte Hanne direkte, så jeg må lige 'benytte' din blog, Claus.

  Inden længe har jeg stativer - som dine, Claus - i min webshop. Jeg har bare ikke nået at få alle de nye varer på endnu...

  SvarSlet
 126. Jeg melder også klar - næsten. Skal lige have købt noget jord. Glæder mig til at komme i gang med undervisningen!

  SvarSlet
 127. Hej Claus. Jag har köpt frö sen innan, det ska bli kul att delta i din kurs. Har försökt med klockranka förut-inte en enda kom upp! Bättre lycka denna gången. Hälsningar Katarina.

  SvarSlet
 128. Mine frø ligger klar, vi venter spændt. Meconopsis paniculata kan købes hos Glendoick et havecenter i Skotland. www.glendoick.com - nu vi er ved meconopsiserne, kunne du ikke tænke dig at give os et kursus i, hvordan man i alverden får dem til at spire? Et af have verdenens større mysterier for mig.

  Venlig hilsen

  Helle

  SvarSlet