Roser i lange baner

Hvis der er noget, jeg har held med i haven, så er det roser. Roser i lange baner og blomster i industrielle mængder.

 

claus20090627_042814


Det skal I blandt andet se i aftenens udsendelse af ’Drømmehaver’, der sendes på DR1 kl. 18.00. Her vil I se, hvordan roserne nærmest gror som ukrudt i min have.

 

claus20100703_174401


I kan glæde jer til at se den uimodståelige slyngrose ’Constance Spry’, ligeså imponerende som på billederne herover.

 

claus20090627_174323


At roserne har det så godt, hos hænger først og fremmest sammen med, at vi har en rigtig god og lerholdig jord, som roser virkelig sætter pris på.

 

claus_20100707_092855 claus20090627_172339


Jeg elsker mine roser, og når de blomstrer, kunne jeg gå ud hele døgnet og dufte og sniffe. Mon ikke, I forstår mig?

 

Når roserne ser ud som på billederne her, føler jeg mig bare så glad og taknemmelig over, at man kan skabe noget så paradisisk.

 

claus20090713_083530


Sådan et flor kommer af gode grunde ikke af sig selv. Det handler virkelig om at ’klø roserne bag ørerne’ – at nurse og pleje dem.

33 kommentarer:

 1. hmmm... klø dem bag ørerne... det er vist der det går galt for mig ;0)

  SvarSlet
 2. Ja, det ser smukt ud, jeg tvivler ikke, for når roser har rigtig fat, så er der intet, der kan måle sig med dem. Jeg har også held med mine...men jorden er desværre mager, så det er med at vælge nogle "Robusta'er" - jeg går morgentur hver morgen om sommeren og nurser dem, taler pænt med dem...de har jo navne, og nogen af dem er fine fruer...Karen Blixen, Madame Hardy...Dronning Margrete, mens andre er mere til den anden side..General Kléber, Victor Borge og Morten Korch. På dit sidste billede - hvilken én er det??

  SvarSlet
 3. Kære Lavendel - det er Rosa raubritter 'Ellen' -en helt særlig hybrid. I 'Mit haveliv' har jeg skrevet om den, hvor den fås etc.

  SvarSlet
 4. Hej Claus,

  Ja, du har FANTASTISKE roser, ingen tvivl om det. Hvad der er ligeså fortryllende, er de selskabsplanter, som du omgiver roserne med og du er en glimrende inspirator og underviser med dette.

  Glæder mig til at se programmet i aften.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Jeg har svingende held med mine roser, men i år har jeg besluttet at der skal gøres ekstra stads af dem, både med hensyn til gødning, sprøjtning og kløen bag ørerne (hvor de så end sidder) :)

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder og fotograferet i et meget smukt lys. Det giver inspiration til udvidelse og omlægning af flere bede. Den sidste storm tog 5 rosenbuer med Stanwell Perpetual. Heldigvis har roserne klaret sig.Men det giver mulighed for at udvide og ændre det omgivende område. Alle disse dejlige billeder får virkelig en til at længes efter tøvejr, så man kan begynde arbejdet.
  Hilsen
  Anne Lindbjerg

  SvarSlet
 7. Ååååhhhh hjælp hvor jeg glæder mig til i aften! :-)

  SvarSlet
 8. Ja, ja, dette var deilige bilder å "varme seg på" for en forfrossen nordmann. Du kan jo klikke på min blogg og se hvordan VI har det her i Norge i disse dager..... :-)

  SvarSlet
 9. Her må jeg sige, at jeg har lært fra »Mit Haveliv« at du jo også gøder dine roser langt mere, end hvad man normalt foreskriver i div. bøger, blade, havespalter mv. Se det vil jeg tage til mig, og gøre som du gør!
  Nemlig en gang om måneden. Det er jeg meget spændt på, hvordan virker på de få klatreroser jeg har. Blir' det en succes, vil jeg helt klart have flere roser.
  For smukke er jo, især hos dig. Men du vælger, kan jeg se, også nogle fine naboer der passer i farve til dine roser.

  SvarSlet
 10. Hej Sweet-pea,

  glæder mig til noget selvforkælelse kl 18:00 iaften:o) Ikke mindst når Dalby-indslaget kommer til at handle om dit rosen-mirakel og alle de perfekte naboer, du har fundet til dine struttende sunde skønheder.
  Billederne af Constance Spry og Hagley`s Hybrid samt "Beauty Unknown" (?) i selskab med røllike er fortryllende og fordrejer fuldstændig hovedet på din gamle tante:o)

  De mandshøje lægebaldrian ser fantastiske ud. Jeg elsker stemningen og fornemmelsen af, at man skal bane sig vej, med en machete, igennem en blomsterjungle, men jeg kan jo heller ikke få mine planter høje nok. Jo højere jo bedre. Jeg holder så meget af det fortættede, intense, hemmelighedsfulde" og frodige udtryk høje planter giver. Så stenbed og alpine planter tænder jeg slet slet ikke på.

  Mange forventningsfulde tv-hilsner

  SvarSlet
 11. I sandhed smukke billeder - man kan jo næsten dufte roserne... Men det er i selskab med de dejlige stauder, roserne tager sig allerbedst ud. Så bliver de langt mere naturlige at se på. Roser uden stauder savner stemning - efter min mening.

  SvarSlet
 12. Glæder mig til udsendelse. Desværre er vores jord ikke rigtig rosen jord, men jeg tror jeg vil prøve i potter i år. Har lige genset alle 8 drivhusdrømme, hvor du viser hvordan man planter roser i potter.
  Hov - jeg kom lige i tanke om et spørgsmål eller måske en ide. Kunne det ikke være dejligt, hvis du får lavet dvd'er af dine tv udsendelser. De kan ses igen og igen, når man trænger til noget lækkert.
  Hanne

  SvarSlet
 13. Suk...jeg har slet ikke held med roser. Og vi har ellers flot jord her hos os. Det siger i hvertfald en af vores bekendte der er gartner.
  Det er jo nettop sådan et roseflor som du har jeg en dag drømmer om.Ingen cottage garden uden dem.
  Glæder mig til i aften...:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Må bænke min kære husbond foran tv'et kl. 18. For dine ord i Forum (og i 'Mit haveliv') har sat sine spor, det stædige sind er tæt på at overgive sig til forsøget med roser i år. Og jeg er så glad :)

  (...heldigt at du har så fine stier mellem dine bede, hvis Tante Grøn skulle snige sig på besøg med sin machete....)

  Lige om lidt hilsener
  Anne Mette K

  SvarSlet
 15. Kære Claus - Hvor ser det bare dejligt ud - smukke billeder!!! :)

  SvarSlet
 16. Wouw! Wouw! Wouw!
  Er lige dalet ned på jorden efter at have set Drømmehaver, - måske en af de dejligste! Er lidt i tvivl om planteskolerne elsker dig eller ser trætte ud, ihvertfald må der være andre end mig, der drøner ud for at få fat i et eksemplar af ’Constance Spry’- aldrig har jeg set noget så smukt!
  Suuuuukkkkk...... fra fru friis ;o)

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Sikke nogle flotte billeder. Hvilken rose og lille lyserød blomst er det på billederække 4 fra toppen; det billede til højre? De ser fantasiske ud sammen.

  MVH

  Julie

  SvarSlet
 18. Kære Julie - blomsten er en røllike. Rosen må jeg lige undersøge.

  SvarSlet
 19. Kære Claus,

  tusind tak fordi du bragte mig i rosen-ekstase på tv:o) Gik igen totalt i selvsving over Odyssey-rosen, som bare et SÅ svær at få fat i. Den skal nemlig danne par med vores Blue Moon roser, hvis den dukker op på det danske marked. Den er helt fænomenal:o)

  Higende hilsner

  SvarSlet
 20. Anne Hammer Nielsen17. februar 2011 kl. 22.05

  Kære Claus

  Ja, roser er fantastiske. Jeg glæder mig til det bliver forår og sommer så jeg kan se om mine nyindkøbte Austin-roser har klaret vinteren. Jeg fik dem sendt fra England netop som det blev snevejr, men nåede at få dem i jorden og puttet efter alle kunstens regler inden vinteren for alvor satte ind. Nu bliver det spændende at se, om de har klaret den!

  Som du skrev den anden dag så er orange, pink og rosa fantastisk sammen. Jeg har bygget mit rosenbed op efter de farver. Bedet omkranser vores terrasse og roser plantes i grupper symmetrisk på hver side af trappen. Jeg har valgt roserne ud fra farve, duft og blomstens udformning.

  Summer Song - Brændt orange
  Jubilee Celebration - laks/pink
  Princess Alexandra of Kent - Glødende pink
  Cottage Rose - Rosa
  Perdita - laks rosa

  Jeg håber at det bliver et festfyrværkeri af farver og dufte. Jeg er spændt på at se om bedet bliver som det er tiltænkt. Jeg skæver misundeligt til dine frodige rosenbede, og tænker at jeg vist skal være mere end almindelig heldig, hvis jeg skal kunne få noget lignende. Men Rom blev jo ikke bygget på en dag.

  For et stykke tid siden havde du et indlæg der hed "Jeg er vild med roser". Der var der et meget smukt billede. Vil du røbe hvor du har det fra? og evt hvilke roser der er på billedet. Nogle af dem kunne godt ligne Austins cut roses, og der kan man vist ikke få fat i planterne. Det kunne være sjovt at vide, hvis du kender navnene på roserne - og ellers så er billedet jo inspiration i sig selv til design af et nyt rosenbed (selvom jeg har fået forbud mod at inddrage mere græsplæne!!!)

  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
 21. Kære Anne - kan ikke hjælpe dig. Det er et billede, jeg har fået fra Austin-roses i presseøjemed.

  Håber, at du planter nogle stauder mellem dine roser!

  SvarSlet
 22. Anne Hammer Nielsen18. februar 2011 kl. 13.39

  Kære Claus - det gør jeg :-)

  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
 23. Hej Claus - tak for svaret! Er du kommet i tanke om hvilken rose det er på billedet. Den ser nemlig helt utrolig ud.
  Der er kommet røllike på indkøbssedlen til foråret:-)
  MVH
  Julie

  SvarSlet
 24. Kære Julie - nej, for jeg sidder i Skagen og arbejder. I min bog 'Mit haveliv' finder du en mængde roser med billeder og navne.

  SvarSlet
 25. Smuk smuk smuk!
  Faktisk jeg kan se først tid som menesker plante rosen og Achillea milefollium eller rosen og Papaver sammen.

  SvarSlet
 26. Hej Claus.
  Constance Spry er en super rose, og jeg har den selv, blot én, op af et pergola-ben. Smuk og blomster så store som pæoner. Ved et andet ben står Louise Odier, som dufter så dejligt. Ved et 3. ben har jeg Gerbe-rosen. Masser af forskelige geranier i haven og selvfølgelig masser af stauder.
  Kender du egentlig Bloomfield Abundance, en kinarose med de yndigste bittesmå rosenblomster, og knopper ikke større en et fingerbøl, men en rosenbusk af normal størrelse alligevel?
  Uh, hvor jeg glæder mig til, at havesæsonen starter igen, hvor man kan være aktiv igen. Irantis og vintergæk står jo derude, men de fryser jo lige for tiden, de stakler og jorden er stenhård.
  God arbejdslyst, Claus. Glæder mig meget til din bog om hemmelige haver.

  SvarSlet
 27. Kære Pia - ja Bloomfield Abundance er skøn.

  SvarSlet
 28. Ikke sært at du er vild med ´Constance spry´. Der er skrevet en hel bog om kvinden, der har lagt navn til.
  http://habituallychic.blogspot.com/2010/08/follow-your-star.html

  SvarSlet
 29. However, there may be an opportunity to take AP courses at another school or online during the regular school
  day. The NP-NF310 retails around $350 and
  features an ultra fast start-up speed (under 3 seconds) and a 9+ hour battery life.
  While the Inspiron and Samsung both offer the new i3 processor, the Acer
  AS5253 comes with a quick AMD-E series 2.

  My webpage :: samsung chromebook

  SvarSlet
 30. Typically the t100577 Nest Learning Thermostat can be described
  as modern newer sorts of thermostat. If your gate changes at
  the airport, this app will alert you. The devices must be hooked to a power source and be connected to
  WI-FI for it to automatically back up.

  Feel free to visit my website; nest thermostat

  SvarSlet
 31. Now you can Select Wipe Data or Factory Reset by pressing the Volume buttons to
  go up or down and the Home button to select options. I make a copy of every tune I've ever liked on my iphone. Navigation is the most important change brought about by smartphones.

  Feel free to visit my web blog samsung galaxy s4

  SvarSlet
 32. This makes it great when you download it to your laptop. Any trendy dress,
  jewelery can be great gift for her. Combing through shopping aisles and clicking through online catalogues can be daunting.


  Feel free to visit my page ... what to get your boyfriend for christmas

  SvarSlet
 33. Kære Claus,

  På dit billede herover til højre for billedet med en rose sammen med en klematis, har rosen fået selskab af en 'lilla-rosa' staude. Jeg synes, de to klæder hinanden virkelig godt. Så jeg håber, du vil afsløre navnet på den staude?

  Mange hilsner

  Camilla

  SvarSlet