Sjæl og charme

Hvis jeg falder for en have, er det fordi, den har sjæl og charme - med andre ord personlighed.

 

 

claus_20100612_101520

 

Selvfølgelig er planterne vigtige, men det er jo mange gange de samme, vi planter, så det handler i høj grad også om interiøret.

 

claus20090522_171924 claus_20100519_095554

 

Og her er fællesnævneren, at det indpasses bedst, hvis det på en eller anden måde har patina, der vidner om et livet liv.

 

claus_20100612_131559

 

Se på billederne her. Det handler ikke om en ny stor smedejernsport, cementstensbelægninger eller overgjorte byggemarkedsløsninger.

 

 

claus_20100612_132326 claus_20100612_134028

 

Der skal ikke så meget til; det synes jeg, at billederne her viser. Og bemærk, at når det hele virker så harmonisk, er det fordi, alt er fremstillet af naturlige materialer.

 

claus_20100710_143737 claus_20100612_132837

12 kommentarer:

 1. Lige mine ord . . .
  Men det kan jeg jo sagtens sige, vi har kun gamle mosgroede mure og havelåger som vor bedstefar lavede dem her på gården. Smukke fotos, især synes jeg de mosgroede blomsterformede sten er helt skønne!

  SvarSlet
 2. Det er så dejlig stemningsfuldt - virkelig smukt og jeg glæder mig så meget til jeg engang når dertil i min have for selvom jeg har haft haven i 30 år så har den altså været udsat for omlægning fra have til grønsager og børn til det jeg er igang med nu og når man må tage en bid ad gangen (eller om året) så er det så som så med patinaen. Men heldigvis kan man nyde billederne fra de dejlige haver som du støver op:)

  SvarSlet
 3. Der er altså virkelig en hyggelig have du der ah fundet, den har ganske enkelt sjæl, charme og personlighed, lige det der gør at en have "taler" til en når man ser den.

  SvarSlet
 4. Ja det er nogle herlige billeder - de gør mig glad! På denne tid af året har man også brug for at blive forført af billeder med forår og sommer - for det er som om denne vinter aldrig tar' slut. Suuuk!!
  Herligt med patina på stenene, så blir' det ikke smukkere!
  Tak for herlige billeder og tips til mange skønne både bloggere og havefolk rundt omkring på vor klode!!

  SvarSlet
 5. Ælde er en haves guddommelige egenskab, men til tider også dens endeligt. Nye mennesker flytter ind, og der skal bare være græs. Træer fældes og planter rives op "haven var et vildnis" har jeg hørt fra flere i vores vennekreds...Måske den blot havde patina.
  Platanerne øverst er som søjler der bærer løvtaget, mine favorit træer.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Når jeg engang bliver gammel, og ikke mere kan arbejde i haven, og bare lader står til. Lige netop der, tror jeg haven bliver allerflottetst. Så vil jeg bare nyde det selvsåede blomsterflor og farver og lianer og roser, der slynger sig rundt omkring, og tykt mos under træerne. I virkeligheden er det sådan en have, jeg har i tankerne, når jeg arbejder i haven. En have som er vild og hemmelig, og hvor tiden står stille, når man træder/trænger ind i den.
  Set ud fra det, har de billeder der vises meget behersket patina.
  mette, djurs

  SvarSlet
 7. Jeg har et motto:
  "Jo mere patina des bedre"...!

  For nogle år siden (inden vi flyttede ud på landet) boede min mand og jeg i et rækkehuskvarter med små, men absolut funktionelle haver. Vores nabo havde den SKØNNESTE oase med et par gamle, krogede æbletræer, smukke slyngroser, sukulenter og andre skønne vækster i krukkevis.... med den herligste patina. Sådan en rigtig "Edens have"... Jeg elskede dén have og ønskede bare SÅ MEGET, at den var min!

  Så flyttede naboen og nye kom til... Det første de gjorde var at JÆVNE HELE HAVEN TOTALT(!!!) 30 år's frodighed, liv og patina var pist væk! Der blev anlagt en stor, upersonlig terrasse og sået græs for resten.

  Behøver jeg tilføje, at jeg var rystet... og grædefærdig...!

  Smukke fotos du her viser, Claus... Som altid! :-)

  Smil fra,
  Lisbet

  SvarSlet
 8. Skønne detaljer:o) Er især meget begejstret for de blomsterformede, smukt patinerede sten.
  Kan nogen fortælle mig, om de mon har haft nogen anvendelse eller om de "blot" er prydgenstande?
  Disse blomstersten måtte meget gerne bo i min have!

  Blomsterstens-fikserede hilsner

  SvarSlet
 9. Kære Tante Grøn - kunne man forestille sig, at de har været brugt som dørstoppere? Eller måske 'blot' som pynt?

  SvarSlet
 10. Kærer Claus :-)

  Som jeg har fortalt tidliger er jeg ved at lægge have om, og har desværer ikke rød til kampesteng til mine høje støttemurer ( jeg har et fald på 4,5 mette på grunden) og har derfor måtte købe grimme beton sten, jeg selv har sat. jeg vil hurtig gerne have patina på den som ses på billederne. Hved du hvad man gør, jeg har hørt noget om kærnemælk!
  Venlig Hilsen Karoline

  SvarSlet
 11. Kære Karoline - er bange for, at det regner af. Du bliver nok bare nødt til at vente.

  SvarSlet