Truslen afblæst

Kære venner, rolig nu! Der bliver ikke noget med password og lukket forum omkrïng klokkerankesåningen, fordi så mange har sagt, at I er klar. Det glæder og varmer med så mange hyggelige kommentarer. Det dejlige er, at I er mange, der kommenterer for første gang. Husk nu endelig, at det godt må blive en vane.

 

Jeg siger det som så ofte før: Kommentarerne er bloggerens brændstof! ‘Man’ er vel lidt krukket og higer efter opmærksomhed.

32 kommentarer:

 1. Kære Claus
  - Ja, det er 'man' da! Os' mig!!

  Jeg har forsøgt mig med de små knapper med forskellige tilkendegivelser under mine indlæg, men de bliver ikke brugt. Dét ville jo ellers være en nem måde lige 'at lægge en kommentar' på. Og vi er jo vant til det fra Facebook. Har du en forklaring på, at de ikke benyttes?

  SvarSlet
 2. Man komme helt til at holde af dig. Du virker jo menneskelig *LOL*

  SvarSlet
 3. Hej claus
  skal prøve at blive bedre til at kommentere på det du kommer med, men det er svært, når man ikke lige ved hvad man skal skrive.Men forstår godt at du vil have vil have respons på det du kommer med.
  hilsen Pia fra det Midtfynske

  SvarSlet
 4. Du har ganske ret ! Det er altid skønt med kommentarer. Det giver virkelig lysten til at skrive mere.

  Det er fint med rosende kommentarer, men ind imellem ville jeg personligt sætte pris på undrende/konstruktivt kritiske kommentarer/spørgsmål, da det ofte er det der får mig til at tænke, over det jeg gør, og evt. får mig til at tænke nye tanker :-)
  Det kan også være med til at få en god debat i gang.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Jeps du er så krukket, at du ligefrem har skrevet bøger om det ;-) (jaja den var lidt "flad", men jeg kunne altså ikke dy mig).

  Glæder mig til på torsdag. Og skulle nogen nu have deres muld til formålet stående udendørs, så tjek lige, at det ikke er frosset...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Så skal du også have...
  Jeg er daglig "kikker" på blokken og
  nyder sprog og billeder.
  Det er svært ikke at forårs starte.
  I dag har jeg både været på planteskole og sået de valmuer som fulgte med "Mit haveliv".
  Tusind tak.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 7. Krukket...! He-he... Hvis ikke du har lov til at være krukket, - med den krukkehave du har, så ved jeg da ikke..! Tak fordi vi kom ind i varmen igen ;o)

  SvarSlet
 8. Netop! Og det er da også helt OK - det er jo det der gør det morsomt og levende at blogge! Forresten går jeg dig lidt i bedene og har udgivet min egen bog - aj-nå-ja så mit eget lille hæfte til at notere og skitsere ideer i:o)

  SvarSlet
 9. skal nok....................
  Huset står på den anden ende, ingen aftaler på torsdag, alting står klart ( jord,frø....... for dælen da, jeg har glemt potter ).
  Så er der manden min, som går rundt og ryster på sit hovede over alt det her..................

  Kh.Birgitte

  SvarSlet
 10. Vad mycket man missat bara för att man inte har tillräckligt med tid att titta hit.
  Det grämer mig att jag är så dålig på Danska att jag måste ha översättning och det blir riktigt konstigt i bland.
  Har börjat lite med frösådder men bara för att inte få förmycket på en gång sen.
  Om jag förstått rätt är klokkeranke cobea eller är jag helt fel ute?
  Mina cobea har i alla fall grott och står under belysning, det är andra gången jag sår dessa och tänkte starta tidigt för att få dom i blom tidigare(misslyckades första gången) men blev sugen för en vän hade såna otroligt fina som klättrade och blommade förfullt på hennes uteplats.
  Ha de så bra/Mariana

  SvarSlet
 11. Det hjalp med din trussel - godt så. Hold da op, hvor vi glæder os :-)

  Venlig hilsen

  Lise

  SvarSlet
 12. Kære Marie-Louise - nej, jeg kan ikke hjælpe. Er ikke så teknisk, er ejheller på Faceboog og deslignende.

  Kære M/S - ja, klokkeranke er Cobaea scandens.

  SvarSlet
 13. Hej Claus,

  Så kan jeg med god samvittighed skrive tilbage med en enkelt kommentar. Det må være dejlig med al den gode respons på bloggen - og selvfølgelig higer du efter lidt opmærksomhed, når nu du gør så meget ud af at formidle en masse planteviden til en stor flok bloggere (Det manglede bare). Det er et stort stykke arbejde og jeg kunne forestille mig at det er utrolig tidskrævende. Jeg blev utrolig glad for at du svarede mig tidligere, men det var som om at der manglede noget...! Allright - jeg ved at den gule Meconopsis Paniculata er svær at opdrive, og det har sikkert også taget mig det meste af et år eller to, hvor jeg bestemt ikke har været heldig at finde den;-) -Den blå forsøger jeg at starte fra frø i mine mistbænke, men jeg bemærkede at du tidligere skrev at det nærmest er en umulig opgave at få noget ud ad det. Er det sådan at du har den fjerneste idé om, hvor i verden jeg finder den gule..? Jeg må slutteligt tilstå, at jeg i denne omgang har været en af de der har været for tidligt ude i forhold til spiring. Kæmpe Verbena strter jeg altid op ved denne tid og det plejer jeg at have stor succes med, men jeg vovede pelsen og startede en lang række ting op. Jeg håber virkelig at du kan fortælle mig, hvor du har fundet din Mecanopsis Paniculata. Mange Hilsner Michael, Horsens

  SvarSlet
 14. Kære Michael - har nu prøvet at være på nettet for at hjælpe dig. Prøv at kontakte at klikke på:

  http://www.cgf.net/plants.php?genus=MECONOPSIS

  Det er en virkelig speciel plante, der er svær at holde liv i.

  SvarSlet
 15. en kommentar - det skal du da få ;0)
  Nyder jo at læse med hver dag, men får ikke altid skrevet noget...
  Tænker jeg vil styre mig lidt inden jeg får sået noget ... sneen uden for dæmper også lysten lidt endnu syntes jeg - så jeg indsamler stadig ;0)

  SvarSlet
 16. Øj der var jeg heldig - flot med 118 kommentarer, og jeg nåede ikke at være med.

  Glæder mig til at følge så-kurset, men har dog ikke købt frø i år.

  Hilsen Trine Høj Dahl

  SvarSlet
 17. Det er nu fint nok, at man må til tasterne og formulere nogle ord - har holdt en længere pause med kommentarer, men følger med - og med interesse stadigvæk. Keep up the good work! Mange hilsner Lavendel

  SvarSlet
 18. Hejsan Claus!
  Så roligt, jag har inte varit inne på din sida på några dagar och nu ser jag att du är igång med att så dina klockrankor. Jag sådde mina idag och det är första gången med just Cobaea, ska följa dina kommande råd om hur man gör.
  Jag har ett par uppvärmda växthus där jag kan sätta ut dem när de väl grott, så jag håller tummarna att det går bra...de är ju bara så fina. :o)
  Ha en riktigt fin söndagskväll,
  Lydia

  SvarSlet
 19. Hej Claus

  Ja, selv om jeg ikke er med på klokkerankeræset (pga. pladsmangel - jeg er ellers ret betaget af planten), så vil jeg bare sige at det er utroligt underholdende at følge med i.
  Sikken du fik folk til tasterne! Og hvor er jeg glad for at kunne følge med på sidelinjen, også selvom jeg ikke deltager i selve plantningen. Jeg lurer triksene af, og den dag hvor jeg får plads og mulighed, så vender jeg tilbage med store planer :-)

  - Lisbeth K.

  SvarSlet
 20. Hej Claus,
  Mange tak for det meget hurtige svar. Det er nok bare sådan med mig, at jeg altid falder for det der ikke så let lader sig gøre. Jeg har været inde at kigge på dit link, og jeg fandt i den forbindelse en lang række andre links til steder, hvor denne plante findes. Nu har jeg læst en hel del om den og det ser ud til at være ret speciel, som du også skriver. Jeg kan se at en del Skotske nurseries har den, og jeg vil overveje at rette henvendelse dertil.. Men den virker ikke til at være det letteste plante at have med at gøre.. Hvordan gik det med dine Mecanopsis paniculata om jeg må spørge...? Kh Michael, Horsens

  SvarSlet
 21. Kære Michael - mine meconopsis ankommer snart fra Scotland. I skal nok få billeder at se. Det er dog ikke paniculata men betonicifolia.

  SvarSlet
 22. Hej Claus,
  Så er der sendt en mail igennem til Skotland og så håber jeg på gode nyheder. Jeg vil, med største fornøjelse, se frem til at se dine billeder. Mange tak for hjælpen. Kh Michael

  SvarSlet
 23. Kære Claus
  Dette har hverken noget med trusler eller frø at skaffe, men jeg har lige opdaget, at du også er på finsk TV.
  http://www.mineden.com/2011/02/drivhusdrommar.html
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 24. Kære Claus..
  Det bedste ved din blog er ikke kun dine spændende og inspirerende ord og smukke billeder, men især alle de dejlige have freaks, som gerne vil suge og dele viden om deres passion.
  Der er den energi der er på din blog, det er det engagement og den optimisme som havebloggerne her har.
  Men det er ikke så nemt at få et hold bloggere til at kommentere fast. Det har jeg måtte erkende, efter at jeg har startet min egen hjemmeside blog.
  Kunne du ikke lave en drejebog for hvordan man laver en god og interessant blog... vi bliver jo alligevel aldrig trætte af dig, uanset hvor mange andre haveblogs der bliver. :o)

  Kærligst Line

  SvarSlet
 25. Kære Line - måske kan jeg give nogle få gode tips. For det første skal indslagene være værd at læse og ikke være alt for selvfølgelige eller for private.

  Jeg har helt fra begyndelsen passet på, at denne blog ikke blev sådan en privat lidt hyggehaveklub-agtig blog med indforståede indlæg og hilsner. Ikke, at jeg censurerer indlæggene, men jeg ser enkelte af de mennesker, som skriver her, en gang imellem. Og de er alligevel så diskrete, at de ikke begynder at skrive 'tak for sidst', 'kom du godt hjem' osv.

  Ind imellem løfter jeg en flig af mit privatliv, men omtaler aldrig min famile og andre af mine kære, med mindre de har med mit haveliv at gøre. På den måde tror jeg, at en blog får større almen interesse.

  Selvfølgelig er det også vigtigt med billeder, der fortæller en historie, eller blot er æstetiske.

  Endelig er det en fordel at lægge på mindst en gang om dagen.

  Håber, at du blev bare lidt klogere.

  SvarSlet
 26. Hej
  Nu da vi er ved såningen, så har jeg været ude at høste mange frø fra stauder i efteråret og opbevaret dem i køleskabet.

  Hvornår skal el. skulle de såes?

  Jeg kan se på en af dine sene hjemmevideoer, at du har sået noget i efteråret. Er det for sent nu?

  SvarSlet
 27. Skickar en hälsning och tackar för den finaste trädgårdsinspiration som finns.

  SvarSlet
 28. Hej Claus, jeg synes nu alligevel du skulle få dig en Facebook profil. Det er slet ikke teknisk, men meget nemt.
  Og der ville du lynhurtigt få dig en endnu større fanskare, som du kan gøre opmærksom på din blog og bøger. Bare et venskabeligt råd . . . :-)

  SvarSlet
 29. Kære Elin - jeg kan simpelthen ikke overkomme mere.

  SvarSlet
 30. Hold da op, vi er mange klokkeranke elskere :-)

  Jeg har en af de heldige der har haft succes med at så den skønne klokkeranke. Jeg har ikke noget væksthus, så det hele foregik i vindueskarmen, indtil fare for frost var forbi. Mit problem med klokkeranke og andre slyngplanter, er at de skal have noget at gro op ad, mens de står i vindueskarmen. Når de først er groet 1/2 meter op af de pinde de har fået i vindueskarmen, er det svært at flytte dem til krukker med espalier. Hvad gør I andre?

  Mange hilsner

  Gitte

  SvarSlet
 31. Mange hilsener fra mig! Jeg glæder mig helt vildt, til klokkesåningen starter i morgen. ALT er parat.

  SvarSlet
 32. Hej Claus. Jeg har desværre ikke haft tid til rigtig at følge med i din blog hen over vinteren. Men da jeg i dag klikker ind igen, hvad ser jeg - såning af klokkeranke! :) Jeg har netop modtaget mine frø og skal for første gang lære denne skønne plante at kende, så dit lille kursus er meget velkomment. Jeg glæder mig til at få en masse små tips og tricks, så jeg kan fylde en hel væg med disse fantastiske (hvide) blomster.
  Mange hilsner
  Ane

  SvarSlet