Vil I hjælpe?

Det er spændende, men også udfordrende, at lave den rigtige forside til en bog. De sidste dage har vi arbejdet på en forside til ‘Hemmelige haver’, og vi er kommet så langt, at jeg synes, at motivet er rigtigt. Men så er der typografiens placering.

 

F2_Hem Haver F3_Hem Haver

 

Her ser I to forslag. Jeg vil være rigtig glad, hvis I vil fortælle, om I synes bedst om det højre eller venstre. Det bliver jer, der bestemmer, om det bliver den ene eller den anden version. Håber, at I kan lide selve  motivet, og at I bliver nysgerrig efter at se denne have, der aldrig tidligere har været vist eller omtalt nogle steder. Så meget vil jeg afsløre, at den ligger mellem Ringsted og Sorø.

184 kommentarer:

 1. Jeg stemmer på den til venstre.

  Randi

  SvarSlet
 2. Jeg stemmer for den til højre den virker mest gemt af vejen , mere hemmelig ;-)

  SvarSlet
 3. vi sidder to i sofaen som begge stemmer for den til venstre. Glæder mig til at læse bogen :-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus:o)

  Hvor er det skønt, at du er en demokratisk havekonge, og spørger "dit blomsterfolk", hvad de synes:o) :o)

  Jeg kan bedst lide billedet til højre. Det har noget at gøre med, at det vækker min nysgerrighed og pirrer min fantasi og således lever op til titlen "Hemmelige haver". Billedet til højre rummer efter min mening flere hemmeligheder af haven end det til venstre. Der bliver jeg mere spændt på flere afsløringer om haven end på det andet. Det var bare min umiddelbare tanke......

  Hemmelighedsfulde haveknus

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Begge er gode forslag, men med den ene arm vredet rundt, fordi jeg absolut skulle vælge, ville det nok blive det til højre. På en uforklarlig måde virker det mere hemmelighedsfuldt. Kan godt lide titlen øverst. Billedet giver mig absolut lyst til at ville se mere ..... Er det ikke også skarpere eller er det blot mig eller mit grafikkort?

  SvarSlet
 6. Højre forside er den allerflotteste og mest spændende! :)

  Mange hilsner, Mona

  SvarSlet
 7. Hej Claus.
  De er flotte begge to, men jeg stemmer helt klart på den til højre.
  Venlig hilsen Susan

  SvarSlet
 8. hej Claus

  - med fornøjelse!

  Jeg synes bedst om forslaget til venstre, hvor titlen står nederst på siden - jeg kan godt lide balancen i det billede.

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 9. Hej Claus! Tycker att den vänstra ser mest hemlig ut, dessutom snyggt med texten där nere i vänstra hörnet...Det skall bli kul att se vilken som "vinner". Ha en go kväll önskar Torprosen

  SvarSlet
 10. Tak for tippet om roserne.

  Endnu et fantastisk motiv til endnu en fantastisk bog, tror jeg.
  Jeg stemmer helt klart for motivet og placeringen til højre. Glæder mig allerede til den udkommer.....

  SvarSlet
 11. Jeg kan bedst lide den til højre - den viser flere ting, som jeg gerne vil se mere til inde i selve bogen.

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Selvom jeg bedst kan lide farverne på den til venstre, må jeg afgjort sige den til højre. Billedet nærmest trækker mig ind og pirrer min nysgerrighed. Hvad ligger der mon bag den pavillon? Kan dårligt vente med at åben bogen og finde ud af hvad der mon gemmer sig mellem Ringsted og Sorø :o))og andre steder i Danica

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 13. Jag tycker att det högra förslaget är bäst. Bilden har generellt bättre komposition och färgkontrast. Rubriken framträder bättre med blodboken? i bakgrunden och när man läst den så kan ögat vila och studera fotot...

  Varma hälsningar Anna Hedrén på andra sidan sundet

  SvarSlet
 14. Kære Claus.

  Hvis du vil "sælge pr. forsiden" - altså visuelt signalere det hemmelighedsfulde, så er den til højre absolut den, der pirrer mig mest! De frister mig bl.a. at skulle "træde over beplantningen" for at se, hvad der er på den anden side... Og det frister også, at jeg næsten kan fornemme, at der ligger noget bag thehuset. Der er for mig også meget mere liv i lys/skygge, som jeg vist har nævnt, at jeg sætter stor pris på. Og så ville jeg stoppe ved boghylden af den "simple" grund, at det røde fanger.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 15. Der er mest dybde i den til højre, derfor finder jeg den mest tiltalende.

  SvarSlet
 16. Det til höjre röster jeg på.

  SvarSlet
 17. Kære Claus.
  Jeg stemmer på forsiden til højre. Jeg bestemte mig, inden jeg læste kommentarerne, så jeg ikke blev påvirket. :-) Men jeg er enig med de læsere, som skriver, at den højre forside på en måde "trækker" beskueren ind i billedet.

  Mange hilsener Solsikke

  SvarSlet
 18. Absolut billedet til højre hvis jeg skal tirres til at købe!

  SvarSlet
 19. Hej Claus
  Jeg synes bedst om det til højre - jeg får lyst til at gå bag om bedet og over græsset til pavillionen for at finde flere spændende ting i haven.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 20. Kære Claus

  Min datter og jeg er enige om at den til venstre er bedst. Den er klart mest rolig!

  SvarSlet
 21. Jeg ville købe bogen uanset om den har højre eller venstre forside. Men på mig virker det højre mest hemmelighedsfuldt og gør mig interesseret i at se længere ind bag.
  K.h.Dorit

  SvarSlet
 22. Hei!
  Enda en bok på ønskelisten min ser jeg- kjenner at jeg begynner å glede meg alt.
  Jeg liker best boken til venstre- det er noe med de dempede, harmoniske fargene som gjør at jeg synes den ser hemmelighetsfull ut- får lyst å "klatre over gjerdet" og gå inn for å se!
  Mvh Monica

  SvarSlet
 23. Den til høyre. Definitivt!
  Da ser det ut som om at bak lysthuset starter en have du ikke vet hvordan ser ut. Og det er litt langt dit, så ER det mulig for "meg" å komme bort dit? ER det mulig å komme over bækken/dammen for å begynne utforskingen av den hemmelige haven?

  SvarSlet
 24. Det venstre, på grund af vægten i billedet.. :-)

  SvarSlet
 25. Jeg synes den til højre virker mest hemmelig og kalder på udforskning :-)

  SvarSlet
 26. Right is right!
  Når ret skal være ret har billedet til højre det bedre dybde-, kontrast- og farvemæssigt. Men det er jo blot min mening.

  Jeg synes også det til venstre er ganske pænt ;)

  kh
  Eva fra Greve

  SvarSlet
 27. Så svårt.. Vill säga den till vänster för texten är såpas stort så det "tynger ner" bilden annars. Men jag fastnade för bilden till höger, då den verkligen förstärker bokens titel då lusthuset ligger lite gömt bakom. Och det är lite mer färg i den bilden så då blir det lite mer djup i bilden.
  Det var kanske inte till så stor hjälp.
  Ha det bra.
  Hälsningar Pella

  SvarSlet
 28. Jeg er vild med forsiden til højre. Og nu kan jeg kan da slet ikke vente på at læse mere, endnu dårligere på at se flere billeder. Hvornår er det nu du siger at denne bog kommer....? Og så lige i nærheden, men jeg skal nok lade være.

  Efter kl. 18 i dag kan jeg i øvrigt heller ikke, overhovedet, vente på tulipanerne. Tak fordi du minder os om, hvor fantastisk det bliver lige om lidt...og jeg overvejer også lige at finde en habil grafitimaler, det var da lidt fint...eller måske fastholder det min (host, vrang-)forestilling om at jeg da stadig er lidt hip :)

  Secret-schyys greetings
  Anne Mette K

  SvarSlet
 29. Hej Claus,
  Båda är jätte vackra men den vänstra stiker ut på ett annat sätt och sjiljer sig från det vanliga.

  Kram Anna

  SvarSlet
 30. Smukt, det er de begge.
  Men jeg stemmer for den venstre :)
  Og vi er sikkert mange der glæder os til at se indholdet af bogen ;)
  KNus Céline

  SvarSlet
 31. Kære Claus
  Jeg stemmer på den til venstre. Der er noget hemmelighedsfuldt over lysthuset. Som der ikke må skjules af en bogtitel :-)

  Kærligst Gro

  SvarSlet
 32. Jeg mener den til højre er bedst... Sidder nærmest og "kigger om hjørner" for at se hvad der gemmer sig bag planterne :)

  Så stemmer helt klart højre :)

  Hilsen Heidi

  SvarSlet
 33. Skønne billeder. Men bedst balance i det venstre! Held og lykke med projektet.
  Kh. Pernilles Have

  SvarSlet
 34. Jeg stemmer for den til højre, men syntes at du skal slutte af med Claus Dalby, nede i højre hjørne... Vi ved jo godt at det er din bog alligevel! :o)

  SvarSlet
 35. Jeg er helt med på højre. Glæder mig til at læse den. Hilsen Marianne

  SvarSlet
 36. Typografisk er der mest balance i det venstre billede i forhold til billede og tekst. Billedemæssigt er det højre bedst, idet motivet drager én ind. Så den er svær, for jeg synes ikke at man kan placere teksten på samme måde i billede til højre, som teksten er placeret i billedet til venstre. Passer ikke til motiv og lysforhold.
  Jeg er derfor mest stemt for forsiden til venstre, idet balancen er optimal, billede- og typograf-mæssigt.

  SvarSlet
 37. Jamen helt klart den til højre, idet jeg er vildt nysgerrig efter at komme ind bag ved lysthuset og se hvad der gemmer sig dér.
  Hvor er det hyggeligt at du deler denne opgave med alle os ...

  SvarSlet
 38. Enig med bornholmeren. Evt. med en anelse mindre skrift, så man ikke skriver ind over lysthusets tag. Altså helt klart billedet til højre.

  SvarSlet
 39. Lisbeth - Half Moon Bay3. februar 2011 kl. 22.48

  De er flotte begge to, men billedet til højre er mere stemningsfyldt og mere indbydende, synes jeg, så det stemmer jeg på!
  Vi har tidligt forår i år, så jeg har meget travlt i haven. Blommetræerne og kamelierne står i blomst, det er meget smukt.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 40. Båda är fina men den vänstra känns bäst.
  Bättre balans i bilden.
  Mariana

  SvarSlet
 41. Jeg synes også det er svært. Men hvis jeg - med hovedet på »bloggen«
  skal vælge - så pirrer det til venstre nok mig mest.
  Spændende sådan at være med i sådan en afstemning.....!

  SvarSlet
 42. Jeg synes det høyre ser mest spennende ut! Bildet har mest dybde og gjør meg nyskjerrig på hva som gjemmer seg der inne! Hege

  SvarSlet
 43. Den högra bilden ser mest hemlig ut tycker jag, lusthuset ligger lite dolt och man blir nyfiken på att utforska...Den väcker intresse på ett annat sätt.
  Annars gillade jag färgerna i den till vänster.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 44. Kære Claus
  Begge billeder er smukke, men jeg tror nok at jeg hælder mest til det til højre. Der er ligesom noget mere hemmeligt i billedet, flere hemmelige veje at gå og så holder jeg meget af den røde "himmel". Jeg kan vist også bedste lide at titlen og dit navn står sammen, det giver ro på resten af billedet.
  Kh lone.g
  ps glæder mig til den bog (også!)

  SvarSlet
 45. Jeg syntes det bedste lys er til højre. Det er en have man godt kunne tænke sig at have.
  Held og lykke med bogen.
  Hilsen Ilse

  SvarSlet
 46. Jeg kan bedst lide billedet til højre, der er mere dybe i og jeg får lyst til at gå hen til den lille pavilong og i det hele taget på opdagelse i haven. Billedet til venstre er mere fladt. Jeg kan også godt lide at teksten til højre står øverst. Til gengæld kan jeg ikke lide at de tre forskellige (og hver for sig fine) fonte på den måde står helt tæt. To er fint, men tre er for mange til mig, derfor ville jeg nok flytte Claus Dalby ned i bunden af siden.

  SvarSlet
 47. Jag tycker den högra är finare, MEN bokens titel borde placeras längre åt vänster. (Den vänstra boken har titeln på rätt avstånd från kanten, tycker jag).
  Den vänstra bilden skulle bli bättre om man höjde bilden så man såg lite mindre av taket. (Oskön beskärning av bilden, tycker jag).
  /Ruben

  SvarSlet
 48. De er rigtig flotte billeder begge to, men jeg kan bedst lide det til venstre. Det er super flot og roligt. Jeg synes det andet virker lidt rodet.

  Glæder mig til at se hvad du vælger :o)
  Kh Randi

  SvarSlet
 49. Jeg stemmer på billedet til højre. Det giver mig lyst til at se, hvad der gemmer sig bag lysthuset, og jeg synes, det røde træ er med til at give dybde i billedet. Uanset hvilken forside, du vælger, må jeg ha' den bog ;-)
  Mange hilsner Ditte K.

  SvarSlet
 50. Kære alle - det er da helt vildt med alle disse kommentarer på bare godt og vel et par timer. Bliv endelig ved med at skrive. Jeg retter mig efter flertallet og har selv været i syv sind.

  SvarSlet
 51. Den til høyre er mest spennende synes jeg:) Litt mer hemmelig:) Lykke til i valget:) Klem

  SvarSlet
 52. Inga Nygaard Hansen3. februar 2011 kl. 23.11

  Jeg foretrækker billedet til højre - men så kommer det svære. For jeg foretrækker teksten placeret som på det venstre, og det er jo helt uden for nummer. Men uanset hvilken forside det bliver, så skal jeg da have bogen. Ih, hvor jeg glæder mig til at se blandt andet TANTE GRØNs have.
  Kærlig hilsen og god tur i morgen!

  SvarSlet
 53. Nu kikkede jeg lidt mere på billederne og endnu en grund til at jeg bedst kan lide det til højre er den røde farve. Jeg holder jo af indtryk der er prikket med kontrast farve og rød er helt idealt til at skabe liv og energi i et grønt havebilled.

  SvarSlet
 54. Jag skulle välja den högra bilden. Det ser inbjudande och riktigt mysigt hemligt ut. Ser fram emot att se boken i verkligheten. Hälsningar!

  SvarSlet
 55. Kære Claus... Som din gamle ynglingsgrafiker ville jeg vælge billedet til højre. Sætte Claus Dalby øverst på siden og Hemmelige haver og Klematis nederst på siden. Men al teksten skal centreres på bredden. Dejligt at se dig på tv idag sammen med alle dine smukke tulipaner. Masser af knus Susanne Schat-Holm

  SvarSlet
 56. jeg stemmer på det til højre ,da der er mere dybde i dette billede og gør det mere hemmelighedsfyldt, vil gerne på opdagelse i den:)

  SvarSlet
 57. Hei!
  Flott og inspirerende blogg!
  Jeg stemmer for forsiden til høyre - farger, lysthusets plassering, typografien, - høyre-bildet appellerte mest til meg.
  Lykke til med boka!
  Hilsen fra Cathrine

  SvarSlet
 58. Billedet til venstre er fototeknisk og komposition-mæssigt af en dårligere kvalitet:
  Toppen af huset er kappet af, det må man aldrig. Og der er formeget græs nederst og rodet bed midt i. Det forrykker tyngden i billedet= rammen hænger ikke sammen.
  Billedet til højre er fint rammet ind med de to mørke planter i de nederste hjørner. Huset er placeret i højre side, som det skal, i balance med buskadset i venstre. Og de røde blade i toppen fuldender rammen om motivet med den lille smule rødt, der mangler i det venstre billede.
  Altså: Højre billede er klart det bedste.
  Anne Marie
  PS. min fotonørd af en husbond valgte straks det højre også.

  SvarSlet
 59. Jeg stemmer på den venstre.

  SvarSlet
 60. Kære Claus.

  Ja - hvem andre end dig kunne finde på at spørge sin fanskare om forside til en kommende bog :-) Det er bare så herligt.

  Både min mand og jeg stemmer for den til venstre. Den er klart mest "hemmelig" af de to foreslag - efter vores mening.
  Men da vi også begge er "foto-tosser", snakker vi også om, at det er lidt synd der ikke er mere med at taget af det flotte lille hus. Hele taget og ellers ikke længere fra.
  En mellemting imellem de to billeder ville i vores øjne være helt perfekt. Men teksten... klart som den er på forsiden til venstre.

  Nøøøjjjj.... hvor vi glæder os til at få den i hænderne.

  SvarSlet
 61. Kære Claus
  Helt klart billedet til højre efter min vurdering. Farvespillet er utrolig flot med det rødlige i baggrunden. Man får også i langt højere grad indtryk af at se en lille bid af en større have på billedet til højre. Og så er jeg fuldstændig forført af den lille pavillion, som fører mig dybere ind i billedet og dermed haven. Den soloplyste plæne foran pavillionen bidrager også til ønsket om videre færden i en eventyrlig have og giver mig en følelse af, at her er meget mere at udforske, end det man lige umiddelbart ser. Det højre billede signalerer bevægelse og liv. Det venstre billede signalerer stilstand; her bliver vi stående og betragter det lige for. På det højre billede ville jeg overveje at trække Klematis ud til venstre i det mørkegrønne, så det fremstår tydeligere.
  Venlig hilsen
  Dorthe Christina

  SvarSlet
 62. Kære Anne Marie - nu provokerer du mig noget ved at sige, at det MÅ MAN IKKE - altså kappe taget af pavillonen. Sådan noget kan ikke diskuteres, men man siger, at man gerne må skære, så det kan ses, men ikke snitte. Det var blot et synspunkt. Kom endelig med flere inputs

  SvarSlet
 63. Kære Claus Dalby
  Flotte billeder begge to men det højre får vores stemme, der er mere ro, balance og harmoni i det og farverne er flotte - måske er det den røde farve der gør udfaldet? Man får lyst til at se mere.
  God arbejdslyst, glæder os til at gå på opdagelse i haverne!
  Mange hilsner
  Søren og Anne

  SvarSlet
 64. Det til højre, vækker helt sikkert min nysgerrighed. Hilsen Louise

  SvarSlet
 65. Hej Claus - Tak for al den inspiration.
  Mine øjne faldt meget hurtigt på det højre billede. Teksten stod meget tydeligt frem - lige i øjenhøjde. Og titlen er jo vigtig. Selve billede var taget lidt længere væk end på det det andet billede. Det gav et lidt mere hemmeligt udtryk - for mig i hver fald. Hytten gemmer sig bag en eller anden skøn have. Jeg fik lyst til at træde ind i haven og se alle hemmelighederne. Så jeg stemmer for det højre billede.

  SvarSlet
 66. Jeg synes den til venstre er finest. Likte det bildet best, og synes den til høyre ble litt topptung med tittelen plassert øverst.

  Men jeg kjøper jo boka uansett :O)

  Mvh UnaCita

  SvarSlet
 67. The photo on the right is a better composition
  The photo on the left makes me curious.
  Good luck with it.
  Willy

  SvarSlet
 68. Kære Claus! Hvor spændende at være med
  Jeg synes, at forslaget til venstre er lidt fadt, medens det t.h. giver et meget fint indtryk af hemmelighedsfuldhed. Motivet står skarpt, og blikket 'spadserer' fra forgrunden nederst i venstre hjørne skråt til højre ind i havens dyb, hvor hemmeligheder venter. Kort sagt: Der er både skarphed, dybde og bevægelse.

  Desuden: De to billeder illustrerer på fremragende vis, at udelukkende pastelfarver gør det ikke. Billedet her bliver først rigtig interessant, når det sættes i relief af det røde bladhang oven over lysthuset.
  Happy armchair gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 69. Hej Claus :0)
  Uha en svær én at kaste ud i blogland *smiler*
  Jeg vil da oss give mit besyv med....
  Umiddelbart fandt jeg højre bedst, men venstre vinder, for den har "noget hemmeligt" over sig med det lidt slørede "look", som passer til titlen/teksten - den ville jeg placere nederst til højre, hvilket vil give mere ro!
  Jep, det var mit besyv - jeg glæder mig utrolig meget til at se resultatet af "Holger i Skoven"
  Mange hilsner, tanker og knus
  Lotte

  SvarSlet
 70. Kære Claus
  Den til højre stemmer jeg på, den tiltaler mig bedst.
  Venlig hilsen Birthe S

  SvarSlet
 71. Jeg synes bedst om billedet til højre...:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 72. Jeg vil helt klart sige den til højre. Billedet og motiverne fremstår mere klart og med mere dybde og det indeholder flere farvenuancer. Desuden har den mere "det gyldne snit" end det til venstre og fremstår derfor mere behageligt.

  SvarSlet
 73. Absolut billedet til højre - det er fantastisk flot - sikke en dybde !
  Men teksten er nok bedst placeret på det andet. Hmmmm . . . . .

  SvarSlet
 74. Hej Claus

  Jeg tiltrækkes helt klart af det til højre.
  Glæder mig til at bogen udkommer.
  God weekend til alle.
  Venlig hilsen Maibritt

  SvarSlet
 75. Lise Lotte Ludvigsen4. februar 2011 kl. 06.30

  Kære Claus
  Syntes helt klart den til højre. Så snart jeg så billedet var min tanke helt klart: "den bog må jeg ha´". Begge billeder er flotte, men der er et eller andet hemmelighedsfuldt over det til højre, der gør mig nysgerrig. Glæder mig til endnu en fantastisk bog fra dig. Den kommer øverst på ønskesedlen. Mange havehilsner Lise Lotte

  SvarSlet
 76. Röstar på den högre bilden, båda är förstås bra, men den högra har mera färg, det blir kontraster, och visar mer av trädgårdens stämning. Den röda färgen är inbjudande.

  SvarSlet
 77. Jeg kan bedst lide billedet til højre, det røde træ er smukt i alt det grønne. Men teksten skal ned, som i det til venstre :-)

  SvarSlet
 78. Hej Claus, jeg hælder instinktivt til den højre .

  SvarSlet
 79. Hej Claus.
  Jeg stemmer for det til højre. Synes det er lidt mere hemmelighedsfuldt, med lysthuset i baggrunden for hvad gemmer der sig der?
  Hilsen Karina.

  SvarSlet
 80. Højre. Hilsen Julie. Grafiker på Club 1 Reklamebureau

  SvarSlet
 81. ... den til venstre er trolsk og fortryllende.
  Den til hoejre er for "nydelig" og det bliver for broget med den roede farve.
  Held og lykke med bogen.
  KY

  SvarSlet
 82. Hej Claus,
  Jeg synes begge billeder er skønne, men den til højre virker mere hemmelig og spændende.
  Glæder mig til at læse den!!

  Gitte

  SvarSlet
 83. Hej Claus

  Efter min mening er den til venstre pænest

  Hilsen Rikke

  SvarSlet
 84. Kære alle - det er da HELT VILDT med alle disse kommentarer. I skal vide, at de er til meget stor hjælp. Jeg er på vej ud af døren nu, så jeg får først publiceret dagens kommentarer i aften.

  SvarSlet
 85. Hej Claus
  Jeg synes begge billeder er super fine, men jeg stemmer for det til højre...Glæder mig til din nye bog:)

  SvarSlet
 86. Hej Claus

  Helt klart den til venstre - der er mere ro i billedet men samtidig bliver man nysgerrig efter at se og vide mere, den 'inviterer' indenfor, hvorimod den til højre 'vil for meget' på een gang. Jeg skal under alle omstændigheder have bogen ;-)

  Hilsen
  Helle

  SvarSlet
 87. Hej Claus
  Det var også meningen:-)Lidt modspil inviterer du jo selv til.
  Når man fotograferer et træ skal hele træet med, men er det et udsnit af stammen eller en blomst, må man gerne beskære 'ind til benet'. Er det en fugl skal hele dyret med og øjet skal stå skarpt.
  Ligeså med andre dyr. Er det et udsnit af pavillonen, du vil vise, er det ok at beskære, men er det et udsnit af haven, skal huset med i hel figur.
  Men jeg er jo ikke forlægger, kun del af en fotonørd-familie. Og har lige redigeret 1585 hjemmeside-fotos, så de sælger bedst muligt.
  Kærligst
  Anne Marie

  SvarSlet
 88. Höger!! - den vänstra ser "platt" ut!

  Knus fra Malmö
  Elin

  SvarSlet
 89. Kære Claus
  Min allerførste indskydelse, da jeg åbnede din blog her til morgen var versionen til venstre. Synes den er mere rolig og afbalanceret og en typisk "Claus Dalby-forside" (positivt ment naturligvis) så jeg stemmer på det venstre billede, men det er ellers en svær opgave du har sat os på her :-)
  Glæder mig bare til at eje bogen, så snart den udkommer.
  Mange tanker og held og lykke med valget fra
  Helle Aa.H
  ps. Tak for din gode udsendelse i går aftes.

  SvarSlet
 90. Venstre er mit bud, og det er fordi, det mest elskelige ved din havestil er den harmoniske farvesammensætning. Roen, hvor man ser på helheden og ikke nødvendigvis den enkelte blomst. Det synes jeg, man kommer til i billedet til højre. Øjnene fanges af det røde, ikke af helheden. Derfor kan jeg bedre lide forsiden til vestre.
  Mvh Maria

  SvarSlet
 91. Hej Claus

  Jeg tilslutter mig dem der synes, at billedet til højre er det bedste til "hemmelige haver", men at teksten står bedre på billedet til venstre.

  Attænkesig

  SvarSlet
 92. Kære Claus
  De er utrolig flotte begge to!! men den til højre passer bedst til din titel, synes jeg. Den er hemmelighedsfuld
  Renate

  SvarSlet
 93. Jeg er helt tosset med billedet til højre! Det gør mig nysgerrig!

  SvarSlet
 94. Den til højre. Dog synes jeg, "Klematis" godt må rykkes længere til højre, fx over på de mørkegrønne blade, så det kan ses tydeligere. Ved ikke, om andre også har skrevet dette.

  SvarSlet
 95. Mangler der ikke lidt vand i haven ?

  SvarSlet
 96. Den TV er flottest, det "røde" træ i baggrunden på billedet TH tager for meget, Anne Gine

  SvarSlet
 97. Jeg stemmer for det højre og jeg er så enig i mange af de"højreorienterede" kommentarer der er løbet ind i løbet af aftenen igår og natten så jeg ikke behøver uddybe mere:))

  SvarSlet
 98. Hej Claus!

  To smukke billeder, jeg tænker det til vnestre er roligst, det til højre er for meget, for mange ting på een gang og det første billede er mere hemmeligt end det højre der afslører flere detaljer, og jeg kan bedst lidt tekstens placering på det venstre. Men højre billede får klart flest stemmer kan jeg se ;)
  Så overvej lige placeringen af teksten! ;)
  Jeg tænker det ser lidt klemt ud at teksten er foroven. Jeg kan bedre lide at lade mine øjne glide ned over billedet og finde teksten nederst. Skrifttyperne er fine. Kan godt lide de smukke sirlige bogstaver i ordet "Hemmelige"
  Kærligst fra Rikke

  SvarSlet
 99. Venstre - ikke så rodet, og man aner en vej rundt om huset...

  SvarSlet
 100. Hejsa:)

  Lige netop i denne situation er jeg til højre;)
  Netop pga det hemmelighedsfulde, som matcher titlen, ved at havehuset gemmer sig.
  Vil mægtig gerne se din bog, men får da endnu mere lyst til selv at opleve haven en varm sommerdag med picnictæppe, kaffe og hjemmebagte kager:)

  Venlig hilsen Tina

  SvarSlet
 101. Hei

  Jeg liker bildet til høyre, men tittelplassering som til venstre.

  Gleder meg til denne boken kommer ut!

  SvarSlet
 102. Jeg synes klart, at billedet til højre er det bedste, men kan bedst lide tekstens placering på det venstre. Det ser lidt mærkeligt ud med teksten så langt oppe

  SvarSlet
 103. Hej Claus

  Billedet til venstre er mere overskueligt og roligt så min stemme går helt klart på billedet til venstre. Lykke med bøgerne!!

  De bedste hilsner
  Bente Rindom

  SvarSlet
 104. Hej Claus!
  Jeg synes helt klart, at forsiden til højre er bedst. Der er mere dybde i billedet og er dermed mere hemmelig.
  Hilsen Tine Rode Nielsen (grafiker)

  SvarSlet
 105. Kære Claus,
  Nu har jeg kigget og kigget og kigget og kigget og kigget igen.
  Begge billeder er vidunerlige og dejlige og giver lyst til meget mere - men du spørger jo også til typografien, og på det punkt er min klare overbevisning, at venstre forslags typografi er bedst.
  Det var bare det jeg ville sige!!
  k.h.

  SvarSlet
 106. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 107. Hej Claus,
  svært valg, jeg kan bedst lide billedet til højre - MEN teksten er på en måde forstyrrende. På venstre billede er opsætning af teksten klart bedre. Så måske en ny komposition af de to?
  Hvor jeg glæder mig til endnu en spændende bog!!!
  Kærlig hilsen fra Erika H.

  SvarSlet
 108. Jeg er ikke i tvil, bildet til høyre er helt klart bedre egnet som forside. Det har dybde og en evne til å trekke leseren inn. Tittelen er hemmelige hager, og lysthuset og hagen bak beddet fremstår som langt mer hemmelig og eventyrlig i høyre enn venstre. Det har også mer kontrast. Bildet til venstre er pent, men for flatt og "kjedelig"/perfekt for en forside.

  SvarSlet
 109. Jeg foretrækker den til VENSTRE, der er jeg mest mystificeret af pavillonen, der gemmer sig bag ved, ligesom blomsterne, farverne og placeringen af overskriften virker mest romantisk. (Men selvfølgelig er jeg aftager til bogen, lige meget hvilken forside det måtte blive.)
  Med venlig hilsen, Annette Halling

  SvarSlet
 110. Stemmer helt klart for den venstre :-)
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 111. Kære Claus
  Jeg ville vælge billedet til venstre, da det er mere roligt i farverne og samtidig gør én nysgerrig efter at se, hvad der gemmer sig bag lysthuset. Det til højre virker "er for meget" farvemæssigt. Den røde farver larmer i billedet, efter min mening. Men under alle omstændigheder glæder jeg mig meget til bogen udkommer. Det var i øvrigt en dejlig udsendelse med dine fantastiske tulipaner, ja og de fantastiske andre haver, der blev vist.
  Venlig hilsen Jeanne

  SvarSlet
 112. Hej Claus.
  Tak for en skøn "haveportal".
  Jeg vil vælge højre, men med venstres måde at sætte tekst. Det bliver spændende at se det færdige resultat.
  Mange spæde forårshilsner AnneGrete

  SvarSlet
 113. Jeg synes forsiden til høyre virker mye mer hemmlighetsfull, noe som passer godt til tittelen, så min stemme går til høyre forside. Ellers må jeg trist melde at Capris fortsatt ikke har "Et haveår" i sin nettbokhandel :o( så jeg venter enda på å få bestilt. Håper de får ordnet det snart....
  Fredags hilsen Susanna

  SvarSlet
 114. Hej Claus!

  Den til højre er den mest "hemmelige" efter min smag, den gør mig intereseret.......

  SvarSlet
 115. hei Claus

  Jeg synes bildet til høyre er kjempeflott. Hostabladene og de røde bladene gir fine kontraster og bildet er skarpt og stemningsfullt.

  Bildet til venstre blir for kjedelig og uskarpt for meg.

  Gleder meg til boken

  hilsen Eva

  SvarSlet
 116. Hej Claus
  Jeg kan bedst lide billedet til højre. Man tænker:"Hvad mon der er bag lysthuset?" og får lyst til at gå en tur og udforske haven.
  Med hensyn til typografiens placering, kan jeg bedst lide den til venstre. Der er ro og balance mellem tekst og billede.
  Med venlig havehilsen
  Pigen fra Fyn

  SvarSlet
 117. Det bliver spændende!!
  Mit umiddelbare valg var forsiden til højre - nok på grund af det røde indslag, men jeg synes bogens titel står bedst frem på forslaget til venstre. Radikal men med højretendenser.

  SvarSlet
 118. Hej Claus

  Jeg synes bestemt bedst om det til højre. Det har dybde! Hvad mon der er bag Blodbøgen?
  Jeg glæder mig meget til bogen, og tak for en dejlig udsendelse igår aftes.

  Hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 119. Kære Claus.
  Jeg vælger forslaget til højre. Fotoet dér drager én med ind i haven.
  Med venlig hilsen
  Christel Andersen

  SvarSlet
 120. Jeg kan bedst lide den til venstre. Den er mere ren - samtidig med at den bevarer det "inviterende-ind-i-det-hemmelige", som jo begge forsider har.

  SvarSlet
 121. Hej Claus
  Jeg er helt bestemt til den højre forside, jeg syntes at den er klart flottest og mest hemmelighedsfuld og indbydende. Jeg glæder mig rigtig meget til udgivelsen af bogen, specielt da jeg selv er ejer af en landbohave og har været det i 2 år nu - og jeg mangler i den grad inspiration til hvordan jeg skal indrette den, så den holder landbostilen men samtidig bliver en rigtig hyggeoase, med plads til små hemmelige rum, store vider og fantastiske blomster og planter. Ser at det jo er lige i omegnen at du har været og "lave" bogen, jeg bor selv tæt på Sorø/Ringsted omegnen. Så det bliver spændende at se hvor du har været henne.
  De kærligste hilsner
  Camilla

  SvarSlet
 122. Hej Claus

  Sjovt at blive spurgt :-)
  Jeg har valgt IKKE at læse hvad de 86 andre har sagt før mig.
  Jeg synes helt klart det til højre.

  Begrundelse: Der er mere dybde i det billede, det lokker og drager, hvilket ifølge min mening er vigtigt hvis man skal have lyst til at åbne en bog. Der er noget der suger mig.

  Det billede til venstre er for meget close up - det virker statisk og er sikkert skønt at skue inde i bogen, men til en forside til en bog om hemmelige have ville jeg klart foretrække den til høre.

  Jeg tænker også om titlen, at godt nok har du valgt at kalde den for "Hemmelige haver", men vi ved jo alle, at det formentlig også er forførende haver. Haver der er noget ud over det sædvanlige, derfor det dragende udtryk til en forside.

  I øvrigt sjovt at to billeder fra det samme sted er så forskellige i deres udtryk.

  God weekend Lisbeth K.

  SvarSlet
 123. Hej Claus
  Jeg synes de er smukke begge to, men synes dog bedst om det til højre, det er da dejlig du tager os med på råd, glæder mig meget til at læse bogen kan næsten ikke vente.
  sidder lige nu og ser din udsendelse hvor er det flot med alle de tulipaner
  KH Kirsten

  SvarSlet
 124. Begge forsider er utrolig smukke, men jeg syntes at bogen title forsvinder lidt i billede nr 1.

  SvarSlet
 125. Jag röstar för den högra bilden... den känns mest hemlig!

  SvarSlet
 126. Hej Claus
  Härlig a bilder! Den högra bilden bjuder in och lockar mest tycker jag. Kan titeln framträda bättre om den placeras som i den vänstra bilden?
  Gullan

  SvarSlet
 127. Hej Claus!
  Helt klart den højre er bedst! Skideflot!
  Den er i helstøbt balance og fyldt rigtig godt ud. Teksten ville jeg lige give et par tast til venstre.

  Hilsen fra
  Ingrid, grafiker

  SvarSlet
 128. .... højre billede, men venstres tekst.

  mvh frk. Snerle

  SvarSlet
 129. HØYRE.
  Av grunner som allerede er listet opp i fleng.
  Det til venstre er så uklart flere steder at det irriterer meg fremfor å vekke nysgjerrighet.
  Hilsen Tone I.Lyngstad

  SvarSlet
 130. Hei Claus.

  Kanskje det er for sent å stemme?
  Jeg stemmer uansett på det til høyre. Det er mer oversiktelig, helheten er skarpere, men likevel skjulende og hemmelighetsfull.
  På venstre bilde likte jeg ikke så godt at tittelen står så nær Klematis navnet. Kanskje det kan skape forvirring?

  Lykke til med boken! Mvh Eivind.

  SvarSlet
 131. Hej Claus
  Jeg synes helt klart at det skal være billedet til højre, jeg tror det er fordi det til venstre kommer for tæt på. Iøvrigt dejlige billeder.Glæder mig meget til bogen.
  Jeg har endnu ikke set hvad alle de andre har svaret, men det bliver spændende at se hvad det ender med. God weekend.
  Jane

  SvarSlet
 132. Helt klart den til venstre, det virker harmonisk med titlen nederst som du har sat den der. Titlen til højre virker helt forkert på mig, anmassende og påklæbet.

  Venligst
  Susan

  SvarSlet
 133. Jag röster på den till höjre, det er bedre balans i den bilden och jag synes den er mer tilltalende. Men oavsett kommer jag köpa boken!

  SvarSlet
 134. Foretrækker det højre billede, da det finder at det illusterer titlen bedst.

  SvarSlet
 135. Venstre helt klart;)
  Anders Melgaard

  SvarSlet
 136. Kære Claus.

  Uanset hvilken det bliver, så skal jeg have bogen. Personlig kan jeg nok bedst lide billedet til højre, med teksten fra det venstre billede. Men skal jeg vælge må jeg sige det til højre.

  Kh -K

  SvarSlet
 137. hej Claus!
  jeg stemmer på den til højre, tak for at vi kan få lov at være med her!
  hilsen Pia

  SvarSlet
 138. Hej Claus.
  Jeg stemmer for den til højre.Glæder mig meget til denne bog

  SvarSlet
 139. Helt helt klart det til højre. Her fornemmer man at man får lov til at kigge ind. Til venstre fornemmer man at lurekigge fra fortovet og aldrig få lov til at kigge ind. Ingen tvivl i mit sind. Måske endnu bedre hvis der var lidt mindre af det nederste i billedet og man så lidt mere af det øverste?

  Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 140. Hej Claus

  Utan tvekan, den högra bilden är bäst.

  Hälsar Carita

  SvarSlet
 141. Kære Claus.
  Jeg bliver draget helt vildt af billedet til højre!
  Jeg MÅ bare købe en bog med DEN forside!:-)
  Knus fra Marianne

  SvarSlet
 142. Kære Claus
  Klart den til højre.
  Billedet "inviterer" nærmest til en tur i haven, der er en dybde der giver mig lyst til at gå ind i haven... Den lille åbning med kig til plænen gør noget godt for pavillionen.
  Så jeg hepper på den højre

  SvarSlet
 143. Helt klart den til venstre. Har du ikke bare lavet den til højre for sjov ?

  SvarSlet
 144. Jag röstar på den högra bilden! Mina ögon drogs dit med en gång! Tror att det är de mörka bladen i bakgrunden som lockar...
  hälsningar virrigaplantan

  SvarSlet
 145. Kära Claus!

  Kul att få hjälpa dig tycka till en smula:-)
  Bilden till höger är bäst, tycker jag.

  Dels är bildmaterialet bättre, med det något längre perspektivet. Dels är det bättre att texten håller ihop i övre delen och inte stör den spännande nedre delen av bilden.

  Ha en trevlig weekend, kram Hillevi

  SvarSlet
 146. Jeg ville vælge billedet til højre og sætte teksten som på billedet tv med en lille ændring. Flytte CLAUS DALBY under HAVER og over KLEMATIS. Man bliver tiltrukket af det smukke billede, da det ikke forstyrres af teksten, men teksten er alligevel tydelig. Mange hilsner Alice

  SvarSlet
 147. Helt klart den til højre!

  SvarSlet
 148. Jeg stemmer også på det til højre, det er helt klart det mest spændende for mig.

  SvarSlet
 149. Hej Claus

  Stemmer for den til højre, det at lysthuset ligger længere tilbage i billedet, gør det mere hemmeligsfuldt, mere spændene, bliver mere nysgerrig for at se mere. Glæder mig til bogen

  Hilsen Pia

  SvarSlet
 150. Kul idé med omröstning på bloggen: Jag tycker att den vänstra är finast och mest harmonisk.

  SvarSlet
 151. Skøøønt billede - kan næsten ikke vente på bogen...
  men hmm... billedet til højre er bedst men kan bedst lide at teksten står nederst som på det til venstre - syntes at det ligesom tynger billedet nedad på den til højre....
  Nå du vælger sikkert det bedste ;0)
  Go' weekend

  SvarSlet
 152. Hej Claus

  Jeg stemmer helt klart for billedet til højre, det virker mere hemmelighedsfuldt og pirrer min nysgerrighed helt vildt... Få nu skrevet den bog:-)

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 153. Hej Claus
  jag tycker den till vänster,den är på något sätt mildare, romantisk, liksom mera själ i.

  Hälsningar Marie

  SvarSlet
 154. Kære Claus,

  Der er ingen tvivl: Af de to forsider, er det helt klar den til venstre der giver det mest harmoniske og rolige udtryk.

  Med grafikken svævende i "trækronerne over taget" bliver forsiden både for rodet og kommer ud af balance.

  Held og lykke med den nye bog i rækken...!

  Smil fra,

  Lisbet
  - Dekoratør og grafiker med 30 år i branchen for visuel balancekunst på bagen... ;-)

  SvarSlet
 155. Kære Claus, Jeg kan mægtig godt lide det til venstre og er ked af at måtte sige, at jeg nærmest er irriteret over overskriftens placering på det højre billede, da min oplevelse er, at overskriften dér står i vejen for det jeg gerne vil fordybe mig yderligere i. Hvorimod billedet til venstre giver mig plads til at se dybden i billedet og at der dér dybt i billedet ved lysthuset og bag dette er noget interessant at udforske og finde. Dér føler jeg mig draget henimod. Hvorimod på billedet til højre søger mine øjne mod overskriften i stedet for lysthuset, og det irriterer mig, da jeg i min "sjæl" ønskes draget mod lysthuset, altså oplever jeg overskriften dér på højre side som en forhindring/forstyrrelse.
  kh
  Birgit

  SvarSlet
 156. Billedet til højre er det med mest liv i, så det skal du vælge!!Hilsen
  Trine

  SvarSlet
 157. Straks og helt spontan synes jeg bedst om billedet til højre.
  Du har fået fast arbejde her på bloggen (hvis du skal igennem alle kommentarer) ;-)

  SvarSlet
 158. Jeg synes helt klart billedet til højre - mere dybde, større farvespil, indbyder til nærmere undersøgelse
  Lene

  SvarSlet
 159. Hej Claus.

  Jeg stemmer for billedet til højre, her bliver man nærmest trukket med ind i den hemmelige have. Der er dybde i billedet og man "drages" som Misse Møghe ville have sagt. Det er så fint man lige kan se huset og døren deri, meget spændende billede.

  Kh Helle

  SvarSlet
 160. Jeg syntes, de er fine begge forsidebilleder; men fortrækker den til venstre. Jeg syntes, der er mere dybde i billedet, og kan bedst lide at titlen står, som den gør nederst i hjørnet.
  God weekend!!
  venlig hilsen Charlotte Marqvartsen

  SvarSlet
 161. They so very beautiful, but i think photo on the ringht is better.

  SvarSlet
 162. hvis valget skal ske hurtigt er det til venstre godt: lys venligt og nemt at gå til

  Har man mere tid er det til højre rigtigt godt - med flere elementer

  I salgs øjemed : klart det til venstre, da mulig køber skal skal fanges hurtigt.

  SvarSlet
 163. Jeg syntes, de er fine begge forsidebilleder; men fortrækker den til venstre. Jeg syntes, der er mere dybde i billedet, og kan bedst lide at titlen står, som den gør nederst i hjørnet.
  God weekend!!
  venlig hilsen Charlotte Marqvartsen

  SvarSlet
 164. Jeg stemmer på billedt til højre, det med det røde træ. Dels synes jeg farverne er smukere - men ikke mindst signalerer billedet mere hemmelighed og stor forventning om, hvad der mon gemmer sig længere inde i haven :-)

  SvarSlet
 165. hej claus
  begge sider er flotte men jeg mener den til højre er bedst måske fordi den er mest klar og man kan se lyst huset
  mange hyggelige blomster hilsner fra maj britt,højmark

  SvarSlet
 166. helt klart den til venstre....
  Det giver en vis tyngde at teksten er nederst og teksten kommer tydeligere frem og man kan bedre se billedet.
  Held og lykke med fortsættelsen

  SvarSlet
 167. Hej Claus

  Jeg er sent på den igen (syg et par dage :(

  Så uden læse alle de andres kommentarer må jeg sige:

  Den til venstre: Det er en speciel effekt med det nedtonede lysthus, som alligevel er det der fanger øjet først.
  Der er bedre balance i billedet med titlen nederst.
  Glæder mig til at få bogen til samlingen.

  Fortsat god søndag.
  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 168. Højre. Højre. Højre.......

  Alle grundene er allerede skrevet af de andre..;)

  MVH Lena Hansen

  SvarSlet
 169. Hej Claus

  Jeg stemmer helt klart for det til højre

  Knus fra Lene

  SvarSlet
 170. Den vänstra bilden är spännande - lite mer hemlighetsfull och lockande, intressantare färger.
  Men textens placering stjäl lite från bilden tycker jag. Kan man kombinera texten till höger och bilden till vänster?
  Annars röstar jag på bilden till vänster.
  Mvh Vivika Hagberth

  SvarSlet
 171. Nu skrev jag nog fel - det är bilden till höger som vinner mitt hjärta som bild! Men textens placering till vänster är lättare att ta till sig.
  Men måste jag välja blir det absolut bilden till höger. Den är helt enkelt mycket mer spännande - bilden till höger är mycket mer anonym - slätstruken om än vacker.
  Mvh Vivika Hagberth - som emellanåt blandar ihop höger och vänster

  SvarSlet
 172. HØJRE
  - helt klart; billedet er kompositorisk bedst, mere forskel på for og baggrund, motivet er mest "dragende" med lysthuset i baggrunden, der er flest hemmeligheder i...

  SvarSlet
 173. Jeg stemmer på billedet til højre. Som det tidligere indlæg er motivet mest dragende. Der er mere dybde i billedet.

  Janne fra Greve

  SvarSlet
 174. Venstre.
  Den til venstre er klart den bedste..

  SvarSlet
 175. Helt klart det til venstre -tror det er noget med den røde farve i løvet i forhold til de sart lyserøde roserder gør at jeg ikke er så vild med på det højre.

  SvarSlet
 176. Uden først at have læst din tekst til de to billeder - så havde jeg selv valgt HØJRE som det jeg synes tiltalte mig mest.
  Det sorte plastik lige bag titlen på det venstre irritere mit øje !!
  God arbejds ro de næste uger.

  SvarSlet
 177. jeg synes helt klart det til venstre, det virker mere roligt

  Jette fra Mejlby

  SvarSlet
 178. Højre billede er bedst og mest interessant (og stikker lidt ud fra din vanlige stil, synes jeg), men balancen mellem tekst og billede er bedre i det venstre forslag. Er der nogen vej udenom at lave et tredje forslag? ;-)
  Mvh Lise

  SvarSlet
 179. Jeg synes det til høyre, det er liksom noe hemmelighetsfult med det.
  Hilsen ei dame fra Norge som har vært så heldig å besøkt hagen din.

  SvarSlet
 180. Hej Claus.
  Jeg føler mig mest nysgerig, når jeg ser på billdet til højre. Jeg glæder mig så meget til bogen kommer :)))
  Venlig hlsen Helle G.

  SvarSlet
 181. Venstre,venstre, venstre!!!! Ü

  SvarSlet
 182. Jamen altså - det sgu noget af en svær opgave - det jo lige godt.... men det jeg faldt over, var det rustikke ved venstre, så det må blive det;) Super godt billed....

  SvarSlet
 183. Smukke motiver er de begge! Og også meget smukt valgt af typografi
  Men synes nok bedst om motivet til højre...men med Skriftplacering som billedet til venstre.

  Glæder mig allerede....
  De varmeste hilsener Dorthe Hansen

  SvarSlet