Vildt og dejligt

Jeg tager tråden op fra i går og viser lidt mere af det virkeligt sjælfulde. Hvad siger I til dette skønne skue? Jeg synes, at det er helt fortryllende.

 

claus20090521_132155 claus20090521_133927

 

Dette er ikke en have, der skal med i ’Hemmelige haver’, men måske i ’Helt vildt’, der udkommer næste år.

 

claus20090521_132856

 

Det sublime her, er, at haven trods sin vildskab er holdt i gule og blå toner - et kontrastfyldt blomsterhav af de sjældne.

 

claus20090521_133958 claus20090521_133402 claus20090521_133228

 

Og med den smukke jernvitriol-gyldne gård i baggrunden, dannes et særligt smukt hele.

 

claus20090521_134614

 

Jeg ved fra tidligere, at mange af jer ’tænder’ på det vilde, og jeg kunne forestille mig, at I også vil være mange, der kan lide dette.

 

claus20090521_133602 claus20090521_134205 claus20090521_134043

 

Den vilde gårdsplads er blot en af attraktionerne, men i maj er der et endnu vigtigere incitament for et besøg, og det er havens store samling af magnoliaer - omkring 125 forskellige. Jeg har tidligere skrevet en artikel til ’Haven’ om magnoliaerne på Asperupgaard, som stedet hedder. Beliggenheden er ved Middelfart, ejeren hedder Bjarne Dinesen, og haven er åben nogle gange i løbet af året - se her.

21 kommentarer:

 1. Det må være paradis på jord :0)Har tidligere kigget på hans hjemme side og det er helt fantastisk alle de smukke store magnolie træer han har.

  Hvor det hele bare changere rigtig smukt sammen - tak for det fin vue :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 2. Det er fantastisk at se sådan en frodig gårdsplads ja faktisk helt vildt!

  SvarSlet
 3. Hej Claus - Skønne farver, som ser meget gennemført ud, selvom det er lidt vildt. Men der er jo en sammenhæng i tingene, og det gør det til noget særligt.

  God søndag til alle.

  Hilsen fra Ulla

  SvarSlet
 4. Kære Claus! Jeg siger, at det er helt vildt fortryllende og magisk!

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Det er jo lige min yndlingsstil og yndlingsfarver - og dine skønne billeder herover bekræfter mig i, at jeg skal arbejde mod at få "oceaner" af de samme stauder for at få dette overdådige skue i min egen have. Forventningens glæde er stor her i Irishaven og hele processen er jo også en fornøjelse af de store.
  Tak for inspiration - hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Rigtigt fint og nostalgisk. Jeg kom til at tænke på Morten Korch :-)

  SvarSlet
 7. Ihh... Så kan det ikke blive maj hurtigt nok! Hvor er det imponerende med den store wisteria. Farven indgyder ro og duften kan næsten bedøve mig ...

  Smuk og rolig have. Det er en af den slags hvor samspillet med selve huset virkelig går op i en højere enhed, og det er dejligt at se. Ofte kan boligen godt virke lidt malplaceret i en ellers dejlig have, men det med at binde bolig og have sammen ved hjælp af beplantningen, det er jeg ret begejstret for.
  Tak for kigget Claus.

  Bedste hilsner Lisbeth K.

  SvarSlet
 8. Kære Claus,

  uha....det er lige så mine briller dugger ved synet af dette poetiske og eventyrlige sceneri:o)JEG TÆNDER FULDSTÆNDIG VILDT PÅ DET VILDE!!!!!!!!!

  Det sted, er vi vist nødt til at aflægge et besøg, når det er magnolie-tid. Har altid misundt min belgiske veninde, når hun beretter om folks pilgrimsfærd langs de såkaldte "magnolie-ruter". Men dette stykke magnolie-paradis kan vist godt hamle op med belgiernes magnolieruter:o)

  En anden veninde, har ved flere tidligere lejligheder fortalt om kunstnerfamilien Swanes hjem Malergårdens utroligt smukke vilde have. Gad vide om den stadig findes? Har kun selv set Malergårdens blomstrende vildskab på billeder. Måske et emne til "Helt Vildt" som jeg iøvrigt glæder mig helt vildt til !???:o)

  Tusind tak fordi du viser os noget vildskab engang imellem. I LOVE IT:o)

  "Wild thing, you make my heart sing....."

  Vildt begejstrede hilsner

  SvarSlet
 9. Vidunderlige billeder, Claus. Blå blomster harmonerer ganske forrygende med gule og limefarvede toner. For et øjeblik siden har jeg på min egen blog lagt de selvsamme toner ud - fotograferet på Chelsea Flower Show i 09. Dog ville jeg aldrig helt gennemført og undvære de skønne rosa nuancer... Jeg indretter min have således, at 'billedet skifter' alt efter, hvilken vinkel eller side, man betragter et bed fra. Så kan man have flere farver i det store - med små, skønne scener/harmonier indimellem.

  SvarSlet
 10. Der er virkelig sjæl i de billeder.

  SvarSlet
 11. Jeg er en af de, som tænder på dette vilde frodige look, men samtidig så stresser det mig også lidt. Det er svært at forene ordenssansen med dette. Men det er nok heller ikke meningen....

  SvarSlet
 12. Jeg fik et 'flaschback'. Jeg er 100% sikker på at jeg har været på den går som helt lille pige, på et tidspunkt for mange år siden - underlig følelse!!

  Hvor er det vildt :O)

  SvarSlet
 13. Jag njuter av blå-, vitt och guldregn men har tyvärr ingen tur med dem...

  SvarSlet
 14. Tak for de smukke billeder du deler med os. Det er en skøn tid vi går i møde.

  SvarSlet
 15. Åhh jeg er vild med det. Men som Marie - Louise også siger, så ville jeg heller ikke undvære de lyserødetoner :-)
  Mange hilsner Gro

  SvarSlet
 16. Kære Claus,
  Igen en perle fra dig til os.
  Hvor ER det smukt - og så er det ikke engang 'hemmeligt'!
  Styret vildskab, når det er smukkest og egentlig samtidig enkelt (så vidt man kan se).
  Tak for kig til det fynske.

  Til Tante Grøn kan da lige nævnes, at Malergården stadig eksisterer - overdraget til Odsherreds Kunstmuseum.
  Den sidste Swane døde for et par uger siden. Han havde fået lov til at blive boende, så længe han levede.
  Mange hilsner

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Sikke nogle smukke farver, ja, jeg er nok til det lidt vilde (også)
  kh Lone.g

  SvarSlet
 18. Helt vidunderlig smuk gårdsplads. Rigtig vild er den jo ikke, netop fordi det er tydeligt at farvevalget er så styret, men det gør den nu ikke mindre smuk for mig. Jeg elsker både at der er taget så fint udgangspunkt i bygningerne og at farvevalget er lidt usædvanligt og derfor vækker nysgerrighed.

  SvarSlet
 19. Vildt magisk, stemningsmættet og gennemført dejligt!!!..Holger i skoven er også -nej, endnu mere, faktisk, vildt fantastisk, et stykke evntyr, som slet ikke ligner noget dansk - der ville jeg gerne aflægge et besøg..
  Kærligste hilsener, Helle

  SvarSlet
 20. Tak for det!
  Det er godt jeg bor i Kolding så det er ikke langt vej til Asperupgaard.Jeg skal besøge det have!
  Åh.. jeg skal besøge mange haven i Danmark..

  SvarSlet
 21. Laba diena Vilmantas:o)

  Jeg syntes, at dit navn lød litausik, og fik lyst til at lægge en hilsen på din hjemmeside, som jeg imidlertid ikke kunne komme ind på. Litauen var engang næsten mit andet fædreland. Har rejst meget i Litauen og har mange venner i Ukmerge og Vilnius. Et smukt smukt land, især i maj, hvor de vilde blomster står i kø for at springe ud. De mange kastanjetræers hvide "lys", de utallige beboede storkereder, de blomstrende enge og uopdyrkede arealer, udgør tilsamnmen et syn, som vi her i Danmark kun kan drømme om.

  Måske vi ses på Asperupgaard. Iki pasimatymo:o)

  Kære Karen og Mette,

  tak for opdateringen om Swanefamilien. Synd og skam, hvis haven forsvinder sammen med den sidste Swane.

  Kære Claus,

  tusind tak endnu engang for alt det, du deler med os. Hvor har denne blog været hele mit liv? Nu kan bloggen snart fejre 1 års fødselsdag:o)
  Håber de åbne vidder, din vidunderlige udsigt til himmel og hav og det fantastiske lys i Skagen, sætter fut i kreativiteten i din skriverhule. Jeg beundrer dig (også) for din selvdisciplin og høje arbejdsmoral. Der er nok ikke basis for ret mange "oversprings"manøvrer der, hvor du har valgt at slå dig ned under skriveprocessen:o)

  Med et influenzaramt barn, der helst vil have sin mor lige i nærheden, er der dømt havebogslæsning her, så intet er så skidt at det ikke er godt for noget:o)

  Mange snevejrshilsner til alle. Husk: "If we had no winter, the spring would not be so pleasant":o)

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet