Den gode muld

Ikke så sjældent er jeg blevet spurgt, hvilken pottemuld jeg anvender i krukker og til opformering. Her har jeg ofte måttet svare noget henholdende, for jeg bruger min egen blanding.

 

20110318_143432

 

Og som I kan se ovenfor, har jeg netop fået leveret en stor portion, fordi vi inden længe skal i gang med at potte op, plante i krukker og meget andet. Jeg vil ikke sige, at min blanding er ’hemmelig’, og så alligevel

 

Man kan nemlig ikke købe sådan et produkt i handelen. Endnu …

 

For virkelig at få planter til at trives, siger det sig selv, at jorden/mulden skal være i topklasse. Især når det handler om krukker, må der ikke gås på kompromis. Derfor får jeg blandet langtidsvirkende gødning, økologisk komposteret kogødning. mikroorganismer, kalk og andet godt i mulden. Så skal jeg blot vande. Næringen holder hele sæsonen.

 

Når jeg er så glad for mit nye samarbejde med Bilka, er det fordi, de nu tager mange af de produkter, som jeg gennem min havekarriere har fundet frem til, ind i deres sortiment. Således vil ’min’ pottemuld, der er blandet efter ovenstående forskrifter, fra om et par måneder kunne købes i Bilka. I vil blive forbavsede, når I opdager, hvor fantastisk et produkt, det er. Det lover jeg.

15 kommentarer:

 1. Det glæder jeg mig til! (Selvom der er langt her fra Allerød til Bilka).

  SvarSlet
 2. Det glæder jeg mig til.
  God weekend til alle på bloggen

  Vh Maibritt (ved Fredericia)

  SvarSlet
 3. Kære Claus,
  det var dog en dejligt at få at vide her ovenpå en hektisk uge og med forår i weekenden! Vil glæde mig til at købe din specielle jordblanding til mine krukker i år!!!
  OG en lille kommentar til dit tidligere indlæg ... FULD FORSTÅELSE!! Vi skulle gerne have dig i mange år ... taler af erfaring. Har selv været nede med stress og det er IKKE TIL AT SPØGE MED!!! Pas godt på dig selv!!
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 4. Hej Claus, hvor er det dejligt, at du har fået lavet denne aftale med Bilka. Så nu er det bare at tage af sted, når det annonceres til salg.
  Tak for en god blog.
  Hilsen Kirsten M

  SvarSlet
 5. Hej Claus :-)

  Du må love at skrive når man kan købe det, så er det til Bilka med anhængeren, da jeg boer laaaangt fra en Bilka :-)

  Forårs hilsner
  Karoline

  SvarSlet
 6. Håber I gemmer en sæk til mig i Ishøj, når vi engang er derovre med bil ;) Gad virkelig godt prøve den muld, der er med til at få de Dalby'ske krukker så smukke og frodige.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Glæder mig rigtigt meget til jeg kan rive den ned fra hylderne. Jeg er en skrækkelig utålmodig sjæl, som har svært ved at vente.

  Mange af os har langt til en Bilka, så jeg kan kun anbefale, at I går ind på deres hjemmeside og tilmelder jer deres nyhedsbrev. Så får I informationerne serveret direkte fra Bilka, og Claus bliver fri for at være "informator" :-)

  SvarSlet
 8. Tak Nette, for det tip! Det var meget apropos. Vil gøre det med det samme. Claus, det bliver spændende! Har kigget på det der granuleret kogødning i Sverige flere gange. Tænker det må være rigtig godt. Glæder mig til at forkæle krukkerne med Dalby jord.

  SvarSlet
 9. Har lige netop i dag gjort som Nette foreslår - nemlig tilmeldt mig Bilkas nyhedsbrev.
  For hvor i alverden går man hen og får så lækker 'mumset' jord til sine stakkels planter.
  Så mangler jeg bare lige at undersøge, om Bilka sender varer fra dør til dør.
  k.h.

  SvarSlet
 10. Det glæder mig at du har overtalt Bilka til at få god krukkejord hjem.
  Jeg går meget op i at bruge god jord hver gang jeg planter.
  Og jeg har ikke været så god til at bruge gødning i mine krukker, så jeg tror at jeg vil prøve at købe den gode Bilkajord i år, er spændt på at se forskellen.
  Når jeg planter sommerblomster på kirkegården bruger jeg at skifte en del af jorden og så tilsætte lidt komposteret kogødning, det giver nogle meget flotte sommerblomster resten af sommeren,

  SvarSlet
 11. Det vil jeg glæde mig til, fra nu af kan man jo kun se frem til at modtage den næste Bilka-tilbudsavis i postkassen!! Gårsdagens overvældende snefald fik mig dog til frygte for om det overhovedet bliver forår i år, men heldigvis er det meste forsvundet her i løbet af i dag
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 12. Ja, så tager jeg i BILKA, for første gang i mange, mange år :-)

  Langtidsvirkende gødning lyder bare godt, og jeg skal netop have mange krukker i år, så det er lige noget jeg kan bruge! Tak for det!

  SvarSlet
 13. Super, BILKA kommer til at tjene mange penge på os tøser ;-)

  SvarSlet
 14. Super dejligt... der skal handles ;0)

  SvarSlet