Den store rengøring

De sidste par dage har stået i rengøringens tegn. Væksthuset og drivhuset er ved at blive pudset fra kælder til kvist. Preben og vores vinduespudser er inde i alle hjørnerne, og det er en stor tilfredsstillelse at få sådan nogle ting gjort.

 

20110310_143837

 

Dette er et af de virkelig forårstegn, og det er vigtigt, at det bliver gjort nu, for inden længe bliver der så varmt I husene, at man ikke kan holde ud at være oppe under taget.

 

20110310_144016 20110310_143914

 

Snart skal vi også til at så, men vi venter lige til mandag otte dage. Så starter vi for alvor med varmeborde og drivhuslys.

 

Tidligere år er vi begyndt noget før, men i år har jeg altså besluttet mig for at trække det. Problemet har nemlig ofte været, at planterne nåede at blive ret store, inden vi fik dem plantet ud, og det er kun med til at gøre arbejdet større.

19 kommentarer:

 1. Uha nu trykker du på den dårlige samvittighed. Det lyder som en god beslutning at vente med at så, men jeg må indrømme at det kribler gevaldigt i fingrene for at komme igang:)

  SvarSlet
 2. Jeg venter også, men det er også kun fordi vi skal på ferie at jeg kan holde ud at vente. Jeg har selvfølgelig sået klokkeranker, håber de kan være alene hjemme en uge.
  God aften Lena

  SvarSlet
 3. NU ved jeg, hvorfor jeg ikke har sådan et fint drivhus ;o) Svinger havehatten for Preben og vinduespudseren.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Hej Claus Kan vi andre ikke låne Preben lidt? det ser ud til at han har nemt ved det.Det ville være rart med sådan en handymand.
  knus pia midtfyn

  SvarSlet
 5. Kære Claus,
  Du inspirerer mig hele tiden, jeg vil vaske drivhus i weekenden. Sidder lige med veninden, som har indviet min nye potmaker, og lavet 60 potter til mig, så jeg snart kan gå igang med at så. Jeg har også besluttet at trække den lidt i år, udover klokkerankerne selvfølgelig. Tak for din dejlig side endnu engang.
  Kærligst Lise

  SvarSlet
 6. Åh ja det skal jo gøres uanset om det er 6 m2 eller mange flere. Og der skulle vist være en oplagt mulighed for at gøre det i weekenden. :-)
  De bedste hilsner Bettina

  SvarSlet
 7. Det ser halsbrækkende ud det stunt, som preben udfører på første billede.

  Vaskes der også af i varmt vand med sæbespåner hos jer ? Eller bruger I andet vidundermiddel ?

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Din have og dine huse er så smukke. Og på en eller anden måde er det rart at se, at det heller ikke hos dig bare kommer af sig selv. :-)
  Mange hilsener Solsikke

  SvarSlet
 9. Hej Claus. Du beholder Preben og så låner jeg lige drivhuset lidt? :o)) Det er lige sådan et jeg drømmer om og jeg tror faktisk det er første gang du viser billeder inde fra det. Synd at de skal være så dyre her i Danmark.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 10. Åh hvor jeg glæder mig til at få mit nye (brugte) drivhus hjem i weekenden og så skal det da have sådan en tur også.

  Har plantet klokkeranker, selvom jeg egentlig havde lovet min bedre halvdel ikke at gå igang med mere, men jeg kunne ikke lade være :-)

  SvarSlet
 11. Skønt for dig med så gode hjælpere.

  Min bedre halvdel har lovet at vaske mit i weekenden, modydelsen skal være et godt måltid culottesteg. Stegen er købt, de første planer faktisk sat i gang i går og i dag. Bare nogen stedemoder og nogen franske anemoner. Men det har givet en rar fornemmelse af at være i gang.

  SvarSlet
 12. Til Frøskuffen.
  Nej, nu må jeg altså lige høre: Hvad halsbrækkende skulle der nu være i at stå på jorden og holde på en stige??? Jeg mener da helt sikkert, at akrobatikken udføres af vinduespudseren?
  Og til dig kære Claus: Rigtig god 1-års dag på lørdag!!!!!

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Hvor inspirerende at se på. Må man spørge, hvad I gør ved den grønne algebelægning, der næsten ikke er til at fjerne, der hvor glassene ligger ind over hinanden. Men såvidt jeg kan se på billedet, har du ikke det problem, da der er ramme om hvert glas. - Men uanset dette, så er det noget så lækkert, når drivhuset efter en ordentlig omgang rengøring (jeg bruger brun sæbe og skyller efter med højtryksrenseren)står rent og klart til at tage imod den nye sæson.
  Hilsen Bodil K.

  SvarSlet
 14. Kære Inga - tænk en gang; nu tror du nok, at jeg krukker! Men faktisk var jeg lige ved at glemme det. Men jo, 'vi' har jo etårsdag på lørdag. Tænk, som tiden går. Det eneste jeg ønsker mig, er en masse kommentarer på dagen.

  SvarSlet
 15. Kære Bodil - de grønne alger fjerner vi med Rodalon. Vi har dog ikke nogle ruder, der overlapper hinanden. Til sist bliver der pudset efter med eddikevand for at undgå kalkstriber.

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Det må godt nok have været en heldagsforestilling med den hovedrengøring - og så er drivhuset ikke engang tomt - imponerende!
  Men ser ud som om, der var god værkstedshumor - Preben har i hvert fald et dejligt grin.

  Kære Inga - det kunne ellers have været sjovt, hvis Claus helt havde glemt sin 1-års dag og var blevet BOMBARDERET med lykønskninger fra nær og fjern. Surprise, surprise!
  Er du ved at drukne i flyttekasser kære du - eller?

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 17. Hold da op for nogle fine balance kunstnere du har i dit drivhus Claus, de er godt nok effektive og kan deres kram ser det ud til.

  Du kommer jo til at se helt godt ud... ;)og det gør dit flotte drivhus jo også - skønt med forårstravlhed.

  SvarSlet
 18. Hold da op et flot drivhus. Havde et for et par år siden, men blev så kedeligt at se på at kørte det væk. Trængte til en så stor omgang rengøring, at det bedre kunne betale sig at købe et nyt:)

  SvarSlet
 19. Det ser godt nok godt ud! :-) Tager gerne mod hjælp, hvis holdet har mere overskud :-)

  SvarSlet