Det rører på sig

Nu er jeg altså spændt på at høre, hvordan det går med jeres klokkeranker. Her er de begyndt at røre på sig. De første grønne ’nakker’ har nemlig netop vist sig i jordoverfladen. Men hvordan går det ude hos jer – lad os lige så en situationsrapport.

 

Vilec šplhavý, Cobaea scandens Cav.

55 kommentarer:

 1. jeg er desværre bagud, har først sået i går, skulle lige have rekvireret frøene:)

  SvarSlet
 2. Kan lige ane 4 ud af 9 frø :-)

  SvarSlet
 3. Jeg såede først 2 dage efter din video og netop tilset må jeg konstatere, at der endnu ikke er grønne spirer.
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 4. Der sker desværre ikke en dyt ._.

  SvarSlet
 5. Her er ikke sket noget endnu Anne Gine

  SvarSlet
 6. hej CLAUS
  desværre ingen små grønne nakker her i vestjylland ,har plantet snerle de er godt på vej ,kigger til hver dag som små børn og klapper i hænderne når de kommer frem.hyggelige blomsterhilsner fra
  maj britt,højmark

  SvarSlet
 7. Jeg såede også 2 dage efter og heller ingen spirer her.
  Susanne

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Det foto bragte mig lige tilbage til Lammefjorden. Ja ikke, at der var Klokkeranker der, som jeg bemærkede - en enkelt rødlilla Clematis op ad huset i Faarevejle St., som jeg iø ikke var så begejstret for som Stokroserne, hvor vi fangede Brumbasser i (det er dog en helt anden historie). Næææh det minder mig om et af højdepunkterne i min barndom - at samle frimærker fra udlandet. Dem med flotte farver var de mest populære ;o)

  Nuvel, jeg er stolt af at kunne præstere en enkelt grønnakke på ugedagen. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at alle 8 små potter min. én gang dagligt på det nærmeste har fået kunstigt åndedræt...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Jeg såede lidt efter dig, men men... der er små buede grønne spirer, der titter en lille smule frem. Et par dage så er jeg sikker på, de rigtig er der.

  Dagen i morgen... ja, da skal jeg da forbi Spiren. Hvor bliver det spændende at se alle de flotte påskeklokker.

  Snart forårshilsner
  Mette

  SvarSlet
 10. Suk ....
  Venter stadig på mine frø i posten...
  Så i ren frustration tog jeg på planteskolen, og fik stillet mit forårs-kuller med andre ting :-)
  Med venlig hilsen
  Tenna Salmon Kristensen

  SvarSlet
 11. Juhuede da lige i eftermiddags - et enkelt lille pus har vist sig, så nu er jeg forhåbningsfuld efter at have kigget lææængselsfuldt efter dem hver eneste dag siden sidste torsdag - er der nu varmt nok eller for måske for varmt. mom de skal have lidt at drikke. Jo der blive taget godt hånd om de kære små og håber nu bare at de gengælder med et flor af blomster. Nu er det sengetid, skal nemlig ned til Spiren i morgen. det bliver en dejlig lørdag.
  Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 12. hej claus
  nej her er der heller ikke kommet nogle grønne spirer, men venter med tålmodighed og håber på det bedste.
  knus Pia (Midtfyn)

  SvarSlet
 13. Jeg såede fredag og har to grønne nakker :-)
  Vh
  Lisbeth fra Samsø

  SvarSlet
 14. For resten glemte at skrive at jeg fik pakke med fine georgin knolde fra Trifolium i dag. De må lige gemmes lidt.
  Glæder mig til at jorden er til at plante i her i weekenden, jeg har nemlig nykøbte hostaer, som skal plantes ud.

  SvarSlet
 15. hmmm .... fik først sået i går, så det varer nok lidt endnu ;0)

  SvarSlet
 16. Her er en enkelt lille hvid spire kommet til syne, venter spændt på flere.
  Til gengæld er mine pragtsnerler, som jeg også såede i torsdags 5 cm store allerede. Må hellere sætte dem lidt køligere tror jeg.

  SvarSlet
 17. Kære Claus,
  Her i Søsum er der 3 små grønne spirer at se, så de er på vej - herligt. De bliver passet og kigget til konstant - ligesom jeg kigger her hos dig flere gange om dagen.
  Rigtig skøn weekend til dig.
  Kærlig hilsen
  Lise

  SvarSlet
 18. Hej Sweetpea,

  det ser ud som om mit klokkeranke-kompleks forbliver uhelbredeligt:o) Jeg går flere gange dagligt og kigger i håb om, at der skulle være kommet et lille lysegrønt livstegn i vindueskarmen, men jeg har sikkert klokket i det - igen! Men håbet er dog stadig lysegrønt.

  Jeg er ikke hjemme imorgen, så jeg vil gerne være den allerførste til at ønske dig ET STORT OG VARMT TILLYKKE med din blogs 1 års fødselsdag, Claus:o)

  Håber du får mindst 500 tillykke-kommentarer i anledning af bloggens 1 års-fødselsdag, da det jo er det eneste, du ønsker dig. KOM NU DRENGE OG PIGER!!!!! Skal vi ikke vise Claus vores dybe taknemligheder for ALT, hvad han giver os, ved at sætte ny kommentarrekord imorgen? Jeg synes han har fortjent det. Vi skulle jo gerne fylde ham med så meget brændstof, at han kan "køre" et helt år mere på det, ikke? Han giver alle os med nektar i blodet så helt ufatteligt meget, og det må vi aldrig nogensinde tage for givet.
  Manden arbejder jo i forvejen 5 kvarter i timen.

  For mig har denne blog gjort en kæmpe forskel i mit (have)liv. Jeg fatter slet ikke, hvordan jeg gale havemenneske kom igennem havenørdens ofte ret ensomme tilværelse BC (Before Claus)og bloggen. Her kan man dele sin passion i et skønt forum med ligesindende og få en daglig dosis livsglæde og blomsterglæde serveret. Livsglæde smitter og skønhed helbreder,- sådan er det nu engang.

  <3 Her "Chez Claus" er så godt at være, for du Claus, beriger mig med både den vidunderlige livsglæde du lyser af, og med den skønhed du formidler i ord og billeder. Samtidig sætter jeg også rigtig stor pris på at læse den glødende havepassion, som dine tro disciple udtrykker fra kommentatorboksen.

  "Let us be grateful
  to people who make us happy,
  they are the charming gardeners,
  who make our souls blossom".
  - Marcel Proust-

  Claus` blog LÆNGE LEVE:o) Claus, du får 5 STORE hjerter af mig <3 <3 <3 <3 <3

  Mange lysegrønlige håbefulde tillykkehilsner

  SvarSlet
 19. Hej Claus
  5 stk. grønnakker her hos mig!
  - og masser af tillyk'er med fødselsdagen om et kvarters tid... det har været et herligt år og jeg ser frem til spændende højdepunkter i det nye år.
  hip hurra fra fru friis

  SvarSlet
 20. Kigger morgen og aften, men...ingen spirer endnu.

  Mine stuepelargonier må i morgen vige fra deres sydvendte vindue for at give plads til klokkerankefrøene.

  Lige nu står de i et vestvendt vindue. Har dog båret dem udenfor i solen både lørdag og søndag sidste weekend, så de kunne få varme og sol.

  Der er ved at være rift om pladserne i vindueskarmene her. Det bliver godt, når det hele kan rykkes i drivhuset.

  SvarSlet
 21. Idag er det bloggens fødselsdag hurra hurra HURRA! Ville lige nå den første hilsen på den store dag...

  Hjerteligst godnat

  SvarSlet
 22. JUBIIIIIIII så tror jeg det lykkedes, jeg fandt ud af hvordan jeg kunne være sammen med jer alle , og støtte op omkring Claus ...griner lidt ... for jeg er simpelhen ikke computer interserede og med mit blonde hår, går det ikke så hurtig deroppe....Nu skal jeg bare lige have hjælp til at få et billede på af mig selv, Glæder mig meget til at være med her, der går næsten ikke en dag hvor jeg ikke lige kikker forbi...Nu stort tillykke til dig Claus, med et års dagen, Mange Mange tak for dig...PS. ingen grønne nakker hos mig , har nemlig lige sået dem i dag, men gjort med kærlighed , så er næsten sikker på at det skal gå godt...Endnu engang tillykke Claus, kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 23. Har først fået mine frø igår, men vil så i weekenden..:-)
  STORT TILLYKKE MED 1 års fødseldagen..:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 24. Her i Thy er der ikke kommet nogle op endnu, men de kommer nok. Er mere spændt på blomster på dem senere.... Men følger dig hele vejen Lærer Claus, så det går nok i år :-)
  Tillykke med års dagen her på din blog... forsæt eller vi skriger !! Go weekend.

  SvarSlet
 25. Hej Claus,

  Desværre ingen grønne spirer ENDNU - men jeg såede også først i lørdags, så håbet er lysegrønt.

  Stort tillykke med din blogs 1-års fødseslsdag.Det har været et fantastisk år og givet mig en enorm inspiration i det daglige - og en vis afhængighed af at skulle ind og se mindst hver dag om du nu havde lagt noget nyt på din blog.

  Hvor har jeg dog glædet mig over alle de skønne-skønne billeder og suget til mig af viden om alt det, du har vist og fortalt om.

  Din livsglæde og entusiasme er fantastisk og dejligt smittende, det skal du vide. TAK for det.

  Jeg glæder mig til en ny havesæson med dig som mentor.

  God lørdag :)

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 26. Jamen jamen... er det virkelig allerede et år siden, dette startede. Stort tillykke Claus - det har virkelig været en fornøjelse at følge dit overdådigt smukke haveliv. Tak for inspiration og passion, som jeg ikke har mødt andre steder. Og specielt tak fordi, du vil dele det med os alle.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 27. Jo der er et par hvide spirer og i al min bekymring for alle de andre potter har jeg allerede ofret 1 stk. ved at rode så godt og grundigt rundt i jorden efter liv at frøet garanteret er ødelagt!
  Det er så dejligt at høre fra Tante Grøn selvom jeg ikke kan udtrykke min glæde ved bloggen som hun -og derfor vil jeg bare sige "hørt, hørt" og ønske dig rigtig hjertelig tillykke med 1års dagen og tusind tak for inspirationen:0) Klem fra Lisbeth!

  SvarSlet
 28. Hr. lærer. Jeg vil gerne sladre om en elev, som ikke har hørt efter i timen.
  Kære Lavendelkrogen: Jeg læser det som om du har båret dine spirebakker udenfor allerde inden de er spiret? Frøene skulle spire inde i varmen ved 20 gr.og først sidenhen, hvis men ikke har et lyst og køligt rum sættes udenfor et par timer i solen!!
  Et stort rødt æble til læreren og tillykke med din livsbekræftende og energigivende blogs 1 års fødselsdag.

  SvarSlet
 29. Kigger længselfuld hver dag, og tror sørme jeg kan ane en lille hvid spire, så nu må de være på vej........

  SvarSlet
 30. Hej Claus,
  RIGTIG STORT TILLYKKE MED BLOGGENS FØDSELSDAG HURRA HURRA HURRA. Du er en daglig inspiration her i det lille hjem i Langeskov. Selvom jeg er ene høne i kurven, kan mine mænd nu ikke lade være med at lade sig gribe af min begejstring over tiltag... bortset fra når jeg sætter dem i arbejde!!!
  Og nu til klokkerankerne ... fik et brev violette og et brev hvide .. i alt 29 frø ... såede samme dag som dig .. og kan idag tælle 6 violette nakker og 4 hvide ... og jeg har ALDRIG prøvet at så dem før!!! Så forståeligt er jeg da noget stolt af mig selv.
  Endnu engang STORT TILLYKKE
  Kh Helle Torning (Fyn)

  SvarSlet
 31. Kære Claus.
  Tillykke med din flotte og inspirende blogs fødselsdag.
  Den er et lys i mørket, hvor selv den mindste spire har svært ved at gro. Og selv i det mest farverig og sprudlende staudebed vækker den opsigt.
  Tak for alt.
  Knus Rikke.

  SvarSlet
 32. Kære Claus,
  Idag er det bloggens fødselsdag, HURRA HURRA HURAAAA!!! Jeg har været med fra starten, og den har aldrig skuffet, bestandigt bliver jeg fyldt med glæde og smil, over al den grønne inspiration og livsglæde, man finder her. En fantastisk flot blog, du har fået skabt, Claus, og tak for alt det, du beriger os haveintersserede med..
  Mht klokkerankepuslingerne, så har jeg ikke set nakker endnu - og mit håb er lysegrønt endnu- men, jeg frygter dog en smule, at jorden var lidt for våd...
  Kh.Helle

  SvarSlet
 33. Hej Claus Et stort TIL LYKKE med et-årsdagen herfra. Det har været spændende og meget givende at følge din blog, men det er svært at forstå, at der allerede er gået et år.
  Jeg glæder mig altid til at læse, hvad du og andre har skrevet på din blog, jeg beundrer din entusiasme og du er en stor inspirationskilde.
  Tak for det første års bekendtskab, jeg håber, det fortsætter.
  Mht til Klokkerankerne så har jeg ikke set skyggen af grønt. Uhuuu-uu. Nå, men det kommer vel.
  Ønsker god weekend til alle.
  Kærlig hilsen Ditte K.

  SvarSlet
 34. Lene Borreskov Andersen12. marts 2011 kl. 10.33

  Kære Claus :-).
  TILLYKKE med 1 års dagen og tak for inspiration,
  smukke billeder og oceaner af ideér, som du deler ud med rund hånd. Det er en daglig glæde at følge din blog...tak.
  Ønsker dig og alle her på bloggen en herlig week-end.
  Lene.

  SvarSlet
 35. Kære Claus

  Melder fra søsteren min, at der i hendes vindueskarm er 5 små 'grønnakker' af den hvide slags.
  Det er da herligt!
  k.h.

  SvarSlet
 36. Kære Claus
  øv øv øv der er ingen ting at se i nu. Jeg har derfor plantede en ny potion i dag :-)
  Kærlig Hilsen
  Karoline

  SvarSlet
 37. Hej
  Der er intet at se i mine bakker. Jorden er meget våd, måske de er rådnet. Må man grave lidt i jorden og se om de spirer under jorden.
  God weekend Lena

  SvarSlet
 38. Hei Claus:) Jeg tyvstartet og sådde en ukes tid før du begynte og hos meg spirer det som bare det! Jeg har søkt litt rundt på nettet etter informasjon om såing av klokkeranke, og flere steder vektlegges det at frøene må såes vertikalt. Jeg vet ikke om dette er tilfellet, jeg har gjort det selv og det har gitt gode resultater! Cathrine:)

  SvarSlet
 39. Hej Claus,

  Den hvide klokkeranke kommer fint, mens den blå lader vente lidt på sig.

  Hilsen Samsø

  SvarSlet
 40. Hej
  Det går jätte bra, mina ser så fina ut.
  Mariana

  SvarSlet
 41. Hej Claus!

  Nej, desværre ingenting endnu. Hilsen og tillykke med fødselsdagen!

  SvarSlet
 42. Hej Claus.
  En enkelt lille spire...!

  Stolt mor til spiren og ny såvel i haven som på bloggen.Er dagligt på din side - og har været medlem af haveselskabet fra dec ´10.
  Mvh Lise.

  SvarSlet
 43. Her er der heller ikke tegn på liv endnu. Men mine står i udestuen, som kun bliver opvarmet af solen.
  Så jeg håber det er grunden til, at jeg ikke kan se noget endnu.

  SvarSlet
 44. Ingen livstegn endnu, men det hjælper på humøret at mange andre heller ikke har set noget endnu.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 45. Hej Claus,
  Har sått tre fröpåsar (en blå, vit, rosa) och kunde idag se en liten nacke sticka upp från ett vitt frö. Stor förväntan att få se flera inom kort.
  Hälsningar
  Lillemor

  SvarSlet
 46. Der er kommet en blå klokkeranke.
  -Birgitte

  SvarSlet
 47. Hej Claus

  Jeg må også melde pas. Heller ikke noget i mit vindueskarm.
  Men dine frø står vel også i din blomstrekuvøse med undervarme?
  Vi må så vente lidt endnu!

  Hilsen
  Michael

  SvarSlet
 48. En enkelt hvid nakke i går fredag og jeg såede lørdag, så en lille uge har det taget

  SvarSlet
 49. Her er dettegn til liv! To hvite nakker i vinduskarmen. Dette er spennende! Hilsen Annike

  SvarSlet
 50. Æsj, jeg har ikke fått begynt ennå fordi jeg har hatt et bein jeg ikke kan stå på - og det blir kronglete med planterommet da. Men, kanskje i morgen :) Gleder meg over at du er i gang - og gleder meg til jeg er i gang. Sant å si blir jeg litt forstyrret av snøen... her er det stadig 50 - 60 cm og ikke noe vår å se!

  SvarSlet
 51. Kære Claus
  Rigtig hjertelig tillykke med 1 års fødselsdagen, følger med på din meget spændende og inspirerende blog hver dag.Ang. klokkeranker er der desværre heller ikke nogen spirer at se hos mig endnu. men de blev også først sået lørdag, så håbet er der endnu
  K.H. Kirsten

  SvarSlet
 52. Her søndag morgen er den første plante (ud af 6), sået som anvist samme dag, opperejst med sine 2 kimblade udfoldet, så det har taget en 10 dages tid. Andre (2) har ikke vist sig endnu, og nogle (3) er på vej. En af de, der er på vej, har først vist sig i dag, så der er stor forkel på, hvornår der sker noget. Jeg ved ikke, om det har noget at gøte med, hvordan frøet vendes.
  mette, djurs

  SvarSlet
 53. Sået først i fredags, og venter spændt
  Pia , Veberöd

  SvarSlet
 54. Jeg har også først fået sået i denne uge, så jeg venter spændt :)

  SvarSlet
 55. Såede lørdag den 5. og allerede torsdag var der 2 små spirer i syne. I dage søndag er der kommet 1 mere.
  Desværre syntes jeg ikke at de to første er blevet mere synlige. Mon det er en fejl?
  KH
  Hanne

  SvarSlet