Dryppe, dryppe, dryp

Nu regner det. En stille og sagte regn, som gør vore planter godt og frisker naturen op. Uden at påstå, at det har været decideret tørt her, vil jeg sige, at jeg elsker regn (i afmålte mængder).

 

Sådan en dejlig fugtig dag kan udnyttes af alle os, der endnu ikke har fået gødet. Som en all round-gødning bruger jeg NPK 12-5-14 – Nitrophoska. Den er fin til det hele. Dog ikke i potter og krukker. Her er den alt for stærk.

 

 

20110331_082102

 

I væksthuset er der virkelig aktivitet. Planterne gror om kap, og med de varmegrader – op mod tyve – de lover her i weekenden, kommer det til at gå ekstra stærkt.

 

Hurra, nu er vinteren ovre.

17 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  Ja, det er så herligt! Og velkommen tilbage fra Italien, sikke lækre fotos med dejli mad! Elsker Italien.
  Er i øvigt meget enig med dig i gårsdagens indlæg.
  Nå, men jeg har altså et spørgsmål - ang mine klokkeranker, som er ompottet i god pottemulkd - er i tvivl om de skal have gødning..?
  God dag i den stille regn
  Kh Helle

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Ja jeg er da glad for at jeg lige nåede at gøde roserne inden jeg kørte på arbejde her i morges.Jeg syntes også her til morgen at selv græsset så lidt friskerer ud nu hvor det har fået lidt regn i nat.

  Når nu du har fået Bilka til at tage skønne italienske krukker hjem mangler du bare at få dem til at forhandle dine skønne plantestativer.
  (jeg har talt med en smed om at lave nogle til mig ,men de er rasende dyre at få lavet)

  Hilsen
  Maria Frederiksen

  SvarSlet
 3. Ja du har jo fuldstændig ret at regnen er velsignet , mine rododendron trænger virklig til vand og nu kan jeg også give dem lidt god gødning, det dog lidt en anden gødning en den du omtaler, har du rododendron i haven og hvad gødning giver du dem i såfald ?
  hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Har snø og tele i hagen ennu,men det er +9 ute så snøen forsvinner vel snart for det er meldt regn til helga.Der ser koselig ut i drivhuset ditt ;-)
  Ha ei god helg.
  hilsen Wenche

  SvarSlet
 5. Fantastisk hus (og væksthus). Det er mit første besøg på din blog, men jeg vil helt sikkert kigge forbi igen:)

  De bedste hilsner
  Mads Peder Nordbo

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Dejligt og hyggeligt billede ...... med skønt langt kig :-) Der er lidt "hemmeligt drivhus" atmosfære over billedet. Hmmmmm hvad mon der sker derinde.

  ?PS: willow dane, Uden at jeg har den store forstand på rododendron giver jeg de par stykker jeg har animix gødning til netop disse planter. Se her: http://www.bayergarden.dk/da/produkter/godning/animix_rhododendrongodning.html

  SvarSlet
 7. Tak skal du have Nette, det tror jeg jeg vil prøve i år på de rododendron jeg har i potter :-)
  mvh
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Det er sådan en dag som i dag at det er så skønt med et drivhus/orangeri.
  Så kan man alligevel være ude i haven, selvom det er dårligt vejr.
  Kunne også forstille mig at du og dine hjælpere nyder at være inde i drivhuset eller orangeriet...

  SvarSlet
 9. Så mysigt det ser ut i ditt växthus. Vi har fortfarande tjäle i jorden här, så trädgårdsarbetet får vänta litet till.
  Såg att 'Bonderoser och paeoner' finns att förhandsbeställa på Saxo, http://www.saxo.com. Men jag finner ingenting om boken på Klematis Förlag http://www.klematis.dk Har medarbetarna inte vaknat ur vinterdvalan ännu? Det är en bok som jag väntar med spänning på, skall jag bara köpa en trädgårdsbok i år så är det den boken Claus! Kan nästan inte vänta till i slutet av april. Jag har lagt in omslagsfotot till boken på min hemsida.

  SvarSlet
 10. Ja, det er flott med litt vanningshjelp fra overgartneren =) Lurt å gjødsle også da! I pottene mine bruker jeg en eller annen form for langtidsgjødsel!
  Så fin temperatur dere får til helgen! Nyt det!

  SvarSlet
 11. Kære Helle - ang. klokkerankerne. Der er gødning nok i den friske pottemuld til omkring tre uger. Derefter pottes om eller gødes.

  Kære Maria - stativerne kommer i Bilka næste forår.

  Kære Birgitte - nej, jeg har ikke rhododendron i haven.

  Kære Ingmarie - vi kan ikke rigtig styre det med forudbestilling.

  SvarSlet
 12. Så er alle bede gødet i den friske forårsregn, jeg nåede det nemlig ikke i går hvor roserne fik gødning og topdressing. Sprøjemidlerne til roserne er også indkøbt, for i år skal jeg bare have rigtige flotte roser hele sæsonen.
  Hvor alting dog bare pibler frem af jorden - de bedste forårstegn.

  Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 13. Hej bloggere

  Jeg kan anbefale gødning fra OSMO. Det er et fantastisk produkt. Aldrig har plæne og rhodoer set bedre ud :O)"Jern i haven" laver stativer, der minder lidt om Claus, men til en noget lavere pris. Måske kan de bruges?

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 14. Er det tilladt at drille dig lidt? Jeg troede
  faktisk du osse havde vintergækker og erentis i
  ustyrlige mængder, men der næsten ingen at se i dit bed forand det spændende væksthus. Så der er der noget jeg har mere af end dig æv bæv. Mon det osse gælder snepryd og de andre "små blå"? det er jeg spændt på.
  Forresten tak for tippet til Bilka Næstved,
  problemet er bare vi har en lille times kørsel
  så det skal helst kombineres med en større indkøbstur.
  lune forårshilsner Gunvor

  SvarSlet
 15. Kære Claus,
  TAK! :-)
  Kh.Helle

  SvarSlet
 16. Kære Claus.

  Hvor er det herligt, at du husker os på tingene, der skal gøres. Jeg havde gået inde i timevis og flyttet støv, da jeg læste på din blog. Regnen var begyndt lige så stille, men på med regntøjet og ud at gøde i den herlige friske luft og glæden blev ikke mindre i løbet af aftenen, hvor regnen bare silede ned.

  Mange hilsener fra Jette.

  SvarSlet
 17. Hej Claus

  Mange tak for dit svar.
  Jeg vil glæde mig til stativerne kommer i bilka og så må jeg på udflugt der til, når de kommer.

  God Weekend
  Hilsen Maria Frederiksen

  SvarSlet