Fantastisk frodighed

De sidste dage har jeg været på Sjælland til en række møder, og de fleste har hidrørt mit professionelle virke som forlægger.

 

20110317_135636

 

Men når jeg krydser Storebælt på denne årstid, må jeg altid en tur til Skælskør. Jeg tror, at de fleste af jer kan regne ud, hvad jeg skal dér.

 

20110317_135726 20110317_135742 20110317_135820

 

Ja, rigtigt! Jeg skal lige omkring Gartneriet Spiren, og hver gang bliver jeg helt overvældet og imponeret over den fantastiske frodighed. Påskeklokker i mængder så store, at det er svært at fatte.


20110317_135909

 

I sidste weekend var der påskeklokke-festival på Gartneriet Spiren, men jeg er ret sikker på, at mange også i denne og de kommende weekender vil lægge vejen omkring Skælskør. Jeg ved, at rigtig mange allerede har været der i år og at det for mange er blevet en årlig tilbagevendende tradition at tage til Skælskør. For én ting er sikkert; man kan aldrig få for mange påskeklokker!

12 kommentarer:

 1. Kære Claus, selvfølgelig skulle du da til Skælskør, jeg håber der var et par planter tilbage til dig -for jeg tog de fineste med mig i søndags;) Til gengæld lagde du måske mærke til at Marianne nu har fået en påskeklokke der blomstre året rundt -og en vintergæk. Hun har nemlig lagt et par af mine udsmykningssten i sin belægning. Det blev rigtig fint.
  Jeg kan kun nikke samtyggende og opfordre alle der ikke allerede har besøgt "Spiren" om at gøre det NU! Det er lige nu, det hele står i fuldt flotteste flor. Og til sidst -bare et godt tip: ryd min 10 m2 til et nyt bed så det er klart til at tilplante med de planter der uundgåeligt vil havne i bagagerummet!
  Venlig hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Imponerende billeder - får helt lyst til at smutte forbi.

  SvarSlet
 3. Ja det havde været skønt (og farligt hihi) at kunne se det live! Tak for billederne kære Claus - håber du havde en god tur! Jeg glæder mig dagligt over de 2 grønne Påskeklokker, jeg bestilte og fik tilsendt fra Spiren.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Når disse billeder toner frem, lokker det mig atter til Spiren, trods det jeg var der sidste år, til et af dine indlæg om påskeklokker hos Marianne. Men klokker så kønne må man da se at eje. Venlig hilsen Anne Grete

  SvarSlet
 5. Kære Helle og Claus
  Jeg var også forbi Skælskør i lørdags og fik ud over 2 bakker med de skønneste blomster (jeg var som et barn, der bliver sluppet løs i en slikbutik)også en af dine vidunderlige udsmykningsten Helle. I forvejen har jeg en af dem i min belægning i mit drivhus og som jeg fortalte dig, bliver jeg så glad hver gang, jeg går derind og får øje på den. Lørdagen blev sluttet af med en frokost på "Solsikken" i Skælskør Havn med min meget tålmodige og søde mand. Han ventede på mig i 2 timer i Spiren med en kop kaffe, men fik vist en god snak med mange søde damer. En fantastisk dag med noget for krop og sjæl.
  Forårshilsner fra Janet

  SvarSlet
 6. uuuhh... hvem der bare skulle en tur til Sjælland... men det skal jeg altså ikke, så må jeg tage en tur på planteskole her i stedet og købe mig pukkel til i Påskeklokker for de er bare sås skønne...

  Tak for som altid dejlige billeder og god weekend til alle.

  SvarSlet
 7. A very beautiful site.

  SvarSlet
 8. kære Janet og Claus, ja jeg kom hjem med 4! bakker + det løse -en masse løg planter heriblandt mine auktionsfund:)
  Det er nemlig som en slikbutik, og jeg er IKKE på slankekur:)
  Åh, hvor bliver jeg glad og stolt over det du skriver om mine udsmykningssten, meen som jeg også sagde i mit lille oplæg og præsentation hos Spiren, så bøjer jeg mig i støvet for hvor smukt naturen kan dekorere påskeklokkerne, jeg må erkende at vi mennesker ikke når til sokkeholderne, mht design hvis vi stiller op i samme kategori som naturen! Sød mand du har -min holder sig væk. Og han er endda uddannet gartner!
  Mange hilsner og god weekend fra Helle -nu er foråret vist på vej:)

  SvarSlet
 9. Hold da op for et syn. Ærgerligt at der er så langt til Skælskør. Må nøjes med de planter jeg købte sidste år. Forårshilsen Elsebeth

  SvarSlet
 10. Hej - sjovt at du kalder dem påskeklokker. Jeg har altid kaldt dem juleroser, men dit navn passer bedre til dem i forholdt til årstiden syns jeg. Var også af den opfattelse at de hvide og røde ikke måtte stå sammen for ikke at "smitte" hinandens farver, men her står de jo side om side. Skønne billeder.

  SvarSlet
 11. Kære Vivian - det er ikke noget, jeg har fundet på. Det hedder de! Den med smitten har jeg sldrig hørt om før.

  SvarSlet
 12. Hej igen! Min kloge far, (søn af Nørgaards Stauder, hvis det siger dig noget) siger:
  De røde bør ikke stå i nærheden af de tidligt blomstrende hvide, fordi insekter kan flytte pollen
  fra de røde til de hvide og omvendt, hvorved de røde efterhånden bliver lyserødlige.
  ... men det er om juleroser ikke påskeklokker, troede det var en og samme blomst.

  SvarSlet