Hvilke træpæoner?

Flere af har været nysgerrige efter at se, hvilke træpæoner det var, jeg i går modtog med luftpost fra Kina.

 

 

Det spændende for mig at høre, om det er nogle sorter, I kender, og hvilke erfaringer I i givet fald har med dem. Jeg har købt ti af hver, idet jeg jo hellere vil have mange få, end få af mange.

 

bxt[1]

 

Jeg forstår godt, at nogle vil have så mange forskellige planter som muligt, men jeg hylder altså det lidt mere enkle. Sorten øverst hedder ’Feng Dan’, og den lige herover bærer navnet ’Xue Ta’.

 

 

Jeg er særlig spændt på sorten herover – ’Zi Er Qiao’. Når man ser forskellige billeder af den, svinger farverne meget på de fotografiske gengivelser. Jeg håber virkelig, at den bliver pink som på billedet herover. Hvis den bliver postkasserød, som enkelte billeder viser, bliver jeg godt nok dybt frustreret. Så har jeg nogle buske billigt til salg!!!

17 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Jeg er meget imponeret over at du kun skulle have 10 af hver! det havde jeg ikke forestillet mig;-)jeg havde forestillet mig mere "industrielle mængder", som du plejer at skrive om dine løgindkøb... held og lykke.
  Jeg kan godt forstå at du hellere vil have den i lyserød/pink end postkasserød... de ser alle tre meget meget smukke ud, dem ser jeg frem til at se hos dig.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 2. Det er det jeg synes er svært ved at købe planter på nettet! Nemlig farverne!
  Så jeg vil altså helst se, hvordan de ser ud sådan »live«. Det samme med kataloger. Jeg købte forrige år narcisser i lyserøde (skulle de være) men endte med at ligne alm. narcisser som med lidt god vilje, havde et stink at noget lysere i.Men ikke lyserøde - som lovet.... Men de to øverste ser spændende ud!!

  SvarSlet
 3. Hehehehehe Claus, Jeg håber for dig, at blomsterne på pæonerne på sidste billede bliver pink i udspring! :-)

  Forresten glæder jeg mig til din lagkage-undervisning for dit nye lyserøde bed.

  Jeg var på farten i går og kom i nærheden af en Bilka, så jeg måtte lige kaste bilen og ind og kigge i deres haveafdeling. Jeg fik smil på læben, da jeg så dit glade ansigt over det hele med teksten "Claus Dalby anbefaler". Glæder mig til uge 12 :-)

  SvarSlet
 4. Åh Claus, hvis du ikke vil have de postkasserøde pæoner, vil jeg gerne!

  SvarSlet
 5. Posrkasserød, det er lige mig. Du kan godt skrive mig op til at købe den senere! Helt seriøst.

  Men jeg tror nu, den bliver pink, som du ønsker.
  mette, djurs

  SvarSlet
 6. Hej igen Claus!
  Jeg tror ikke, at din Zi Er Qiao bliver postkasserød. Når man kigger billeder i forskellige engelsksprogede bøger og kataloger, oversættes Zi med purple eller magenta, og den berømte pæonplanteskole Cricket Hill Garden i Connecticut i USA skriver i et af sine kataloger 'Zi is more blue in tone than others in the magenta class', så den bliver måske (formentlig?) temmelig blårød.
  Happy peony gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. P.S. Min Purple Butterfly Hovering in the Wind (ZI DIE YING FEN) er meget, meget blårød. Engang hørte jeg en dame på svensk TV sige om sin, at den ligner en bordelmutter i fuldt skrud!

  SvarSlet
 8. Hejsa.
  Den hvide hedder "Feng Dan Bai" eller Phoenix White.
  Jeg har haft den i mange år og den dufter uovertruffen. Blomsterne er store som desserttallerkener og aldeles smukke.
  Den er ikke vanskelig, fryser lidt tilbage i hårde vintre.

  SvarSlet
 9. Ja Claus... det med 10 af hver. Nej den går altså ikke her hos mig. Her gælder det en af dem alle. :-) Men der går nok en rum tid inden det ønske er opfyldt. (Hi Hi) Især når de ikke må stå alene. Men jeg glæder mig også til at se dine i blomst.
  Mange varme paeonhilsner fra
  Marianne.

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  De ser skønne ud! Tillykke med, at de er nået vel frem. Jeg har mere end en gang med fortrydelse oplevet, at noget, der fremstod som postkasserød i virkeligheden var pink eller ligefrem lilla... Så chancerne eller risikoen for, at den er rød er ikke så store i mine øjne. Skulle det ske, må du meget gerne skrive Zep på en af dem ;-)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. Hej jeg købte træpæoner for ca. 4 år siden til et nyt pæonbed, en gik ud, men de andre er blevet flotte og står nu med knopper, men jeg indrømmer at de er lidt skrøbelige. For 2 år siden købte jeg en rigtig flot træpæon på en planteskole til den nette sum af kr. 500,- (for 1 stk) den gik ud året efter øv. De er rigtig flotte dem du har på billederne, dem jeg har er rosa/pink. Anne Gine

  SvarSlet
 12. Hmmm... Claus, er du nu også helt sikker på at du hylder det enkle? ;-) (Jeg måtte lige trække på smilebåndet, da jeg så det).
  Jeg tror jeg forstår hvad du mener, men på den anden siden, så er din have og dine bede vist ikke helt enkle, i hvert fald ikke for nybegyndere!
  Jeg tænker dig mere som en der har brug for sammenhæng og helhed i kompositionen.

  Postkasserød vil da også være flot! Mon ikke du kunne finde pladsen til dem i dit flammebed, hvis de virkelig viser sig at være postkasserøde?

  Bedste hilsner Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Hej CLaus.
  Jeg synes nu ti af hver er mange! Når man tænker på hvor store træpæoner bliver!
  Nej, postkasserød er heller ikke mig. En noget dybere rød med mere sort eller blåt i kan være smuk, eller en mere "falmet" rød kan være ok i nogle sammenhænge, men postkasserød nej tak!
  God fornøjelse med dem!
  mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Det bliver jo et syn for guder, når de alle står i blomst.
  Men hvis 'Zi Er Qiao' skulle udfolde sig i postkasserød pragt, kunne du mon så ikke få plads til at skrue dem ned i dit flammebed?

  Har du fået oversat de fantastiske navne?
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 15. Andre var desværre hurtigere - ellers var jeg også frisk på at overtage de eventuelt postkasserøde! Men selvfølgelig bliver de pink - og jeg glæder mig til at se dem.

  SvarSlet
 16. Kære Jytte - dejligt med den oversættelse. Tak ...

  SvarSlet
 17. Feng Dan Bai behøver man ikke importere fra Kina - de fås i alle plantecentre til ikke mange penge...

  SvarSlet