Hvordan går det mon?

Nu er det vist ved at være tiden, hvor vi skal til at plante klokkeranke om. Det vil sige, at de skal plantes over i potter, der er lidt større. Hvad siger I til weekenden?

 

[claus20100912_092753[3].jpg] [_DSC6563[3].jpg]

 

Lad mig også lige høre, hvordan det går med planterne ude i de små hjem. Er der nogle af jer, som ikke tidligere har haft held med at få klokkeranke til at spire, der nu lykkes?

55 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Det passer mig fint med at få plantet om i weekenden - alle mine frø er spiret og jeg har sat dem koldt så de ikke vokser så hurtigt.

  Mange glade hilsner
  Dorte

  SvarSlet
 2. Underbara blomsterbilder!
  ha en fin Helg!
  Kathrine

  SvarSlet
 3. ja her gik der over 14 dage før der kom liv, så mine er slet ikke klar endnu, men det kommer jo nok Anne Gine

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Tillykke med gårsdagen, HURRA,HURRA...`ja må han leva` som man siger her i broderlandet, og sangen slutter med at man lever i 100 år og til sidst bliver kørt rundt i en trillebør. Så den passer jo perfekt til en havemand som dig.
  Opskriften på kringlen er skrevet ned og vi glæder os til at bage. Her har været så meget at lave i firmaet at jeg ikke har nået at følge med på din blogg den seneste uge. Men nu er familien i Danmark sendt i Bilka efter bøger, altid en meget værdsat gave at give væk. Klokkerankerne bliver sået i weekenden, for her skal der også være smukke planter i krukkerne til sommeren.
  Solen skinner på det skønneste og det må være til ære for fødselaren.
  De kærligeste hilsner til jer allesammen fra
  Dorrit i Ronneby

  SvarSlet
 5. Jeg er en uge bagud med såningen - jeg har kun en lille plante og så 2 der titter frem. Jeg har aldrig prøvet at så klokkeranke før, men 3 ud af 9 før er måske ikke den store succes??

  SvarSlet
 6. Jamen det går fremragende med klokkerankerne. Der er kommet 25 op af 30 frø og de er allesammen ved at vise de næste blade, så det ser lovende ud;-)) Glæder mig til at potte dem om i weekenden.

  Mange forårshilsener og rigtig dejlig weekend
  Renate

  SvarSlet
 7. Kære Claus Dalby
  Jo, tak det går faktisk godt, jeg har omplantet mine og de står med flotte store blade.
  De er placeret i et køligt rum, hvor de får rigeligt lys.
  MEN, MEN måske er de for langt fremme ---- det må vi se, jeg er ganske nybegynder ----
  med venlig hilsen
  jmn

  SvarSlet
 8. Er totalt udaset efter endnu en dag i sol og vind, med fingrene i jord samt unævnelige ting ;) To af mine fire hvide Klokkeranker har fået første bladpar efter kimbladene. Nummer 3 er på vej. Nummer 4 er kun lige kommet op af jorden.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. Mine er spiret - dog ikke alle... men de er da ret små endnu (kun et par cm ) så tænker det kan vente lidt endnu ;0)

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Ti ud af mine elleve frø er spiret og på en del af dem er bladpar nummer to nu på vej. De har stået ude om dagen de sidste par dage og inde om natten. Det går ganske fint med dem, men skriv lige hvor meget større den næste potte skal være så jeg kan købe ind på forhånd :o))

  Og tillykke med gårdsdagen. Kringlen lyder lækker, men uha, det er vist ikke så godt for sidebenene, så jeg nøjes med at nyde billederne :o)) og snuppe en ekstra gulerod sammen med mine kaniner.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 11. Mine er også spiret. Har 6 planter med fine bladpar. De spirede efter en lille uge. Jeg satte dem til spiring på et gulv med gulvvarme og det satte gang i spiringen. Mine skal også pottes om nu. Mon jeg kan sætte dem i et uopvarmet drivhus efterfølgende?
  Vh Line

  SvarSlet
 12. Mine er ikke så store endnu, men glæder mig til at se hvor langt dine er kommet.
  Tror måske jeg skal plante dem om midt eller sidst i næste uge.

  For et par dage siden lavede jeg et blog indlæg om mine små Klokkeranker på www.9haven.dk

  Mvh
  Jesper

  SvarSlet
 13. Både de lilla og hvide har store flotte kimblade og er mellem 2 og 10 cm høje, men ingen nye bladpar endnu.
  De blev sat i væksthuset for en uge siden, hvor der har været ganske lunt trods udluftning dagligt.
  Mine er sået i rootrainers, så jeg er nu i tvivl om de skal omplantes allerede eller om man først skal kunne se rødderne i bunden?
  Det er første gang jeg prøver klokkeranker og alle 16 hvide er kommet frem og 14 ud af 16 lilla.
  De fik den bedste plads i huset for at spire, nemlig for enden af vores lange plankebord som står i en karnap, så der kunne få det optimale lysindfald.

  Klokkerankeaspirantknus Anne B.

  SvarSlet
 14. mine er flyttet fra stuen til den lukkede altan, dog staig kun 2 kimblade, tog 10 dage før de tittede frem:)

  SvarSlet
 15. Ca halvdelen af mine er spiret, måske skal jeg opgive resten men jeg smider dem nu ikke ud. Dem der er spiret har vel ca 3 cm store kimblade, det skal dog siges at jeg kom en uge senere igang end du. Jeg skubber omplantningen lidt. Har sået mine i "pludboks" et frøi hvert rum så det er forholdsvis enkelt at få dem ud til omplantning enkeltvis.
  Må se at få tid til en tur i Bilka efter bogen, jeg håber de har trykt rigeligt. Jeg købte "min krukkehave" på samme måde i Netto sidste år.
  Mette

  SvarSlet
 16. Jeg har sået næsten synkront med din video. Spireprocenten har sneget sig over 50 nu - de første er klar til ompotning, de sidste frø har først brudt mulden i dag.
  Peter

  SvarSlet
 17. 28 af 30 frø står flot med store blade, jeg tror de er klar til at blive pottet om.

  -Birgitte

  SvarSlet
 18. Kære Flora Danica - de næste potter skal blot være lidt større.

  SvarSlet
 19. kære Claus
  5 ud af 8 gamle frø er kommet flot og er lige pottet om i dag;-) godt at du sagde at de skulle ligge i vand i nogle timer, det må også gøre godt. Jeg har i dag lige sået nogle hvide klikkeranker.. skal de nippes som du gør ved latyrus mfl, (det har jeg ikke tjek hvilke der skal)
  kh Lone.g
  ps jeg har nippet susanne med det sorte øje....

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  5 ud af 8 gamle frø kom fint frem og er lige pottet om i dag. Samtidigt har jeg også lige sået hvid klokkeranke i dag, spændende
  Skal de nippes ligesom latyrus eller? jeg kan ikke finde ud af hvilke der skal nippes...
  kh Lone.g

  smuk bog du viste den anden dag, der er ikke noget bedre end gamle mennesker, der har lavet noget specielt hele livet og så deler det med os... glæder mig til at se den i virkeligheden og den er kommet på min ønskeseddel;-)

  SvarSlet
 21. Foreløbig går det godt - alle mine er spiret, men jeg går ud fra at de først skal ompottes når de får flere blade?

  SvarSlet
 22. Kære Claus.
  Mine lilla og hvide er sået med godt en uges mellemrum, så der er selvfølgelig meget forskel. Næsten alle de lilla er dukket op, og de første er ved at få det første sæt blade efter kimbladene. De første hvide står med nakken i jordoverfladen. Jeg når nok ikke omplantning i weekenden, da det i morgen er min tur til at have fødselsdag med gæster i weekenden. Til lykke med dagen i går til dig.

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  Ja her i Søsum er der 14 godt på vej ud af 15. De ser alle ud som om det næste bladpar er på vej. Du siger vi kan sætte dem ud om dagen, men er det i sol el. skygge ?
  Har gang i alle frøposer nu, og faldt lige over mine 3 skønne slags græskar, som du tidl. på året fortalte om. Hvornår skal vi have dem i jorden ?
  Endnu engang tak for dit store overskud :-)
  Kærlig hilsen

  Lise

  SvarSlet
 24. Kære Claus
  Mine er også tittet frem og står med fine kimblade. Jeg fordelte frøene i 3 potter for det var hvad jeg lige havde ved hånden, så på søndag skiller jeg dem forsigtigt ad og potter i små individuelle potter og fjerner kuvøsen.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 25. Jeg har kun to stk. der spirer, men jeg startede en uges tid senere. Jeg er godt nok overrasket over så store kimplanterne er :-)

  SvarSlet
 26. Hej Claus, jeg såede i mega små potter og har derfor pottet om. Næsten alle frø er kommet.
  MEN, de gror alt for stærkt, så de har har været udenfor et par dage først på ugen,
  Men øv, nogen af bladene blæste i stykker.
  Så resten af ugen har de stået inde, jeg overvejer at sætte lidt støtte ved retsten,har du et godt råd der.
  De planter som blev ødelagt af blæsten, klippede jeg over et par cm over jorden, gad vide om de kommer med nye blade.
  Regner med at drivhuset bliver gjort klar her i week enden, så kan de alle komme derud.
  PS Tillykke med Føs`dagen

  SvarSlet
 27. Hei hei.
  3 av 5 lilla har spirt. 0 av 5 hvite. Hadde -2,2 i drivhuset grunnet strømbrudd, men spirene popper opp likevel!

  SvarSlet
 28. mine de opgav midt i det hele inden de dukkede op over jorden så har prøvet igen men det ser ret trist ud :(

  SvarSlet
 29. Kære Claus Dalby
  Jeg har sået ca. 20 frø og nu har jeg 15 planter, dog er de ikke lige store og flotte allesammen. Jeg er glædelig overrasket og håber kun at jeg fortsat kan holde liv i dem. Det er første gang jeg forsøger med klokkeranker.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 30. Hej Claus

  Hos os har vi 19 pæne spirer med første bladpar ud af ca. 30 frø, så det går fint, men mon ikke vi lige skal vente med at plante om til sidst på næste uge, idet vi først såede nogle dage efter. De har stået meget køligt i et vest-vindue.

  Vi afventer nærmere instruks :)

  Hilsen, Ulla

  SvarSlet
 31. Alle mine blå og hvide klokkeranker er kommet op....men de er noget ranglede og et par stykke er knækket! Så jer er helt med på ompotning, det er nok tiltrængt!
  Et forsinket tillykke med fødselsdagen - tak for opskriften på kringle - når tid kommer har jeg en skøn opskrift på rababertærte, den kommer, når rabarbene er klar!
  Bedste havehilsener

  SvarSlet
 32. De myldrer frem. De hvide blev dog sået sent og tittede først frem i går, men det går rigtig stærkt både med dem og de blå. De virker dog lidt sarte og spinkle endnu, de kære spirer, så det er med forsigtig hånd, at de bliver vandet og vendt i vindueskarmen.

  SvarSlet
 33. Hej Claus.
  Det passer fint med at potte klokkerankerne om her i weekenden. De er ved at være rigtig store og fine og vil sikkert gerne have nyt jord og bedre plads i større potter.
  Mht. pragtsnerlen er mine også ved at være store, og du har tidligere sagt at man skal knipse det første bladpar af når det næste viser sig, men jeg synes bare de bliver længere og længere uden at danne nye bladpar!? Kan det være rigtigt - skal måske bare pottes om og efterfølgende vil de så sætte nyt bladpar??
  Mange hilsner fra Helle, Randers

  SvarSlet
 34. Hej alle

  hvor er det dejlig at alle har spier. Alle mine er fremme nu, men det er meget forskeligt hvor langt de er fremme :-) så søde Claus kan du ikke vise hvor mange blade de skal have for at om plante :-)
  forårs hilsner Karoline

  SvarSlet
 35. Kære Bente - husk endelig at sende opskriften på rabarber-tærten. Dem kan vi ikke få for mange af!

  SvarSlet
 36. Kære Claus

  8 ud af 14 i alt har vist sig. Hvide og lilla sået samtidigt, men de lilla er længst fremme. Jeg har lige været ude med målepinden. De har næsten alle størrelser fra ½ cm - 11 cm. En hvid er først vej nu, mens de fleste lilla har fået bladpar nr. 2. Gik netop og tænkte på, at det snart måtte være tid til ompotning. Jeg har været i et par havecentre samt BILKA (!) for at finde ompotningspotter i plastik i rette størrelse, men ingen fundet. (Fandt dog andre ting). De står nemlig i roottrainers og den nye potte skal vel for pokker være lidt højere og ikke blot bredere. Jeg vil foretage en ekspedition igen i dag, så jeg er klar til ...... en Dalby-video måske her i weekenden? ;-))

  SvarSlet
 37. Mine vil ikke titte frem , men jeg opgiver ikke .....

  Heidi

  SvarSlet
 38. Hej Mester.

  Her går det også fantastisk ind til videre. 8 ud af 10 blå står med andet bladpar på vej, og 7 ud af 9 hvide ligeså, så det må kaldes en succes ind til videre..... De blev sat ud i mit opvarmet "orangeri" da de var spiret, og det ser ud til, at de trives fint med det, selvom temperaturen har sneget sig op på 23 grader om dagen de sidste par dage, men det er vidst slut nu.
  Det ville være dejligt hvis vi får et kig til dine, her i weekenden (hvis vi får endnu en video fra dig). :-)

  Forårshilsner fra Bettina

  SvarSlet
 39. Hej Claus. Jeg måtte lige en tur til Sverige da startskuddet lød, så mine frø er to uger bagud. Derfor har jeg indtil videre taget den absolut livløse jord i såbakken med ophøjet ro. Men ved at læse ovenstående indlæg er panikken så småt ved at indfinde sig. Jeg tror måske jeg bliver nødt til at pille lidt i jorden.... bare lige for at se.... Hilsen Lise

  SvarSlet
 40. Alle mine 10 kommer. De står nå lyst og med rundt 15 grader. Jeg gleder meg voldsomt til de blir store og pene.
  Men Claus, kan de overvintre inne?? I kjelleren på rundt 5 grader?

  Hilsen fra Midt- Norge
  Nilla:)

  SvarSlet
 41. Det lader da til, det er et vellykket Projekt Klokkeranker, du har fået søsat, Claus.

  29 ud af mine 32 frø er spiret og har det så godt, at en del af dem er ved at folde første 'rigtige' bladpar ud.

  Og så er det jo, jeg pludselig kan se, at der er forskel på de hvide og de violette. Jeg har godt nok kigget godt efter indtil nu, for du har jo tidligere skrevet, at det ikke var noget problem, hvis man ikke lige havde holdt styr på farverne. Nu ved jeg, hvad du mente...
  Jeg glæder mig til weekenden :)

  SvarSlet
 42. Jeg såede 6 frø midt i febuar, 3 planter blev det til den største er 22 cm, og de er ikke blevet ranglede.
  Jeg såede 5 frø samtidig med jer andre , 4 planter er det blevet til, de er lige begyndt at vise de "rigtige" blade efter kim bladene.

  SvarSlet
 43. Har netop i går plantet i større potter og givet dem en pind at læne sig op ad. De næste blade er stærkt på vej og jeg glæder mig til at følge dem videre i livet..
  Hilsen Inge

  SvarSlet
 44. 27 ud af 30 har spiret - og de ligger nu på en højde af 8-12 cm. Næste bladpar er så småt begyndt at titte frem, det på trods af at jeg såede en lille uge efter "operation klokkeranke" blev skudt igang. Hele denne uge er de hver morgen blevet båret ned i drivhuset - for så at komme ind i stuen igen om aftenen. De var nemlig begyndt at blive noget ranglede i det. Men efter denne uge hvor de har været på "græs" om dagen har de fået et mere velproportioneret ydre.
  Ville man kunne lade dem stå i drivhuset, hvis der ikke er natte frost? Eller er et par grader for lidt til de små pus?
  /Birthe

  SvarSlet
 45. Her der der kommet 15 ud af 20, så det er fint, men jeg syntes der er kommet nogle pletter på enkelte af dem. Hvad mon det skyldes - og betyder det noget for deres fremtid?
  Mine er mellem 1½ - ca. 10 cm.

  Jeg er i tvivl om de skal have gødning i vandet?

  Jeg har potter klar, så weekenden vil være perfekt til det arbejde.
  Håber der bliver til til en lille video fra dig, Claus.
  God weekend.
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 46. Hej Claus!

  Jeg såede samme dag som dig, de står i sydvendt vindue, men ingen er tittet frem endnu.........øv
  Noget er gået galt.

  Henni

  SvarSlet
 47. Hej Claus,
  Det kunne godt være en aftale med weekenden, hvis ikke det var fordi jeg fra begyndelsen kom lidt bag ud. De lilla spirer fint allesammen, men de er endnu ikke blevet ret høje. De hvide er derimod ikke kommet frem endnu. Jeg kunne forestille mig at der måske er en lille forskel på spiringstiden for de to..? En stor del af de ting jeg ellers har stående spirer fint og flot og det er jo en kæmpe glæde. Kærlig hilsen Michael, Horsens

  SvarSlet
 48. Kære alle - det lyder jo alt i alt meget godt. Jeg prøver at svare på det meste, når jeg tager emnet op i morgen.

  SvarSlet
 49. Kære Henni og andre, hvor det driller - har I købt frø, hvor jeg anbefalede?

  SvarSlet
 50. Hej Claus.
  Jeg såede 10 hvide og 5 lilla, og der er 8 hvide men kun 2 blå, men de er flotte ca 10 cm og første blivende bladpar er på vej.
  Har stillet dem i et køligt kælderrum med vindue og de er fine og stærke at se på med store flotte kimblade.
  Synes det vil være meget passende med ekstra lektion nu. De klokkerankeelever som endnu ikke har så store planter, kan jo altid gå tilbage og kigge -
  det er lidt sværere den anden vej, hvis der er noget man skulle have gjort.
  Glæder mig så meget til at se det færdige resultat og til at få dem plantet udenfor.
  Mange venlige hilsner og rigtig god weekend

  SvarSlet
 51. SUCCES! - SUCCES! - SUCCES! Nu tror jeg endelig på det, så TAK Claus for foreløbig succesfuld guidning.

  30 ud af 35 frø spirer og vokser forrygende, uden dog at være for lange. De blå fører med nye, fine bladpar og de hvide følger tæt efter. Jeg er helt med på at plante om i week-enden, overvejer om ikke også de snart skal have et grill-træ-spyd som støtte. Intet ondt må jo ske de kære små, - tænk at det endelig ser ud til at lykkedes!!

  Stort klokkeranke-smil fra fru friis

  SvarSlet
 52. Mine klokkeranker er kommet op af jorden med ca 50 % indtil nu som er 8 dage efter såning så der er håb for resten endnu. Det er første gang jeg prøver klokkeranker og jeg vil bruge dem op ad min pergola med inspiration fra din måde at bruge dem på, så jeg glæder mig.
  Hilsen Inge - Lise

  SvarSlet
 53. Jeg er så stolt, men succesen skyldes naturligvis din kyndige vejledning og Janes frø fra Vil med blomster. 20 ud af 24 hvide, og jeg tror de sidste der på vej.
  Dejlig solskinsweekend her fra Falster

  SvarSlet
 54. Sået 15 blå og alle er kommet frem, dog kun med kimblade og de er ca 10 cm høje, det samme gælder de hvide, men her mangler 2 ud af 15 at komme frem. så jeg er noget stolt af mig selv,- men jeg har jo også fulgt din vejledning til punkt og prikke, så det er jo nok mest din fortjenste.
  Her i Veberöd skinner solen fra en skyfri himmel, så jeg vil skynde mig ud
  God weekend til alle
  Pia.Veberöd

  SvarSlet
 55. Nu er det tid til at plante om for mig, 98% af mine frø er kommet frem.. Uha hvor dejligt.. Jeg kom igang ca. 2-3 uger efter videoen.. Glæder mig til næste skridt..

  SvarSlet