‘I industrielle mængder’ …

… er jo et udtryk, som jeg ofte bruger. Men faktisk tror jeg, at det er et, jeg har fra Anne Just, som havde så mange skønne mundheld. Og når jeg nævner det atter en gang, er det fordi, jeg lige har fået en herlig portion planter hjem.

 

20110323_104143

 

Det drejer sig om såkaldte småplanter i bakker med 250 i hver. Det er sådan nogle, mange staudegartnere køber hjem og potter op til videresalg et par måneder efter.

 

20110323_104153

 

Her har vi haft rimeligt held med at plante dem direkte ud i jorden, men i år vil jeg alligevel give dem et forspring. De bliver nemlig plantet ud i styroporkasser med cirka 50 planter i hver. Her bliver de rigtig forkælet med vand og gødning (I skal nok få lov til at følge processen), og så bliver de plantet ud i bedene efter et par måneder.

 

20110323_104212

 

Det sker ofte, at nogle efterspørger specifikke navne og mængder på alt det, jeg går og køber, og det vil jeg så efterkomme i dag. Tror, at I vil give mig ret i, at overskriften passer meget godt.

 

20110323_104337

 

250 Centranthus ruber `Albus´

250 Digitalis ferruginea `Gelber Herold´

250 Digitalis lutea

250 Digitalis x mertonensis

1500 Digitalis ‘Excelsior’

1500 Digitalis ‘Pam’s Choice’

1500 Digitalis ‘Snow Timble’

1000 Hesperis matronalis

1000 Hesperis matronalis ‘Alba’

250 Linaria ‘Cannon J. Went’

250 Papaver ‘Matador’

250 Salvia Sclarea

500 Verbena bonariensis

500 Verbena ‘Pink Spires’

 

Hvis nogen af jer sidder og får lyst til at fingre i sådan et par bakker, må jeg desværre bedrøve jer med, at de ikke sælges til private. Det er jeg selvfølgelig også – altså privat – men jeg er alligevel så heldig at have visse privilegier.

17 kommentarer:

 1. jøsses det er jo flere tusinde planter :-)
  Det kan godt være du er "privat person" men mere privat er du vidst heller ikke. Det er kun sådan en som dig Claus der køber så meget ind, du er en god kunde tror jeg hæ hæ hæ

  SvarSlet
 2. Hold da op. det var svimlende mængder. Jeg tør slet ikke regne på, hvor mange kvadratmeter de vil fylde. Det glæder jeg mig til at se.

  Men jeg spekulerer lidt på, hvorfor du ikke har ventet en lille måneds tid med at få dem hjem, så du bare kunne plante direkte ud i haven.

  SvarSlet
 3. Kære Claus,
  Jeg glæder mig rigtig meget til at se billeder/videoer til sommer af alle disse herlige blomster i din have. Det bliver bl.a. spændende at se hvordan du bruger Centranthus ruber `Albus´ i bedene. Det er en dejlig nem og køn staude jeg også har i min have.
  Hilsen fra Berit

  SvarSlet
 4. Kære Frøskuffen - Det handler ikke så meget om årstid, men om størrelse. Med den sparsomme jord planterne har her, bliver de ikke større.

  SvarSlet
 5. Kjære Claus. Ja det var veldig mange småplanter i industrielle mengder! Og gode valg av planter:) Gleder meg til å se disse i blomst:) Kan det tenkes at du skal ha Papaver ‘Matador’ i ditt flammebed?
  Ha en god dag.Klem fra Ellen

  SvarSlet
 6. Jeg synes jeg kan se- og dufte dine blomsterbed Claus! Det er nesten synd din hage ikke er en offentlig park, så mye tid, kjærlighet og penger du legger ned i den, men jeg er veldig glad vi har mulighet å få en titt på den gjennom din blogg, bøker og TV programmer :-)
  Ha en riktig fin dag!
  Stein

  SvarSlet
 7. Det var dog overvældende mængder, du har fået indkøbt. Med så mange af den samme plante må det blive et storslået syn. Jeg sidder dog alligevel og tænker, hvordan du kan blive ved med at have plads til alle de smukke planter?

  Rigtig god fornøjelse med alle lækkerierne.

  Mette

  SvarSlet
 8. Du GODESTE menneske. Dér fik jeg næsten frokosten galt i halsen! Det er jo et projekt i sig selv at få dem til at blive til skønne vækster med smukke blomster i haven.

  Jeg har googlet nogle af dem og kan tænke mig, at du har haft en fest, da du skulle vælge ud og bestille dem hjem :-))

  SvarSlet
 9. Nøøøøj, det lyder lækkert. Synes det er utroligt, du kan få plads til det hele - men det er vel efter devisen " cram, cram and cram some more.."
  Glæder mig til at se resultatet!

  SvarSlet
 10. Så heldig du er:) Her var det mange godbiter! Jeg er veldig glad i digitalis og har planer om å få mange av de i hagen etter hvert. Jeg har en liten haug ved siden av en bekk der skal jeg så massevis av digitalis så snart været tillater det. Pams choice er nok den vakreste av de, tror jeg! Ha en fin dag! Cathrine

  SvarSlet
 11. Altså, Claus!!!! Jeg HAR forstået grundprincipperne i at plante lag på lag, og at købe plantet med "gevind" - men jeg må indrømme, at det er mig en GÅDE hvordan du får plads til alle de planter du køber og sår, plus alle løgene og knoldene. Der må da være nogle som bukker under får presset el bliver kvalt af de andre planter. Ved godt du har en stor have, meeeeeen - de mængder du anskaffer dig er jo nok til at anlægge op til flere nye haver. Jeg er overvældet ...... :-)

  /Bo

  SvarSlet
 12. Viildt.... men blir med garanti super flot ;0)

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Bo har vist sagt det så tydeligt, som det kan siges - og lige mine ord, så ingen grund til gentagelse. Men overvældet - ja mon ikke!
  Det bliver et skue uden lige.
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 14. Det ser jo helt vildt ud til en privat have. Jeg tænker på de ca. 1000 planter jeg prikler ud, det tager et par aftener, du har jo til dage her. Et god arbejdslyst er vel på sin plads her.
  Henrik

  SvarSlet
 15. 9.250 planter - hvis man så planter 10 pr. kvm fylder de 925 kvm - en almindelig parcelhushave. + de frø Karen såede den anden dag og løgene og pæonerne og hellerorus o.s.v., o.s.v. - men i modsætning til jer Bo og Karen, så tror jeg helt sikkert, jeg har løst den gåde: Claus vil da selv forsyne Bilka med planter:0)) :0)). (Bare jeg nu har vundet et stykke fødselsdagskringle).
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 16. Det bliver uden tvivl et smukt syn...Er Digitalis mon den "nye" trend i år?

  SvarSlet
 17. Kære Berit - den hvide Centranthus bliver plantet i mit store hvide bed. Den er så livskraftig, at intet vil kvæle den, når den først får fat.

  Kære Ellen - lige præcis.

  Kære Mette/Bo - kan godt forstå, at du og andre undrer dig/sig. Men kan fortælle, at jeg blandt andet har en omkring 100 meter lang skrænt ind mod skoven, hvor der stadig er huller. Her er der intet, der bukker under.

  Kære Louise - ved det ikke, men jeg har altid ELSKET tulipaner,

  SvarSlet