Jeg elsker projekter

Jeg har så meget igangsætter-blod i årerne, at jeg ikke kan undvære projekter. Hvert år siger jeg, at nu kan jeg ikke finde på mere, men så …

 

20110322_114927

 

Jeg må indrømme, at projekterne i haven bliver mindre og mindre omfattende. Det skyldes, at der stort set ikke er en fri plet jord tilbage. Og det gør nu heller ikke noget. Det største projekt i år har været etableringen af det runde spejlbassin.

 

20110322_114851

 

Men her og der har der været nogle nye stier, der skulle etableres, og dem er anlægsgartnerne gået i gang med nu, hvor vejret er blevet godt.

 

20110322_114831

 

Det er en fornøjelse at se anlægsgartnerne arbejde med brosten. De sorteres efter størrelse, så de langsgående rækker bliver lige brede. Her er der ingen slinger i valsen.

 

20110322_115206

 

Den sti, anlægsgartnerne nu er ved at forlænge, går gennem det hvide bed, der løber parallelt med skoven i havens nederste del. Hvis man studerer kortet over haven, vil man se, hvorledes stien går under rosenbuerne ved havens tværgående midtersti og ind til en nyplantet bøgehæk, der afgrænser mod det runde bassin. Søjlen, der ses på flere af billederne, kommer til at stå for enden af stien op mod hækken.

 

20110322_114851

19 kommentarer:

 1. Man har da heldigvis et standpunkt, til man tager et nyt ;-)

  /Bo

  SvarSlet
 2. Hej Claus!

  Tak for din blog, jeg læser den hver dag - den er herre nice!

  Jeg har en idé:

  Skriv en bog om stier! Hvordan undgår man fejltagelser, hvilken belægning, forskellige stilarter og allervigtigst - hvilken kan det have i en have.

  God dag.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Kan det snart blive flottere/bedre/lækrere/mere spændende/smukkere/mere fantastiskt? :-)) Utroligt som du finder på hele tiden.

  Hvis du på et tidspunkt skulle få abstinenser af manglende projekter, skal du være velkommen i min lille have. Se, det er et tilbud ingen andre ville få :-)) Hehe.

  SvarSlet
 4. Hvor bliver det dog gennemført og smukt - gennemført smukt!
  Bare jeg dog i år får mulighed for at besøge din have, suk...
  Kh.Helle

  SvarSlet
 5. Soliga vårhälsningar, i dag var det lunch ute! /Lena

  SvarSlet
 6. Kender det kun alt for godt!

  Heldigvis er en have en levende, foranderlig verden, som man har lov til at omlægge og ændre som man vil.

  Spejlbassinet skal du nok blive glad for. Mit spejlbassin blev pudset færdig med sort pigmenteret beton, så spejleffekten blev helt perfekt. Hvad mon du har i bunden af dit?

  SvarSlet
 7. Kærer Claus :-)

  Det ser bare flot ud. Jeg kender godt det med pjoekter, jeg er stadi igang med omlægningen af min have og få sat en 2 m bred trappe på en skråning på 3 m i højden. Men nu er jeg gået igang med at lede efter ider til min forhave, og hvor er der mange kedlig grå steng ørkner der ude og ikke meget inspiration at finde i bøger. Så her er der en ide: bogen om forhaver til alle typer hus også de kedlig 60/70er vilaer.

  Forårs Hilsner Karoline

  SvarSlet
 8. Jeg kan godt fornemme på kortet over haven, at der er ved at være pladsmangel. Men sådan nogle stier giver jo også en helt "ny" have i den forstand, at man kan nyde den fra flere og nye vinkler.
  Dejligt ser det i hvert fald ud :)

  SvarSlet
 9. Kære ungersvend - tak for ideen, men en hel bog føler jeg ikke, at den kan bære.

  Kære Elin - mit bassin er af jer; hele vejen igennem!

  Kære Karoline - andre har også spurgt. Jeg vil gerne tage emnet op, men vil ikke lave en hel bog. Som jeg ser det, er det bare at gå i gang!

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Alle dine bede hvad får de af gødning, det samme som roserne eller er det en anden slags?

  hilsen Jesper

  SvarSlet
 11. Jamen vi læsere er osse bare seje, skønt du mener nok jern :-)
  Men gad vide om det så ruster? Jeg er lidt nysgerrig, for måske skal jeg lave et nyt spejlbassin her på gården, og ikke nødvendigvis det samme som jeg havde sidst . . .

  SvarSlet
 12. Jeg elsker projekter, simpelthen.
  Jeg får hele tiden nye ideér, og når jeg gør det, tegner jeg skitser som jeg farvelækker.
  Der efter finder jeg ud af lysforholdene, også kigger jeg i planteleksika for at finde passende planter. Det er så´spændende.
  Lige i øjeblikket er det et område i haven, med surbundsbede, og stier der er projektet. Jeg har en ide´med at stierne skal være med bark/flis så man får fornemmelsen af at gå i en skov. Men ved ikke helt om det er så smart i længden. Men det skal prøves tror jeg. (Jeg kan jo nå at ændre mening endnu)
  Claus, jeg synes dine projekter er særdeles inspirerende. Skønt at se andre har det lige som mig.
  Forårs hilsner til alle havefolkene fra Marianne.

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  En bog om forhaver lyder interessant, men tag lige et kig i baghaven også...en ny "Havedrømme" gerne i 2 bind tak! ;-)
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 14. Hej Claus

  Fantastisk at du stadig kan finde plads til fornyelse i din ellers så smukke have, som jeg meget gerne vil se ved selvsyn, så håber bare jeg er en af de heldige i udtrækningen :-).
  Men jeg kender godt det, at nu er man færdig mener man, og så imens man går og nyder resultatet, ja så popper en lille ny fantastisk idé frem som til tider udvikler sig tilnoget mere. Mon ikke mange kender til det.
  I øvrigt er jeg fantastisk glad i dag, for har her til aften fået leveret mine 2 utroligt smukke stativer til mine klokkeranker, lavet præcis efter dine tegninger - bare et flot resultat. Nu skal jeg bare have fundet de rigtige steder at placere dem.
  Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 15. Åh, vad härligt, Claus! Här har du en till som lever för sina trädgårdsprojekt. De får mig att känna livet i mig!
  Hälsningar, Charlotta
  Cesars trädgård

  SvarSlet
 16. Hvem var det nu der sagde, (dengang hans udekøkken var færdigt), at nu var der ikke flere projekter? I hans baghoved lurrede vist en anelse om at det ikke gik alligevel, for jeg husker en formulering a la "denne gang tror jeg selv på det" ... !
  Ja, undskyld mig at jeg driller lidt. Det er skam yderst venlig ment! En have skal følge med sin ejer, så det er meget fint, at du klør på med projekter:-)
  Og tusind tak for at få lov at se med på sidelinjen! - Lisbeth K.

  SvarSlet
 17. For et flott prosjekt:) Det blir nok riktig fint til slutt! Jeg elsker også prosjekter, og har mange i min egen hage. Dog i en litt mindre skala enn hos deg;) Ha en flott kveld! Cathrine

  SvarSlet
 18. Kære Claus.

  At gå nye veje, er livet selv. Og hvem siger så det?! I al ubeskedenhed, undertegnede ;)

  Den dag, du vågner efter en hel havesæson uden at have ændret det mindste, da bør du måske få en anden hobby og levevej... Men det ser jeg heldigvis ikke nogen fare for lige med det første!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 19. Hej
  Vilken snygg järnställning!!!
  Mariana

  SvarSlet