Kønne krukker

De gange, jeg er blevet spurgt om, hvor jeg køber mine krukker, har jeg slet ikke tal på. Men når det handler om de smukke lyse terrakottakrukker, har jeg også måttet melde pas. Med mindre altså, at krukkerne måtte koste en hel bondegård.

 

claus20110327_121934

 

Sagen er den, at jeg gennem tiden har fået rigtig mange af mine krukker direkte fra Italien, og derfor havde jeg det da også som et barn i en slikbutik, da Bilka præsentere mig for en række italienske leverandører. ’Hvad skal vi have til vore butikker,’ blev jeg spurgt, og jeg pegede først og fremmest på modellerne på billederne her.

 

claus20110327_121946

 

De er akkurat så diskrete og enkle, som jeg godt kan lide dem. Deres lyse farve gør, at de snart tager imod patina og hurtigt bliver smukt grønlige.

 

claus20110327_121959

 

Jeg er både glad for og stolt over, at det er lykkedes at få disse krukker hjem til en overkommelig pris. For dyre er de nemlig ikke. Om de tidligere har været en del af sortimentet, ved jeg ikke. Lad mig gerne høre.

 

claus20110327_122006

42 kommentarer:

 1. Tak Claus - det var dem, jeg ventede på :)
  Afsted til Bilka!

  SvarSlet
 2. Det glæder jeg mig rigtigt meget til, håber også de kommer i mindre str til alle de "små blomster" jeg har på hylderne i mit drivhus så det kan se frodigt og blomstrende ud derinde?
  Er de der allerede (i Bilka altså)?
  mvh Mette

  SvarSlet
 3. Hej Mester.

  Wau, det er lige sådanne krukker jeg ønsker mig...... du er endnu engang fantastisk. Hvornår regner du med de kan erhverves og til hvilken pris.....
  Hvad med sibirisk lærk (cedertræ), er det noget man kan skrive på ønskeseddelen til Bilka..... :-) Det står nemlig øverst på min ønskeseddel, gerne 2 stk som kan stå ved indgangen til mit"orangeri".

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 4. Super med nogen anderledes krukker og så er de samtidig med flotte og enkelte.
  Dem der er på de to nederste billeder har Bilka haft i deres sortiment sidste eller forrige år, dem har jeg nelig købt nogen stykker af til mine skærmliljer og små forårstræer.
  Glæder mig til startskuddet lyder til krukkekøb.
  Jeg fik i øvrigt også fat i et Nordens oliventræ som jeg glæder mig rigtig meget til at se med blade på.
  Ja og så røg der jo også en del af dine anbefalede stauder i vognen, så nu er der røget endnu en bid af græsplænen.
  Ciao fra Anne B.

  SvarSlet
 5. Smukke krukker (ikke at forveksle med krukke :) Dejligt, Claus, at du skaffer os sådanne skønheder, tak. Må snart finde Bilka.

  Simpelthen nødt til at spørge, er nogen sandsynlighed for at finde firkantede krukker i Bilka på et tidspunkt også? Har nemlig læst en klog mand agitere for at man blander sine krukkeformer - og jeg synes det er svært at finde firkantede terrakottakrukker.

  Krukke(de) hilsener
  Anne Mette

  SvarSlet
 6. Jeg kan ikke erindre, at krukkerne i Bilka har lige har set sådan ud. De har haft nogle lignende, men jeg mener ikke, de har været helt så lyse. Jeg kan rigtig godt lide, at de også er brede i bunden - det er lidt anderledes end vanligt og giver en rigtig god stabilitet til de store krukker.

  Jeg har forøvrigt lige været i Bilka i dag - jeg ville kigge på en Prydpære, sikke en skuffelse, jeg synes ikke kvaliteten var i orden. Grimme podninger - øv. Lidt andet fandt dog vej til vognen lidt stauder, selvfølgelig Dalby's anbefalede Purpursolhat, men også 3 rigtig flotte eksemplar af Rose de Rescht fik lov til at komme med hjem.

  Dejligt at se dit præg - måske kan det generelt føre til en opdatering af Bilka. Der er i hvert fald godbidder ind i mellem ;o).

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 7. .... glemte lige at sige, at "Den levende have" og Liljen Landini allerede er udsolgt i Bilka Hundige - godt man fik hapset et par gode gaver i tide ;o).

  SvarSlet
 8. De er simpelthen så fine og lækre !! Vi købte af dem allerede i weekenden.. Glæder min til de snart skal fyldes med skønne planter..
  Tak fordi du fik dem hjem til "os" :o)
  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 9. Hej bloggere

  Allerede i denne uge har de tilbud på to lyse eller mokkafarvede italienske krukker - to for 200 kr. med en diameter på 33 cm. Firkantede terracotta-krukker kan købes hos Christina i Lavendelhaven. Ovenikøbet med patina :o) da hun er god til selv at bruge krukkerne eller placere dem på steder, hvor de står lidt i skygge :o))

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 10. Kære Claus. Jamen, det er jo helt fantastisk hvad man nu kan købe i Bilka takket være dig. Der er meldt Bilka tur i week-enden, så jeg kan få købt krukker, jord og "claus dalby stauder". Har allieret mig med en god ven, som har bil, for på cykel er det jo ikke muligt at hjembringe så mange tunge ting, smiler, især ikke når der er 84 km frem og tilbage. Det kan jo nemt gå hen og blive en vane at tage i Bilka, når du nu står for det lækre og gode udvalg af planter, krukker og deslige. Glæder mig til week-enden.
  Blomstrenede hilsen Jeanne

  SvarSlet
 11. Måske det er en tand for sent nu, men "min" planteskole ved Damhussøen havde halv pris på sidste års krukkemodeller her sidst på vinteren. Der var både firkantede og runde af den lyse enkle slags. Jeg købte kun 5 - ærgrer mig allerede...tilbudet gælder højst sandsynligt ikke mere, men måske næste vinter? Ellers må man jo i Bilka igen, igen!
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 12. Jeg har allerede revet lidt ned fra hylderne i søndags, men vil benytte lejligheden nu hvor jeg alligevel er på 2-dages arbejdsvisit i Tilst. Tror jeg er nødt til ....... :-))

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Hvor er de flotte de krukker, I like :-)
  Jeg var i Bilka efter Nordens Oliven, de store træer var allerede væk. Tog et af de små, den skal nok blive stor og smuk her hos mig.
  Der røg naturligvis også flere andre ting i vognen anbefalet af Claus D. :-)
  Kærlig hilsen
  Lise

  SvarSlet
 14. Hej Claus.

  Jeg var forbi Bilka igår - var jo nysgerrig efter at se haveafdelingen efter dit indtog. Da jeg kom ud til bilen, var jeg en (kæmpe) indkøbsvognfuld rigere af lækkerier til haven - heriblandt et par af de fantastisk smukke krukker på øverste billede! Lignende har jeg ledt længe efter, dog uden at finde nogle der kunne erhverves for rimelige penge. Indtil nu...:-)
  Glæder mig allerede til næste gang jeg kan se mit snit til at lægge vejen forbi min lokale Bilka...;-)
  Mange tak fordi du sørger for at den almindelige dansker nu kan købe kvalitetsprodukter til rimelige penge.

  Fortsat god Italiens tur :-)

  Mange hilsner
  Frk. Skovly

  SvarSlet
 15. hej claus
  krukkerne har man kunne købe i bo-grønt kæden, (det kan man vist stadigvæk) og i plantorama, der har jeg selv lige købt 6 stk til 75,00 kr stk (størrelse 30 - 32 cm) røverkøb og jeg var glad.
  de bedste hilsner midtfyn Pia

  SvarSlet
 16. Lækre krukker. Må altså snart tage den lange tur ned til Bilka 70 km hver vej, for de krukker vil jeg gerne have fingrene i ;-)

  SvarSlet
 17. Å som jeg skulle ønske vi hadde bilka:) Flotte krukker er det:)

  SvarSlet
 18. Jeg fandt dem i Bilka i Odense i søndags, og fik købt så bilen liiige kunne holde en minimum fart på motorvejen hjem ;-) Der var jo også skønne planter der skulle med hjem + en meget yndig opstammet, lyslilla dværgsyren på 180 cm. der nu er plantet midt i det nye rosenbed :)

  SvarSlet
 19. Det er virkelig smukke krukker, Claus! Tak for dem :-) Jeg glæder mig til at få deres charme i min egen have. Også her sendes en delegation afsted til Bilka.

  SvarSlet
 20. Jeg er helt enig med deg Claus - dette er de peneste krukkene og jeg var lykkelig finner da jeg fant denne typen på Bauhaus i Norge. Du må være en lykkelig mann som har fått en egen butikkjede i Danmark! Ønske seg ting og vips, så er det i butikken :) Dessuten har du bare det som er mest sjov - og ikke det kjedelige ...

  SvarSlet
 21. Hej
  Firkantet terracotta krukker, kan du finde hos Haveoasen i Herning. Der har jeg selv købt mange krukker, dog mest runde, men så at de i år også har fået firkantet krukker. De har terracotta potter og op til de helt store som der skal to mand til at løfte, vel og mærket bare krukken.
  Ville dog godt vide om dine kontakter til Italien, Claus. Hvor stor skal ens indkøb hos dem være, for at de vil levere til en?

  SvarSlet
 22. snøft jeg har haft et bud til Bilka Ishøj og der var ingen "Levende have" på hylderne. Måske et bud sydpå Næstved kan hjælpe, men det tar jo sin tid og risikoen for den osse der er udsolgt
  er stor,abstineserne efter en ny "Dalbybog" begynder plage og der evigheder til fødselsdagen.
  Iøvrigt nogle skønne krukker, jeg har nogen noget lignende, de er bare tussegamle og patineret.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 23. Hej Claus
  Som italienerne vist siger: "Molto bello. Mi piace!"
  De sidste par dage har jeg nemlig været på krukkejagt. Da en af mine store og også dyre italienske krukker er revnet, og nu står til udskiftning. Jeg må ned i Bilka igen. Så håber jeg at disse krukker snart er på lager. ;)

  Håber du har det godt dernede i Bologna.

  Bedste hilsner fra
  Eva

  SvarSlet
 24. Dejligt! Var i Bilka i dag (pga. dine anbefalinger) og fandt mange skønne planter. Kunne dog ikke finde de krukker du viser på billedet, eller nogle andre brugbare krukker for den sags skyld - tænker at de har meget brug for en kyndig hånd ifht det. Men jeg drager afsted igen når dine krukke anbefalinger kommer.
  Vh
  Heidi

  SvarSlet
 25. Har set dem derude... de er super fine - tak ;0)
  men går og venter på "dit" jord - mon det snart kommer ?

  SvarSlet
 26. Ih hvor dejligt , krukker i haven er et must ! Jeg skal helt bestemt på indkøb i bilka hvis det den slags krukker de lægge ud med i år .
  I år skal der nemlig laves piletrær i krukkerne .

  SvarSlet
 27. ¨Hej Claus og alla i andre..Jeg var i Bilka i Ishøj (København)i søndags, stod med næsen mod ruden kl 10 00 da de åbnede, jeg ville jo være sikker på at få fat i et af de fine træer( Nordens oliven)jeg var ikke alene om at skulle i Bilka , så blev helt nervøs.. Men alt gik godt, og jeg er nu ejer af et stort flot træ to meter højt mindst, som nu er plantet i haven.Det var min første gang i Ishøj Bilka, jeg bor på Amager og i vores Bilka(one stop felds) er der desvære ikke noget havecenter.Ishøj Bilkas havecenter var en rigtig god oplevelse, mange rigtige fine ting, og selvfølgelig også Claus Dalbys stauter..Meget flotte priser, 4 stauter for 100 kr, det er jo en rigtig god pris , jeg er rigtig glad for at det er lykkedes at du Claus og Bilka samarbejder..jeg er nu havekunde hos Bilka ..Glæder mig til at se alle de fine krukker og andre ting der kommer til sæsongen , speciel GLÆDER jeg mig meget til næste forår, hvor dine jernstativer kommer..PS de stauter jeg købte 12 stk , var virkelig fine, men de er lidt langt fremme, så venter lige to til tre uger endnu med at plante dem ud i haven.. Kære Claus mange tak for i dag.. Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 28. Krukkerne er helt vidunderlige – især dem på det øverste billede.
  Jeg fik fingrene i den sidste lyse og 2 moccafarvede i Bilka sidste efterår – om de er helt som dem på billederne kan jeg ikke sige med sikkerhed, det var så sent på sæsonen, at de endnu ikke taget i brug, så jeg glæder mig til at få plantet dem til. Jeg kan sagtens bruge nogle flere – især nogle lyse, så jeg må til Bilka igen i denne uge.
  Jeg var desværre ikke så heldig at få en af de høje prydpære. De sagde i Bilka i Vejle, at de ikke havde andre en de små, og de ville ikke passe det sted, jeg havde forestillet mig, det skulle stå. Håber der kommer nogen en anden gang, ellers må jeg se om jeg kan finde et et andet sted.
  Men jeg fik da både ”Dalby” stauder og hornvioler med hjem – skønt.
  Mht. krukker har jeg et spørgsmål til Claus og andre, der har lyst til at svare. Har I en krukkevogn til at flytte rundt med dem? De er jo frygtelig tunge, når der er jord og planter i.
  Hav en dejlig dag.
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 29. Hej,
  De krukker der er vist på de 2 nederste billeder har været til salg i Roskilde plantemiljø, og selv om der stod de var frostsikre røg de den første vinter.
  Jeg håber ikke det er samme producent for vi blev slemt skuffede, det er nemlig nogle rigtig dejlige krukker.

  SvarSlet
 30. Hvem der bare boede i nærheden af en Bilka.... Ville gerne have et par krukker, men det er vist lidt for lang vej for mig.

  SvarSlet
 31. Hej Claus
  Har i dag købt to af krukkerne du viser på det øverste billede. De er rigtig fine og helt klassiske, så dem må der meget gerne komme flere af :-)

  Kærlige hilsener fra Karin fra det fynske

  SvarSlet
 32. Hej Gunvor

  Jeg har lige været i Bilka Næstved og de havde stadig 12-15 bøger tilbage. De står i mellegangen ud til udendørs området :-) - der var også stadig de høje prydpære tilbage og Dalby krukker i massevis.

  Knus Anne B.

  SvarSlet
 33. Jeg har også købt alle de viste krukker hos Roskilde Plantemiljø og har aldrig haft problemer med at de sprang i frosten, heller ikke selv om jeg har permanente planter i dem som overvintres ude. I øvrigt tror jeg aldrig de er solgt som frostsikre. De bliver dog trukket i læ, så de ikke bliver våde, det gør nok en stor forskel. Det er skønne krukker og jeg tror såmænd jeg skal have nogle flere af dem...........selv om de fleste nok vil mene at jeg har rigeligt i de mange jeg har. Skønt at se Bilkas sortiment udvidet med skønne sager - nu må jeg vist også tage turen til Bilkas havecenter en af de nærmeste dage. Bliv endelig ved med at sætte dit fingeraftryk hos Bilka Claus!

  SvarSlet
 34. VI VIL HA BILKA TIL NORDSJÆLLAND!!!!!!
  eller måske et samarbejde med føtex også:))
  Det er lidt frustrende at se og høre om alle de gode tilbud i bilka og så ikke have en butik i nærheden!

  Men tillykke det dit samarbejde med bilka forhåbentlig bliver det en kæmpe succes så det kan smitte lidt af på andre af dansk supermarkeds butikker.

  Forårs have hilsner
  Maria Frederiksen

  SvarSlet
 35. Tusind tak for tippet :-)
  De krukker er bare så fine. Har købt en hel del af dem på de sidste billeder i Bilka og Silvan i de sidste par år. De er så flotte og enkle, men de sidste 2 års hårde vintre har ødelagt næsten alle.... Jeg troede de var frostsikre - men måske gør jeg noget forkert? Nogen der kan hjælpe med en forklaring på hvorfor de sprænger?

  Kærlige hilsner
  Christina

  SvarSlet
 36. Kære Mette - krukkerne fås i en del størrelser.

  Kære Bettina - krukkerne kan fås nu, og priserne svinger alt efter størrelse.

  Kære CuginaK - jeg kan ikke udelukke, at der også kommer firkantede krukker.

  Kære Mette - jeg har set en del af træerne i Bilka og har ikke bemærket, at podningerne skulle være særligt grimme! Faktisk har jeg fire træer fra samme planteskole, som Bilka har købt fra, og jeg synes, de ser fine ud.

  Kære Therkild - jeg har ikke styr på, om Bilka leverer. Kig på deres hjemmeside.

  Kære Merete - 'min' pottemuld skulle være ude i butikkerne om små to måneder. Jeg skal nok følge op.

  Kære Hanne - vi bruger ikke en krukkevogn, men en sækkevogn til de store krukker.

  SvarSlet
 37. Så har jeg også fået et par krukker med hjem og de to omtalte bøger. Var i Ishøj og der var stadig både bøger og krukker i massevis. Det er så hyggeligt at gå og finde "dine" ting, når nu man følger med på bloggen :) Endnu engang tak for dejlig inspiration.

  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 38. Kære Claus

  Tror bare jeg kom for sent - der var kun ganske få af de små tilbage ;o).

  Kh.
  Mette

  SvarSlet
 39. Hej Claus
  Jeg leder efter terracotta eller gammel vintønde krukke til kæmpe rhododendron, har du nogle tips hvor jeg kan få fat i det uden at blive ruineret;-)
  Mvh Helle

  SvarSlet
 40. Hej Claus
  Er der mon nogen, der forhandler potterne i år?
  Mh Janne

  SvarSlet
 41. Andre har bemærket det - Disse krukker kan ikke holde udendørs med planter i om vinteren.

  De står på min stenterasse - På krukkefødder og med 1/4 leca i bunden.

  De går i stykke én efter én.

  //Hans

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hans
   Jeg har desværre lige opdaget det samme, trods det at de har været pakket ind. De revner og der falder store brudstykker af.
   Janne

   Slet