Levende billeder d. 13. marts 2011

Igen må jeg spørge mig selv, hvor min tanker nogle gange er henne? Det er ikke første gang, at det lykkes mig at sige en forkert dato. I dagens video kommer jeg af vanvare til at sige, at det er den 13. april. Det er nok på grund af det gode vejr.

 

Og sørme om det ikke også lykkes mig at kalde den lille røde liljebille for en lakbille. Det skyldes naturligvis, at den er lakrød, men det skal nu ikke være nogen undskyldning. Ofte har jeg simpelthen for meget i hovedet.

 

22 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Hvis sætte-stor-pris-på-due-alderen er noget vi alle når til, må jeg konstatere, at jeg ikke er nået til dette livsstadie endnu.Tværimod er jeg nærmest rædselsslagen for duer! Det er dog en formildende omstændighed, at dine er hvide. En tur over Rådhuspladsen er lidt af et cirkus, jeg tror det måske kan hjælpe med en psykolog... Men skovduerne i haven plasker rundt i mit fuglebad, altså når nu jeg har det til de små søde fugle! Og de irriterende lyde de driver deres omgivelser til vanvid med, er da ikke spor hyggelige. Den eneste fordel ved deres kurren er, at jeg så ved, hvor de befinder sig.
  Jeg stemmer altså også for de der flotte høns, du fik anbefalet for nogle uger siden:-)
  Når nu vi er ved forbierne, må jeg tilstå at de også includerer dræbersneglene. Gad vide om det kan udløse rabat hos psykologen, hvis jeg slår to fluer med et smæk her?
  Fobi-hilsner fra Pia Kbh.

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Vi andre må have det i benene ;-) Tak for en meget levende og hyggelig beretning/video.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Kære Pia - det er bestemt ikke rart med fobi'er. Kan ikke selv lige komme i tanke om nogle. Men det må da være en trøst for dig, at sneglene ikke siger lyde.

  SvarSlet
 4. Hej
  Vad trevligt det vore om man kunnde ha sådana vackra Duvor i trädgården, men vi har förmycket rovfågel här, måste ha mina hönor under nät.
  Din Lind allé måste vara vacker på sommaren med den blå/gröna planteringen under.
  Mariana

  SvarSlet
 5. Kære claus - endnu bedre at de (sneglene) ikke bor og sætter ækle slimspor i min have, er skrevet op til en lejlighed i tilfælde af fremtidige snegleangreb, eller skulle måske tænke på at købe aktier i "ferramol-firmaet"? Tja...man er jo kommet til at holde af haven og med vindueskarmen fuld af småbørn kniber det nok med pladsen i en altankasse.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Fantastiske romantiske duer (selv om de er lidt uordentlige med foderet) - men æv, skal vi allerede ud og kigge efter liljebiller - mon de ligefrem står på lur så snart liljerne stikker næsetippen op af jorden.

  SvarSlet
 7. Duerne er smukke og ligeså er lakbillerne. Lakbiller eller liljebiller kan vel i og for sig være hip som hap. Hovedsagen er, at vi nu skal til at passe på vore Fritillarier af alle slags. De er nemlig én af billernes livretter, og det er da træls at se på de gennemhullede blade. Tak for advarslen.

  SvarSlet
 8. Kære Sweetpea,

  hvis ikke du kan komme i tanke om nogen fobier, har du måske en fobi-fobi?:o):o) :o):o) Selv lider jeg af claustrofobi, (som ikke er så rart)og så clausmani, som til gengæld er en rigtig dejlig lidelse, som ingen psykolog i hele verden, ville få lov at kurere mig for. Baby, you are my favorite addiction <3

  Tusind tak for dejlige snefri weekendvideoer. Igen har du givet mine duedrømme vinger. Hvor er de smukke dine befjedrede haveengle. Ja, naturens flora og fæ ved som regel, at det er forår længe før vi andre mærker det. Idag har der været rigtig mange forårslyde i luften her i 7. Plovfure. Jeg ELSKER også lyden af duernes kurren på samme måde som jeg elsker lyden af en spindende kat, en syngende solsort, en lærkes trillen, en vibes kvittevit og et lille barns klukkende latter.

  Håber du får så mange duestiklinger, at du kan begynde at sælge ud af dem. Jeg melder mig gerne som første køber. Nu mangler du blot et par hvide påfugle til stolt og majestætisk at spankulere rundt i dine havegange. De ville passe så flot til jeres hjems patricia/herskabsstil, og være en stemningsgiver, der virkelig matchede din haves ånd og atmosfære. Men de har vel også støvbadnings- og gravetilbøjeligheder?

  Mine klokkeranker lider vist af præstationsangst. De gemmer sig stadig nede i mørket og tør ikke rigtig komme op. Måske er de bange for, at jeg vil elske dem ihjel?

  Mange kærlige hilsner og tanker, - og jeg sender lige en skrive-energi-transfusion igennem skærmen ned til dig, Claus! Skal vi komme og massere dine ømme skrivemuskler?


  Undskyld, at min kommentar igen blev alt for lang. Jeg må til at lære at beherske og begrænse mig.

  SvarSlet
 9. Skønne duer i forårshumør :o)
  Jeg kunne ikke dy mig for at google lakbillen, og det er altså ikke kun dig der kalder liljebillen for lakbille, så det var nu ikke så galt endda ;o)
  Jeg kom ellers til at tænke på Tante Grøns røvfugl og troede først vi måske havde fået et nyt emne i denne kategori :o)

  SvarSlet
 10. Tak for endnu et kig i din have. Jeg er heller ikke kommet i DUE alderen endnu....... :-)

  Forårs hilsner Bettina

  SvarSlet
 11. God søndag til alle..Dejlig video igen i dag, grinede af da du opdagede den lille bille og sage , DET ER DÆLME DA TIDLIG..Det er noget af det jeg holder så meget ved dig , lige frem, humoristisk og med en rigtig behalig stemme..Nød også at se de fine hvide duer..hvem der bare kunne sidde der og kikke ned i din have.., måske skulle jeg klæde mig ud til fastelavn næste år, som STOR hvid due..kur kur kur.. tak for i dag , tak for dig..Paw.

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Er der ikke forskel på brevduers og dine duers kurren og skovduers i r r i t e r e n d e tuden?
  Kurren lyder hyggeligt, synes jeg; men skovduernes tuden kan gøre mig helt desperat. Især når de vækker mig om morgenen tidligt, når det bliver lyst.Faktisk har jeg pga af dem indrettet mit soveværelse i noget, der minder om et walk-in-closet. Ingen vinduer og to døre hermetisk tillukket, så man knapt kan få vejret, og når duerne har slået sig ned på fjernsynsantennen lige oven over, stopper jeg også vokspropper i ørene! Fobi? Ja. det er det vel. Jeg kan ikke udstå dem, skovduerne altså - om jeg så hedder nok så meget Due! Det synes de er ret morsomt i min familie.
  Med duefobiske hilsner
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. Tak for et godt søndagsgrin, skønt og sjovt med en lakbillekommentar. ... har altid selv troet at det var det de hed. Der er ingen grund til undskyldninger, du har et dejligt hoved og tak fordi du deler ud af alt hvad det rummer. Lise

  SvarSlet
 14. det finns mycket jag aldrig trodde jag skulle uppskatta...som tagetes, en blomma jag har uppfattat som stel, orange och gärna planterad en och en som små tappra tennsoldater med den bara jorden runt om kring. Inte precis min drömmehave, men till glädje och lust blir det när jag ser dem med andra ögon, lysande glada i det gröna!

  SvarSlet
 15. Hej Claus

  Nu får jeg snart sendt roser fra RosenPosten.dk med posten, som jeg gerne vil have plantet i potter her i starten.

  I et tidliger blog omkring maj måned sidste år, skrev du lidt om langtidsvirkende gødning. "Basacote Tabs 6m (16+8+12)"

  1/ Er det en gødning du bruger i alle dine potter, både til roser og stauder?
  2/ Er det rosenjord fra en planteskole du bruger til at planter roser i potter?

  Hilsen
  Michael

  SvarSlet
 16. Kære Michael - ja, jeg bruger langtidsvirkende gødning (kender ikke formlen)og almindelig pottemuld.

  Om små otte uger lancerer Bilka en 'Claus Dalby-pottemuld', hvori der er blandet langtidsvirkende gødning, økologisk komposteret kogødning, microorganismer, dolomitkalk etc. Denne muld bliver uden sidestykke og vil også være god til roser.

  SvarSlet
 17. Kære Claus.
  Tusind tak for en 2 dages fødselsdag - ingen kan mistænke dig for at gøre noget halvt. Og undskyld mig, at jeg kom til at minde dig om 1-års dagen, for nu blev det nok begrænset, hvad du fik skrevet i weekenden.
  Jeg kan godt se, hvide påfugle i din have ville være flotte - men medmindre du giver dem mundkurv (og måske også bukser) på, så ring lige til mig, så skal jeg fortælle dig, hvordan det er at have påfugle i haven.
  Kærlig hilsen Inga

  SvarSlet
 18. Det er synd, at liljebillerne laver så stor skade, for de er i grunden ganske smukke.
  De kan godt være vanskelige at fange, hvis man ikke lige er klar med en hånd nedenunder, når de lader sig falde i deres camouflage-fald med bugen opad.

  Jeg synes, at dine duer kurrer hyggeligt. Mine høns gokker også hyggeligt, så det kan også være, at det er et alderdomstegn hos mig.

  SvarSlet
 19. Dejligt at se...foråret banker på uanset om 13. marts eller april - godeste hilsner Lavendel

  SvarSlet
 20. *SMILER*......lakbillen er da et meget godt navn :0) Det der med at have for mange ting i hovedet er vi vist mange der kan nikke genkendende til :0)

  Har ligget underdrejet af sygdom men som man siger bedre sent end aldrig:

  Hjertlig tillykke med blog-fødselsdagen forleden.....det har været et meget inspirerende haveår og skønt at følge dig - og tusind tak for din gavmildhed ud i at dele erfaringer og meget inspirerende billeder.....håber der venter mange mange blogger år endnu.
  Take care
  De kærligste forårs hilsner Dorthe

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Elsker dine hvide duer. Havde selv et par da jeg var barn, og de kan blive utrolig tamme. Er godt nok noget lun på dit dueslag, så måske handymanden sku i gang. Men først skal vi på svejsekursus på lørdag, og så håber jeg vi kan få lavet et stativ som dine... Læste din bemærkning om at du prøver at få DR til at genudsende Haven i Hune. Hvis det kan være med til at "presse" dem er jeg sikker på, at vi er mange, der gerne vil være med til dette, ved at "underskrive" en formular eller overdynge dem med mails, hvis du vil oplyse en mailadr. til dem ??
  Hvad siger I andre til, at vi bombarderer DR med krav om at få genudsendt Haven i Hune ?? Bare rolig. Vi tilgiver dig dine talebommerter, bare du bliver ved med at forkæle os med dine dejlige videoer ;))
  Knus Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 22. Kære Lena - adresse findes på DR's hjemmeside

  SvarSlet