Løgvæksterne pibler frem

I går fik Preben flyttet en masse krukker med løgvækster fra vores store opbevaringstelt og ud i det fri.

 

20110324_122350

 

Løgspidserne pibler frem, og heldigvis har musene ikke forgrebet sig på dem.

 

20110324_122432

 

Jeg elsker løg i krukker og glæder mig til det flor, de frembyder, omkring påsketid eller lidt senere.

 

OBS. Frøene, som vi sendte ud, når man købte bøger på Klematis, har taget slut. Så derfor sender vi først frø ud med bøger igen til efteråret.

19 kommentarer:

 1. Noget siger mig at jeg kommer til at fortryde, at jeg ikke lagde løg i krukker. Oh well .... næste år :-)

  SvarSlet
 2. Det skal jeg altså lære at gøre rigtigt, sidste år prøvede jeg, men de rådnede fordi de stod uden og fik regn og sne - men jeg forsøger igen til efter året og så vil jeg læse i din bog om krukker hvordan jeg får det bedste resultat.

  Dorte ;-))

  SvarSlet
 3. Jag går och väntar på Havedrömmer I och II som jag beställt och hoppas, hoppas, att fröna räckte till mitt paket...
  Allt gott,
  Kerstin

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  Det bliver fantastisk når de kommer igang. Mine stod i en frostfri garage - og mus har ødelagt det hele, øv øv - så må jeg glæde over synet af dine :-)
  Fortsat dejlig dag.
  Kærlig hilsen Lise

  SvarSlet
 5. Ja det er en skøn årstid vi snart skal opleve forhåbentlig, det er også meget tiltrængt med lidt forårsfarver efter en lang og kold vinter.

  Claus planter du løgene ud i haven efter blomstring eller hvad?
  min erfaring siger mig, at løg der er drevet i krukker skal ud i haven for at samle kræfter til næste års blomstring.

  SvarSlet
 6. Mitt bokpaket kom nu med posten, och med fröer! Lycka! Tack också för de noggranna såningsanvisningarna. Ser fram emot en härlig trädgårdshelg både ute och inne i soffan.
  Allt gott,
  Kerstin
  ps. du behöver inte lägga upp mina kommentarer.

  SvarSlet
 7. - og jeg har fortrudt at jeg lagde løg i krukker for her er de mugne:(
  Men hos dig bliver det helt fantastisk som det plejer så i fremtiden nøjes jeg med at nyde dine billeder af løg i krukker i stedet for at forsøge at gø dig kunsten efter:0)
  Pas nu godt på Prebens ryg, den skal holde i mange år!

  SvarSlet
 8. Kære Claus, Herligt musene har fundet et andet sted at proviantere! Nu du taler om løgvækster, så er jeg ved at udplante de vintergækker jeg købte af Søren hos Gartneriet "SPIREN" for et par uger siden. Med min hang til de små detaljer, så smelter jeg altså over de yndige små vintergækker ihhhh hvor fint!
  Kh Helle

  SvarSlet
 9. For et nydelig syn det kommer til å bli..Vakkert allerede nå med de patinerte terracotta krukker:)

  SvarSlet
 10. Har helt ondt af dig Nette, for jeg har før fortrudt, at jeg ikke havde fået sat løg, men sidste år skulle det være, så jeg satte tulipanløg i 6!!! krukker, men som man siger: Lidt har også ret. Ihvertfald ser det ud til at blive fint. Der er fine store spirer nu.
  Claus, jeg tænker på om du har de samme løg stående i de samme krukker år efter år, og hvad med evt. ny jord?
  Skal krukkerne have gødning?
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 11. jeg har også mange løg i potter, ingen mus ingen mug, heldigvis. De blev desværre lagt før jeg så dit tricks med at sætte dem meget meget tæt!, men det kan jeg jo råde bod på i efteråret;-)
  kh Lone.g

  SvarSlet
 12. Så vackert att se de små titta opp! Mina gick åt fanders, de frös nog tyvärr ihjäl...vintern har verkligen varit tuff här i år.
  Claus var var det du köpte din Dovecote? Jag funderar på något liknade till min trädgård, men inte så stor som din fina men något lite enklare. Tacksam för råd.
  Soliga hälsningar från Tyra i Vaxholm

  SvarSlet
 13. Hej Claus.
  I din bog "Den levende have", omtaler du en haveveninde som hedder Winnie Poulsen. Jeg har for snart mange år siden arbejdet sammen med Winnies mor, og af hende fik jeg en opskrift på havregrynskager. Det tager ikke meget mere end 15 min. fra man begynder, til man tager den første bid, og så smager de himmelsk.
  100 g smør/margarine smeltes og heri kommes 100 g havregryn, I en skål/dyb tallerken kommes 1 æg og 1½ dl. sukker, som piskes let sammen med en gaffel. I en kop blandes 1 spsk. mel og 1 tsk. bagepulver. Det hele blandes sammen og sættes på plade med god afstand da de flyder ud. Bages i ca. 10 min. ved 190 grader, men hold øje med dem.. Så er der lidt til den søde tand mens vi venter på rabarberne..
  kærlig hilsen Ann

  SvarSlet
 14. Hej Claus.
  Er lige dejset ned i sofaen med en kop te og har genset din dejlige video fra 19. marts. - du har da bare så rolig og kærlig en stemme når du fortæller om alle "de små" Ren balsam for sjælen efter en hektisk uge. Havehilsen Lise

  SvarSlet
 15. Kære Claus og Zeb
  Tak for Jeres medfølelse i går med en prøvet allergiker - og undskyld Claus at jeg hermed tillader mig at bruge din blog til en vigtig meddelelse.
  Det drejer sig om de svenske haveudsendelser, som DR 2 for tiden sender kl. 16 på de fleste hverdage. Dine svenske fans - og formodentlige også en masse norske - kender dem jo fra for et par år tilbage; men jeg er ikke sikker på, at alle haveromantikere her i Danmark er opmærksomme på dem

  Sammen med Anne Justs udsendelser er de simpelthe de bedste, jeg nogensinde har set. Ingen flik-flak fra det ene til det andet, når Pernilla og Tareq besøger Maries og Gustavs store landbohave -ingen kæmpestore entreprenørarbejder, poetisk haveromantik parret med havebrugsviden og haveglæde, ja glæde i det hele taget for der bliver smilet og leet rigtig meget i disse enestående udsendelser
  Tak for lån
  og Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 16. Kære Martin og Hanne - det er kun narcisser, jeg planter ud efter krukkedyrkning. Ikke tulipaner. De er det desværre ikke værd. Husk også, at man IKKE kan have tulipaner i samme jord to år i træk. Løg i krukker behøver man ikke at gøde. Til sommerblomster og andet bruger jeg langtidsvirkende gødning.

  Kære Tyra - selvfølgelig skal du da have et dueslag. Jeg har købt mit hos http://www.dovecotes.co.uk/. Kan kun opfordre jer alle til at besøge Thyras blog. Hun har blandt andet det smukkeste trædrivhus og er en fantastisk fotograf. Den krøllede skrift - Scriptina - som jeg bruger meget, har jeg faktisk 'stjålet' fra Tyra.

  Kære Ann - tak for denne enkle opskrift. Kom endelig med flere af dem! En opfordring til jer alle ... Winnie er en fantastisk kok, og hun må jo have lært det fra nogen. Så jeg tvivler ikke på, at hendes mor også har været emiment.

  Kære Lise - tak for roserne. Jeg er ikke så vild med at høre mig selv, blandt andet fordi jeg hele tiden siger øøøhhh!

  Kære Kerstin - herligt, at du har fået frø. Jeg kom til at publicere din kommentar.

  SvarSlet
 17. Kære Jytte - sådanne oplysninger er selvfølgelig altid velkomne.

  SvarSlet
 18. Både mand, børn og katte lytter med her og ingen har bemærket for meget øhh. Vi glæder os til næste video! havehilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 19. Kære Mester.

  Kan kun tilslutte mig Lise´rosende ord, når du fortæller om dine "kære små"..... meeeeeeen undskyld nu kan jeg ikke lade være med at grine. Når jeg sidder og falder i svime over dine videoer, og lapper det hele i mig, sidder hele min familie og griner (undskylder på deres vegne), og siger øøøhhh, øøøhhh,øøøhhh..... sjov at du så selv nævner det, men det har sin charme.... :-)
  Håber alligevel der kommer en video imorgen.

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet