Nu bliver det lunere

Tocifrede varmegrader her i weekenden og i den nærmeste fremtid er da bare så skønt. Skal vi ikke satse på, at vinteren er ved at slippe sit tag?

 

_20100709_141322

 

Inden længe – ja, måske allerede i morgen eller på søndag – skal havemøblerne ud og møblere haven. Det er for mig det ultimative tegn på, at en ny sæson er på vej. Mon vi glæder os?

 

I skal selvfølgelig nok få en video både i morgen og søndag. Har I nogle ønsker? Er der noget særligt, I gerne vil se?

23 kommentarer:

 1. Uha Claus..du kan da tro vi glæder os..her har vi tænkt os at gøre det samme..ud med havdmøbler..så ser vi lige hvordan det går..men vi tror på forår;)

  Rigtig mange knus og kram herfra

  SvarSlet
 2. Hej
  Gillar när du berättar och visar dom olika rabatterna,vilka växter som du passat ihop.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvarSlet
 3. vil se om der er hul igennem
  Har du nogen erentis. har ikke set dem på din video
  dette er en "prøve" har hidtil ikke kunnet komme igennem
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Du har vidst ikke fået sne siden havemøblerne skal ud i morgen:) Jeg glæder mig til video - kunne rigtig godt lide den hvor du fortalte om alleen!

  SvarSlet
 5. Jeg nyder også at foråret er kommet !

  Claus, nu skal du passe på at det ikke går helt galt med klokken. For er det ikke noget med at uret skal stilles når havemøblerne kommer ud?? :-)

  Hvis jeg skal komme med et ønske, så vil jeg gerne se hvordan du opbevare dine Dahlia? Er de mon pakket ind i avispapir eller ligger de i spagnum eller noget helt tredje? Det kunne være sjovt at se dit skatkammer (Og hvornår begynder og forkultivere?)

  SvarSlet
 6. Det vil være spændende at se dit hvide bed. eller evt drivhuset.

  SvarSlet
 7. Jeg vil gerne se det, der blomstrer lige nu, eller kommer til det inden for de nærmeste dage.
  mette, djurs

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Ja det er en spændende tid vi går i møde nu.

  Med hensyn til din spørgsmål om "Hvad vi gerne ville se" i dine videoer. Ja så ville jeg da gerne se lidt om forårsbeskæring af roser og hvordan du nedbinder dem til dine stativer ved jorden. Du har omtalt der ganske lidt i en af Drømmehave udsendelserne.

  God forår.
  Michael

  SvarSlet
 9. Jeg er en ivrig læser af din blog mm. Jeg glæder mig også til at se hvad du kan udrette for Bilka. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se noget om hvilke planter du gemmer i alle de grå kasser. Er det ikke - hårdføre eller hvad er det? og hvornår sætter du dem ud. De bedste hilsner

  SvarSlet
 10. Jeg er helt klart enig med Jesper - lidt om opbevaring af dahlia. Mine var desværre hvide og lodne af mug alle sammen, så alle gode råd modtages med kyshånd.

  En tur i drivhuset vil også være meget forårsagtigt.

  Og så et lidt vovet og nysgerrigt ønske...må vi se eller høre lidt om, hvilke planter du nyder indendøre hele vinteren...altså udover dem der hører sæsonen til?

  Hvilke planter er særligt udvalgte til at pryde dine stuer og vindueskarme indendøre året rundt?

  SvarSlet
 11. Ja efter denne kolde dag og lugearbejdet i haven, glæder jeg mig også ti lunere vinde.

  Det med havemøblerne kan jeg godt forstå at du gerne vil have ud allerede nu, for så snart der er en lun krog at sidde i er det bare så skønt og så hygger det med havemøbler :)

  Jeg nyder at sidde i min dejlige pavillon og nyde min frokost når jeg kan i øjeblikket, det er så dejligt at komme ud og sidde i haven, inde...!

  SvarSlet
 12. Så heldig du er da som kan ta ut hagemøblene. her må vi nok vente en stund til.
  Jeg sådde to klokkerankefrø fra en frøpose jeg kjøpte høsten 2008 og i dag spirer ett av frøene :-) Kanskje det bare er flaks, men det er ikke sikkert de behøver å være ferske forå spire. Jeg sår alltid klokkerankefrøene vertikalt da jeg har hørt at de har lett for å råtne om de ligger flett i potten.

  SvarSlet
 13. Helt klart video fra dit victorianske drivhus, både planterne, men også selve huset :o)) Det er jo ikke så tit vi bliver inviteret indenfor i det :o)

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Ønsker mig at kigge nærmere på dine buksbom i weekendens video ;-)en tur i drivhuset vil heller ikke være af vejen - hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Jeg er sådan lidt af et sært væsen, som bliver skuffet, når jeg får, hvad jeg ønsker mig juleaften.

  Så jeg kan roligt delagtiggøre i et af de smukkeste syn, jeg har fra din have. Jeg sad på en bænk et pænt stykke fra huset med min blok og min blyant. Sådan en lille sprialblok til de allervigtigste notater. Der blev griflet om (lige nu søger jeg sporadisk i papirbunkerne, som i disse dage er under kraftig sortering...) sprøjtemiddel til roser, Monarda, Violfrøstjerne (navnet var vist noget med E) og et par andre væsentligheder (jeg har stadig ikke fundet den).. Og jeg sad der med min umiskendelige havehat, som ikke blot er til for at hade eller holde af, men i særdeleshed en støttepædagog for mit alt for fine hår (blokken var orange). Nu var solen dog ikke en særlig stor trussel, da den næsten var gået ned. Men der var noget, der glødede på strunke stængler, som var de lavet af metal - at se haven igennem Kæmpe Verbena gav lige præcis et fuldkommen magisk og ganske anderledes billede i skumringen.

  Forleden havde vi her på øen nogle meget våragtige dage. Først af alt blev mit allerkæreste stykke haveværktøj (hånden) slæbt ud sammen med en spand og lidt til at sidde på, for jorden var fugtig. Sejren over forfaldet og uindbudte stauder var fuld af sødme. Men jo mere solen kom og gjorde tilværelsen lun i heldragten, des mere blev jeg klar over forårets indtog. Næsten med forfærdelse - hvilket måske kan undre. Men når en enkelt søvnig humlebi pludselig bryder vinterstilheden, som jeg vist fik nævnt, og når solens varme får de allertidligste løgblomster til at DUFTE, så går det galt ;) Dagdrømmene indfinder sig, fantasien arbejder og værktøjet glemmer, hvad det kom for. Istedet bliver fristelsen for stor til at lægge mig fladt på græsset og stirre lige ind i tæppet af Erantis med fuldt udspilede blomsterblade, som strakte de små planter sig på tå og prøvede med hårtoppen at nå himlens blå...

  Var jeg på de kanter, kunne jeg sikkert på en lignende dag forledes til at se hele herligheden (din dejlige have) fra skoven, som vi altid ser fra haven - derovre hvor solen "kommer fra"...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 16. Efter en fredag med snevejr og haven dækket af sne, kan man da håbe på, at foråret er på vej med 2-cifrede tal!
  Kunne ønske en tur i dit drivhus for at se, hvor langt dine klokkeranker er kommet.
  Tilslutter mig ønsket om at se din opbevaring af Dahlier - måske jeg så vil prøve dem i år.
  Mange forårshilsner

  SvarSlet
 17. Hej Claus
  Jeg kan godt se, at det bliver en lang video, hvis du skal opfylde alle vores ønsker.
  Jeg vover alligevel at spørge, om vi også får nyt omkring vores klokkeranker. Jeg har nu 34 små fine planter stående, og jeg er i tvivl, om jeg kan begynde at sætte dem lidt ud i løbet af næste uge - måske i et lille minidrivhus ?

  Bedste hilsner - og rigtig dejlig weekend
  Gitte
  Vildbjerg

  SvarSlet
 18. Her har de også lovet røde grader på måleren, men ikke de tosifrede tallene enda... Men jeg er glad bare de er rød, og jeg er glad bare for å se bar mark i disse tider:) Herlig å få litt vår gjennom bloggen til dere i danmark, for her gjenstår det enda litt... Så jeg gleder meg til videosnutt:)

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  Jeg kunne godt tænke mig at se/høre lidt mere om dine nye træpæoner. På det billede, du bragte for nylig, ser de godt store ud, så jeg funderer på, hvor du mon vil få plads til dem. De er jo ikke så vilde med at have naboer for tæt på, og omkredse på 1-1 1/2 m x 30 er da noget af en udfordring, skulle jeg mene. Men
  du har jo så mange krative løsninger, så nu er jeg spændt på, hvad du har fundet på.
  De første af mine havemøbler blev anbragt i en lun krog allerede sidste søndag, og jeg sad ude en hel time og læste avis og drak kafte. Godt nok i pels og en plaid, men alligevel ....
  Solen skinner, fuglene pipper og trailerne kører frem og tilbage nede på hovedvejen. Kort sagt: Det er forår!
  God have week-end til dig
  og hele havefolket
  ønsker Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 20. Hej Claus,
  Ville gerne vide om du havde lavet krukker til huset med stedmoderblomst og hornvioler?
  Jeg har købt lidt ind til skønne krukker, men skovlede sne torsdag aften. Havde tænkt at i morgen søndag kunne være en dag med at få lidt farve i haven. Men er det for tidligt selv for dig?
  mange hilsner Anne Vestergaard

  SvarSlet
 21. Kære Claus
  Her i huset har vi noget, vi kalder 'garagevejr'.
  Det er når vinden kommer fra den 'rigtige' retning, solen skinner, og man derfor kan sidde i den åbne garageport med en kop kaffe ell. te og få sol og D-vitaminer i øjnene.
  Dér har vi nu siddet tre gange og nydt forårsvejret - men naturligvis iført den rette påklædning - dvs. støvler, dynefrakker o.lign.

  Selv den ene vildkat har fundet ud af, at 'garagevejr' er godt. Den er set siddende og nydende solen lige midt i porten.
  Men at slæbe resten af havemøblerne ud lige nu, bliver der ikke tale om, for de skal først 'nettes' på det groveste. Det blev nemlig ikke gjort i efteråret (desværre!).

  Hvis du kom forbi dit indgangsparti med videokameraet, ville jeg da nyde at se din forårsvelkomst til gæster og ansatte - og ja, jer selv naturligvis.
  Solbeskinnede hilsner

  SvarSlet
 22. Alt hvad du kunne tænke dig at vise er efter min mening altid "noget særligt", så bare gå i gang. Jeg gjorde havemøbler klar sidste week-end samt satte grøn/gule juleroser, hvide hornvioler, hvide stedmoder, lysegule narsisser og vintergækker i små mossede krukker, så nu sidder jeg bare og nyder det hele.

  Kærlig hilsen Janne fra Greve

  SvarSlet
 23. Kære Gunvor - ikke ret mange.

  Kære Lavendelkrog - må desværre skuffe dig. Har stort set ikke blomster inde andet end buketter.

  Kære Anne - nej, ikke endnu.

  SvarSlet