Nu må det gerne begynde at tø

Mon ikke, at vi alle har nydt de seneste dages skønne vejr (i hvert fald i Danmark)? Jeg har, selv om jeg ikke har haft tid til at være meget ude.

 

20110306_104942

 

Jeg har siddet i havestuen og skrevet på ’Hemmelige haver’ det meste af dagen, men jeg har bestemt nydt vejret alligevel. Her sidder jeg jo på første parket, og det er vid usigt, blandt andet til duerne, som virkelig er blevet forårskåde.

 

20110306_105209

 

Siden sidst i november har det været umuligt at komme i jorden, og det var præcis på det tidspunkt, det store runde bassin blev leveret. Det kom på plads, og når vandet tør, glæder jeg mig til at se, hvorledes lysthuset …

 

20110306_105146

 

… og væksthuset spejler sig I det. Da det begyndte af fryse, gik arbejdet næsten i stå, og nu venter jeg blot på, at vi får kørt ekstra jord på omkring bassinet og stisystemet. Så skal I i løbet af sæsonen se, hvordan jeg skaber et nyt bed helt fra bunden.

 

Hvis I vil se, hvordan det hele ser ud fra oven, kan I klikke her.

21 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Vi overvejer at lægge stenmel i haven, men hvad farve har du? Din ser meget sand-farvet ud, men den syntes jeg ikke jeg kan finde nogen steder. Hvor får du metalkanterne fra til stierne?

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 2. mmmmm..... det bliver bare så godt med det vandspejl der - hvis jeg havde plads ville jeg øjeblikkeligt kopiere :0)

  Forårs glade hilsner fra Solhatten ;0)

  SvarSlet
 3. Ser godt ud... spændt på at se det, når der bliver lidt mere grønt omkring ;0)

  SvarSlet
 4. Det ser sk...godt ud, det der kære Claus!! Ogaå selvom øjnene knapt kan holde sig åbne længere (beklager på forhånd stavefjel). Allerede ca. 5.30 blev de slået op, selvom det ikke var planen. Måske var det skæbnen, der ville, at den smukkeste solopgang skulle åbenbares. Sådan en af dem, hvor der er regnbuefarver på himlen, inden sole kommer til syne. Sådan en af dem, hvor småfuglene kvidrer af deres små lungers kraft, mens man ser gumpen og ører af en hare hoppende hemover marken. Og ja mon ikke der er ved at være føde til dem så småt igen? Ihvertfald afslørede sammenstimlede blade, som blev kostet væk i gården, at der neden under i huller og sprækker er liv i Mælkebøtte og ved nærmere eftersyn også Kørvel. De sidste er, deres vildskab til trods, i gården med min velsignelse - tænk engang, så eventyrlig en skærmplante, som man ikke skal gøre andet for end at klippe ned, inden frøene spredes, hvorefter den lever en ny smuk, grøn bladmasse.

  Skulle nogen støde ind i mine overarmsmuskelmasse, så send den lige hjem, for jeg tror, da den er taget på vinterferie...

  Hjerteligst og også stor tak for video tidligere idag!

  SvarSlet
 5. Jeg forstår, du glæder dig. Det lader til at blive meget smukt med det runde spejlbassin. (Men sådan noget går slet ikke i en have med mine 6 drenge! Det må vente...)

  Vil du mon afsløre, hvilket tema beplantningen omkring vil afspejle? Jeg glæder mig til at følge udviklingen.

  Og mht. klokkerankerne: Er det lige så godt med en klar pose omkring potterne som en gang vitawrap oven på? Jeg tænker på, om det er meningen, det skal være godt tæt - eller bare således, at den værste udtørring undgås ?

  Nyd nu også forårssolen de næste par dage...

  SvarSlet
 6. Kære Marie-Louise - må sige, at jeg beundrer dit aktivitets-niveau, når der er ikke mindre end seks drenge, der skal passes. Mon ikke, at den ene er din mand? Vil lige sige, at bassinet blot er 10 cm dybt.

  Det er så som sådan ligegyldigt, hvad du dukker med. Når blot det er rimeligt tæt. Dækket fjernes ligesåsnart, det første grønne viser sig

  SvarSlet
 7. Kære Maria-Louise - glemte at svare på det med beplantningen. Jeg er ved at bestille planter hjem. Bedet bliver hovedsaligt rosa, og en af de store attraktioner bliver den skønne lupin 'Blossum', der bare er så drømmedejlig.

  SvarSlet
 8. spændende spændende spændende, hvis det kan trøste dig så er min jord her i Nordsjælland også stadig bundfrossen.

  Nogle brædder jeg skulle bruge til nogle højbede er stadig frosset fast i jorden, indrømmer jeg er ved at være desperat... og ser frem til nogle dage snart hvor der er tryg på projekterne.. og deraf følgende ømme arme og trær ryg.

  ha en god solskinsdag

  SvarSlet
 9. Det ser flot ud allerede, men når husene spejler sig bliver det endnu flottere:) Så vidt jeg husker er dit bassin lavet i udlandet? Jeg leder desperat efter et sted jeg kan få lavet en valset jernramme her i nærheden af storkøbenhavn for jeg forestiller mig at dit bassin med bund og ramme og transport har kostet en jetjager? Jeg glæder mig til at se det grønnes omkring dit smukke bassin!

  SvarSlet
 10. Kære Claus - Tak for dit svar.

  Nej, det er 6 drenge... + mand! Og selvom bassinet blot er 10 cm dybt, er jeg sikker på det skulle afprøves, hvis støvler, sko og naturligvis også sandaler, der kunne holde tæt længst!

  Lupinus 'Blossum' er bestemt dejlig - og også godt kompakt, så vidt jeg husker.

  Ha' en dejlig dag

  SvarSlet
 11. Juhuuuu hvor jeg glæder mig til at se din bed-opbygning :-) Håber du snart kommer i gang, så jeg kan nappe nogle gode ideer fra dig. Skal som sikkert så mange andre selv i gang med at lave et spritnyt bed, og det ville da være SKØNT, hvis jeg kan undgå alt for mange "ommere" :-)

  Fantastisk idé med et vandspejl på præcis det sted!

  SvarSlet
 12. Kjære Claus!
  Dette kommer til og bli fantastisk flott!!!!
  Tenk å kunne sitte i din hage en stille morgenstund med en god kopp nytrukken kaffe, høre på fuglene, kjenne solen varme og nyte synet av alt det flotte.... Det hadde jeg ønsket meg akkurat nå!
  Her er det fortsatt kaldt og mye snø.
  Broddene må på under støvlene når en skal ut og gå. Det er speilblang is på veiene.
  Nå er vi alle lei og bare gleder oss til litt varme og vår.
  Men noe hyggelig har det jo vært de siste to ukene, med et fantastisk VM på ski i holmenkollen i Oslo. Norge kom som beste nasjon og det var jo gøy.
  Dronning Margrethe var gjest hos vår kongefamilie, så hun var på plass på kongetribunen i flere dager til glede for mange normenn som setter pris på henne.
  Ha en fin dag Claus.
  Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Mange tak for den dejlige forårs video, har også selv siddet inde og arbejdet hele weekenden, men lidt tid i din have gør altid godt.
  Er helt misundelig over dit store spejlbassin (maximalist som altid), er vist ikke den eneste.
  Henrik

  SvarSlet
 14. Kære Lisbeth - bassinet er lavet hos en lokal smed. Prøv evt. at kontakte en produktionsskole. De kan måske lave det, hvis det ikke skal være så stort.

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Jeg glæder mig også til vi kan se resultatet af dit bassin og hvad der så vil spejle sig i det, det kan kun blive smukt. Jeg bliver helt varm om hjertet bare jeg tænker på det bassin Kjeld Slot har i sin have og hvor smukt og afslappende det er at sidde i de gamle dæsstole og nyde haven...

  Jeg har lige siddet og læst om sprøjtning og gødning af roserne i dit indlæg fra sidste år. Jeg er allerede bagud, da jeg glemte at lægge kompost/kogødning omkring planterne, men det når jeg nok, MEN du skrev at du også gav roserne NPK-gødning her i marts! har jeg forstået det rigtigt og vil du også gøre det i år? min jord her i Hinnerup er lige så frossen som din.

  kh Lone.g

  SvarSlet
 16. Kære Lone - ja, jeg vil også i år gøde i marts.

  SvarSlet
 17. Dejlige billeder og stadig meget sne. Jeg er bare så glad for de skønne billeder, du har lagt i »kortmappen«. Jeg skifter billede på min desktop/skrivebord hver anden dag, for jeg kan ikke vælge mellem de skønne motiver!! Så er der dømt forår hver gang jeg tænder Mac'en!! Prøvede at komme i jorden i dag ..... men nej må væbne mig med tålmodighed lidt endnu..

  SvarSlet
 18. Kære Claus! Tusind tak for tippet, det vil jeg prøve:)

  SvarSlet
 19. Kære Lone, *Host* Ernst Jensen (forfatter til "Et liv med roser") foreslår organisk gødning til roserne NU og om 14 dages tid NPK... så vidt jeg husker. Arbejder og er derfor ikke hjemme så jeg kan slå det op, men har lige nappet en "Dalby-pause". Det er sådan noget ikke-rygere kan tage i stedet for de dersens andre pauser :-)) Dog er det jo lidt svært at arbejde organisk gødning ned i bundfrossen jord.

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Det bliver rigtig spændende at følge med, når du anlægger et helt nyt bed. Fjerner du ALT - også diverse løg, inden du går i gang? Jeg glæder mig også rigtig meget til at se dit flammebed, for selv om orange blomster ikke er velkomne her på matriklen (undtagen selvfølgelig de californiske poppyer, Eschscholzia californica, som vokser mellem fliserne på terrassen), så kan jeg godt værdsætte dem hos andre.
  Må jeg komme med et lille tip til Lisbeth i Storkøbenhavn? Prøv at kontakte 'Designsmeden' (www.designsmeden.dk) og spørg, om han vil lave dig et spejlbassin. Jeg har fået lavet forskellige ting hos ham, og jeg har indtryk af, at han ikke er bange for nye udfordringer.
  Med venlig hilsen Heddie

  SvarSlet
 21. Kære Heddie - fint tip med designsmeden.dk Kom selv til at tænke på kvindesmedien på Christiania

  SvarSlet