Nu sker der virkelig noget

Det er altid interessant at være væk blot nogle få dage, for når man kommer hjem, er det tydeligt, at planterne har taget til i størrelse.

 

20110330_131831

 

Nogle af dem, der virkelig rører på sig, er akelejerne. De har det smukkeste løv, man kan tænke sig, og når det dukker op nede ved jorden, ved jeg, at ’nu er det snart forår’.

 

20110330_131937

 

Det er så interessant, at man allerede på bladene kan se, om det bliver en lys eller mørk blomst. Den herover bliver givetvis helt mørkerød og danner et perfekt akkompagnement til omkringstående tulipaner.

 

Når akelejerne er afblomstrede, klipper jeg dem helt ned til jorden. Så skyder de igen med det smukkeste friske løv.

8 kommentarer:

 1. SÅ herlig:) Det tar nok noen få uker til før de er kommet så langt her. Men jeg husker fra i fjor hvor nydelige de var og jeg tok uttallige bilder:) Håper det skjer ting her også snart:) Jeg bare lurer på...etter å ha sett et program av havedrømmer 4:4 kjøpte jeg frø og sådde ipomea. Skal denne toppes slik som lathyrus, eller ikke? Jeg er i tvil... Kanskje noen vet?

  SvarSlet
 2. Ih hvor er du heldig , her er akelejene ikke begydt at titte frem endnu, til gengæld har jeg en gul troldnød der står nok så flot og en rød der er ved at afblomstre :-)
  Med venlig hilsen
  Midtjyden der nok har det koldre end ude på østkysten
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Jeg synes også akelajen er skøn. Tak for tippet - må se om jeg kan huske det til sommer ;-)

  SvarSlet
 4. Herligt, jeg elsker akelejer. Det kan være at jeg klipper dem ned i år, det har jeg aldrig prøvet før, men de når vel at lave frø eller er det forpasset?

  Har lige været i Bilka og fandt nogle kæmpekrukker i alm farve, skønt. Det var også muligt at få sprøjtemidlerne til roserne, så jeg er klar og har lånt "Et liv med roser"

  kh Lone.g

  SvarSlet
 5. Jeg elsker akelejer og ikke mindst det smukke løv der er så yndigt lige nu.

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Ja - akelejer kan man næsten ikke få for mange af. De er elskelige planter næsten ligegyldigt, hvor i haven de dukker op.
  Alene løvet er prydeligt og smukt.
  Jeg går også og kigger til dem hver dag og bliver dejligt overrasket over, at de har fundet nye steder at slå sig ned.

  En anden ting, der nu titter frem er alle de røde "læbestifter" - altså de tidlige silkepæoner!
  Dem kan man næsten heller ikke få for mange af!!

  Vi kan vel hurtigt blive enige om alle sammen, at det er skøn tid, vi går imøde.
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Ja, spændende at komme hjem igen på denne årstid. Tak for nedklipningstippet. Jeg ved fra tidligere indlæg her og tv udsendelserne, at du er sakseglad. Skøn måde at forlænge blomstring og løv. Problemet er bare, at jeg ikke altid kan huske, hvilke planter jeg kan sakse, så tak for repetitionen :-))

  SvarSlet
 8. Kære Linda - det er fint at knibe/toppe Ipomoea.

  Kære Lone - nej, der kommer ikke blomster igen. Kun løv.

  SvarSlet