Operation klokkeranke

Nu har jeg lavet en lille video, der fortæller, hvorledes klokkerankefrøene sås.

57 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Hvor er det godt at se en lille film af dig igen. Jeg har DEVÆRRE ikke set dine udsendelser kl 18.00, da jeg har børn som ikke kan vente med aftensmaden. Håber de bliver genudsendt. Det er så dejlig afstressende at se dine indslag, for man tænker ikke på andet....
  Nu går jeg og min store pige på 7 igang med at så. Fortsat god aften til alle på bloggen.
  Hilsen fie og Lena

  SvarSlet
 2. Kærer Claus:-)

  100000 tak for din dejlig gennemgang nu vil jeg plante mine.

  forårs hilsner karoline

  SvarSlet
 3. Kære Fie og Lena - I kan se TV-udsendelserne ved at klikke på menubjælken TV/Radio i menubjælken ovenfor.

  SvarSlet
 4. Takk for flott videogjennomgang. da går jeg i gang med å få mine to frø i jorden :-)
  Jeg har har forstått det sånn at de skal såes vertikalt, men det er kanskje ikke nødvendig??

  det skal bli morsomt å følge prosjektet videre :-)

  SvarSlet
 5. Så er der sået både violette og hvide klokkeranker. Hvor var det dog dejligt at komme igang. Så FORÅR kom bare frit frem.

  God aften. Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 6. Kære Claus...

  Ja så har jeg bestilt 4 sorter frø fra Jane Benson...:-o)
  Glæder mig til at sætte mig på skolebænken og lære at så rigtigt...:-o)
  Så må jeg håbe at jeg kan holde katten væk fra vinduskarmen.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 7. Tak for den fine vidio med klokkeranke. Jeg er meget glad for alle dine , Bøger jeg har dem alle.Har læst dem mange gange, bliver ved med at glædes over dem.Jeg siger nu går jeg i seng med CLAUS.HILSEN G H viborg.

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Tak for dit svar. Jeg troede kun de var de tidligere udsendelser der var på din blog. Dem vil jeg se i weekenden.
  Hilsen lena

  SvarSlet
 9. Hej

  Jeg prøvede klokkeranke første gang sidste år. Super plante med rigtig mange blomster. De indtog totalt mit drivhus, som ellers er 40m2. Jeg havde frø fra sidste år, dem såede jeg to af d.14feb. de er kommet op og står flot med blade. Idag har jeg sået de sidste. Glæder mig til at følge andres erfaringer. Mange hilsner Pia Elisabeth

  SvarSlet
 10. Lige kommet ind af døren og øv øv, må vente til i morgen, for de skal jo lige i blød. Nå, men havde også kun så- og priklemuld, men ikke pottemuld, så skal lige forbi planteskolen igen :o) Men så skal der også sås :o)) Hvor er det dejligt med en god lærer.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 11. Fint med oplysningen om, at frøene skulle ligge i blød et par timer før såning :-)

  Det er første gang, jeg forsøger mig med klokkeranker, og vidste ikke de skulle ligge i vand før såningen. Det plejer jeg ellers kun at gøre med lathyrus.

  Håber projektet lykkes :-)

  SvarSlet
 12. Hej Claus,
  to spørgsmål til læreren - kan man ikke bruge så-og priklemuld? Og kan frøene ligge i blød natten over, eller er alt over et par timer for længe?
  Kh Helle

  SvarSlet
 13. Kære Flora Danica og Helle - I kan fint bruge så-og priklemuld. Frøene må helst ikke ligge i blød over et par timer

  SvarSlet
 14. Hej Claus.
  Tak for en god video. Jeg har to gange tidlige forsøgt at så klokkeranke uden den store succes men efter dine gode råd glæder jeg mig til endnu et forsøg.

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Ja så kommer man hjem fra ungdomsskolen (hihi) og erfarer, at man allerede har begået fejl nr. 1. Frøene har ligget siden i eftermiddags... Well de er sået nu og så må vi se, om de kommer eller er gået til. Tror jeg vil bestille nye for en sikkerheds skyld...

  Tusind tak for en hyggelig videogennemgang!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 16. tak for svaret.Kom i tanker om et nyt:-) skal jorden ikke gennemvandes inden frøene puttes i jorden? jeg har været på vagt i nat, derfor er jeg vågnet op til dåd i de sene aftentimer og er igang med at så :-)
  Hyggeligt...
  Kh Helle

  SvarSlet
 17. Herligt, så langt så godt. Håber så resten lykkes for mig også.

  Skønt at du bruger ting, som alle har adgang til. Selv om du må have alverdens udstyr på matriklen, tak Claus! Endnu et kælenavn Claus Clevin Dalby. Sagt af en kææææmpe Clevin fan (og ditto Dalby :)

  Hilsen
  Anne Mette K

  PS: Skulle du savne babysitter til de skøøøønneste vaser og krukker i din vidueskarm under Operation klokkeranke, så siger du bare til, ikke :) Wouw, hvor er det smukt...

  SvarSlet
 18. Kære Zeb - Rolig nu. Jeg er sikker på, at det går. Dryp bare frøene godt af og dup dem evt. med lidt køkkenrulle.

  Kære Helle - ja, jorden skal være gennemvandet, men ikke drivende våd.

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Mange tak for en fin første lektion :-))

  SvarSlet
 20. Fin video - så er det jo bare så dejligt nemt, at følge fremgangsmåden trin for trin.
  Nu ryger en af mine madpincetter ud i udestuen til at så frø med. Smart trick - de er også meget nemmere at håndtere de små frø!
  Så er det bare om at finde et sted i huset med rette temperatur!!
  Det skal blive spændende at se kæmpe klokkeranker over det ganske danske land - ja og norske og svenske!! Good luck everybody!!

  SvarSlet
 21. tak for en meget informativ undervisning. smil. Jeg er da nærmest helt taknemlig.

  SvarSlet
 22. Så er frøene sået.
  Mine frø blev ligesom lidt klistrede/slimede, hvad mon det skyldes? Håber alligevel de er OK.
  Ellers må jeg hurtigt købe nogle nye.

  SvarSlet
 23. Tack för inspirerande film om sådd av klockranka och en mycket vacker och informativ blogg.
  Idag skall jag så mina frön från i fjol. Klockrankan är en vacker växt, som trivs både i inglasade uterum och ute i skyddat läge. Tack också för fina program, som nu sänds i Finlands TV.
  Vänliga hälsningar från Maria i Nykarleby, Finland

  SvarSlet
 24. Også tak herfra, hvor er det dejligt at blive holdt i hånden og hvilken utrolig pædagogisk gennemgang.

  Men jeg kunne ikke rigtigt se hvor dybt du såede frøene ... eller hørte jeg ikke godt nok efter ?

  Frøene bliver lagt i vand nu her til morgen... og har så lige erfaret at den pottemuld jeg faktisk har som jo står udenfor er frosset.... såeh jeg må en tur på planteskolen.... OG KUN KØBE POTTEMULD :)

  SvarSlet
 25. Jeg tillader mig lige svare på et spørgsmål fra Vibeke.. Håber det er i orden Claus??

  Du skriver at frøene er slimede, det var mine også, så du kan være ganske rolig.
  Grunden til de er slimede er sikkert fordi, at det er rester fra den hinde eller frøhvide som findes i frøkapslen, der kan godt efterlades lidt selvom frøene har været renset og tørret. Du kan opleve dette fænomen ved flere frø jeg ved at Græskar, kaffebønner, ærteblomst og mange flere...
  Håber det kan berolige jer...

  SvarSlet
 26. Hej
  Det var en bra och utförlig planterings film, ser fram mot fortsättningen.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvarSlet
 27. Hei Claus
  Jeg er en av de mere anonyme følgerne dine, som aldri kommenterer..bloggen din er som et hagetidskrift,som til en hagegals store fryd kommer med nesten daglige utgivelser! Flott!!
  Videoene dine kan jeg ikke se, hva slags program må jeg ha innstallert for å åpne disse?
  Hilsen Tone I.Lyngstad

  SvarSlet
 28. Hej Claus.
  Så kom jeg også med på operation klokkeranke, spændende at vi sidder så mange rundt i Skandinavien og udfører det samme. Jeg er utrolig glad for dit "kursus", for jeg har i mange år troet, at jeg var dårlig til at så inde om foråret - men svaret er, at jeg altid har vandet foroven, så tusind tak fra Jette.

  SvarSlet
 29. Hej Claus!
  Tusind tak - det var super! Nu bliver det spændende at se, hvornår de første melder om liv i potterne! Mange hilsener fra mig!

  SvarSlet
 30. Så er jeg også med på klokkeranketogtet. Jeg glæder mig til de spirer og endnu mere til de forhåbentlig blomstrer :-))

  Mvh Christina

  SvarSlet
 31. jeg er virkelig blevet inspireret, så nu har jeg bestilt både hvide og blå klokkeranke frø, så jeg kan følge med i denne proces:)

  SvarSlet
 32. Så er frøene sået efter at have set din fine video, og jeg vil GLÆDE mig over resultatet, og se på din blog hver dag, og konstatere, at vores vokser lige flot!! ti-hi!!

  Tak for inspirationen!

  SvarSlet
 33. Så er også jeg klar til projekt Klokkeranke. Jeg starter i aften med klargøring af pottemulden.
  Har været på planteskolen idag, hvor jeg også indkøbte Rosenslynge eller Prinsesse med skørt.
  Mon du også har gode tips til såning og fremdrivning af disse?

  Forårshilsner til alle klokkerankefolk
  Rosalil

  SvarSlet
 34. Hej Claus
  Ja jeg bliver desværre nød til at vente et par dage. Fik jo ikke bestilt frø i tide.. Men det går jo nok. Glæder mig til at komme i gang. Har købt helt vildt ind af alle mulige frø, så frosten må godt snart forsvinde. Har du et godt råd til godt tilskudslys ?? Har været inde og søge på Havenyt og hold da op der er mange meninger !!!
  Glæder mig også til den 19. marts, for så skal min kæreste og jeg på svejsekursus for at lære at lave blomsterstativer. Så ryger billedet af dine stativer lige med i tasken, og så må vi se hvad vi kan få lavet. Sku jo gerne have noget disse fantastiske klokkeranker kan gro op ad.
  Glæder mig til at følge dette kursus sammen med alle dine disciple.

  Knus
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 35. Meget klog beslutning om en nye video - så kan man også se, hvad der egentlig foregår nede i de såpotter du har :) Det var rigtig svært i den første.

  SvarSlet
 36. Tusen takk for flotte innlegg og tips. Jeg skal nå forsøke meg på klokkeranke for første gang.

  Hilsen Ragnhild

  SvarSlet
 37. Hej Martin
  Tak for svaret.
  Kunne se i Claus´nye video, at hans frø hang lidt sammen og var trådede, præcist som mine.
  Så nu er det bare om at vente og glæde sig.

  Gode weekendhilsner til alle på bloggen
  PS: sneen er næsten smeltet i Odense, så nu kan det vel kun gå fremad.

  SvarSlet
 38. Hej Lena, det kursus du skriver om virker helt vildt spændende :o) Er selv fra Fyn så måske det ikke er så langt væk??? Vil du oplyse hvem der afholder???

  Mange hilsner
  Dinah

  SvarSlet
 39. Kære Lena - tilskudslys er et stort emne. Prøv at spørge hos elektrikeren, hvad de kan anbefale.

  SvarSlet
 40. Kære Rosalil - jeg må indrømme, at jeg har opgivet at så rosenslynger, prinsesseskørt, og hvad man ellers kalder den. På latin, Rhodochiton.

  Er ked af at skuffe dig, men hvis den virkelig skal nå blive til noget, skal den sås allerede i januar. Jeg køber i stedet færdige planter.

  SvarSlet
 41. Kære Tone - håber at nogle her på bloggen vil skrive, hvilket program, du skal installere for at se mine videoer. Jeg er ikke så god til den slags.

  SvarSlet
 42. Kære Martin - det er virkelig sødt af dig at svare. Desværre har jeg nogle dage så travlt, at jeg ikke når at svare med det samme, og derfor er jeg rigtig glad, hvis nogen har svaret og skriver det. På den måde bliver bloggen også mere levende.

  SvarSlet
 43. Rigtig fin video og dejligt at du fik kameraet tættere på.

  Til Tone:
  http://www.google.com/support/youtube/bin/answer.py?hl=da&answer=56115

  Nu vil jeg ud at tage billeder i det gode vejr!

  SvarSlet
 44. Hej Claus
  1. Mægtig smarte briller du har fået dig!
  2. Tak for den nye og meget lysere instruktionsvideo!
  3. Jeg blev lidt i vildrede ang. anskaffelse af de små såpotter, og den dertil passende størrelse bakke - men så fandt jeg løsningen i Jem & Fix, et minidrivhus til 60.- kr.
  Det er knapt så kønt, men består funktionelt af en bakke med 30 små potter og et tilhørende plastiklåg. Så nu er jeg med igen! :-)

  Mvh Mona

  SvarSlet
 45. Hej Claus

  2. udgave meget bedre, rart at se tæt på hvad du gør.

  Var glad for din bemærkning om at frøene blev klistret, for jeg såede dem efter første video og var dybt bekymret fordi mine blev klæbrige.

  Et tip til såpotter, jeg gemme altid de der små bakker man får når man køber krydderurter i supermarkedet, de er jo lige netop gode såbakker størrelser.

  Jeg har stillet bakkerne på badeværelset hvor der er lunt og godt, ikke specielt lyst, men de skulle jo ikke behøve lys for at spire. Det har jeg haft succes med tidligere når frø "kun" har skullet have varme til spiring. Udfordringen kommer når de har spiret :)

  SvarSlet
 46. Hej Dinah. Her er svaret på dit spørgsmål. Jeg glæder mig helt vildt. Håber jeg kan finde ud af det :) Det er igennem Haven.dk. De har mange spændende aktiviteter.:

  19/3 Kvinde kend dit svejseapparat

  Datoen er nu endelig fastlagt: Lørdag den 19. marts.
  Mænd er selvfølgelig også meget velkomne, til at deltage denne dag. Vi skal sammen med en professionel faglærer, lære at lave vores egne kreationer af rosenstativer.
  Vi får et værksted med 20 svejsekabiner stillet til rådighed og elementær introduktion til sammenhæftning af jern. Målet er færdige stativer, fakkelholder, georgin buer, staudestativer, væg espalier buer og fuglefoder stativer. Mange forskellige modeller at vælge imellem og derudover medbring alle jeres egne ideer/behov/modeller. Materialer kan købes. Vi griller Medister og hvidløgsflute, så vi kan få varm frokost.
  Medbring selv kaffe/ drikkevarer og frugt/kage. Tilmelding og yderligere info: 23689658
  Type: Kursus
  Afdeling: Sydøstjylland, Østjylland. Kreds: Bjerre Herred, Hedensted-Øster Snede, Horsens.
  Dato/tid 19/3/11 kl. 09:00
  Sluttid 19/3/11 kl. 16:00
  Sted VIA Erhvervsuddannelser
  Vejlevej 150
  8700 Horsens
  DK
  Vis på kort
  Pris Prisen oplyses ved tilmelding
  Mere info Telefon 23689658/km@hornsyldel.dk
  Tilmelding
  Tilmeld til Kirsten Mortensen
  Telefon 23689658
  Email km@hornsyldel.dk
  Senest 10/3/11

  Hilsen Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 47. Hej Claus.
  Så er jeg også klar. Er netop kommet hjem med nye forsyninger af så- og priklemuld. Dejligt med videoen, så kan jeg gøre tingene rigtigt første gang trin for trin. Forhåbentlig ender jeg med kun at have succes oplevelser med klokkeranken.
  Mange hilsner
  Ane (førstegangs klokkeranke såer)

  SvarSlet
 48. Hej Claus,
  Super god ny video, du har lavet. Den gamle var altså også fin, men denne er så glad da den er lavet udenfor med solens stråler..Jeg fik jo såewt, men havde ikke lige hørt finden med at vande dagen før nede fra og lidt i jorden, så nu frygter jeg, at min jord står og er for våd med mine kære klokkerankebørn!
  Lod den trække af og hældte vand fra, har dem også i små (grimme)minedrivhuse med plasticlåg..
  Iøvrigt, tak for videoer, det var så skønt, nu er foråret virkelig på vej!!
  Kh.Helle
  Kh.Helle

  SvarSlet
 49. Hej Claus
  Endelig kan jeg se dine fine videoer. Det lykkedes efter køb af programmet Adobe Flash Player. Så fra nu har du endnu en fast gæst på din Blog.
  Klokkeranker sået i minidrivhus der står i varm vindueskarm.
  KH Anna Sand

  SvarSlet
 50. Hej Claus
  Endelig kan jeg se dine fine videoer. Har købt programmet Adobe Flash Player, så nu er klokkerankerne sået.

  SvarSlet
 51. Hej alle...
  Angående tilskudslys kan jeg fortælle at Osram har en spot pære på 60W med E27 (almindelig stor)sokkel. Den hedder Natura, og kan give liv til planter der står langt fra naturligt lys. Den vil også kunne benyttes hvis I har brug for ekstra lys. Synes at du, Claus, fortalte at hvis rum temperaturen blev højere vil det være nødvendigt med mere lys for at undgå ranglede planter?!
  Bedste hilsner herfra

  SvarSlet
 52. Så skete det:-)

  2 bitte små hvide spirer er kommet til syne i et par af klokkerankepotterne.
  Nu skal der holdes øje.
  Gad vide om der stadig er plads på svejse holdet, så de små kan få noget at støtte sig til.
  KH Hanne

  SvarSlet
 53. Nu går jeg så oz igang.
  Takker for hjælpen, spændende at følge.

  KH Kirsten

  SvarSlet
 54. Då har eg lagt 6 frø i vatn. Litt seint ute, men skal følgje bloggen din steg for steg.

  SvarSlet
 55. Da er jeg også i gang:) Fikk de til i fjor, selv om jeg ikke la dem i vann, men nå følger jeg dine råd, og gleder meg til spiring:) Litt sent ute, men så ligger vi jo litt etter i klima her i norge da, så jeg pleier i grunn å plusse på et par uker i forhold til anvisninger på danske blogger og blader:)
  Takker for kjempegod veiledning:)

  SvarSlet
 56. Jeg håper du får med deg en litt sen kommentar om klokkeranken. Jeg har nemmlig fått FRUKT på blomsten og er svært stolt over denne SENSASJONEN! Har delt frukten og lagt frøene til tørk! Jeg vet at det er på grunn av alle flaggermusene vi har her som gjør at det blir frukt! Hvis du er interessert i fantastisk bilder kan du kontakte meg. Jeg har ennå ikke sett noen bilder på nettet av denne frukten, så det er svært sjeldent og spesielt!!

  SvarSlet
 57. Kære Claus

  Dejligt at du lader disse inspirerende og lærerige videoer være tilgængelige.

  Har en ledig periode "in between" jobs. Fordriver noget af tiden med at gå amok mht såning af alt muligt. Har nemlig fået et helt nyt element - drivhus at dyrke i. Og det bliver brugt. Tænk i går 22. feb var der 22 grader - solen skinnede.

  Nå men ville lige repetere klokkeranke dyrkningen - og fandt dine formidable vejledninger her.

  Ups -- har allerede sået dem for et par uger siden, nå må lige se føljetonen klokkeranke.

  Har et indertelt i drivhuset der via et par tændte stearinlys har været frostfrit.

  Go dag
  kh Susanne

  SvarSlet