På kagedåser og tændstikæsker

En af mine medarbejdere, der har en herlig lidt tør humor, sagde en dag: ’Når de begynder at komme på kagedåser og tændstikæsker, står jeg af’. Det var vist en hentydning til blandt andet Skagensmalerne og Monet. Om jeg en gang havner dér, er der vist ikke den store fare for, så jeg håber ikke, at I bliver trætte af ’Claus Dalby’ lige med det samme.

 

20110325_105252

 

I går var jeg til møde i Bilka her I Århus omkring vort nye havesamarbejde, og det var en næsten surrealistisk oplevelse at blive mødt af ’sig selv’ som papfigur lidt højere end mig selv. Jeg nikkede diskret!

 

20110325_105257

 

De af jer, der tager i Bilka i morgen eller de følgende dage for at købe Nordens oliven, vil også se en serie stauder: ’Ti af de stauder, jeg ikke ville undvære’. De er alle forsynes med særlige ‘Claus Dalby-etiketter’, og potterne er større end de gængse.

 

20110325_105311

 

Jeg kunne se, at det tyndede hurtigt ud i dem, men hvad stauderne angår, vil der hele tiden – sæsonen igennem – blive fyldt op. Lidt mere nervøs er jeg for Nordens oliven. Det er et engangstilbud, og her er det ’først-til-mølle’-princippet, der gælder.

 

Da jeg sagde ja til Bilkasamarbejdet, var jeg ret spændt på, hvad I ville sige. Kun én negativ kommentar fik jeg her på bloggen. Det var én, der skrev et eller andet om ’Bilka-bras’, som hun håbede på, at jeg kunne rette op på. Jeg har gennem årene handlet ligeså meget i Bilkas som i øvrige havecentre, og hvad kvaliteten angår, har jeg ikke set den store forskel. Men jeg har altid tænkt, at det ville være attraktivt, hvis Bilka havde et større og mere spændende sortiment. Derfor sagde jeg ja, da jeg fik tilbuddet, for nu er jeg jo med til at bestemme, hvad der kommer til at stå derude. Kan fortælle, at det  I næste weekend er pæoner; dem vender jeg tilbage til.

 

Hvad kvaliteten angår, kan jeg fortælle, at Bilka får nye og friske planter dagligt, men vi ved jo alle, at det på meget varme dage kan være svært at nå at få vandet alt igennem. Det har man nu rådet bod på ude i havecentrene, hvor nye borde sørger for, at planterne altid får den rette mængde vand. I det hele taget er Bilkas Havecentre i de forløbne måneder blevet vældig moderniseret. Dette er blandt andet blevet bemærket af Else, der i går skrev:

 

Hej Claus. Jeg ved da ikke hvad der skyldes dine forslag til Bilka og hvad deres egen opfindsomhed. Men da jeg kom til det nyåbnede Bilka havecenter i Aalborg var alt udskiftet. Nye "borde" til alle planter. Væsentligt udvidet og ændret plantevalg, - super mange store lerpotter. Jeg fandt endda en stor dobbelt julerose. Min indkøbsvogn var fyldt bagefter. Jeg kan da se at jeg må derud igen søndag, for et par af nordens oliven må jeg have.Så tillykke til os alle for det samarbejde. Og nu er det forår (lad os se bort for den lovede kulde i week-enden). Livet er jo herligt. Varme forårshilsner Else

30 kommentarer:

 1. Det ser spændende ud, og det er helt klart tillokkende, Claus!

  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
 2. Kære Claus,
  Godt med morgenfriske mennesker, du havde allerede lagt noget ud til os. Det bliver bare så dejligt, at kunne købe de skønne ting i Bilka også. Venter spændt på klokkeranke fortsættelsen, men i mellemtiden er der masser at give sig til udenfor idag i det smukke vejr.
  Ha en fantastisk weekend derude alle sammen :)
  K.h Lise

  SvarSlet
 3. Hej Claus, Dit Bilka-samarbejde er jo med til at udbrede den generelle have-interesse og da du jo er en "trendspotter", så passer det jo fint. Jeg synes da at det er forfriskende at få Bilkas vareudvalg udvidet og at man endda kan få ting, som vi har set omtalt hos dig på bloggen eller i dine TV-udsendelser - det er bare godt.
  Det er så hyggeligt og genkendeligt at se dit billede i Bilka, men jeg kan godt forstå at det må være surrealistisk for dig. Du må vænne dig til det :)

  God lørdag

  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Kan lige se sceneriet for mig: "Jeg nikkede diskret!"
  Jeg klukkede lidt for mig selv - hi, hi!

  Skade, at Bilka ligge skal så langt herfra!
  For i modsat fald ville jeg da gå ud og hilse på den flotte fyr, som står og tager imod!
  Kærlig hilsen
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 5. Altså CD for pokker, du lokker og lokker. Det ender med at jeg kører i Bilka i morgen alligevel:0) Jeg har købt mange dejlige og fine planter i Bilka gennem tiderne og jeg synes at deres havecenter er et fint konkurrenceparameter til nogle af de store planteskole-centre som efterhånden sælger så små staudebidder at det er svært at få dem igang når man kommer hjem.
  Jeg kan rigtig godt lide din ansattes kommentar:0)

  SvarSlet
 6. Hej Claus.(som kan alt)..;-))

  Mon ikke du også lige kunne sørge for en Bilka butik i Randers??

  Jeg er jo noget forsinket med mine klokkeranker (pga doven dase ferie i Thailand), men kan se de er begyndt at pible op, men udplantning må vente noget endnu.. I år er i øvrigt første gang nogensinde at jeg har noget til forspiring, og det går altså rigtig fint med de forskellige;-))
  Ha' en dejlig forårsdag ;-))

  SvarSlet
 7. Jeg var i Bilka her på Sjælland i går og fik en »nordens oliven« i mini udgave til min forhave. Synes det var herligt at går rundt der, og se dig nærmest i fuld størrelse og sige Claus anbefaler! Fik også købt en lækker krukke og nogle stauder... herligt herligt..

  SvarSlet
 8. Kære Claus,
  Dit nye engagement i Bilka, må jeg indrømme, har givet grund til eftertanke... og jeg har faktisk endnu ikke helt besluttet mig for, hvad jeg egentlig synes om det!

  Siden jeg købte din bog "Den levende have" for flere år siden, har jeg været fuld af beundring pga. dit enorme engagement, evige positive sind og så det faktum at du for alvor sætter dig ind i det, du foretager dig, og så gør det 100%. OG - så er din have jo helt fantastisk: En inspiration for os alle!

  Du gør - også med din blog - en ihærdig indsats for at rykke på den almene danske haveinteresse, og jeg håber virkelig, at du også får fanget nogen i min generation, der er vokset op i kedelige 70'er haver, men også har haft skønne sommerferier og weekender i bedsteforældrenes haver med stauder og rigtige køkkenhaver og derfor også har en spirende interesse et eller andet sted, der bare skal "vandes". Alt for mange parcelhushaver er i dag fyldt med triste græsplæner, enkelte frugttræer og granitskærver. Jeg tror faktisk mange gerne vil mere, men aner ikke hvordan man får komponeret et staudebed.

  Jeg kan se, at flere af mine medbloggere som jeg er kvinder omkring de 40 og vi følger dine indlæg fast med stor fornøjelse :-) Så.. du har vist allerede godt fat i en del af den målgruppe!

  Umiddelbart må jeg sige, at jeg slet ikke kan sætte dig i relation med Bilka. Jeg ser dig som en gennemført feinschmecker, der kun vil have det bedste af det bedste - og her mener jeg ikke helt jeres værdier kan forenes.... Men omvendt - hvis du kan bringe din gode smag udover disken i Bilka og dermed forskønne nogle danske haver. Ja, så er det måske hele engagementet værd!!

  Jeg har endnu ikke set 'Claus Dalby' afdelingerne i Bilka havecentrene, men hvis ikke du allerede har sørget for, at det forefindes i havecentrene, kunne du måske her på bloggen sørge for, at man let kan finde gode anbefalinger til kombination af dine Bilka planter, brug i krukker etc. - men det har du nok allerede tænkt på!

  Sidst, men ikke mindst: Jeg håber nu ikke, jeg bliver træt af 'Claus Dalby', men lyt til dine søde ansatte og stop, før du når tændstikæskerne :-)

  Dejlig lørdag til dig,
  Lone

  SvarSlet
 9. Hej Claus,
  Det bliver spændende at følge havecenterets udvalg og forskønning den kommende tid..Har jeg forstået ret, at de pågældende 'yndlings'10 stauder bliver der løbende fyldt op af? - eller er det et skiftende udvalg..
  Tænker nøje over, hvordan jeg kan holde min prydpære, idet jeg ikke kan udplante træet endnu, men først til maj - jeg har søgt men kan ikke sikkert finde et sted, hvor der står, om træet vokser meget, og hvor højt det bliver. er der nogen der kan svare på det?
  Glæder mig til at få pottet klokkerankerne om idag, de trænger:-)
  God dag i haven med den lune forårssol
  Kh Helle

  SvarSlet
 10. Kære Lone - du skriver meget smigrende, at jeg er en 'gennemført feinschmecker, der kun vil have det bedste af det bedste - og her mener jeg ikke helt jeres værdier kan forenes'.

  Jamen kæreste ven; når Bilka har hyret mig, er det jo netop fordi, jeg skal sætte min præg på sortimentet. Du kan være 500% sikker på, at jeg ikke er til at købe hvis jeg ikke kan stå helt og aldeles indenfor produktet, men modsat vil jeg rigtig gerne sørge for, at den almindelige forbruger også kan få kvalitet til en rimelig pris.

  Se for eksempel Ikea. Her holder jeg især rigtig meget af deres tilbehørsting, som er helt sublime med et funktionelt design til en overkommelig pris.

  Jeg har skrevet det før, og gør det igen: Der kommer hen ad vejen masser af produkter i Bilka i en kvalitet, som det ikke tidligere har været muligt at købe for menigmand. Det handler om mange af de ting, jeg selv har fået specialfremstillet. Men jeg er ikke bange for at dele. Så fra næste forår vil I for eksempel kunne finde mine store jernstativer ude i Bilkas havecentre, og jeg lover dig, at de ikke bliver én eneste mm tyndere end dem, jeg har stående.

  Sidste år gav jen en dansk producent lov til at lave netop disse stativer, og han fik tilmed lov til at anvende mit navn, fordi jeg betingede mig, at det skulle være samme gode kvalitet. De blev desværre SÅ dyre, fordi den pågældende producent stod og lavede dem én for én. Jeg var rigtig ked af prisen, idet man kunne tro, at det var mig, der tjente på dem. Men det kostede ikke producenten en øre.

  Jeg har nu fået en nøgleposition i dansk plantehandel og vil få pæn indflydelse på, hvad der i fremtiden vil blive tilbudt - i hvert fald i Bilka.

  Men læg lige mærke til, at det jo kun er en brøkdel af sortimentet, jeg sætter mit fingeraftryk på. Du kan vret sikkert forvisset om, at jeg aldrig vil agitere for eksotiske palmer, mystiske granispringvand eller kunstfærdige cementsten.

  Lige nu er jeg ret stolt over, at man fra i morgen kan købe flotte Nordens oliven og fire stauder i 11 cm-potter for kr. 100,- Kan man ikke godt forene det med det at have en sikker stil og smag? Det synes jeg ...

  Og med hensyn til det med at lave staudebede; det har jeg skrevet side op og side ned om i mine bøger.

  SvarSlet
 11. OBS. Du kan være sikker på, at jeg ikke når at komme på tændstikæskerne. Heldigvis står det enhver frit for at stå af i tide.

  SvarSlet
 12. Hejsa Claus.

  Jeg glæder mig til at se det hele i Bilka i morgen, synes det ser godt ud, har altid været glad for Bilkas havecenter, fantastisk at du vil være med til at forbedre og dele.

  KH Lone

  SvarSlet
 13. Kære Claus - det var hurtigt svar retur!
  Og her så lidt igen fra mig, inden jeg går i haven i det skønne solskin.

  Jeg er helt og aldeles sikker på, at dine produkter i Bilka bliver fortræffelige! Når jeg skriver, at jeg ikke er helt sikker på, at jeres værdier er forenelige, er det med tanke på deres øvrige sortiment, der ind imellem indeholder kopier af skønne designobjekter, hvilket jeg finder meget ærgerligt og slet ikke harmonerer med mit billede af dig - Feinschmeckeren (som jeg skrev). Det var absolut ikke ment som en kritik.

  Det er kun skønt, at du giver os alle mulighed for at købe din smukke stativer mv., og jeg er sikker på, at du også sikrer, at de er produceret under forsvarlige forhold mv.

  Tag ikke fejl! - du vil også komme til at møde mig hos 'Claus Dalby' i Bilka.

  SvarSlet
 14. Kære søde Claus
  Allerførst mange tusinde tak for det nye sortiment. Har siden jeg købte min have, været meget flittig til at handle planter både i min lokale "Flemmings Planteskole" og i Bilka. Har virkelig fået løftede øjenbryn og pegende fingre.
  Det ku man virkelig ikke. Man skal støtte de små. Det gør jeg virkelig også i den udstrækning jeg overhovedet kan (er jo selv i specialbutik). Men pludselig er de pegende fingre erstattet af "så var jeg lige et smut i Bilka og hente Claus Dalbys bog. Fik da også lige en Nordens Oliven og en lækker krukke med." Nåååee...
  Jeg forsætter ufortrødent mine ture til Bilka og blinker til "Claus Dalby" når jeg går forbi "ham" i havecentret. Smukt arbejde, Claus.
  Stort Knus Fra Cendie - som snart drukner i påskeæg ;)

  SvarSlet
 15. Jernstativer!!!!! Jeg tror næsten ikke mine øjne ;-) Mit gamle pilestativ gav op denne vinter - så jeg må improvisere mig gennem denne sommer og glæde mig til næste forår, hvor jeg helt sikkert skal erhverve mig et "Dalby-stativ".

  Jeg vil ikke blande mig i debatten om Bilka - men vil bare glæde mig over at det nu bliver lettere for os alle, at anskaffe gode kvalitets ting, uden at skulle køre land og rige rundt eller købe via nettet.

  Fortsat go' weekend
  /Bo

  SvarSlet
 16. Nu er jeg altså lige igen nødt til at skrive et par ord...
  Jeg synes, det er nærmest genialt at sætte sit aftryk i netop Bilka, hvor vi som forbrugere og haveentusiaster kan være med i både pris OG kvalitet, lige når det gælder de produkter, DU sørger for at få hjem, Claus. Det er i mine øjne storsindet og rigtig godt tænkt, haveglæde og skønhed, der får mulighed for at nå ud over feinschmeckernes niveau og spredes i alle mulige haver, til glæde for, ja, alles øjne og nydelse. Havebudskabet spredes, tilføres god smag til mange haver, det er da ganske udemærket!
  Så selvom det er Bilka, ja, så er det da skønt, at alt her i livet er under konstant udvikling og fornyelse. Netop fordi det er Bilka, når det bredere ud. Jeg er meget taknemmelig over det, fordi det bliver tilgængeligt, også økonomisk. Godt du er en mand, der er så glad og taknemmelig selv, og gerne deler ud.
  Dette er noget, der har betydning på den lange bane.Tak for det!
  Kh.Helle

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Uha, det var mig, der i sin tid ytrede mig negativt om Bilka, og når jeg ser, at du stadig husker den kommentar, har jeg da lyst til at tage den i mig igen! For det var jo ikke en personlig kritik af dig, næh, jeg er skam stadig Dalby-fan!! Og når jeg nu har læst så meget om hvad der kommer af spændende sager i Bilka, så vil jeg da glæde mig til næste besøg i deres havecenter, og det glæder mig, at du har så god en indflydelse på dem.
  Med venlig hilsen, Anette

  SvarSlet
 18. Kære Annette og Helle - jamen, jeg tror faktisk vi er rimeligt enige. Jeg bryder mig på ingen måde om designkopier. Inden længe tager Bilka og jeg en tur til England for at inspireres af, hvad der rører sig derovre.

  NB: Der er rigtig mange, som har spurgt på Rootrainers. Jeg håber, at Bilka når af få dem inden længe. Ellers har de dem fra næste sæson. Det lover jeg.

  SvarSlet
 19. Kære Claus.

  IIIIIHHHHH hvor jeg glæder mig på dine vegne.

  Nu hvor jeg ikke var så heldig at vindet et besøg i din have, så vil jeg futte forbi Bilka og hilse på "dig" i papformat.

  Jeg havde fødselsdag i går og fik sådan en dejlig pengeseddel hvor der står planter på,
  - den vil jeg tage med.

  Hyg dig.
  Kh Lone

  SvarSlet
 20. "Claus Dalby's Julebag" - er da vel ellers ikke at kimse ad på en smuk lilla kagedåse med sølvdekoration... Nej jeg kan godt følge den tørre humor (og jeg sætter grænsen ved satelitnisser med CD ansigt ;)) Men stødte jeg på Claus du pap kunne jeg også finde på at lette på havehatten med et glimt i øjet.

  Omend jeg bor langt fra Bilka og alle fristelserne, så betragter jeg dit engagement som en gave. En gave - i min lille begrebsverden - er at give det bedste man har, til dem man holder af. Og det siger vist ganske meget om dig, kære Claus.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 21. Hvor er det skønt at se dine tanker om dit samarbejde med Bilka. Man bliver helt tryg ved det:-) Jeg synes det lyder meget spændende, og det er så fint at du ikke har noget imod at samarbejde med et supermarked.
  Fortsat god dag/aften - Lisbeth K

  SvarSlet
 22. Jeg var i Bilka fredag i sidste uge. Det var en uge for tidligt, så der var ikke så meget spændende udover skiltene med CD :-) Men jeg var da heldig at finde 6 Helleborus for 100 kr. De står nu og blomster så smukt i min lille skov. Jeg fik da også lige 4 små azalier for 100 kr., så lidt var der da.
  Men da jeg ikke lige bor i nærheden af en Bilka, bliver det altså ikke nu jeg får fat i Nordens Oliven.
  Jeg har dog ofte fundet gode billige planter i Bilka, når jeg har været i butikken. Især kan det anbefales at tage derhen lige inden de lukker ned for vinteren.
  God aften til alle

  SvarSlet
 23. Hej Claus
  Det er da prisværdigt, at du påvirker kvaliteten i Bilkas Havecenter. Håber det vil nå ud til leverandørerne også, så man ikke mere støder på halvdøde planter, som aldrig skulle have været leveret.Pris og kvalitet hænger sammen. Takkede selv nej på opfordring til at levere til Bilka Holstebro for flere år siden. Dengang ville de ikke betale for kvalitet, så ordren gik til en kollega, som satsede på Bilka alene. Det er usundt.
  Håber du kan lære dem, at kvalitet koster også sidst på sæsonen.
  Hilsen og god arbejdslyst
  Anne Marie
  PS jeg glæder mig,jeg samler på tændstikæsker!!

  SvarSlet
 24. Kære Claus, enhver der har haft et skævt øje til Bilka, kan kun glæde sig over at i hvert tilfælde en del af deres sortiment får et kvalitetsløft. Indrømmet, jeg har nok tidligere haft en måske lidt stilsnobbet holdning til Bilka, desto skønnere er det nu at få rokket ved mine fordomme - det er altid sundt. Og så synes jeg, det er så smukt at du fører faklen videre efter Anne Just, der var en fantastisk ambassadør for haveglæden. De omsiggribende blå granitskærver trænger til modspil. Havehilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 25. Kære Claus, ja - vi er nemlig ret enige...det var egentlig en kommentar, jeg fik lyst at skrive efter Lones skriverier.
  Vi er vist alle glade for dit nye samarbejde:-)
  Og for nu godnat..

  Ps.fik pottet mine 'klokker'op, undtagen nogle få, som ikke har udviklet sig helt endnu med de blivende blade.Herligt.
  Helle

  SvarSlet
 26. Kære Claus. Har benyttet det gode vejr i weekenden og fået fjernet vinterdækket fra roserne. Og de har fået den første omgang or´ganisk gødning. Næste punkt er at lægge lidt komposteret kojord omkring dem og langsomt kratte det ned. Inden jeg styrter i planteskolen vil jeg lige høre om du kan fortælle hvornår de får det Bilka - jeg kan huske du skrev det var en af de ting du havde bedt dem skaffe.
  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  Dejligt at du nu har invaderet Bilka. Jeg glæder mig meget til at se hvilke skønne planter man nu også kan finde der.
  Jeg har altid købt mange planter i Bilka, dog har jeg en bøn.
  Kan du lære dem at passe bedre på deres planter? ofte bliver de ret hurtigt kedelige at se på fordi de ikke bliver vandet rigtigt, kastet lidt rundt med, knækkede blomster osv.
  Man skal være hurtig ude og købe, når blomsterne kommer ind af døren. OG det er jo ærgeligt.
  Tak iøvrigt for din gejst og store inspiration. Jeg har alle dine bøger og de bliver læst igen og igen.
  Mvh. Dina

  SvarSlet
 28. Hej Claus
  Måtte som mange andre til Bilka i weekenden for at få en ”Nordens oliven” samt nogle af dine 'yndlingsstauder'. Dog ledte jeg forgæves efter 'Astrantia Roma' og 'Lars', som jeg har læst, hører til dine favoritstauder (jf. 'Den levende Have'). Håber de bliver en del af sortimentet!
  Mange forårshilsner
  KL

  SvarSlet
 29. Kære KL - nej, de nævnte er ikke imellem lige nu. Jeg har jo så mange yndlinge.

  SvarSlet
 30. Jeg har da også været i Bilka og købt skabiose. Jeg var meget tilfreds netop med kvaliten fordi potten var lidt større og rødderne meget veludviklede. Jeg kan da slet ikke forstå, hvor jeg har det fra, sådan at tjekke rødderne inden jeg køber en plante!!

  Jeg ser frem til pæonfesten og fortsæt endelig det gode arbejde. Nu kan du jo virkelig nå ud til hr og fru danmark:-))

  Mvh Christina

  SvarSlet