På vej

Gik lige en lille tur her til morgen og tog billedet nedenfor. Som I kan se, er påskeklokkerne ved at være på vej. Forestiller mig, at de nok er længere fremme hos mange af jer ude I landet. Lad mig gerne få en lille rapport.

 

20110307_144151

 

Husk, at det er i den kommende weekend, at Gartneriet Spiren holder påskeklokke-festival. Det vender jeg tilbage til.

22 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Mine stå i potter endnu, da jeg ikke nåede, at få dem i jorden inden vinteren kom. Jeg har en der er lige så langt fremme som den viste, men det andre er laaaangt bagefter, men med gode skud.

  Ha' en dejlig dag, hvor vejret forhåbentligt er bedre end her ;(

  SvarSlet
 2. Mine påskaklokker er også vej. Men hvad sjovere er at da jeg i lørdags såede klokkeranker også såede Zinnia og Latyrus og i går da jeg kiggede til dem var de kommet op. Altså spirede de 4 dage.........fantastisk ikke ?

  SvarSlet
 3. Att det är sådan skillnad på växtnamnen i våra språk, danska och svenska! Helt förunderligt!

  Era påskklockor heter ju julros hos oss. Era Erantis heter vintergäck här och era vintergäck kallar vi för snödroppar...Tur att vi har de vetenskapliga namnen att använda om det blir för besvärligt!

  Men vänlig hälsning Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. Er fluks gået ud i regnvejret for at undersøge sagen(havde også brug for frisk luft).
  Jeg kan rapportere at de ikke er så langt fremme som dine, men musene har ikke ædt dem endnu:-).
  Kærlig hilsen

  Engblomsten

  SvarSlet
 5. Ingen at se endnu her. Men de står heller ikke lunt - de få jeg har!
  Men det med de få, skulle denne week-end gerne ændre, med Spirens blomsterfestival!
  Glæder mig!

  SvarSlet
 6. Hej Claus & co
  Påskeklokkerne ser nogenlunde lige "fremskredne" ud hos mig, jeg går blot og tæller knopperne, det kan jeg se er lidt for stort et bogholderi her, men mine planter blev først købt sidste år, så måske engang...
  Hilsen Pia kbh

  SvarSlet
 7. Desværre er påskeklokkerne kun lige kommet op af jorden. Men vi har også stadig sne her i Frederikshavn. Selv i dag har vi fået sne- og sludbyger.

  SvarSlet
 8. Og du kan tro jeg står der som et søm! Hurra Hurra vi skal en tur til Marianne og endelig købe nogle flotte vintergækker(de var ikke til salg sidst ØV)! Håber Søren har pottet en masse op til os af de sjove slags.

  SvarSlet
 9. Hej Claus.

  Desværre ser det sølle ud her, da vi hører til de få landsdele,(Hornsherred)der ikke fik sne i sidste ombæring. Den hårde frost på den bare jord har gjort ret stor skade. Mine hvide juleroser, der var begyndt at blomstre, ligger brune henad jorden og jeg fik kun øje på en enkelt lille påskeklokke i går, men forhåbentlig sker der snart noget positivt.

  Håbefulde hilsner, Jette.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Mine her på Bornholm, Bodilsker er ca. lige så langt som dine. Glæder mig over regnvejret netop nu!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. Mine er knap nok kommet op over jorden. Jeg tror jeg kan mærke at vi nu er flyttet nordpå.

  SvarSlet
 12. Here in Helsinki we still have lots of snow (and we´re gonna have even more..) so I just have to comfort myself with such innovating blogs like yours! Perhaps a month later we have the situation which you have now. Anyway many thanks for this great blog! Ritva

  SvarSlet
 13. Fint, här har vi fått en ny omgång av vinter med snö och kyla....hua!!
  Nu får det vara bra med vinter.
  mvh Ken

  SvarSlet
 14. Min hvide julerose har desværre heller ikke kunne stå imod denne vinter. Var begyndt at skyde, men blev brun nede ved jorden og er nu klasket sammen - øv! Håber på den skyder på ny igen :-/

  /Bo

  SvarSlet
 15. årh hvor du heldig ,mine påskeklokker er kun lige kommet op ad jorden,men jeg bor også på vestkysten så her er blomsterne lidt længere om det end andre steder. nå,pyt der kommer også til mig ,men hurra hvor er dine pæne . ps ps ps har plantet frø fra jane og vupti hvad var det der stod i mini drivhuset da jeg kom hjem fra arbejde små spirer jubiiiiiiiii. mange hygelige hilsner fra maj britt,højmark

  SvarSlet
 16. Hej allesammen

  Status fra Nordsjælland er at mine er lige så langt fremme som dine, Claus, og med lige så mange knopper. Jeg har lige været en tur i Aalborg i dag og har ved selvsyn set den sne der stadig er deroppe, samt slud og alt det dersens.....Pyha, godt at komme hjem til Sjælland igen hvor jeg lige nåede at se solnedgangen. Solopgangen fangende jeg i morges i bakspejlet da jeg forlod "Djævleøen", som nogen så kærligt kalder den. Men her har solen da skinnet og hos os er der ingen sne tilbage. Men jorden er godt nok frossen :o)), så jeg har sytten påskeklokker stående ude på terrassen, som ikke kan komme i jorden endnu. Men lige om lidt, folkens, bare vent og se. Og så ud med sproget, Claus. Hvad hedder den blå skønhed fra den hemmelige have som geranierne slynger sig om??? Du blev spurgt om det i går, kan jeg se :o))Hvis det er noget der skal sås skal vi jo nå at have fat i frø og kan altså ikke vente til bogen udkommer.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 17. Jeg skal afsted med svigermor i weekenden. Glæder mig til at se de mange smukke klokker og løgvækster. Forhåbentlig får jeg et par stykker hjem til et par krukker.

  SvarSlet
 18. Kære Claus. Kom til Sønderborg! - mine mørke Helleborus er ca 15 cm høje og udsprungne. De står på vestsiden af huset iøvrigt sammen med en flok meget kraftige helleborus foetidus. Jeg har hvide andre steder i haven og i krukker på terrassen, de har det ikke så godt efter den seneste omgang frost!

  SvarSlet
 19. Hej Claus. Kom til Sønderborg og se mine flotte mørke Helleborus - udsprungne og ca 15 cm. høje - sammen med store kraftige Helleborus foetidus står de på vestsiden af mit hus. De hvide arter har det derimod ikke så godt, den seneste frost har været meget hård ved dem!

  SvarSlet
 20. Hej Claus!
  Nu har jag suttit här i en lång stund och tittat på allt du har visat. Oj oj vad mycket fint. Ken och Carinas pion kände jag allt igen.
  Nu längtar vi efter den boken som bara den.
  Den kommer att bli så fin.
  Ha det gott så hörs vi
  Annika

  SvarSlet
 21. Mine helleborus påskeklokker er ikke så langt fremme. Destår også i et halvskyggebed, men det ser ud til at være en del knopper. Jeg købte 10 stykker sidste år hos Spiren, så det er faktisk kun det første år det står i jorden og alle ser ud til at komme fint :-). Jeg skal ned hos Spiren på lørdag og jeg er helt sikker på at der kommer lidt flere påskeklokker med hjem. Jeg håber også at hun stadig har nogen af de ny vintergækker for dem vil jeg meget gerne have fingre i.Så nu kan det godt blive lørdag i en fart.
  Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 22. I Rungsted er der ingen blomstrende påskeklokker endnu... og det var en ordentlig portion vi plantede efter en tur til Spiren sidste år! Vi venter med spænding...

  Tanker fra Anette

  SvarSlet