Rosentræer

I dag ankom en sending opstammede roser, som jeg har anskaffet mig til de nye bed, som vi snart begynder at anlægge omkring det runde spejlbassin.

 

20110331_081838 20110331_081856

 

Roserne, som jeg har valgt hertil, er den smukke ‘Comte de Chambord’.

 

comte de Chambord 2[1]

 

Det er ikke fordi, jeg som sådan holder af opstammede roser. Faktisk synes jeg, at de godt kan virke en smule kunstige.

 

20110331_081926

 

Når jeg alligevel planter rosentræerne, er det fordi, jeg placerer dem i staudebedene mellem middelhøje stauder. Og når de vokser op, dækker de stammerne, og så ser det ud som om, at det er rosenbuske med blomster i toppen. Fordelen her er, at roserne ikke fylder noget ved jorden, og at man ikke risikerer, at de bliver ’kvalt’ af omkringstående vækster.

 

NB. De sidste dage har jeg ikke haft tid til at besvære spørgsmål fra kommentatorer. Det har jeg fået gjort nu.

9 kommentarer:

 1. Hei! Nydelig rose med en fantastisk duft! Det er riktig smart det du gjør, å gi plass til stauder i bunn:) Hege

  SvarSlet
 2. Endnu en smuk rose, hvor bliver det bare smukt. Jeg er måske ved at blive omvendt... har ellers ikke brudt mig så meget om opstammede roser;-)
  kh Lone.g

  SvarSlet
 3. En herlig ny forside i nogle skønne farver!! Det ser godt ud...!

  SvarSlet
 4. Det er en meget smuk én...den ligner en anden af de historiske, jeg kan ikke lige nu komme på den. Det er i øvrigt mine historiske roser og buskene der har klaret vinteren bedst....hvordan mon det ser ud hos dig, kan du evt. skrive noget om det. Det er første år i mine 6 år her (i den ellers luneste zone) at roser fryser tilbage. Glæder mig tilat se bedet med de fine roser...og du har ret opstammede ER lidt kunstigt...

  SvarSlet
 5. Charlotte Marqvartsen1. april 2011 kl. 08.49

  ih...jeg ville også have sådan nogle..pragtfuld rose 'Comte de Chamboad’.

  SvarSlet
 6. Hvor er de fine blå primulaer og andet godt og blåt i dit blogbanner smukke.

  God weekend fra Lisbeth K.

  SvarSlet
 7. Hvor købt du opstammede roser?

  SvarSlet
 8. Kære Vilmantas - jeg handler engros.

  SvarSlet
 9. Den - hvor meget roserne koster? (hvis de er ikke udsolgt:) )

  SvarSlet