Showstoppere

Det var Anne Just, der introducerede dette herlige udtryk – Showstoppere – om planter, som alle stopper op ved og bemærker.

 

20100812_095722

 

Sådan en plante er Pyrus salicifolia ‘Pendula’, som på danske kaldes prydpære eller pilebladet pære. Men de senere år har det svenske navn – Nordens oliven – vundet mere indpas, fordi træet med sit grå lys virkelig ligner en oliven. Det er det navn, jeg holder mest af.

 

_20100721_183143

 

Jeg har skrevet om det fantastiske træ flere gange og vist det på tv, og hver gang har jeg fået en del henvendelser fra folk, som har haft svært ved at finde det. Derfor var det oplagt, at jeg fik Bilka til at tage et parti hjem. De er at finde i Bilkas Havecentre fra på søndag.

 

Cirka 180 cm store høje træer til kr. 499,- og ca. 120 cm høje træer til kr. 249,- Jeg tror, der bliver rift om dem, men nu får vi se!

20 kommentarer:

 1. De er bare så flotte, er helt inspireret. Det er en musthave!! Må skynde mig i Bilka på søndag.
  Tak for en fantastisk blog :-)
  Med venlig hilsen
  Maj-Britt

  SvarSlet
 2. showstopper er et super godt udtryk! Det er dejligt at du gør dit til at udbrede denne plante, tænk hvor mange der hvert år køber oliventræer isom dør i løbet af vinteren - ja de overlever altså ikke vinteren her hos mig! Nordens oliven er også mit favoritnavn og et par stykker af dem står meget højt på ønskesedden, men jeg har prøvet at løbe om kap i Bilka - godt nok om lego - og det orker jeg bare ikke. Men tak for tippet som jeg er sikker på mange vil benytte:0)
  Og så stort tillykke med fødselsdagen, jeg håber at du havde en fantastisk dag? Kringlen ser forrygende ud og jeg synes det er helt i orden at nævne at man har fødselsdag, det er da skønt at ønske og blive ønsket tillykke!

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Et forsinket tillykke her fra nordsjælland. Jeg har været i haven hele dagen igår og burde have gættet at det var din fødselsdag. Kun et havemenneske som dig kan have fødselsdag på sådan en smuk dag.
  Forårs-fødselsdags knus
  Rikke

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Neeeejjj hvor ER jeg glad nu :-D Dem har jeg nemlig også været på udkig efter. Sikke en dejlig nyhed.
  Jeg er enig med dig i at dem bliver der rift om, det er jeg sikker på.
  Så må jeg endnu en gang en tur i Bilka, det bliver så 3. gang i denne uge ha ha.... tror ski snart de tænker; er det nu hende igen!!! ;-D
  Blæsende forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Jeg skal heldigvis til Odense på søndag alligevel, så jeg håber, der er et par træer tilbage til mig! Tak for din blog - jeg læser den hver dag,men det er første gang, jeg skriver!

  Mange hilsner
  Susanne

  SvarSlet
 6. Tuuuuuusind tak, det er lige sådan et jeg skal have i mit hvide bed, og nu bliver det bare serveret uden at jeg først skal til at lede efter hvor jeg kan hitte et sådant. du er en supermand Claus.
  Godt der ikke er langt til Bilka :-)

  Og du skal da også have et forsinket TIL LYKKE med fødselsdagen. det var jo pragtfuldt vejr, så var i haven det meste af dagen. Tak for det gode vejr.

  Knus Anne B.

  SvarSlet
 7. Ja det er et fint træ. Tror det er godt med lidt forandring i Bilka´s havecenter, så held og lykke.

  Lige et spørgsmål: Jeg sidder tit og læser at potter/krukker skal rengøres grundig hvert gang de har været brugt.
  Hvad skal de vaskes i? Bruger du noget sæbe eller andet bakteriedræbende middel. Eller hvad?
  Kan ikke finde noget i bogen "Min krukke have"

  Hilsen
  Michael

  SvarSlet
 8. Hmm....Det er jo liiiiige sådan et jeg ønsker mig. Bare bange for at jeg kommer til at sige det ræ'ti' mange gange sommeren over...

  Hvor er det dog skønt som solen skinner og fuglene synger. Man kan da kun være glad.....

  Dagen derpå hilsener
  Anne Mette K

  SvarSlet
 9. pudsigt nok at du omtaler prydpæren. Fik en forærende af min mand i går, da vi havde bryllupsdag. Blev rigtig glad for den!

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Kære Michael - jeg renser ikke mine krukker, så ...

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Prydpære til en overkommelig pris har jeg også ønsket mig i mange år - og så skal det selvfølgelig nok passe, at når chancen endelig er der, er jeg idømt husarrest. Der er nemlig rigtig mange hasselpoln i luften nu. Dem kan jeg ikke tåle, og da jeg heller ikke kan tåle medicinen imod dem, er jeg nødt til at holde mig indendøre med hermetisk lukkede vinduer og døre, så længe det varer. Det var så det forår! For jeg har på fornemmelsen, at birken tager fat umiddelbart efter. Altså en 6-8 uger som sædvanligt.
  Det begynder at blive lidt trivielt med al den armchair gardening. Et nyt, digert botanisk bogværk kunne måske trøste lidt; men der er jo længe, til din pæonbog udkommer ...
  Nu vil jeg bestille nogle nye root trainers på Nettet og lege forår i den kommende tid i min vinterhave; men du og alle I andre havemennesker ønskes rigtig god arbejdslyst derude
  af Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. Kære Jytte - sender dig og andre allergikere mine allerkærligste tanker. Tænk, at I på grund af forårets komme, må undvære det. Der bare SÅ uretfærdigt.

  SvarSlet
 14. Engelsmännen säger också "traffic stopping" om de allra mest lysande växterna! Trafiken stannar på vägen utanför...

  SvarSlet
 15. Føler med dig Jytte! Jeg synes, det er slemt nok, at jeg må holde mig inde, når solen bager - ligesom den blege asparges, der dækkes med jord. Men jeg kan dog komme ud morgen og aften. Skulle jeg blive inde nu, ville jeg begrave mig dybt i Tasha Tudor, som ankom her igår. Jeg nåede at starte på den, inden jeg faldt omkuld og vil også nærmest kalde den for en "showstopper"...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Jeg ved da ikke hvad der skyldes dine forslag til Bilka og hvad deres egen opfindsomhed. Men da jeg kom til det nyåbnede Bilka havecenter i Aalborg var alt udskiftet. Nye "borde" til alle planter. Væsentligt udvidet og ændret plantevalg, - super mange store lerpotter. Jeg fandt endda en stor dobbelt julerose. Min indkøbsvogn var fyldt bagefter. Jeg kan da se at jeg må derud igen søndag, for et par af nordens oliven må jeg have.Så tillykke til os alle for det samarbejde. Og nu er det forår (lad os se bort for den lovede kulde i week-enden). Livet er jo herligt. Varme forårshilsner
  Else

  SvarSlet
 17. Kære Else - Bilka har arbejdet hårdt på relanceringen af deres nye havecentre, og jeg agerer toppen på kransekagen, prikken over
  i'et eller rosinen i pølseenden ...

  SvarSlet
 18. Dette treet er en av mine favoritter og står høyt på ønskelisten. Jeg fikk tak i et bittelite eksemplar for et par år siden, men det klarte ikke å etablere seg og skrantet. I Norge har vi importforbud mot pære pga pærebrann, så det lille treet jeg kjøpte var sådd i Norge. Et 180 cm høyt tre må jo være himmelsk å få tak i! Heldige dere i Danmark :)

  SvarSlet
 19. Ja, jeg er sikker på at jeg står med næsen mod ruden i morgen Søndag kl 10 00, sådan et træ må jeg også have..Jeg har et det i Malmø, med gamle træer, står ved svågertorp i en alle..meget smukt..viste bare ikke hvad de hed..Er der nogle der ved om det kan trives i en STOR krukke, eller om det skal i jorden..?, jeg har snart ikke mere plads i min have, men man kan vel altid tage et par fliser op..Ellers mange tak for i dag Claus, rigtig dejlig vidio, glæder mig til i morgen..Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 20. ved du om det kommer i Bilka igen?

  SvarSlet