Turen går til Skælskør

I denne weekend er der Helleborus-festival hos Gartneriet Spiren i Skælskør. jeg er sikker på, at det bliver et par rigtigt fine dag.

 

_1864

 

Jeg var med sidste år, men i år når jeg ikke derned, fordi jeg er i fuld gang med at skrive, skrive og skrive på ’Hemmelige haver’ og ’Bonderoser og pæoner’. Tager I afsted, må I endelig hilse fra mig.

 

_1805

 

Marianne har netop fortalt mig, at påskeklokker i tusindvis venter på jeres besøg. Men …

 

_1599

 

Der er en ting, som jeg også har lovet at fortælle videre: Marianne ringede forleden og var grædefærdig. Stort set alle de vintergækløg, som hun havde pottet op, fordi det også skulle være en af attraktionerne i denne weekend, er gået til på grund af vinteren. Heldigvis er der stadig andre løgvækster tilbage og så selvfølgelig – årstidens skønneste blomst uden sammenligning: Påskeklokken.

11 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Det er selvfølgelig synd for Marianne, at de specielle vintergækløg ikke er "på plads", men det er GARANTERET turen værd alligevel. Det er en dejlig oplevelse at se alle de smukke klokker og finde sine helt egne.

  SvarSlet
 2. Hvor er det da synd for Marianne, det ville ellers have været så flot med et stort flor af vintergækker.

  Jeg ville godt nok gerne på besøg engang, men jeg er desværre også forhindret, men der er ingen tvivl om at der nok skal komme mange og købe de skønne skønne blomster.

  Tak for de dejlige billeder - længes sådan efter mine egne.

  SvarSlet
 3. Åhh jeg har glædet mig længe. Jeg må bare have en af de gule, næsten som på dit nederste billede. Og ja det er synd for Marianne, men vi er helt sikkert mange som får en god forårs oplevelse alligevel.
  Her i nordsjælland er forårstegnene helt sikre. Vi har hørt lærken og Akelejerne viser deres små kryllede spire...
  Skønt.
  Forårs krukkerne er på plads, med vintergækker, narcisser som lige titter over jorden, stedmoder og et par stedsegrønne klippet i form.

  Og så lige et spørgsmål. Hvornår kan jeg sætter Dahlierne i potter til forspiring?

  Glædeligt forår til alle.

  Rikke

  SvarSlet
 4. Kære Rikke - Hvis det var mig, ville jeg vente nogle uger endnu med dahlierne.

  SvarSlet
 5. Det er godt nok ærgerligt med vintergækkerne. Jeg er sikker på, at Marianne jo har haft travlt med at potte,og så bliver det ikke til noget alligevel ... Øv, øv, øv. Jeg havde ellers glædet mig til at skulle købe nogle helt specielle vintergækker. Jeg er ikke "galantofil", men synes, det kunne være spændende at se flere forskellige sorter af vintergækker hos Marianne. Hvor synd for hende, MEN ... Jeg skal besøge Marianne alligevel, og det bliver søndag. Jeg glæder mig til at se påskeklokker i lange baner. Jeg var der også sidste år, og mødte også lige dig, Claus, for en lille bitte kort stund. Du ankom lige, som mig og mine kære veninder forlod Spiren med vores nyindkøbte guldklumper. Jeg regner da også med, at købe "et par stykker" med hjem i år. Der er stadig plads i haven ...

  SvarSlet
 6. Ja, et besøg i "Spiren" må man ikke snyde sig selv for.
  Det er selv en lang køretur værd.

  SvarSlet
 7. Rigtig synd, træls og øv for Marianne. Men hun må endelig ikke fortvivle, for hun har heldigvis stadigvæk hovedattraktionen at byde på. Jeg kan på det varmeste anbefale alle, der holder af helleborus at køre en tur til Skælskør. Det er selv en meget lang køretur værd. Det er som at vade lige ind i et stykke af Himmerige, når man kommer ind og ser Mariannes helleborus-åbenbaring for allerførste gang. Og hvis foråret iblandt kan synes lidt rigeligt langt væk, så er der dømt forår i hjertet, Mette Wuns man træder ind i Mariannes drivhus.

  Godnunatogsovnurigtiggodt.....zzzzzzzzz....zzzzz

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Jeg er desværre forhindret i at deltage, skal på arbejde. Men det er helt sikkert at til næste år vil jeg planlægge i god tid, så det bliver muligt.
  Istedet glæder jeg mig dagligt over de 25 påskeklokker jeg bestilte hos Marianne i begyndelsen af februar og som står og blomster så flot i min havestue, indtil de kan komme ud i jorden.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Det var bare rigtig ØV og så synd for Marianne og Søren med de vintergækker. Prøv igen til næste år! Håber jeg får lov at stå der også og lokke chokolade i kunderne ;) Vi får se. Under alle omstændigheder er det jo altid fantastisk at besøge Marianne!! Og en fornøjelse at møde og tale med Søren. Hvad den mand ikke ved om vintergækker! Jeg lover at gøre et større hjemmearbejde mht vintergækker - det værste er jo man gerne vil eje dem alle. Godt det har sine helt naturlige begrænsninger med kun 400 kvm. Mange tak søde Marianne og gavmilde Søren, vi kørte hjem med følelsen af det lige havde været juleaften.

  SvarSlet
 10. Selvom vintergækkerne manglede var det som altid fantastisk at besøge Spiren og nyde synet af tusindvis af påskeklokker, og høre Marianne og Søren fortælle om deres passion for de smukke forårsbebudere.
  Drog afsted med beslutning om kun at købe en enkelt plante, men endte alligevel med at drage hjem med flere påskeklokker, dortealiljer og enkelt vintergæk, en tyrkisk 'fætter' til alle de almindelige som allerede bor i min lille have.
  Og så glæder jeg mig til at vende tilbage næste forår og se vintergækker.
  Hilsen Jytte

  SvarSlet
 11. Kære Claus og alle andre læsere. Ja, jeg besøgte Marianne i weekenden. Jeg vidste ikke jeg skulle have et helleborus-bed da jeg ankom, men det skal jeg altså:) Søren satte nogle af sine darlings på auktion, og jeg fik da fingre i5 stks. uhh de er fine!
  Forårshilsner fra Helle

  SvarSlet