Udprikling

Forleden viste jeg den store mængde småplanter, jeg fik leveret. Og jeg kunne forstå, at mange af jer fik et helt chok. Troede, at I havde vænnet jer til, at jeg er noget ekstravagant.

 

20110324_122515

 

Som nævnt forkæler vi dem lidt, før de plantes ud i bedene. Staudegartnerne ville plante dem ud i individuelle potter, men de kommer altså til at fylde for meget her.

 

20110324_122529

 

I stedet bruger vi styroporkasser med min specialblandede pottemuld, der nok skal sætte fut i planterne.

 

20110324_122549

 

Cirka halvtreds kan der være i en kasse, og jeg skal nok om nogle uger vise, hvor store de er blevet.

7 kommentarer:

 1. Hmmm.... sikke et hyggeligt arbejde - og hvor får de det godt de små:))

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Det er dog imponerende mængder. Mit hoved forsøgte straks og regne ud, hvor mange af disse kasser, det ville blive til, men jeg så hurtigt i øjnene, at jeg vist så skulle have fat i en regnemaskine :-)

  Det er absolut ikke kritik - ejheller fordi jeg på nogen måde tror, at du har indflydelse på det - men jeg er ærgerlig over, at jeg ikke kan få fingre i din gode muld nu, hvor jeg skal bruge ny jord til både dit og dat. Men bedre sent end aldrig :-)) Det kan da kun blive endnu et hit.

  Jeg var hos Aldershvile i dag for at købe plastikpotter i den rette størrelse til klokkerankerne. Gad egentligt godt vide, hvilken størrelse potter du bruger, når du har sået i roottrainers. Jeg er nok klar over, at potten blot skal være en anelse større, men roottrainers tillader jo netop rødderne at blive lange. De potter jeg har købt i dag, er måske derfor lige i overkanten størrrelsesmæssigt, men jeg må satse på, at netop klokkerankerne har voldsom grokraft og hurtigt fylder potten ud med rødderne.

  SvarSlet
 3. Kærer Claus :-)
  Hvor ser det dejligt ud, glæder mig til at se dem igen :-)
  Forårs hilsner Karoline

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  sikke nogle nuttede priklinger og sikke et stort men hyggeligt arbejde.

  Glæder mig til vores klokkeranke-"date" her i weekenden. Jeg er stolt som en pave, over for allerførste gang, at kunne kalde migselv for klokkerankeavler.

  Kære alle andre Mester-lærlinge,

  jeg har nu modtaget "Tasha Tudors have" fra Klematis, og jeg må sige, at det er svært at ramme tasterne, for jeg kan simpelthen næsten ikke få armerne ned af begejstring over den bog.

  Hvis I som jeg, er vild med den den naturnære, skødesløse, frodige og lidt kaotiske cottagestil, må I simpelthen ikke snyde jer selv for denne store litterære oplevelse. Jeg kan slet ikke give den roser nok med på vejen.

  Den er meget smukt, indfølt og kærligt skrevet. På billedsiden venter der også store oplevelser. Billederne er meget stoflige og ligner næsten malerier. Det ene guddommelige drømmeagtige blomsterscenarie afløser det andet. Der er en fuldstændig vidunderlig overflod af blomster, der skødesløst og kunstfærdigt indgår det ene overraskende partnerskab efter det andet.

  Tasha Tudor var halvt naturmenneske og halvt havemenneske, og det er der kommet et fuldstændigt unikt og fortryllende univers ud af. Hun har skabt en drømmeagtig paralelverden, helt uden for tid og sted. At se billeder af hende indhyllet i sine victorianske gevandter alt imens hun bevæger sig rundt i sit helt særegne univers er næsten helt gåsehudsfremkaldende.

  Denne bog og denne personlighed har grebet mig og rørt mig. Efter at have læst den, har jeg det som med alle andre gode bøger,- at jeg er helt trist, efter at have læst det sidste punktum. Jeg prøvede ellers at økonomisere med denne lækkerbisken og ikke proppe mig med al (øjen)slikket på een gang. Det har mine forældrer nemlig lært mig, at man ikke må:o) Men jeg må indrømme, at jeg slugte hele bogen i kun to mundfulde.

  Jeg kan på det kraftigste og varmeste anbefale alle at læse denne vidunderlige bog. KØB DEN FØR DIN NABO!!:o)

  De bedste ønsker om en rigtig god weekend fra en nyudklækket Tasha Tudor fan

  SvarSlet
 5. Kjære Claus! Kos deg med plantene dine, men jeg må si - jeg er litt glad for at jeg ikke har riktig så mange planter å stelle med. Jeg tror jeg måtte slutte i min jobb da :) God helg!

  SvarSlet
 6. Hej Nette

  Nå, du har også plyndret Aldershvile :o)) Hvor er det dog en lille verden :o))

  Claus, jeg tror det eneste du kan gøre som ville overraske mig er at drøne op og ned af havegangene iklædt forklædet....og kun forklædet.... for åben skærm. Store indkøb overrasker mig slet ikke, det ville ligne dig dårligt at købe fem hornvioler eller to potter perlehyacinther. Jeg spekulerer bare over hvor jeg som almindelige privat kan købe ind i samme mængder, for planteskolerne har ikke nok af hver slags.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 7. bonjour Claus
  votre jardin est grand et si vous avez la possibilité d'acheter toutes les plantes ...
  J'attends de voir les fleurs prochaine
  simonetta

  SvarSlet