Video d. 20. marts 2011

Her kommer så søndagens video. Jeg beklager, at der ser lidt smårodet ud rundt omkring I hjørnerne. Men I næste uge skal der både sås og ryddes op.

 

19 kommentarer:

 1. Hej Claus!
  SÅ roligt att få se en film från "bakom kulisserna" Man måste ju fnissa litegrann när man ser den stora mängden av växter och krukor och frösådder:-) Ens egna små trädgårdsprojekt blirplötsligt väldigt små och fullt hanterbara... Härligt att se!

  Ha det gott denna söndagseftermiddag:-) kram H.

  SvarSlet
 2. Herlig video!! Så spennende! Det er snart vår!! Ha en fortsatt fin helg!

  KLEM KLEM
  Anette:)

  SvarSlet
 3. Hej Claus.

  Dejligt at følge med i de forskellige væksthuse og jeg tror, hvis man ikke er blomsternørd, forstår man ikke, at nogen kan juble over alle de visne pinde. Men jeg er selv lige kommet ind fra mange timer i haven, hvor jeg har gået og småjublet hver gang, jeg så det mindste tegn på vækst. Det er en utrolig dejlig tid.

  Fortsat god søndag fra Jette.

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Tak for endnu en video, altid dejligt med levende billeder!
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 5. Skønt at se og mærke foråret og det liv det fører med sig hos både planter og dyr.
  En helt anden sag: jeg savner inspiration til en forhave - der mangler bøger om dette emne - hermed en opfordring til dig, Claus! Men hvis du eller andre kan give mig noget til inspiration allerede nu, vil jeg være meget taknemmelig.

  SvarSlet
 6. Jeg afslutter min dejlige dag i haven med at se din nyeste video. Jeg kan ikke undgå at blive rigtig glad over at se andre der som mig elsker deres have, som opformere og som har planter og atter planter i drivhuset. Tak fordi du lod os komme ind under bordet :-).
  En plante jeg ikke har hørt dig omtale er ,Sort Foldblad, Veratrum nigrum, grunden til at jeg nævner den er at dens blomsterstand er purpur/næsten sort. Og du har fortalt at du er meget glad for den farve. Er det en du har i haven?
  De bedste hilsner og tak fordi du til stadighed tager dig tid til at dele med os.
  Bettina

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  jeg er netop kommet hjem fra skiferie i Norge og havde din bog "Mit haveliv" med til lidt underholdning, når de andre var ude på ski OG din bog er altså helt fantastisk! jeg er "kun" nået til slutningen af roser og sikke en samling du har og hvor er de smukke og det er dejligt at du har skrevet navnene på dem, ellers havde jeg nok spurgt flere gange.
  Sikke nogle kapitler om forskellige planter og farver, jeg kan godt se at du har udviklet dig som fotograf også, herligt...
  Jeg har ikke haft tid til armchairgardening her i vinter, så jeg havde heldigvis bogen til gode nu.
  Nu skal der hygges lidt mere både med bogen og lidt senere med noget ordentlig jord, dejligt at du også kan gøre en forskel der!
  kh Lone.g

  SvarSlet
 8. Kære Lene - jeg skal nok komme med forslag til forhaver, men det bliver ikke til en hel bog,

  Kære Bettina - sort foldblad er fin, men sneglene forgriber sig altid på den. Ikke, at jeg er meget snegleplaget, men alligevel ...

  Kære Lone - dejligt, at du kan lide min bog.

  SvarSlet
 9. Tak for kikket, lykkelige menneske at have et frostfrit drivhus,jeg er ikke spor misundelig...
  Nu jeg endelig kan komme igennem vil jeg sige tak for mange gode fif og ideer gennem det sidste år.Jeg har været kratlusker på bloggen siden sidste forår,og ofte siddet og frydet mig over diverse billeder og kommentarer. Det der glæder mit grønne hjerte mest er der så mange der har levende haver ,dvs ingen knust granitørkner.
  Jeg tilslutter mig hermed koret af "Dalbyfans" alle de rosende flotte ord er brugt så jeg vil ikke gentage.
  forsat godt forår til alle
  Gunvor

  SvarSlet
 10. Nu hvor der snakkes sort ;) Jeg har en sort staude, som jeg holder uendelig meget af. Den er på en eller anden måde så elegant! Ja faktisk er den så fornem, at den er forfremmet til fast krukkeplante, så den kommer op i bedre øjenhøjde, når nu blikket betages af langt højere og fyldigere vækster om sommeren. Det er Ophiopogon planiscapus Niger - på dansk kaldet Sort Slangeskæg, som er vinterhårdfør og i parantes bemærket har overlevet næsten enhver misrøgt her på matriklen. Den er absolut smukkest, når den står i sol. Og så har den de yndigste hvidviolette konvalagtige blomster om sommeren. Dén har sneglene ikke interesseret sig det fjerneste for her.

  Tak for endnu en dejlig video kære Claus! De siger i grunden meget om, hvad det er at være bidt af haveliv ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. Skønt at få et kig ind bag kulisserne hos dig og se, hvad der rører sig. Mange tak for det! "Der ser lidt smårodet ud rundt omkring I hjørnerne", er nok en overdrivelse. Med så mange vækster og projekter kørende, skal tingene jo være et sted, indtil de kan komme uden for, hvor de hører til :-)

  SvarSlet
 12. GUF! Det er, hvad det er,i Dalbys have - så spændende og motiverende at kigge ind i alle arbejdskrogene/værkstederne, inklusive under bordet! Altså sikke mange spændende små skommende skønheder til drømmehaven..Ler lidt for mig selv over min skrabede udgave af 'hjemmehavebryggeri'. Tak for endnu en meget inspirerende video.
  Helle

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Mange tak for to dejlige forårskig til Risskovs lyksaligheder.
  Herligt at se, at også Mr. Garden himself kan have lidt smårod i hjørnerne!!
  Godt, at du har dine havealfer til at hjælpe i den kommende travle og skønne tid.
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 14. Kære Claus,
  Jeg var også i haven i går, søndag. Min have ligner (næsten..) din. Rod og gamle krukker i alle hjørner af haven. I år skal alle mine krukker have ny jord, og det krævede en masse arbejde med at tømme og spule alle krukker. Men det skal jo til en gang i mellem. Den største glæde var at se de 2x50 tulipan, som jeg lagde i 2 store krukker i efteråret, nu stikker deres spidser op af jorden. Det bliver et flot flor om bare en lille måned ca.
  Min mand podede en masse små æbletræer, som han vil espaliere med tiden til en væg i et nyt haverum. Det bliver spændende at se, om alle de nye små æbletræer bliver til noget.
  Tilsidst var vi rundt i haven og kiggede på roserne. Jeg tror alle har klaret den strenge vinter. Hvert eneste år er jeg i tvivl om hvornår jeg gødede roserne 1 gang sidste år. Men det er vist 1. april, fordi så kan jeg nå at gøde 3 gange inden 1. juli. Hvornår gøder du? Og hvornår beskærer du dine roser? Synes jeg så dig i tv, hvor du sagde, at du beskærer samtidig med at gyvlen blomstrer. Men er det ikke lidt sent?
  I dag vil jeg ud og købe nyt jord til krukkerne og mons tro, om jeg ikke kommer hjem med lidt nyt til krukkerne også.
  Med ønsket om en smuk og udbytterig havesæson - Kærlig hilsen Ulrika i Gråsten

  SvarSlet
 15. Hei Claus.
  Jeg sådde klokkeranker etter din oppskrift og de er nå blitt store og fine. Ca 7 cm høye. Lurer på i hvilken temperatur de skal stå fram til utplanting? Hos meg står de nå på kjøkkenet i 20- 22 grader.

  Hilsen Nilla

  SvarSlet
 16. Hej Claus,
  TAck för dina informativa videor, de ger mig så mycket inspiration till mina trädgårdsbestyr!
  Har dock en fråga: Kan dina böcker köpas på Nordiska trädgårdsmässan i Stockholm i veckan?
  Lillemor

  SvarSlet
 17. Tillader mig at række en svarhjælpende hånd til Ulrika...

  Jeg gav mine roser 1. gang gødning i sidste uge. De bliver beskåret ca. midt i april, når Forsythia blomstrer.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 18. Tak til Zep! Det er jo fint, når vi læsere kan hjælpe hnanden. Og ja, måske er det ikke for tidligt. Det kribler i hvert fald i fingrene for at komme i gang. Især i dette dejlige vejr vi har over Dk i denne tid.
  Kh Ulrika

  SvarSlet
 19. Kære Ulrika - jeg gøder blandt andet nu og beskærer medio april.

  Kære Nilla - sæt gerne planterne ud om dagen, hvis det er mindst 6-7 grader.

  SvarSlet