Bedet omkring bassinet

Flere har spurgt mig om, hvilken farveholdning bedet omkring det nye runde spejlbassin skal holdes i. Og har kan jeg svare - rosa.

 

 

En mængde planter er bestilt hjem, og sommerblomster er sået. Jeg glæder mig til at vise, hvordan man kan lave et bugnende bed på en enkelt sæson. Men det er selvfølgelig, fordi jeg ’snyder’ og planter tæt.

 

En af de planter, som jeg glæder mig allermest til at få i jorden, er den lyserøde lupin ’Blossom’. Den har jeg aldrig haft tør, så billedet har jeg lånt fra leverandøren.  Skøn ikke?

31 kommentarer:

Elfepigen sagde ...

Sikke en skønhed;)

Knus og kram herfra

Lone sagde ...

Wauuuw Claus....Den lupin er helt fantastisk, sikke en smuk sart farve. Den skal osse bo hos mig :-)
Ha' det godt.
Kh Lone

Anonym sagde ...

Helt enig, den er fantastisk - og lige som en "Dalby blomst" skal være. Det bliver et syn for guderne, når de står i blomst omkring bassinet.

Jeg har denne weekend taget hul på den årlige kamp mod skvalderkålen (en tilbagevendende begivenhed) som desværre ser ud til at vinde i mit store staudebed.

/Bo

Bettina Iversen sagde ...

Hej Mester.
Hold da ferie sikke et syn. Hvem er leverandør til så smuk lyserød lupin?....
Det er da klart at den også skal bo hos mig.
WAU.

Forårshilsner Bettina

Gro sagde ...

Hold da helt mavle den er bare skøn! Godt valg, jeg glæder mig til at følge udviklingen :-)

Furulunden sagde ...

Har så gode minner fra min farmors hage angående lupiner. Denne her var virkelig fortryllende søt:)

Merete sagde ...

Årh... lige min ynglingsfarve... det blir' ganske sikkert smukt ;0)

willow dane sagde ...

den er ganske bestemt smuk :-). lupiner er meget smukke blomster i det hele taget.

Lene sagde ...

Den er fantastisk. En rigtig must have plante.

Linda sagde ...

Nej hvor de smukke. Elsker lupiner har mange i min have dog ikke så yndefulde som disse

bente sagde ...

Fantastisk farve....og nye billeder på bloggen. Ikke dårligt!

ANETTESHUS.COM sagde ...

Å, så vakker!!!

Ha en SUPER tirsdag, Claus!

STOR klem
Anette:)

Achillea sagde ...

Den er godt nok fin, den sartrosa lupin. Jeg melder mig i lupin-fanklubben - de er uovertrufne, smukke og frodige. Og duften, denne krydrede, sarte duft, den elsker jeg! Personligt glæder jeg mig til at se resultatet af mine nye lupiner, som jeg såede og udplantede i 2010. Det var frø af smukke eksemplarer fra en venindes have, så jeg glæder mig til at se, om de holder farverne, eller om bierne har været på spil... :)

TANTE GRØN sagde ...

Claus, Claus, Claus, Claus, Claus.....tænk på mit blodtryk:o) Den lupin er da for godt til at være sandt. Har den virkelig den farve? Jamen, så lækker kan man da ikke være???????:o)Det er sådann en blomst, jeg har lyst til at gifte mig med:o) Jeg har virkelig spist den med øjnene. Så jeg sprang morgenmaden over:o) Ren eyecandy. Hvis ikke jeg får fat i den lupin vil jeg komme til at lide af ulykkelig kærlighed resten af mit liv. Skønnere lupin findes ikke under Guds himmel<3 <3 <3 og jeg er totalt forelsket.

Glæder mig meget til at følge med i beplantningen af dit spejlbassin-bed. Det bliver RIGTIG GODT,- jeg ved det:o)Jeg kan mærke det helt ud i storetåen. Dennegang kommer du til at overgå digselv, Claus:o)

Jeg elsker lupiner. Det er een af mine all time favorites. Jeg går altså også og pønser på noget. Jeg har et billede af et svagt rosa /abrikosfarvet bed kørende inde i mit stakkels hovede konstant. Har aldrig før tænkt i laksefarvede pasteller, men måske jeg er nødt til at prøve det af, for at få sat en stopper for det lakse/rosafarvede tankemylder og den løbske fantasi?? Og her kommer "Blossom" så ind i billedet igen.......det er jo en eyecatcher af format.

Claus, du er en meget meget heldig mand. Nus lige dine "Blossom" bag øret fra mig, ok?

Forelskede hilsner fra tanten med hjerter i øjnene

Tante Tulle/ Anette sagde ...

det var da en lækkerbidsken af de store! Wauw- jeg kunne nok også godt finde plads til den hos mig..

Renate sagde ...

Det er en fantastisk skøn farve:-))
Jeg ved ikke om det lige er det rigtige øjeblik og sted at spørge til klokkerankerne; men mine er MEGET lange. De fik en større potte for ca. to uger siden og har vokset sig lange med mange fangarme. Skal de pottes om igen og er det muligt at sætte flere i en kæmpe potte, så de kan sættes ud senere? De har fået en grillpind, men den er ikke lang nok mere.

Kh
Renate

Anonym sagde ...

Hej Claus

I går aftes plantede jeg et par lysegule lupiner. Jeg er i fuld gang med mit lysegule/hvide/lime/grå bed, så disse synes jeg vil være fine med de flotte spir. Men jeg husker så tydeligt, at du engang sagde på TV, at de lysegule var så kedelige, men det var jo dengang, smil, smil

Knus fra Janne fra Greve

Anonym sagde ...

Hvor er den smuk, jeg får simpelthen lyst til at plante alle de smukke blomster, hvor er det bare svært at begrænse sig :-)

God dag Lena

Anonym sagde ...

En show stopper og en candyfloss på samme tid - super lækker!

Mange hilsner Sarah

Nette sagde ...

Kære Claus

Det er dog den skønneste lupin jeg nogensinde har set.

Jeg har købt forskellige frø og planter til et nyt bed og tænk dig, jeg har ALLEREDE fortrudt nogle af dem. Forsøger også at få bedet til "at virke" hele sæsonen. Så...... kunne du dog ikke afsløre lidt flere af dine planer, så jeg kan tyvstjæle nogle af dem. Jeg ligger med lungebetændelse og har en stak havebøger på natbordet. De fleste er dine så inspirationen er allerede på sit højeste i mine vågne øjeblikke. Det er naturligvis DIN SKYLD, at jeg allerede har fortrudt nogle af mine indkøb. Men blive endelig ved :-))

Glæder mig som en vild og vanvittig til at se, hvad du nu finder på! Spændingen for et barn før jul er for intet at regne, mod min spænding over dine påhit.

Anonym sagde ...

Hej Claus

Er du villig til at give et hint om, hvor man enten kan købe frø eller planter af denne skønne lupin?

Har forgæves ledt på nettet, og det eneste sted man umiddelbart kan opdrive den, er fra Engelske planteskoler.

Mange hilsner
Christel/Rørvig

Cendie sagde ...

Candyfloss blomst! Uhmmm og her får man ikke fedtede fingre! :)

monika sagde ...

super..
Den ville jeg gerne have fingerne i.. skøn. skøn..glæder mig til en video fra din have når den blomster
mange hilsner monika

Else Schiønning sagde ...

Hej Claus.
Jeg er vild med lupiner og når de visne bliver klippet af, står de flot helt indtil frosten - fantastisk.Men denne er da den smukkeste og vil lige passe idet svagt rosa bed jeg er ved at lave, men - hvor kan den mon købes? hvilken engelsk planteskole kan du evt anbefale?
Mange forårshilsner
Else Schiønning

Katarina sagde ...

Jag blir hagalen. Finns den någonstans att få tag på????? kram K

Katarina sagde ...

Jag googlade och hittade den! kram K

Bente AA sagde ...

Jeg er også forelsket - altså i den skønne lupin. Jeg har ikke sovet hele natten, da jeg har Googlet for at finde en planteskole der forhandler den. Måske kan du give mig og alle de andre haveentusiaster et lille vink ;0))

Eva sagde ...

HVIIIIIIIIIIIIIIIN...
ohhhh hvor smuk - den lyserøde lupin - hendes skønhed er så fin - jeg sukker og tænker bare hun var min!

Måske du kan vise hendes skønhed til Bilka. Jeg kunne da godt se mig selv gå amok hvis hun landede i en Bilka i nærheden?

Anonym sagde ...

Hej Claus
Hvor er Blossom skøn! jeg har netop brugt en time på at udvælge planter til indkøbskurven på Amazone (Crocus i England) og da jeg så skrev min adresse fik jeg info om at de ikke sender til DK, SUK! Hvis nogen derude støder på den et sted, som vil sende til Danmark, vil jeg rigtig gerne vide det :-)
fortsat god aften til alle
mvh
Karin fra Fyn

Claus Dalby sagde ...

Kære Janne - kan simpelthen ikke forstå, hvis jeg skulle have sagt, at de gule lupiner var kedelige. Det er faktisk nogle af dem, jeg holder allermest af, så ...

Kære Nette - håber, at det går bedre med helbredet. Jeg er virkelig ked af, at jeg er skyld i, at du har fortrudt nogle af dine køb. Men husk, der er ingen planter, der er grimme (det skulle da lige være spanske margueritter!),
men placeringen kan være uhensigtmæssig. Du skal nok få nogle flere godbidder til det rosa bed, men jeg økonomiserer lidt med dem. De kommer hen ad vejen.

catharina sagde ...

Hei,
Som alle dei andre her inne falt eg også for den lysrosa skjønne lupinen. Sååå Nydelig!!:)
Ha en riktig fin dag videre.
Hilsen fra Catharina