Dem bliver der rift om

For et stykke tid siden var jeg ude i et gartneri, som blandt andet dyrker fløjlsaurikler eller showaurikler, som de bliver kaldt i England, fordi man der dyster om at kunne fremdrive de smukkeste blomster.

 

20110415_162414 20110415_162403

 

Jo, det var fantastiske, og det var da klart, at Bilka skulle sælge dem. Jeg ved, at de kommer ud i havecentrene i den kommende uge, men jeg er lidt i tvivl om tidspunktet. Det vender jeg tilbage med hurtigst muligt.

 

20110417_160636 20110417_160743

 

Jeg tror ikke, at jeg tager fejl ved at sige, at det er en plante, der bliver rift om.

 

20110417_161049

 

Så smuk og fin er den, at den ligner noget fra et blomstermaleri af I.L. Jensen.

 

20110417_161005

 

Det er ikke ret tit, at man ser disse planter i danske havecentre, så det er en kærkommen nyhed. Synes jeg.

22 kommentarer:

 1. Hvor er de flotte. Jeg bliver helt lækkersulten af at se på den gul/hvide. Den ligner slik :O)

  SvarSlet
 2. Hej Claus.
  Jamen hold da op, hvor er de yndige, jeg tror du har ret i der godt kunne blive rift om dem. Særlig den nederste er jeg vild med <3
  Uha der er jeg bange for jeg godt kunne fristes :-D
  Forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 3. Hvor er det kedeligt!! vi ikke har Bilka på Bornholm, hvor ville jeg gerne hvade haft en. jeg synes bare de er så flotte. Irene.

  SvarSlet
 4. woow, jeg kommer da til at skal i Bilka i den kommende, hvor er de smukke ! De vil gøre sig sammen med mine kugle primula, super valg du har lavet for Bilka :-)
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Kære Claus, hvor er det fantastisk - disse smukke primula er jeg allerede blevet forelsket i den gang du viste os det skønne primulateater. Jeg skal i hvert fald paa storindkøb, maaske kan jeg endda faa/lave/købe (???) et tilsvarende teater hvor de kan have deres helt eget "show". Sikke et held for Bilka og os allesammen, at du er deres blomster og plante ansvarlige. Hvor er det godt!
  Tak, søde Claus.
  Kærlig foraarshilsen fra Erika

  SvarSlet
 6. Kære Sweetpea,

  hvor er de dog bedårende disse aurikler med deres gammeldaws charme og nostalgiske udtryk.
  Dem kunne jeg godt tænke mig, at erhverve mig nogle stykker af, især de mørke:o)

  Tusind trillioner tak for de dejlige weekendvideoer og især en stor tak fordi du viste, hvordan man binder roser ned. Du er så fabelagtig dygtig til at lære fra dig, så selv JEG nu har fattet teknikken og grundprincippet i rosennedbindings-havedisciplinen. Synes iøvrigt at det er et meget sympatisk træk hos dig, at du så villigt og generøst deler ud af alle dine superfif, så vi andre også kan få glæde af dem. Hvis du havde haft primadonnanykker, hvad du Gud ske tak og lov ikke har, ville du måske ikke bryde dig om, at vi andre "gik dig i bedene". Tak for din lydhørhed når vi har specifikke videoønsker, Claus.

  Jesper, jeg vil give dig ret i, at vi aldrig kan give Claus credit nok for, at han orker at bruge sin kostbare tid på at lave videoindslag til vi havehungrende læsere. Det er et kæmpestort privilegie at kunne følge årets og årstidernes gang i havemiraklet i Risskov. Desuden er det helt utroligt så meget man lærer, inspireres og motiveres ved at se videoguffet. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at jeg aldrig har lært så meget i noget haveprogram på tv, som jeg gør her. Her er tid til at dvæle, at gå i detaljen og dybden. Det er fornemt at kunne sidde og modtage hjemmeundervisning udi havedyrkningens til tider svære kunst, med landets ypperste lærermester som underviser. Jeg nyder at tingene bliver anskueliggjort praktisk og visuelt. Vi er nogle forkælede disciple, er vi:o)

  Så kæmperoser og en stor stor tak fra mig også, Claus.

  Mange taknemlige hilsner

  SvarSlet
 7. hvor de nuttede;-)
  kh Lone.g

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Får de showaurikler, så kører Bilka-toget igen! Hvor er de dog skønne, sådan nogle m-å jeg altså have til mit Primulateater, som var noget af det første, der blev hængt op her på min altan.
  I morgen skal jeg ellers op og hente en rose. Efter at have læst op på "Krukker i haven", bliver det en "Marselisborg". Den har de nok ikke. Så tager jeg en "The Pilgrim", for min krukke til formålet er både bred og ret høj. Jeg snakker med mig selv, snakker med mig selv...
  Gad vide, om jeg så med det samme skulle lægge mig i kø efter showauriklerne, hvis de er lige på trapperne.....
  Kære Claus: "Jeg vil også gerne takke dig, for dine videoer - og alt det andet, du beriger os med. Du kan jo hverken høre eller se, hvad vi tænker".
  Nu håber jeg ikke, det hele forsvinder op i den blå luft, for det gjorde det sidste gang.

  SvarSlet
 9. hej claus de aurikler er vel nok dejlige. Kunne du ikke give os nogle gode råd om placering og pasning. Har prøvet nogle gange at købe aurikler på plantemarkeder, men de bliver mindre og mindre for hvert år, og forsvinder tilsidst. kh Linda

  SvarSlet
 10. De er da helt fantastiske de smukke aurikler. Det er en af de skønneste forårs blomster synes jeg. Glæder mig til at se udvalget når, det kommer i denne uge... Jeg skal vist have hængelås på min pung hvis jeg tager i havecentret ;)

  SvarSlet
 11. Tak Claus, for din bedrift med at få disse skønne aurikler i Bilkas sortiment!
  Skriver ikke så ofte på din blog, men følger den dagligt. Du er en ildsjæl til stor inspiration og glæde. Tak!
  God påske
  Kh Pernilleshave.dk

  SvarSlet
 12. AIHH ! Hvor dejligt - Dem kunne jeg helt bestemt godt finde på at stå i kø efter!
  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 13. Ja de er super skønne, især kan jeg godt li' de mørke farver. Og så kan man også selv så dem. Anne Gine

  SvarSlet
 14. Kære Tante Grøn, og for den sags skyld alle andre herinde, så vil jeg fortælle, at vi kan skrive til DR 1 og ønske, at de kunne lave flere udendelser med Claus Dalby, og meget gerne, hvor vi mest er i hans egen have. jeg har selv skrevet til dem, for længe siden, og forslået, at de lavede flere udsendelser med ham :-). De skrev tilbage og takkede for henvendelsen, og ville tage det med i deres overvejelser, når programmerne skulle planlægges !
  Kan kun opfordre alle herinde til at gøre det samme !

  Claus, du er helt eminent til at forklare os tingene, så selv om "man" ikke er den store gartner, er der mange ting, der lykkes for én, fordi du har vist " os vejen" :-) tusinde tak for din loyalitet overfor os "små gartnere".
  Også en stor tak for din video om Klokkerankerne´s såning. Jeg såede 4 frø - 2 af hver farve - og de er ALLE kommet op.
  Ha´ en god aften. Birgit

  SvarSlet
 15. Nøj hvor jeg glæder mig

  Kh
  Karin fra Fyn

  SvarSlet
 16. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 17. Kære Tante Grøn - herligt, at videoerne hjalp til forståelsen.

  Kære Inga - 'The Pilgrim' er et godt valg. Jeg ELSKER den rose.

  Kære Linda - jeg har mine i potter. Har man en rimeligt drænet jord, er de også fine ude. Jeg har dog ikke så meget erfaring med dem på friland. Måske er der nogle, som vil byde ind med erfaringer?

  Kære Birgit - tak for søde ord. Jeg stiller gerne op, hvis DR vil lave nye programmer. Men der er ingen planer i den retning lige nu.

  SvarSlet
 18. Kære Birgit,

  jeg har for længst skrevet en lang lang lang frustreret smøre til DR 1. Jeg foreslog bl.a at Claus skulle overtage Søren Ryges rolle, som hele Danmarks tv-havemand. Søren Ryge kan noget med mennesker og Claus kan noget med blomster og haver, så jeg så gerne, at de to ting, blev holdt adskilt. Jeg synes, at "Haven i Hune" - konceptet er noget af det bedste, der har været lavet. Så hvorfor ikke lade Claus være vært i egen have, ligesom Anne Just var det? Lade Claus få tid til at gå i dybden, detaljen og dvæle ved tingene? Så kunne han evt. besøge spændende haver i ind- og udland, som så kunne være et ekstra input og indspark under hver udsendelse. Claus, du ville sikkert heller ikke være bleg for at tilberede et lille måltid i dit vidunderlige udekøkken, nu da madprogrammer åbenbart er det eneste saliggørende i DR1´s optik?:o)

  Jeg foreslog også, at de mere smalle indslag (som blev vist fra Holland under de seneste "Havedrømme"-udsendelser), der viser havearkitektonisk avantgarde, nytænkende installations-agtige fremtidshaver etc, får et program for sigselv på DR 2, da det er meget elitært og vist mest taler til modernistiske havearkitekter og andet fagfolk og godtfolk.

  Og så skrev jeg 120 sider mere, som de nok ikke har læst sig igennem endnu, de kære haveprograms-tilrettelæggere. Men jeg synes, det ligger så meget lige til højrebenet, at bruge Claus som hele Danmarks (Skandinaviens) Mr Garden, at jeg slet slet ikke forstår, at "de" ikke kommer krybende og med hudafskrabninger på knæene siger "PLEASE, CLAUS!?" Men nogle gange kan man jo ikke se skoven for bare træer. Claus` have er jo helt udenfor kategori og så er han en gudsbenådet formidler, der BRÆNDER igennem skærmen, som den karismatiske ildsjæl, han er.

  Men hvis vi er mange nok, der lader en mail afgå til DR 1, forstår de måske, er der virkelig er et behov for gode haveprogrammer på DR1?

  Mange for-påskehilsner til alle

  SvarSlet
 19. Ja...nu har jeg talt (skrevet) mig varm, og er bange for at der kommer flere skriftlige udgydelser fra mit tastatur:o) Iblandt lider jeg jo af ord-diarre. (Må man godt sige "diarre" på din pæne blog, Claus?)

  Måske det også er på tide igen at minde Poulsen Roser om vores eksistens, kære blogkolleger. I husker nok, at vi henvendte os til dem, for at opfordre dem til at opkalde en rose efter Claus, ikke? Han ville værdsætte det mere end nogen...og han har ved Gud, Allah, Thor og Buddha fortjent det mere end nogen. Det kunne jo være vores beskedne måde, at sige tak på:o)
  Man retter blot henvendelse til rosenforædler Pernille Olesen eller ditto Mogens Olesen på Poulsen Roser.dk . Tilsidst kan de vel blive så trætte af vores henvendelser, at vi får vores vilje, ikke?

  Der må også være nogle staudeforædlere derude, der kunne have lyst til at opkalde en smuk ny sort efter Claus? Ingen har introduceret så mange nye stauder på det danske/skandinaviske marked som han.

  Mange håbefulde hilsner til alle I søde mennesker derude....

  PS: Både Dalby-rosen og Dalby-stauden skal DÆLME være pæn!!!!

  SvarSlet
 20. Det var netop derfor jeg skrev herinde, for at sige til andre, at "NU må vi altså tage handsken, skeen osv., i den anden hånd".
  Vi må da have noget mere indflydelse i DR1´s planlægning, så os med lyst til have, drivhus ect. ect. også får lov til at se HAM, der er den bedste... nemlig Claus Dalby, som jeg priser mig lykkelig for at have "lært at kende".
  Ganske vist ikke fysisk (ikke ansigt til ansigt, hihi), men jeg har rigtig meget glæde af både hans bøger, tv- hits :-) og ikke mindst denne vidunderlige blog.
  Nu "forstyrrer" jeg vist ikke mere lige med det samme, Claus.
  Bortset fra at jeg lige vil tilføje, at jeg egentligt ikke har lyst til at være anonym herinde, for 4/5. gang ( birgit skovgaard), men kan ikke finde ud af en anden måde ?
  Mange hilsner // Birgit

  SvarSlet
 21. kære Claus :-)

  Du må vist tage en snak med Bilka, som den første kunde i dag stod jeg klar til at købe gul og lila fløjlsaurikler. Der var tre bakke med blomsterne i alt og ingen gul og kun to lila, jeg tog selvfølgelig dem jeg kunne få men den næste var lige så skuffet som mig :-( hun var kommet efter de gul. Øv Øv og der var stort set inge af dine stauter tilbage. Så nu gå turen til planteskolen for at bistile de gul og lila fløjlsaurikler hjem til mig :-) for dem kan jeg ikke leve uden :-)

  Solskins hilsner
  Karoline

  SvarSlet