Det holdt hårdt

Men nu lykkes det at få den første video fra England på bloggen. Jeg lover, at der kommer flere.

Ved godt, at jeg skylder jer svar på en mase spørgsmål, men det må vente, for nu skal jeg ud i ‘marken’.

29 kommentarer:

 1. JUUUBBBIII video fra Sissinghurst - nej hvor det kribler i tastefingeren, men jeg er desværre på vej ud af døren. Uha det bliver en lang eftermiddag, det er jo som at vente på en rigtig lækker guldkaramel. Gid det snart var aften.. Havehilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 2. Vidunderligt at komme med på tur til England! Tak for det smukke kig!

  SvarSlet
 3. Dejligt - dejligt. Har selv forlængst investeret i en prydpærer - og nyder den året rundt (står selvfølgelig i det hvide bed:-)

  - ser frem til endnu flere dejlige billeder (og har lige sendt bestillingen afsted på Bonderoser og Pæoner) - så der er nok at se frem til!

  Mange havehilsner til dig og Sydengland

  Trine V.

  SvarSlet
 4. Hej Claus

  Tak for de mange dejlige videoer, det er både smukt og lærerigt. Jeg har selv været mange gange i England, så det er skønt at gense de dejlige haver.
  Jeg tro jeg skal ud og investere i et pælebor, det laver ikke så stor ravage i staudebedet.
  Mange forårs hilsner
  Helle Bolgen

  SvarSlet
 5. Hellooo...
  Især den sidste del, hvor de slåede stier møder det høje græs ser helt fortryllende ud. Et lille stykke af paradis.

  Enjoy!

  /Maria

  SvarSlet
 6. Så flott du deler opplevelsene med oss! Tusen takk for video! Gleder meg til neste :-)

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Er lige blevet færdig med min afternoon tea, og så skulle jeg jo op og se video fra Sissinghurst. Hvilket vidunderligt sted, ja, og vuet af pinseliljerne i græsset var da bare så skønt, tænk om man have plads i ens have til at lave bare noget, der lignede bare lidt. Jeg har kun violer i min plæne, men de får også lov til at stå, indetil de er afblomstret. Det er også et flot syn, men dog ikke noget i sammenligning med pinseliljerne i græsset på Sissinghurst. Det er jo en helt fantastisk service du her giver alle os på bloggen, sådan at tage os med på en kigger i det engelske, det er jeg meget glad for. Glæder mig til næste video, for det er jo sådan med skønne ting, at dem vil man jo gerne have flere af.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 8. Der er virkelig flot i Sissinghurst. Englænderne kan også bare det dér med græsplæner og "mansions" så det vil noget. Apropos Virginia Wolf, så findes der en virkelig god film, der hedder "The Hours", hvor Nicole Kidman spiller rollen som Virginia Wolf - det er en film inspireret af romanen Mrs. Dalloway. Her er et lille klip fra filmen: http://www.youtube.com/watch?v=0EBIRD_AfPc&feature=related

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Uha, hvor nåede jeg da at blive bekymret over ikke at høre nyt fra dig så længe her på bloggen. Men nu skal jeg da love for, du har fået styr på teknikken. Tusind tak for videoen fra Sissinghurst. HVOR ER DER FLOT DEROVRE og skønt, du deler oplevelserne med os på bloggen. Claus, bare lad være med at tænke på de spørgsmål - når der er gået nogle dage, så har de fleste spørgsmål løst sig selv. Bare nyd turen i fulde drag - du har fortjent det!
  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 10. Lisbeth, Half Moon Bay27. april 2011 kl. 17.02

  Tusind tak fordi du deler dine rejseoplevelser med os! Jeg nød videoen her til morgen, der er jo 9 timers tidsforskel. Jeg håber på nogle flere dejlige fotos fra skønne B&B's,i stil med de vidunderlige billeder fra Holland sidste år! Vi er jo lidt længere fremme herovre, så jeg har plukket de første roser og taget ind i huset (Abraham Darby, Graham Thomas, Mary Rose) og nu venter jeg spændt på mine 2 Gallica roser, der næsten er klar: Belle de Crecy og Charles de Mills. De er underskønne, mon du kender dem? De blomstrer kun en gang, men længe. Jeg er enig, at hvert nyt forår er fantastisk. Selvom vores vinter ikke er lang, så er det alligevel så skønt, når alt springer ud igen. Fortsat god tur i England! Lisbeth, HMB

  SvarSlet
 11. Hvilket dejligt syn fra Sissinghurst, som altid har været en drøm for mig at besøge. En dag bliver det, det ved jeg bestemt.

  Frugthaven overrasker mig positivt, idet jeg altid har haft indtryk af, at englænderne har en evne til at klippe alt, hvad de kommer i nærheden af.

  Glæder mig til at se mere...

  Ønsker dig en fortsat god tur rundt i det engelske landskab.

  Mange hilsner
  Christel

  SvarSlet
 12. Vent du bare med spørgsmålene, dine fantasiske videoer er langt vigtigere :-). Hvor er du bare god til at fortælle og vise rundt al mens du også selv optager video. Selvom om det hele er lidt primitivt og via internettet, er dine indslag (nu når Drømmehaver ikke sendes) de eneste rigtige "haveprogrammer" der er (jeg har ikke alle de moderne kanaler, skal jeg skønne mig at sige).

  Du bør lave 10 afsnit sammen med DR om haver i England - ved godt Søren R. lavede noget fra England for et stykke tid siden, men der er bare så meget at vise, og du er så god til at finde de helt rigtige vinkler og vise det er allermest interessant for os haveejere.

  Fortsat rigtig godt tur.

  SvarSlet
 13. Fantastisk! Tusind tak for første skønne video fra sydengland, jeg glæder mig allerede helt vildt til fortsættelsen. Hvor er der smukt og stemningsfuldt og jeg kan forestille mig at det hen over året ændrer karakter men bibeholder det skønne udtryk.

  Her kan man også rigtig fornemme det med de lange kik igennem haven, måske det bliver en smule svært at gengive i de små parcelhushaver... ;o)

  For mig er timingen perfekt, jeg planlægger en tur til sydengland til august og da jeg absolut ingen erfaring har fra de kanter, vil jeg uden at skamme mig hugge ideer fra dine videoer, så fortsæt endelig den gode stil!!! ;o)

  Fortsat rigtig god og udbytterig tur fra fru friis

  SvarSlet
 14. Tusen takk for kikken Claus, virkelig flott. Og jeg gleder meg veldig til flere videoer fra England. Vi har nemlig planlagt og bestilt 15 dagers ferie i Syd-England i sommer.

  Jeg har riktig nok allerede en ønskeliste over hager jeg ønsker å se som er altfor lang til at vi rekker over dem, men det er alltid godt med flere tips og ikke minst levende bilder. Gleder meg til fortsettelsen! Ønsker deg en riktig god kveld :-)

  SvarSlet
 15. Tak for engelsk video!

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 16. Kære Claus.
  Tusinde tak for kigget. Hvor er det skønt, at du tager dig tid til at vise os denne skønne have. Jeg er kun en anelse misundelig :)det må være helt fantastisk og komme over og se de skønne haver/parker. Ha´en fortsat god haverejse. Mange sommerhilsner fra Lise Lotte

  SvarSlet
 17. Dejlige inspirerende video. Tak for det.
  Fra din have er det også altid en fornøjelse. Men godt med nyt.
  Hilsen
  Zohar

  SvarSlet
 18. Øv øv - jeg kan ikke se den.. når jeg klikker på play indlæser den siden her igen - siger der er en fejl.. Håber bare det er hos mig, fejlen er...
  Glæder mig meget til at se de engelske haver! Har et stykke tid fulgt din blog, men har ofte problemer med at kommentere på den. Er netop selv gået i gang med min have efter en skitse - første gang jeg prøver det. Vil forsøge at blogge om det løbende :-) Har købt din bog et haveår - den skal nok blive god med tiden ;-) MEGET lækre billeder og skønt med en flot "notesbog"
  Mvh Tina

  SvarSlet
 19. Hej Claus, virkelig en skøn video du har lavet. Jeg drømmer mig tilbage til for 2 år siden hvor jeg var i sydengland, når jeg ser den. Det var samme årstid. De englændere kan altså bare noget med haver - og græsplæner, som ser ud som de er håndklippet med en neglesaks - fantastisk ;0) Fortsat god fornøjelse dernede. Mange hilsner Anne O.

  SvarSlet
 20. Det var dejligt. Thank you for that tour of Sissinghurst. HOw lovely to see it again in the company of my favourite gardener!
  Many thanks, Jamie-Rose (i england)

  SvarSlet
 21. Kære Claus.

  Tak for dejlig video fra Sissinghurst --- hvor er det utroligt, at du har overskud til at tænke på os herhjemme, tusind tak, jeg glæder mig til at følge dig rundt derovre.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 22. Kære Claus,
  det er dog helt fantastisk smukt!
  Tak er kun et fattigt ord for alle de skønne oplevelser, som du lader os få del i.
  We are forever greatful
  Mvh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 23. Kære Claus.

  Jeg vil næsten love dig, at du om en halv snes år kan finde et græsområde ala Sissingshurst på Bornholm med løgvækster i massevis... Det er et projekt, som ikke ligger lige for, da jorden skal bruges til heste i de kommende år. Men det er en gammel drøm, som vistnok Søren Ryge satte i hovedet på mig for flere år siden - et stort græsområde med frugttræer, hvor der er stier, som de viste.


  Den vilde Kørvel har jeg dog ikke kunnet vente med ;)

  Tusind tak for video! Det gav et lille sug i maven at se noget så engelsk!

  Fortsat rigtig god fornøjelse med din rejse - er der i tankerne.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 24. Tusind tak for den fantastiske havevandring på Sissinghurst, Claus:o) Hvor er det sødt af dig, at vi må komme med på sådan en vidunderlig haverejse.

  Den wisteria, der står og busker sig er da for lækker:o) Vi er jo nogle stykker der endnu ikke har fået plads til en blåregn i haven, ikke Claus?:o) Men den er nu heller ikke helt dum sådan i busket udgave.

  Som mange af I andre også giver udtryk for, så er den frugttræs-eng med høj græsbevoksning og pinseliljer i trængsel, det aller aller smukkeste syn, du viser os. Lad blot englænderne have deres sirligt klippede og trimmede grønne plæner. Kunne jeg vælge, valgte jeg denne bedårende græsjungle med de fine stier til hver en tid. Men jeg er jo heller ikke helt normal. Jeg har altid mest holdt af de blomster, der vokser i en græsplæne fremfor selve græsplænen....bellis, vild stedmoder etc...ja, og jeg tør næsten ikke sige det højt.....m....mo....mos!

  Uha uha, igår kom jeg til at plante vores aftensmad. Aftensmaden skulle have bestået af kalkungryde med porrer og gulerødder:o) Men jeg blev enig med migselv om, at det var bedre at de gode rodfrugter havnede i jorden istedet for i vores maver. Vil også prøve at plante forårsløg iår. Gad vide om ikke også de får kønne blomster. Det var et godt trick, du lærte os her på bloggen, Claus.

  Hav en fortsat pragtfuld tur i dit elskede England

  SvarSlet
 25. Hej Claus,

  tak for skøn video...den have må besøges :0)..
  Glæder mig til næste video..
  mvh Signe

  SvarSlet
 26. Åh, tak for en skøn Sissinghurst tur, jeg håber at du kommer tilbage til den hvide have i næste afsnit, jeg ku' godt bruge et billed af buksbom-bænken, jeg er ved at "dyrke" en her i min egen have :) :)

  SvarSlet
 27. Hjertelig takk for at du deler din film med oss, jeg nyter hvert sekund, og nå skal jeg kikke på den neste!

  SvarSlet
 28. Guuuuud altså - søde Tante Grøn
  Du er den første, jeg hører om, som kan lide mos i plænen - altså bortset fra japanere!
  Jeg har et temmelig skyggefuldt parti på den store græsmåtte, der er (næsten) helt overtaget af mos - and I love it!!
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 29. Kæreste Claus

  Hvor er det flot og storslået af dig at bruge tid på os alle på denne måde! Tak fordi du deler det med os, også selvom du åbenbart har brugt ekstra tid på det tekniske. Men denne video fungerede da helt perfekt!

  Jeg er så glad for synet af pinseliljerne - det har jeg ikke set før. Jeg har ellers mange gange været i England netop i april og marts måned, og kender derfor godt til påskeliljer og de tidligere forårsblomster. Jeg har aldrig opfattet englænderne som nogen der klipper alt. (Det er nærmere franskmændende, der efter min mening styrer deres hegn og andet med skarpe sakse;D)
  Hvis man f.eks. tænker på de store parker i London, så er der altid vældige partier med græs og blomster, også i sommerperioden. Det er kun omkring deres "beddings" og på udvalgte steder at de op i græsklipning. Kører man gennem landet i det tidligere forår vil man også se rigtig mange påskeliljer direkte i græsset - og det gælder i øvrigt også Irland.

  Og jeg giver dig ret i, at det ville være skønt hvis man i Danmark i stigende omfang lod græsset stå, f.eks. i vores parker, men for min skyld også gerne i rundkørsler. Klippede rundkørsler er langt mere kedelige end dem der står vildt med valmuer, kørvel etc.

  - Sissinghurst, den overgår virkelig alt. Det fornemmer man klart gennem disse billeder. Jeg har heller ikke været der, men ved også at det vil jeg komme, før eller siden.

  Bedste hilsener Lisbeth k

  SvarSlet